Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
u mnie sie trzymaja kwiatki a nie robie nic specjalnego z nimi a ten pod oknem to ma chyba z 10 lat to jeszcze po mojej sw. pamieci babci i rosnie sobie, ostatnio moj poszalal i wydal mase kasy na zielska ale mnie to pasuje lubie jak jest zielono w domu. wiekszosc rzeczy miala z tamtego pierwszego mieszkania teraz to juz tylko jakies drobiazgi dobralam.

nie znalazlam linku niestety ale jak sobie dobrze przypominam to mi siostra zamawiala ten karnisz i dlatego go chyba nie mam jak znajde to wkleje.

bede juz pomalu uciekac bo mama przyjezdza do mnie i na zakupki jedziemy 😁 a jeszcze obiad nie skonczony

milego popoludnia ciężarówki

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aaana cena jest w porzadku, salon mam w sumie w pomarańczu, bo meble , sofa, stól takie rude wszystko, i te firano-zaslony bedą pasowac, jakos fajnie sie upnie i bedzie girka 🙂

Jak juz bede miała skonczoną kuchnie i lazienke to wtedy wkleje koncowe fotki 🙂

Sibi papapa milego dnia

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂
dopiero weszłam sobie spokojnie na brzuszek a widze ze wy juz chyba powoli uciekacie. Byłam w tesco porobiłam troszke zakupków do domku 🙂 i tak czas zleciał od rana. zaraz za obiadek musze sie zabierac i małe sprzątanko
Dodi super zasłonki 🙂 i cena nawet fajna 🙂 a w ogole masz slicznie urzadzone mieszkanko 🙂
Sibi sliczne meble w kuchni 🤪
tez bym chciała pochwalic sie moim mieszkankiem ale dopiero je urządzam 😞

• Mamusia
🙂)
ale macie tempo pisania! chwile mnie nie bylo i juz sporo do nadrabiania.
W tym czasie rozmawialam ze znajoma i oszlalam 😮 ona sie mnie pyta czy juz sie rozgladalam za przedszkolem dla Victora?! bo jak chce jakies dobre, to juz powinnam go wrzucic na liste. Cytuje : ,,a nie skupiac sie tylko na swojej ciazy, ale pomyslec o przyszlosci dziecka" o! i wyszlo, ze albo ja jestem debil, albo ... w kraju, gdzie polityka prorodzinna jest na ekstremalnie wysokim poziomie ludzie sa nienormalni. 🤨 Nerwy mi puscily. Znajoma pewnie sie juz nie odezwie nigdy. 😉
Z tego wszystkiego, zajelam sie czyszczeniem kominka i znoszeniem drewna, a ze nosze po jednej szczapie to troche mi zeszlo. 🙂) ale nerw minal.

• Mamusia
Klaudia86 dlatego ja sie bardzo zdziwilam, slyszac takie pytanie, tym bardziej, ze w czasie jak Victor bedzie w czasie przedszkolnym to juz na stale bedziemy w Dani ( bo narazie to tak na dwa domy zyjemy) a tutaj, owszem trzeba zapisac wczesniej dziecko, ale bez przesady ( chociaz ponoc do tych najlepszych to zapisuja jeszcze przed poczeciem!! )uwazam, ze nie ma nic zlego w publicznych przedszkolach czy szkolach. A poza tym tu jest tak, ze jak kobieta chce wrocic do pracy a do przedszkola ma np. za daleko, albo przedszkole nie spelnia jej oczekiwan to dzieckiem zajmuje sie niania, ktora prowadzi grupe kilku dzieci i za to placi gmina. Nie wiem, chyba niektorzy jeszcze przy ,,robieniu" dziecka planuja, ze ,,robia" przyszlego kardiochirurga albo prezydenta... 🙂)) a pozniej cala sciezka kariery juz od kolyski zaplanowana 🙂)

• Mamusia
hej dziewczyny powiedzcie mi jak radzicie sobie ze zgaga? bo ja juz ostatnio niedaje rady...
male jest tak wysoko polozone za jedzenie mi nad piersiami staje ...masakra i zgaga tak pali ze nieporozumienie normalnie...
mleko,woda,migdaly, gawiskon...wszytko o kant tylka...nie moge juz... az kaszle czasami bo tak mi doskwiera 😞

