Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Cmonka żebyś wiedziała, widok bezcenny 🙂
Pogoda u ans beznadziejna, teraz już nie pada ale w nocy ulewa 😞

Bob współczuje kataru u Miśka, miejmy nadzieję że tylko na katarze się skończy 🙂

Klaudia to normalne że masz takie sny, to emocje związane ze ślubem.
A stanik spróbuj wszyć do sukienki, a włożysz sobie wkładkę i jakoś powinno być 🙂

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
czesc dziewczyny 🙂
U nas nocka typowa mlody spal od 20 do 5 z jedna pobudka, ja od 24 do 5 z jedna pobudka 🙂) ale kawa juz w zylach plynie wiec jest ok. 🙂)
anitek masz racje z ta wit C, bo u nas non stop ktos przeziebiony, maly na szczescie tylko raz podlapal, ale ja wiem, ze podawanie pozostalym profilaktycznie czegokolwiek to walka z wiatrakami, zreszta ja sama tez nie jestem asem w braniu lekarstw 🙂) jak juz da sie wstac z lozka to juz nic nie trzeba 😉

bob a smarujesz Misiowi czyms dziasla? biedny z tym katarem, najgorsze jest to, ze one nie potrafia sie wysmarkac same 🤨

Titinka, mimo, ze ja nie usypiam dziecka,( kiedys w koncu zasnie 🙂) ) ale rozumiem i szanuje kazdej matki sposob ,,ukladania" swojego dziecka, to moge sobie wyobrazic jak irytujace jest takie wtracanie sie rodzicow, a jeszcze bardziej gdy jest to czeste, bo sie z nimi mieszka. Z drugiej jednak strony oni napewno nie chca zle dla ciebie i dzieciaczka, w tym im napewno mozesz ufac 🙂 a do wyzalenia sie to forum jest najlepsze 🙂)) jak czlowiek napisze i wypluje z siebie zle emocje jakos zawsze jest latwiej 🙂)) i napewno nikogo tutaj sie tym nie zanudza ( zawsze mozna ominac post z czyims marudzeniem 😉 )

Klaudia bedziesz piekna panna mloda!! 🙂) a weselicho sie uda na 100%... blekitna podwiazke juz masz?? 😉

• Mamusia
hejka. my niedawno wstaliśmy.
cruella zazdroszcze ze maluch tak ładnie Ci spi od 18.45 do 5 rano boshee!! marzenie moje!!tez tak bym chciała... Sara zasypia najszybciej o 23 a najczesciej ok północy;/ i spi do 6 potem pol godzinki przerwy i spi do 9. Niby nie moge narzekac bo sie nawet wysypiam ale fajnie by było gdyby zasypiała szybciej. miała bym wiecej czasu dla siebie i dla Mariusza a tak to lipka 😞 moja Sara w ogole mało spi w dzien kilka razy po 30 min 😞
Zrobiłam test no i sarcia (całe szczescie) nie bedzie miała jeszcze rodzeństwa:P 🙂 uhahałam sie:-)
co do leżaczków to ja mam taki nie typowo bujany jak fisher price tylko taki:
http://allegro.pl/item1030562950_lezaczek_bright_starts_lezak_bujak_6805_dumel.html
i jestesmy bardzo zadowoleni!! tak fajnie sie giba :-) troche jak perpetum mobile:-)
a co do mat to ja nie mam dla Sarci ale mam takie cos z playskoola cos pod wzór maty ale nie ma takiego materiału na którym lezy dziecko tylko kłade sarke na kocyk i stawiam to nad nia i jak kopnie włącza sie melodia i jak rączką dotknie to tez i Sarcia niezbyt to lubi. Miałam kupić jej ta typowa mate na dzien dziecka ale zastanawiam sie czy to nie bedzie zbyt nudne dla niej... jej cos musi grac i wibrować hehe jak jej ukochany leżaczek 🙂 😁 🤪

Darusia wczoraj wyjątkowo tak padła, zwykle ją kąpiemy o 19 wiec zasypia 19.30i śoi do rana 🙂
My też mamy taką zabawkę ale z fischer price też jak kopnie nóżką to gra albo może też samo grać, potem mogę z tego zrobić stolik dla starszego dziecka 🙂

