Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ee no włąsnie to zalezy jaka ma się tesciową i mamę... Ja swojej mamie mogę smiało powierzyć dziecko itd nie martwiąc sie o nic, niestety mam do niej 40 km wiec troche daleko zeby mogła nam pomóc, zdana jestem na siebie a teściowa hm pozostawie to bez komentarza bo na samą jej mysl robi mi sie nie dobre, eh alkoholiczka 😞 😞;(

Dodi zdjecie na profilu to z 22 tygodnia teraz już mam ciut wiekszy chociaz i tak czasem ludzie zastnawiaja sie gdzie ja to dziecko mam 🙂 ale ciesze sie bo przynajmniej mam pewna swobodę ruchu 🙂

• Mamusia
Cześć brzuchatki 🙂
Piszę,aby zdać wam relację z mojego wczorajszego zwiedzania porodówki 🙂 Nie ukrywam,że byłam przerażona tym co tam zobaczę jednak po mam pozytywne wrażenia.Atmosfera w szpitalu wyjątkowo przyjazna-bynajmniej taka chyba powinna być skoro jest to niby "szpital przyjazny dziecku".Sala wygląda raczej jak pokoik niż przeciętna porodówka,więc ogólnie wrażenie jest ok.Mojemu wyjątkowo spodobała się wanna z hydromasażem ;-)
Rozmawialiśmy z położną,która nam wyjaśniła co i jak 😆
Spotkaliśmy dwie pary które właśnie oczekiwały na poród,ale jeszcze to było wczesne stadium porodu 🙂 Aha i co ważne-znieczulenie wewnątrz oponowe jest refundowane z NFZ,a nie jak często piszą płatne 300zł a nawet 500zł w niektórych szpitalach.Należy tylko wcześniej porozmawiać z lekarzem,bo kilka tygodni wcześniej są robione badania co do ewentualnej dawki znieczulenia.:laugh: Ogólnie jestem zadowolona z tej wizyty i liczę na to,że sam poród przebiegnie równie pomyślnie 🤪

• Mamusia
titinka ja na oglądanie porodówki wybieram się w grudniu,córke rodziłam w Poznaniu i też miałam taki fajny pokoik z komódką ,lampka nocną i kołyska dla malucha 🙂
Zobaczę jak będzie w Wołominie.

Dziewczyny co do pomocy to ja nie przyjmuje tym razem żadnej,ani mojej mamy ani ( O ZGROZO !!!!) teściowej.
Zamierzam we własnym rodzinnym,wąskim gronie delektować się nowym członkiem rodziny 🙂
Cenię sobie prywatność,komfort i możliwość samodzielnego podejmowania decyzji.Ehhh... nie mogę się doczekać synusia..

Mi wlasnie przywiezli wozek i lozeczko 🤪 🤪 🤪 🤪 a tyle co sie polozylam nyny ale juz mi sie odechcialo z wrazenia :P poczekam na Mojego bo lozeczko trzeba zloyc zreszta wozek tez :P
Co do pomocy no coz moja mama bedzie na 2tyg jak sie Synus urodzi ale to taka zlota kobieta ze ona sie nie wtraca w nic 🙂
A tesciowa tez mieszka w PL wiec mamy spokoj :P zreszta nie zostawilabym dziecka pod jej opieka bo czasem pierwsze slowo ktore by wypowiedzialo byloby dziwka lub cos takiego :P
ja nie dam sobie nosa wsadzac w Nasza Rodzinke 🙂 bede Ja Synus i Maz i wszystko w temacie 🙂
Co do porodowki to tutaj tez jest to pokoik przytulny ktory wogole nie wyglada jak porodowka :P
kurcze brzus cos zaczal bolec wlasnie łyklam nospe.

