Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja to wolę nie oglądać takich filmów bo tylko bym się niepotrzebnie denerwowała,

Dodi ja też bym była ciekawa co by mój powiedział jak by w domu obcego faceta spotkał, mogło by być zabawnie 🙂
ja już pisałam o moich kłaczkach zawsze ich miałam dużo, ale teraz jest ciężej z nimi walczyć 😉

• Mamusia
hej 🙂
Co do meszku na brzuchu to tez mi sie pojawil, w dodatku jak na brunetke przyszlo czarny 🙂), ale jakos mi sie wydaje, ze po urodzeniu jak hormony wroca do ladu to i meszek sie raczej wytrze niz wzmocni 🙂)mam nadzieje 😉
Dodi rozstepami sie az tak nie martw, masz mloda skore, ktora latwo sie zregeneruje a jak podeprzesz sie kosmetykami czy nawet bardziej inwazyjnymi zabiegami efekt powinien byc ok.

a tak poza tym to patrzcie jak my, kobiety sie schizujemy rozstepami, a znam calkiemsporo mezczyzn, ktorzy tez maja rozstepy ( np. w skutek szybkiego przyrostu masy, cwiczen itd. ) i im to poprostu wali, nie oceniaja tego jako jakas skaze...

• Mamusia
hej laseczki,dziś wskoczyłam w 26tc 🙂
jest dobrze...oby do przodu!
W sklepach zaczyna się juz sezon świąteczny,nawet się nie obejrzymy jak nam minie grudzień a potem styczniówki się rozpakują i MY!!!:laugh:
Ja odpoczywam na Mazurach ,jestem u rodziców na ostatnich odwiedzinach przed porodem,zaraz wskakuję do piwnicy odnaleźć mój laktator i podgrzewacz do butelek.
Tu jest wszystko taniej więc zakupiłam kilka drobiazgów,znów dorwałam fajne body po 4,99zł 🤪 bawełenka,fajne aplikacje i nasze Polskie-szyte w Poznaniu no i fajną torbę podróżną (będzie do porodu) za 39zł.
Nasza córa u drugich dziadków więc mam odpoczynek Jej pomysłów noooo i od gotowania.

Najgorsze jest to,że dokucza mi bezsenność,Wy też tak macie?

• Mamusia
hej laseczki,dziś wskoczyłam w 26tc 🙂
jest dobrze...oby do przodu!
W sklepach zaczyna się juz sezon świąteczny,nawet się nie obejrzymy jak nam minie grudzień a potem styczniówki się rozpakują i MY!!!:laugh:
Ja odpoczywam na Mazurach ,jestem u rodziców na ostatnich odwiedzinach przed porodem,zaraz wskakuję do piwnicy odnaleźć mój laktator i podgrzewacz do butelek.
Tu jest wszystko taniej więc zakupiłam kilka drobiazgów,znów dorwałam fajne body po 4,99zł 🤪 bawełenka,fajne aplikacje i nasze Polskie-szyte w Poznaniu no i fajną torbę podróżną (będzie do porodu) za 39zł.
Nasza córa u drugich dziadków więc mam odpoczynek od Jej pomysłów noooo i od gotowania.

Najgorsze jest to,że dokucza mi bezsenność,Wy też tak macie?

• Mamusia
Jai_Ho tak facetów to wali , a nas nie bo to my jesteśmy tą płcią piękną która jest ozdobą mężczyzn to pewnie dla tego tak chcemy pięknie wyglądać bo przez to czujemy presję , taki obowiązek bycia piękną 🙂
czasem miewam gorszą noc, tj jak dzisiaj nie mogłam się ułożyć i co chwilę się budziłam, może też przez to że nie spałam we własnym łóżku tylko u rodziców, ale jak śpie u siebie i to przy moim mężu sen mam rewelacyjny 🙂