Gratuluję Ci negatywnego testu hehehe, ale stresior chyba był 🙂

Moja w dzień też śpi 2 razy po 30-40 min a raz 10 hihihi

• Mamusia
hej kobietki,nie nadążam za Wami.. 🙂
katarkowym szkrabom ciotka życzy zdrówka a małym zębalkom cierpliwości i dobrych gryzaków 😉
mój mały też ma białe dziąsełka i pakuje piąchy do buzi. Wiecie,że przy ząbkowaniu mogą wystąpić rozwolnienia i temperatura...mam nadzieję,że naszych bobasów to nie dotknie 🙂
u mnie pogoda super,zaraz zmykam na spacer 🙂

dzwoniłam przed chwila do szpitala, rezonans mi zrobią dopiero 6 października zatem operacje będę miała nie wcześniej niż pod koniec października 😞 😞 😞

Dzien Dobry ja wlatuje na chwilke bo Malemu mleczko musze dac 😉
Dzis nocka spoko poszedl spac o 22giej i wstal o 6stej wypil i pozniej spalismy do 10 tej 🙂
Sibi daj znac jak wyniki... a tego przyjaciela zony dzieciaczek to chyba na styczen bo nasza kolezanka jest w ciazy w 9tyg i ma termin na 23grudnia 🙂
co do blizny to nie mam pojecia od czego moze rwac ale moze na zmiane pogody?
CandyMonka ciesze sie ze Nadia dzis spokojna 🙂
Bob duzzzzo zdrowka dla Michalka!!!
JaiHo u mnie z lekami to samo ale w przypadku Olafka to dbam i pamietam zawsze 🙂
Klaudia slub juz nie daleko 😉 ojejkus ja to bym juz nie spala haha 😉
zajrze pozniej do Was 🙂
aaa Titinka nie daj sobie!!!!!!!!!!!!!!!! u mnie nie pozwalam na to zeby sie ktos wtracal w wychowanie Olafka choc na szczescie rodzice nic nie mowia a i sami mieszkamy wiec spokoj 🙂

• Mamusia
hej my na nogach od 8, bo o 8.30 byl rehabilitant, pokazał nam ćwiczenia i bedziemy je robic z Julcia 3 razy dziennie, skasowal nas 80 zł i poszedł, Julka generalnie go ulała hihi ,
Fajny facet , młody doktorek rehabiitacji ( no koło 30 stki moze )

Julka na cycu wlasnie, potem przewijanko i spacer, wózek naprawiony, pogoda lepsza okolo 20 stopni.

Darusia super ze test negatywny 🙂
Cruella gratuluje postepów Amelki < chyba juz wczoraj gratulowała, :P ale co tam 🙂
Anitek zycze malo bólu z paluchem.
Bób oby katar u Michałka sie skonczył, Julka tez jeszcze ma 😞 mam jeszcze krople do nosa NASIVIN chyba.

Klaudia, a nie wejdzie Ci bardotka pod gorset jakos ???
wspołczuje ganianiny, mnie tez to czeka niebawem

• Mamusia
a tak wogole włosy mi wychodza garsciami 😞 Sa zniszczone od farbowania, sam puch zosrał na głowie, ale nie obetne az do slubu.

Wlasnie ogladam zdjecia z wakacji, i stwierdzilam ze ciąza mnie bardzo zmienila opócz wstetnych rozstepów na calym ciele, zmienilo sie wszytsko, generalnie zbrzydłam, he he ciekawe co bedzie za nastepne 2 lata.

A co do witamin ja podaje K i d , znaczy juz k nie , bo do 3 miesiecy, a c nie podaje .

Maly je wlasnie 🙂
Cruella a jak prywatnie zrobisz rezonans to nie bedzie szybciej? choc dosyc drogo bo ja za sama glowe placilam 600zl 😞
Dodi ja zaczynam zalowac ze zrobilam pasemka 😞 i wczoraj musialam uciac z przodu wlosy jakies 4cm bo takie suche 😞 co mnie pokusilo 😞 moglam miec naturalne...
a juz sie czaje na braz...
Darusia gratki jednej kreski 🤪

• Mamusia
Dodi, raczej nie zbrzydlas jako tako, tylko jestes zmeczona, pewnie nie masz juz make up tak dopracowanego jak kiedys, fryzury ulozonej itp. i stad wrazenie, ze zrobilas sie brzydsza a wcale tak moze nie jest 🙂) Julka podrosnie, Ty sie ogarniesz i bedzie git! 🙂) a juz planujesz rodzenstwo dla cory? 🙂

