Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
wiem, anitek, wiem dlatego się smieję 🙂
Ja tam uważam, że samo zdobycie tytułu jeszcze nic nie znaczy ( mamy tysiące ćwierćinteligentnych magistrów, bo teraz studia to pikuś, którzy nic nie potrafią) ważne jest jak człowiek sobie radzi w życiu. I bardziej cenię pracę dobrego fachowca ( stolarza, piekarza itd. ) których niestety coraz mniej, niż wygórowane ambicje kiepskich managerów 🙂

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no właśnie ja też nie mam niby jeszcze bardzo dużego tego brzucha a problem ze schylaniem i ubieraniem butów mam , a mój mówi ze przesadzam czasem jak go poroszę o ubranie butów(ale pomaga) bo już kozaki nosze do póki nosiłam półbuty to sobie łyżką pomagałam, a teraz to problem zaczyna być albo jak pod prysznicem chce nogoi umyć muszę sobie take małe plastikowe krzesełko kupić pod prysznic bo nawet nóg nie golę bo mi ciężko, a ja na wadze prawie nic tez chyba 3 może 4 kilo, a w przychoni to wagę mają do bani wyszło ze tylko 2 kilo

• Mamusia
ha! to widzę, ze nie tylko mnie problemy z prostymi czynnościami dopadły 🙂)
wczoraj na lotnisku takiej starszej babce obok mnie posypały się papiery na podłogę więc odruchowo kucnęłam, aby jej pomóc zebrać i już jakoś się podnieść nie mogłam tak zwinnie 🙂) tak, że na końcu to ona mi pomogła 🙂)
wagę mam 4 kg na plusie i nie da się ukryć, czuję już to 🙂

No Moj sie smieje jak mnie widzi jak tak sie gramole z dywanika na kanape zeby dokonczyc ubieranie bo na korytarzu butow nie wciagam bo nie mialabym sie za co zlapac zeby sie podniesc chyba ze Mariusz jest to pomaga :P
Jejkus a co to bedzie pod koniec? chyba bede sie turlac hehe :P
No ja tez mam problem z goleniem niestety 😞 choc ja mam dwie lazienki wiec w jednej jest wanna wygodniej do golenia 🙂 ale Mariusz musi pomagac sie wygramolic z niej pozniej :P gole sie raz w tygodniu choc nogi gole raz na miesiac ☺️ bo lato sie skonczylo, sexu nie wolno wiec spoko :P

Ja mam 96cm brzuch w najbardziej wysunietym miejscu w pepku 91cm a cycusie 99cm 😁 ach jak pieknie byc w ciazy 🙂 🙂 🙂 lalalalalaa 🤪
A kg sie nie przejmuje bo tez wszyscy mowili ze nie tyje i nic nie widac bla bla bla a najwidoczniej taka mam nature 🙂 za to teraz delikatnie nadrabiam 🙂 A dzis dopcham Mc Donalda bo wracamy do domku czeka Nas dobre 3,5godz w aucie wiec trzeba bedzie zjesc cos po drodze :P

Aaana ja uwazam ze dobrze zrobilas wogole cena jest super 🙂
Co do wielkosci pokoju to moim rodzice taki salon maja i on wcale taki malusi nie jest :P 20m2 nie wiem ile Dodi ma 🙂
Ja dzis nie zdaze kupic wozka 😞 wlasnie Moj napisal ze jeszcze z 30min w pracy bedzie fakt u nas dopiero 3cia ale zanim zajedziemy do cork to minie prawie 4godz 😞 a sklepy cos do 8 czy 9 tej ech najwyzej jutri kupimy 🙂

• Mamusia
ja chyba z wóżkiem zaczekam jeszcze trochę, chodzi tu tylko o to, że wóżek najbardziej się chyba zużywa i wole mieć gwarancję obejmującą jak najdłużej czas użytkowania. Zresztą do wózka się musze "przymierzyć" pojeździć po sklepie, posłuchać czy budka nie trzaska itd. a to już nie takie hop siup 🙂) jak dotychczasowe zamawianie prawie wszystkiego on-line 🙂)

aaana narożnik wygląda świetnie!
sama jestem wielką fanką rogówek, zawsze praktyczne i nawet te duże wbrew pozorom zabieraja mniej miejsca niż sofa+ fotele.