Jade do lekarza. Zadzwonilam do mojej prowadzacej mowi ze zrobi test paskowy na ten mocz bo posiewu nie da rady bo jest piatek. No i ze ten bol to wyglada jak infekcja nerek...ech jak nie urok to sraczka...Na szczescie Moj juz jest w domciu to nie bede sie musiala meczyc za kierownica...
Do spisanka pozniej Kochane 🙂
Buzka

• Mamusia
iwiokej, akurat moje zdanie co do tego, ze kobieta jest plcia piekna jest troche inne 😉Zobacz ile czasu, energii, pieniedzy poswiecamy aby byc piekne ( doslownie od stop do glow cos trzeba robic, do tego jeszcze sie dobrze ubrac 🙂) ) naewt w przyrodzie, wsrod zwierzat to widac, ze samiczki raczej slabiej wypadaja jezeli chodzi o urode. Dokladnie tak jak napisalas, chodzi glownie o presje... i okladki magazynow hahahah. Niestey na zywo nie da sie nas obrobic czesto photoshopem i po sprawie 🙂) A faceci az takiej presji pod tym wzgledem nie maja, grunt aby sie nie zapasli i ogolili i po sprawie 😉

ja zauwazylam, ze mam wiekszeproblemy ze spaniem jak jestem w Pl, tutaj sie jak zabita, ale to pewnie przez to, ze tu spie z T. 🙂) a tak ogolna bezsennosc juz mnie nie napada. Czego i Wam zycze 🙂) a z drugiej strony bedziecie juz mialy przygotowanie do bezsennych nocy 😉

• Mamusia
no hej Dziewczynki 🙂
jak tam u Was ? ja nareszcie sie dorwałam do kompa 🙂 wiec jak tu obecnie ktos jest to pogadamy 🙂 🙂

Widze duzo tematow było wiec nawet nie zdarzyłam wszystkiego przeczytac 🙂 Fajnie że u Was wszystko dobrze.

My z Filipkiem tez się mamy dobrze 🙂

Hej dziewczyny 🙂

Ale zabiegany dzionek miałam, odebrałam wyniki wczorajszych badań i są złe 🤨 w poniedziałek idę skonsultować je z lekarzem
W morfologi mam podwyższony poziom leukocytów, neutrocytów i jakiegoś rdw.
Natomiast mocz wypadł fatalnie
Leukocyty 24 norma 20
nabłonki płaskie 51 norma 30
wałeczki 2,5 norma 2
bakterie 3514 a norma to 130 🤪 🤪 🤪
kryształy 249 norma 60 🤨

Do tego mam podwyższony wynik tarczycy 6,19 a norma 0,21-3,15 moja mama leczy się na tarczyce i na tabletkach ma taki wynik, to z tego pewnie moje zawroty głowy 🤨 🤨

No nic idę się położyć. Pomagałam mojej mamie w pracy trochę i nasiedziałam się przy komputerze 😉
Nie będę się zamartwiać tymi wynikami, w poniedziałek omówię je z moją ginekolog. Będzie dobrze, musi być. Tylko,żeby małej się nic nie działo przez to 🤨 🤨

• Mamusia
noo mi wyszlo przy badaniu moczu, tzn wiesz ja mam te smieszna grzybice i to sie objawia w postaci bialego grudkowatego sluzu, czeste oddawanie moczu, uplawy. I jak mnie lekarz badał to mi pokazal ten sluz i powiedział ze grzybica. No ale mocz mu sie nie podoba, ale mowi ze moze dostaly sie bakterie od tej grzybicy do moczu i stad wynik wyszedl zly.

