Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej mamuśki

jak tam sie czujecie? ja dzis normalnie nie mam siły na nic jeszcze te koszmary w nocy. straszne

wczoraj z męzem ogladaliśmy taki reportaż o porodzie i ogólnie o dziecku. Mówili w nim ze najbezpieczniejsze dla dziecka jest poród przez cesarskie cięcie gdzyż jest mniej stresujące. a stres może wpłynąć na pózniejsze życie.

dzis zamierzam zrobić placek ze śliwkami macie może jakies dobre przepisy?

Czesc Mamusie 🙂
Kikos ja tez mam koszmary dzis znow mi sie snilo ze ktos mnie chcial mordowac i uciekalam 😞 i schowalam sie nad woda jakas na wyspece no i zasypal mnie z gory jakis piach i sie obudzilam na szczescie!!!JAKAS masakra te sny 😞
Titinka pamietaj ze to jedyny okres w ktorym jeszcze mozesz wypoczac wiec zastanow sie nad tym zwolnieniem bo pozniej przez klika lat zero wakacji hehe :P
ech ja jestem na zwolnieniu i tak juz bedzie ja akurat nie mam wyboru ale u nas jedna jest na zwolnieniu na zgage od poczatku ciazy...
Placek hmmm wczoraj w tv widzialam pyszna tarte z owocami az sama mam ochote na pieczenie 🙂 🙂 🙂 poszukam zaraz tego przepisu 🙂
U nas jest tak zimno ze az mnie otrzasa brrrrrrr wlaczylam ogrzewanie pelna para i mam termoform na dworze zimno strasznie ciemno wieje i pada chyba Iwiokej przyslal mi pogode gdzie ona jest? zaraz po dupsku dostanie 🤪
Synus za kopanko sie wlasnie zabral bo jem sniadanko 🙂 On zawsze kopie jak jem hehe 🙂

• Mamusia
titinka - jak to nie wiesz co z twoich planów wyjdzie - wyjdzie wszystko dokładnie tak jak sobie zaplanowałaś!! i koniec kropka .

no hej dziewczynki - ja dzisiaj ok brzucho jakoś mniej twardnieje po tej luteinie chyba tylko głowa mi pęka - zaraz zrobię sobie kawę
ja dzisiaj w domku trochę muszę odgruzować przed przyjazdem mojego - jednaj w nd a nie sobotę ale trudno 😞 przynajmniej zdążę posprzątać po 2tyg lenistwie 🙂

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂 dawno mnie nie było ,byłam niestety chora 😞 przeszłam grype żołądkową czy jelitową,nie wiem dokładnie jak to się nazywa 🥴 miałam biegunkę i strasznie bolał mnie brzuch 🤢 to było straszne,mam nadzieję że mojej kruszynce nic się nie stało,czuje ją codziennie coraz mocniej to chyba wszystko jest dobrze 🙂
Anitek pisałaś że jeśli trwardnieje brzuch to znaczy że macica przygotowuje się do porodu a co jeśli piersi już są przygotowane do karmienia? 🤪 Moje piersi zrobiły się twarde i już leci mleko 😲 ,kilkanaście razy dziennie czuje że za chwilę będzie karmienie,te które już karmiły wiedzą o czym mówie.Powinnam być doświadczoną matką,ale ta ciąża zupełnie różni się od tamtych.Napiszcie czy któraś ma taki problem,bo wydaje mi się że moje piersi oszalały.Może to w mojej głowie dzieją się takie rzeczy ,ja bym już tak strasznie chciała widzieć moją lalunie 🙃 wiem ,że na początku będzie ciężko ,będą noce nieprzespane ,ale teraz zupełnie o tym nie myślę:P

Aaana Kikos prosila :p wyzywaj Kikosia :P:P:P:P
No ja tez uwielbiam gotowac 🙂 co do pieczenia to tylko babke i biszkopt robilam o to chyba z 3razy tylko bo Moj nie lubi za bardzo plackow ale za to kocha wlasnie te jablka na cieplo z kruszonka i smietana bita wiec mu jutro zrobie 🙂

Renatko witaj mam nadzieje ze czujesz sie lepiej 🙂 co do skurczy no to wlasnie tak jest teoretycznie ok 25tyg sie zaczynaja ale kazda kobieta jest inna. ale magnez pomaga zreszta nospa rowniez wiec super 🙂
Co do mleka to tez normalne 🙂 ja juz mialam kropelki jedzonka w 18stym tyg 🙂
i tak do dzisiaj 🙂 a do Ciebie brakuje mi jeszcze 2tyg wiec nawet nie mysle hehe :P a cycuszki bola i rosna 🤪
Bob tez tak ma z tego co wiem nie jestes sama 🙂

A ja rybek nie lubie :P:p:P a widok na zatoke to mam z kanapy na ktorej siedze hehe :P
ostatnio zrobilam piekne zdjecie z ranca jak mgla byla 🙂 zaraz wkleje 🙂
Czesc Madzia ja juz wybralam wozek ale kupie dopiero w grudniu. Nie zwracam uwagi na opinie bo co mama to inna opinia. Teraz jest szalenstwo na xlandery ale moja kolezanka kupial i przeklina codziennie jak tylko idzie na spacer 🙃
ja wybralam taki : http://cgi.ebay.co.uk/Quest-TRAVEL-SYSTEM-CAR-SEAT-PRAM-in-30-COLOURS_W0QQitemZ230386009090QQihZ013QQcategoryZ66700QQcmdZViewItemQQ_trksidZp4340.m444QQ_trkparmsZalgo%3DCRX%26its%3DC%252BS%26itu%3DSI%252BUA%252BLM%252BLA%26otn%3D5%26ps%3D63
Ma wszystko lacznie z fotelikiem i nie bede musiala pozniej biegac i kupowac dodatkowo... A do tego nie chce zadnego wozka z obracanymi kolami z przodu bo sa niedobre na nierownej powierzchni z tego co slyszalam od innych Mamusi. aby kolor musimy wybrac ale mam jeszcze czas 🙂
a to widok z kanapy 🙂

• Mamusia
madziaSz6 napisał:
Cześć Dziewczyny!
A zastanawialiście się już nad kupnem wózka? za bardzo nie wiem na co zwracać uwagę, jeszcze nie kupuję ale powolutku się rozglądam 🙂

ja juz mam kilka modeli dla mnie to wózek musi:
- w miarę duze, skrętne i pompowane koła (wszystkie)
- obszerną gondolę tj. na rynku chyba największa jeżeli chodzi o dł. to 80 cm
- łatwe sładanie
- no i zeby nie był taki szytwny

ja zastanawiam sie nad takim
http://www.tomi.pl/szczegoly/8398/tako_wozek_wielofunkcyjny_jumper_01_warszawa

Co mi sie w tym wozku jeszcze podoba to to ze mozna zmieniac raczke aby dziecko siedzialo tylem albo przodem do kierunku jazdy a to tez wazne 🙂
No i pompowane kola na zime rewelacja 🙂
No i spacerowka nie wyglada jak wor... bo niektore wozki sa super ale tylko jak jest gondola a po zmianie na spacerowke wszystko wisi i wyglada okropnie...