• Mamusia
oj co tu u nas tak cichutko??? nikogo nie ma, czyżby wszystkie już weekend poczuły??? ja waśnie ogórkową gotuję na jutro żeby mi małż z głodu nie padł bo ja sie jes\zcze szkolę w tym tygodniu 🙂

Jai_Ho daj znać jak było u lekarza, też trzymamy kciuki żebyś poznała płec dzidi 🙂
miłego weekendu brzuchatki 🙂 🙂

• Mamusia
cześć 🙂)
dopiero wróciłam od gin. jak na złość mimo, że byłam umówiona na 19:00 to był jakiś ,,mały" 2 godzinny poślizg i myślałam, że ich tam rozniosę wszystkich, bo nie po to chodzę prywatnie aby siedzieć 2 godz na poczekalni 😠 ale wiadomości mi zrekompensowały wszystko!
Będzie CHŁOPAK! siusiak jak się patrzy 😉 więc albo Maxiu albo Victor 🙂)
Z małym wszystko super, z pomiarów wyszło na 24tc i 3 dni, waga: 707gr, ułożone narazie pośladkowo, ale nie jest to jeszcze powód do stresu, mamy czas 🙂Jestem szczęśliwa!
jedyny problem to pieniste upławy, ale już mam globulki i powinno minąć.

buziaki Wam ślę na miłą noc!!

• Mamusia
Jai_Ho GRATULACJE 🙂 duzy Twój synuś 🙂 ciesz sie ze wszystko ok, ułożeniem sie nie przejmój moja mała miednicowo, z tego co lekarz powiedział to czeste ułożenie wczesniaków NIE DAJ BOŻE 😞 troszke Wam zazdroszcze , bo ja z kazdym bólem brzucha boje sie o dzidzie 😞

A tak wogole, to dzis wstałam z łóżka i pojechalismy na chinczyka, potem na małe zakupy , bo jutro tesciowie wpadaja.
Padło jednak na łososia z ryzem i surówką 🙂 kurde łosoś ponad 65 zł na 5 osób 😞 ale cóż , i tak M.płacił.
Ja zara ruszam pod prysznic, mój oglada TROJE a ja nie lubie takich filmów 😞 zycze Wam milej nocki mamusie

• Mamusia
Dodi_W
dzięki! 🙂 uwierz mi, że też się bałam jak cholera i w sumie nadal się boję, ale z każdym dniem mniej, z każdym dobrym wynikiem jestem coraz bardziej przekonana, że się uda do końca 🙂
Tobie też życzę abys dostawała już tylko dobre wiadomości.

A rybki są zdrowe i trzeba je jeść, nieważne ile kosztują 🙂)
( chociaż mnie akurat od nich odrzuciło, ale pije tran 😉 )

• Mamusia
Jai_Ho gratuluję chłopca, super że z dzidzią wzystko w porządku, warto było odczekać "mały "poślizg dla dobrych wiadomości 🙂 🙂
mi prz ostatnium USG (Wśrodę) wyszło 24tyg + 4 dni ( co odziwo zgadza sie z suwaczkiem hehe) a mój mały ważył 805 gramów 🙂 nie sądziłam że jest już taki duży 🙂

miłego dzionka brzuchatki!!!

Cześć mamuśki 🙂
Jai_Ho gratuluję chłopczyka 🙂 Cieszę się, że wszystko ok i że mały wcale nie taki mały hehe 🙂
Mona u mnie podobnie jak u Ciebie ponuro strasznie i też za bardzo się na sprzątałam wczoraj, aż mi się słabo zrobiło i resztę dnia na kanapie przeleżałam 🤨
Dzisiaj mam w planach zakupy ale też jakoś nie za bardzo chce mi się na nie wychodzić 😉
bób jeszcze troszkę i się dowiesz 🙂