• Mamusia
Dziewczyny ale ja nie mówię o pierwszych tygodniach, miesiącach czy nawet pierwszym roku, chodzi mi o przyszłości ciut dalszej jak dzidzia będzie miała 3, 4,.....lat, wtedy będzie miło czasem podrzucić komuś dziecko i wymknąć się sam na sam z mężem na jakąś kolację 🙂

• Mamusia
czesć Kochane 🙂 🙂 troche mnie tu nie było, bo albo byłłam u rodziców albo internetu w domu nie było(o zgrozo dzieje sie to coraz częściej!!! i jak tu normalnie funkcjonować bez netu??) naszczęście w pracy jeszcze działa 🙂 napisałyście tyle ze nie sposób nadrobić wszystkiego 🙂
anitek85 super ze masz juz wózeczek w domku, ja niedawno ogladałam ten co chciałam kupić i normalnie sie załamałam, wszędzie takie pozytywne opinie a wózek taki sztywny że sama bym nie chcaiła w nim jeździć, wogule sie nie buja i podskakuje cały na nierównościach... masakra, teraz szukam jakiegos zawieszonego na pasach zeby dzitkowi było wygodnie jeździć.
u nas dziś ładna pogoda w końcu i chba po pracy wybiore się na jakieś zakupy 🙂
pozdrawiam i miłego popołudnia życzę 🙂

No ja nie bede miala takiej mozliwosci bo mieszkamy w Irl i jestesmy tutaj sami wiec i tak nic to zmieni w zasadzie :P
Ewentualnie w PL na wakacjach bedzie mozna sie wyrwac na drinka jakiegos :P bo moja Mama z Tata chetnie zostania z Malym. Moja siora ma corke polroczna i moi rodzice maja bzika na jej punkcie :P

Kurcze ale mam brzuch wzdety nie wiem od czego 😞 wypilam rano zelazo mam nadzieje ze to nie od tego bo mnie meczy naprawde 😞
Misia ja sie nie sugeruje opinia innych z racji tego ze kazda Mama szuka czegos innego i kazda ma inne oczekiwania xlandery sa chwalone a ja juz mam 3kolezanki ktore przeklinaja ten wozek na maxa...Wiec jak widzisz najlepiej sprawdzic 🙂 ja swoj sprawdzilam 3razy w sklepie i jestem zadowolona 🙂

Dziwna pogoda bo rano padalo wialo i wogole a teraz wieje ale za to slonko swieci i zero chmurek :P ach ta Irlandia :P
uciekam sie polozyc bo mnie ten brzus meczy bo jak sie wyspie to przejdzie :P
do spisanka pozniej 🙂

Cześć brzuchate 🙂
Ja dzisiaj cały dzionek na sprzątaniu, jeszcze tylko kuchnia mi została ale to tak za chwilkę teraz muszę odpocząć..ufff 🙂
Zjem może coś najpierw, troszkę mnie ssie 😉
Bób co do romantycznych kolacji za 3-4 lata jestem za hehe..pewnie dopiero wtedy uda mi się kogoś chętnego znaleźć :P

• Mamusia
anitek no nareszcie masz wózek i łóżeczko 🙂
CandyMonka a mnie się wydaje że Ty z byłym się zejdziesz i będziecie szczęśliwi 🙂
a dziecko nawet jak będzie miało 10 lat to nie podrzucę do mamy , to nie chodzi o to jak wychowa i czy rozpieści, ale wgadywanie, że ona musi pilnować , a jak ona miała małe dzieci to nikomu nie podrzucała...

• Mamusia
Anitek pochwal się wózkiem jak złożycie...zobaczysz jak złożycie sprzęt małego to jeszcze bardziej będziesz za szkrabem tęskniła...jak ja...patrzę na wózio i nie mogę sie doczekać synusia hehe
założę się ,ze będziesz pusty prowadzać po mieszkaniu...hehehe

Candy Monka więcej wiary w siebie!!! nie jeden bedzie chciał mieć dla siebie takie fajne dziewczyny jak Ty i Nadia - pamiętaj!!!! 🙂

Dzięki kochane za miłe słówka 😘

Ziemniaki się gotują i gotują..a ja tu zaraz padnę z głodu heh. Dostałam pieniążki za chorobowe, więc jutro jadę kupić jakiś drobiazg dla małej 🙂 Zobaczę też dokładnie wózki, mam nadzieję ,że nie będzie tam żadnego atakującego sprzedawcy..boję się ich hehe 😉