Zastanawiam sie tylko co z tą Twoja tarczyca

Hej juz wrocilam 🙂
CandyMonka ja mialam takie wyniki + bialko w moczu jak mialam zapalenie nerek moze Ciebie biedaczko cos dopadlo 😞 ech spokojnie w poniedzialek wszystko sie dowiesz.Najwazniejsze ze masz badania to zawzse mozna to kontrolowac ewentualnie jakies leki zapisac. U Nas dobrze bol niestety pozostal ale test paskowy pokzal zmieniony odczyn w moczu co ozn. ze moze sie skonczyc zapaleniem pecherza.Mam tez brac nospe 3xdziennie + furagine 3xdziennie i bedzie dobrze. W poniedzialek powtorka moczu. Dobrze ze to nic powaznego jak narazie, damy rade 🙂
Moj wychodzi na pozegnanie kumpla z pracy 😞 jestem zla bo ja sie zle czuje i nie lubie byc sama zwlaszcza w takie dni a on sobie na picie idzie 😞 mam zal do niego szczerze powiedziawszy 😞

• Mamusia
uu Anitek to dobrze że wszystko jest w miare okey 🙂 Może faktycznie jakies zapalenie pęcherza Ci sie przyplątało, ja tez jem ten Furagine 🙂 Mała żółta tableteczka 🙂 A z dziadami to juz tak jest wiesz 🙂 Moj znow dziś wymyślił ze zostanie u mamy bo ze znajomymi chce się spotkać :/ Eh już czasem sily brak na nich :/

Ech wiesz on mowil ze mam z nim jechac ale po pierwsze nie czuje sie dobrze a po drugie nie bede mu wstydu robic bo pewnie wszyscy faceci od niego z pracy beda sami...
kumpel tez jedzie sam wlasnie zona go zawozi i wstapili po Mariusza. Mowi ze bedzie za jakies 3godz ok cos tam sobie porobie...a tak sobie mysle ze i tak kawalerskiego nie ma wiec niech sobie wyjdzie. A znajac jego bedzie pisal co 30min i bedzie w domku szybko 🙂
tak tylko mi przykro bo wiesz zle sie czuje i chcialam z nim spedzic wieczor moc sie przytulic itd tym bardziej ze siedze sama non stop, no ale coz jakos wytrzymam te pare godzin...

Troche tylko drazniace to uczucie klucia w pochwie ale lekarka mowila ze albo to przez to ze zapalenie pecherza sie tworzy albo przez to ze Maly juz napiera glowka na szyjke macicy i tak to wlasnie sie odczuwa...mowi ze mam sie nie martwic.
No i zapytalam czy w Irl podaja dziecku zastrzyk sterydowy na wypadek przedweczsnego porodu i mowi ze na szczescie tak wiec dziecko ma wieksze szanse na przezycie.Troche mi ulzylo z tym bo przynajmniej wiadomo ze do tego 37tyg stosuja takie metody jak w PL...
oczka mnie pieka chyba od placzu bo tak jakos przykro mi bylo ale juz jest ok 🙂 dla Synusia trzeba sie usmiechac 🙂

Czytalyscie o tym przypadku gdzie kobieta i mezczyzna zmarli i najprawdopodniej ma to zwiazek ze szczepionka na swinska grype? albo w Francji gosciarka zapadla na jakas chorobe zwiazana ze ukladem nerwowym???i oni sie kaza szczepic kobietom w ciazy to jest jakis skandal szczepionka nowosc na rynku nie wiadomo co i skad i polecaja...Brak slow. Cale szczescie ze ja sie na to nie szczepilam choc oczywiscie od samego poczatku mowilam ze nie bede robic z siebie i Synusia krolika doswiadczalnego...

• Mamusia
no anitek to sie ciesz że ten Twoj to taki jest że pisze co chwila i przyjedzie za 3 godzinki. Bo moj nie dosc ze nie pisze, to jeszcze mowi ze bedzie za 2 a wraca po 5 😞 W ogole nie mozna zaufac 😞 Szkoda słow.

Co do tej szczepionki to slyszalam ten przypadek. Dlatego nawet jesli w PL beda juz szczepienia to ja i tak nie pojde. To bez sensu, pozniej bede sie w tylek grysc ze moze dziecko choruje przez ta szczepionke 😞

No mowi ze za 3godz ale mysle ze ok 12stej sciagnie :P ech niech sie napije...:P
Klaudia a ta furagina bezpieczna? ja to mam schize bo szkoda mi tego dziecko bo jak nie nospa ktora oczywiscie przenika przez lozysko to teraz furagina 😞