• Mamusia
Witam Mamusie!!!
u nas pogoda zaczyna sie robić już jest 22 st. a chmurki zaczynają znikać
Dodi ślicznie Julcia w tej czapeczce wygląda, a ty ie podrywaj rehabilitanta bo ślub nie długo 😁 😁, a w sumie to trzeba sie wyszaleć przed 😉
a mi się chyba na 100% skończyła miesiączka 🤪
Bób duuuużo zdrówka dla Was 🙂
cruella cieszymy się razem z Tobą sukcesami, Amelci 🙂 świetnie To rozumiem 🙂
moja córeczka na ogół zbytnio nie jest wygadana chyba po tatusiu, a wczoraj na złość wszystkim śiwergoliła do 1 w nocy ale jak juz zasnęła to o 10 rano musiałam ja wybudzać na jedzenie bo by jeszcze spała, ale głodna juz była bo sie trochę już wierciła, ale znając ja to potrafi spać z głodem, a to ma po mamusi 😁
CMonka widzę że Nadinka też postępowa, chociaż w spaniu 😁
anitek , a widzę że Olafek wygadany 🙂

• Mamusia
Anitek ale Ty chyba długo mialas naturalny kolor, mysle ze nie jest tak zle, ładnie Ci w pasemnkach , nie załuj nie ma czego, a gdzie Ty kobieto gruba jestes :P głuptas :P

u mnie to nie da rady wyjsc na ulice, chyba ze prodtownica pojdzie w ruch . jak ja w ciagu 2 lat zmienilam 2 razy kolor z ciemnego, takiego jak wam wkleilam nA ZUPELNIE JASNY, teraz nie mam na glowie jednego zdrowego wlosa, korci mnie zeby sciąc to w cholere, ale ten slub.. na pewno we wrzesniu zrobie porzadek.

Ech jakos nie czuje sie 😞 moze pojde w pl do fryca i mi cos wymysli...
A gruba jeszcze jestem przynajmniej tak sie czuje...
Cruella dasz Amelce marchewke??? bo czytalam hehe 😜 kiedy? w sobote?
ja wlasnie im blizej soboty to mowie ze jeszcze poczekam z tydzien 😉
Iwiokej no w koncu koniec okresu 🤪

• Mamusia
jezu jezu........
od lekarza wrocilam z goraczka i skierowaniem do szpitala, ale juz wszystko zalatwilam... na szczescie byla moja lekarka na oddziale, wbila mi igle w to 🤪 bol jak .... wylam tam!!!!!!!! dobrze ze nie mialam oczu pomalowanych bo masakra!!! zeszlo troche ropy z krwia!! jest stan zapalny a do tego na 90% bliznowiec 😞 mam antybiotyk i oklady 😞
dobrze ze Marcelina spi bo nie mam sily jej podniesc!!
wyniki srednie tzn krew ok poza żelazem baaaaaaaardzo niski poziom mam zmienic diete i lykac zelazo
moj jeszcze u lekarza! cholera oboje jestesmy kaleki 😠 dobrze ze Marcelina zdrowa!!!
jutro ona jedzie do doktora na ogladanie czy wszystko ok

boze glowa mi peka!!!

ale przy okazji bycia w szpitalu wstapilam do tej kolezanki co wczoraj urodzila jaki maluszek slodki juz zapomnialam ze moja "kurka" byla taka malutka 🙂

Anitek chcę podać jej jutro, w sumie Adrian też jadł wcześniej, a jak jej coś wyjdzie no to poczekam wtedy, ale dosyć dobrze reaguje na zmianę, ostatnio tylko miała biegunki przy zmianie jedzenia ale wtedy dostawała kleik ryżowy no i pomogło. Zatem mam nadzieję że nic nie będzie 🙂
Z tym że podam jej tylko jedną łyżeczkę, no i pediatra mówi że należy podawać godzinę po jedzeniu mleczka i najlepiej przed południem.
No to ona je o 12 a o 13 dostanie marchewkę i zobaczymy 🙂

Sibi bardzo Ci współczuję, mama nadzieję że szybko staniesz na nogi 🙂

Sibi ojejkus biedna Ty 😞 dobrze ze szybko zareagowalas bo jeszcze by sie nawywijalo 😞
Zdrowka dla Was!!!!!!!
a tak wlasnie czytalam ze mialas isc do tej kolezanki odwiedzic ja i dziecko ale czy to nie za predko??? ona chyba nie powinna przyjmowac gosci jak dziecko ma 2dni 😲
wogole przez pierwsze 2tyg z dala od ludzi...bo niestety takie malenstwo jest podatne na zlapanie infekcji i wlasnie te pierwsze 2tyg raczej nalezy zachowac zdrowy rozsadek i powstrzymac sie od wizyt...