• Mamusia
Czesc dziewczyny, ja dzis sie sama wypusciłam do apteki, skonczyła mi sie nospa a brzuch troche rozbolał, troche mam stresa ze tak nie powinnam łazic 😞 ale blisko mam wiec poszlam i zaraz wróciłam.
Jutro mam wizyte u gina na 13 ,okaze sie co dalej ze mną , czy szyjka sie skraca czy jest lepiej 🙂 trzymajcie za mnie kciuki i za moją Juleczkę ,poprosze lekarza zeby podejrzał mała chociaz na chwilkę 🙂

buziaki

• Mamusia
Candy Monka wybrałam się w końcu do sklepu mama i ja w gdańsku i tam mają najwięcej wózków - można oczopląsu dostać ale sprzedawcy mili i nie nachalni 🙂
jak pani zobaczyła że oglądam teutonie to poleciła mi deltim emu taki sam a o połowę tańszy (chyba marnie wyglądałam heheheh) no i warto się poradzić sprzedawcy odnośnie składania wagi itp Tylko zarezerwój sobie z godzinę lub dwie bo szybciej nie wyjdziesz!

Bób jak Ty mnie znasz heh..objadłam się, że ledwo siedzę 🙂 jak mi się uda zejść z krzesła to z psem pójdę ale raczej w to wątpię 🙂
aaana jutro tam jadę, biorę moją mamę ze sobą, więc mogą być i te dwie godzinki 🙂 jeszcze raz dzięki za polecenie tego sklepu 😘
Dzisiaj dostałam od mamy książeczkę dla małej z bajkami "Historyjki i opowiastki" nie wiem czy to czasami nie z tej samej serii co Dodi dostała ostatnio od swojego 🙂 Moja była w Biedronce za jedyne 25zł, opłaca się bo ładnie oprawiona książka i ma aż 40historii 🙂
A no właśnie a propos Dodi 🙂 trzymam za Ciebie kciuki aby wszystko na badaniu poszło po Twojej myśli kochana 🙂

Miłego wieczorku brzuchate 😘 lecę do mami na tv 😘

Hejka ja dostalam znow ataku bolu tego co kiedys mowilam 😞 ale po godzinie minelo ale plakalam jak dziecko 😞 pytalam ostatnio lekarki i mowi ze to wyglada jak kolka jelitowa i wiecie co? jesli to jest to to ja wspolczuje tym dzieczakom malym 😞 straaaaaszny bol...
wozek juz zlozony lozeczko stoi w sypialni zaraz kolo lozka 🙂 suppper jutro zrobie foteczki choc wozek zapakowany w folie bo po co ma sie kurzyc :P
Dodi trzymam kciuki za Ciebie i Juleczke 🙂 wszystko bedzie dobrze zobaczysz 🙂 daj znac jak cos bedziesz wiedziec prosze 🙂
Ja tez po obiadku najadlam sie niesamowicie :P myslalam ze pekne :P

CandyMonka pamietam jak sie zastanawialas czy bexa ma pompowane kola tu jest link i widac dokladnie wentyl hehe :P
http://www.bexa.eu/
ale tak patrze to przod jest jak moj i kola ale ja mam inny stelaz nieco wydawalo sie ze jest taki sam ale nie :P
fajny ten wozek 🙂

• Mamusia
aaale ten dzien dzisiaj uciekł 🙂jestem po odwiedzinacg u tesciowej i teraz kladziemy sie z mezulkiem spac 🙂 duuuzo tematów miałyscie 🙂 Ja też chce juz wozek 😁 moze uda mi sie coś wskurać zeby w miare szybko go dostać 🙂

no nic uciekam Kochane doi juterka :*

Anitek koniecznie jutro widze tu foteczke wozeczka i lozeczka chociaz na Twoje sobie popatrze 🙂

• Mamusia
uuu widać ze dzisiaj sobota bowszystkie mamuski jeszcze spia 🙂
Ha ja juz wstałam i niemam nic do roboty akurat wiec zaglądam a ty nikogo nie ma 🙂

Anitek pewnie jeszcze oglada łóżeczko i wozek a reszta chyba śpi 🙂

Dzisiaj idziemy na imieninki do wujaszka wiec sie znowu objemy 🙂 mmm juz mi slinka leci jak pomysle o tym torciku.