• Mamusia
no od 2 dni to na mnie już też nie, ale jedna mama pisała że lekarz jej zaproponował renni brać ale ja nie wiem , trzeba by lekarza zapytać, bo ja też potrzebuję bo czasem to już nie wiem co brać 😞 a 3 dni temu jeszcze mi maślanka pomagała, ale teraz już nie 😞
A poza tym witamy nową mamę 🙂
Jai_Ho rzeczywiście Ty te teksty to czasem masz niesamowite 🙂
chciała bym Cię zobaczyć z tymi szczapami jak chodzisz:laugh: :laugh:
A koleżanka ma niesamowite poczucie czasu 🙂

• Mamusia
czesc Aniu10 mnie tez zgaga dopadła, i wlasnie wróciłam ze sklepu, kupiłam sobie imbir -korzeń, robie sobie herbatkę i wkrajam kilka kawałków, pyszna jest i mnie pomaga.

Przed snem jem kilka migdałów i tez nie mam zgagi juz od tygodnia, a mialam codziennie az spac nie moglam.
Sprubój moze i Tobie pomoze.

Własnie wróćiłam od chinczyka ,znowu poszłam sie najesc sama, wlasnie mój wrocił głodny jak wilk, a ja mam pełny brzuś 🙂

• Mamusia
witam mamusie
super się was czyta , bardzo umila mi to każdy dzień,

SIBI przepieknie wyglądałaś na slubie (mąż też 🙂 )
i piękne wybrałaś imię dla córeczki.... moja imienniczka 😘

ANITEK zazdroszcze widoków za oknem, piękne mieszkanko 🙂

pozdrawiam was wszystkie, ciesze się że istnieje takie forum i że wy jesteście wszystkie tutaj 😘

• Mamusia
jeśli chodzi o zgage strasznie mnie męczyła 2 tygodnie temu, rano, w południe, wieczorem i8 wnocy nic nie pomagało, migdały, mleko, woda nic nic...miałam wizyte kontrolna i mój gin powiedział żeby kupić manti lub ranigast i spróbować
W pierwszym dniu użyłam tylko połówke tabletki ranigast i następnego dnia druga połówke i do dzisiaj zgaga nie wróciła... i oby tak zostało bo to straszne uczucie

Juz wrocilam od kolezanki a tu 10stron do nadrobienia :P dobre jestescie 🙂
Mieszkanka fajne 🙂 ja sie swojego nie moge doczekac 🙂
co do kwiatkow u mnie to samo jeden kwiatek od sierpnia urosl jakies 70cm i jest wyzszy ode mnie o jakies 30cm 🙂 nie wiem jak to sie dzieje :P ale za to potrzebuje 1,5litra wody co tydzien 🙂
moja dracenka tez rosnie jak szalona i ostatnio rozsadzilam jej dzieciatko hehe i te rosnie 🙂
jakos tak nie przykladam sie specjalnie 🙂 im tu pasuje bo maja slonecznie maja cieplo maja wode tak mysle ze moze przez to :P
Aniu na zgage to idz do apteki i popros o lek ktory mozesz brac w ciazy 🙂 jak juz Ci domowe sposoby nie pomagaja to chyba nie masz wyjscia.
Ja wlasnie weszlam od kumpeli jej corka ma 5miechow i jest taka pocieszna hehe 🙂 caly czas sie smieje 🙂
ale sie ucieszylam bo jej corka dostala paszport irlandzki i obywatelstwo automatycznie 🙂 bo pamietam jak ktos sie ze mna klocil ze to ze ma paszport nie oznacza ze ma obywatelstwo....A w papierach jak byk napisane nationality:irish 🙂

Malemu latwiej bedzie w zyciu hehe 🙂
no i wlasnie i zadzwonilam do lekarki o wyniki badan...i mam pelno leukocytow w moczu nie ma bakteri w ogole tylko te leukocyty. Bole ktore mam wskazuja na kolke nerkowa niestety i moja lekarka wyslala fax do prywatnej kliniki w celu umowienia mnie na specjalistyczne usg aby zobaczyc sprawnosc nerek itd. wlasnie do mnie zadzwonili umowilam sie na 30stego choc ja tak sobie mysle ze ostatnio moj ginek sprawdzal nerki i zadnych zlogow nie bylo chyba ze to musi byc zrobione takie usg zaraz w trakcie tego ataku albo cos takiego.Ech juz sama nie wiem 😞
no i lekarka powiedziala ze jak tylko dostane takiego ataku mam natychmiast jechac na pogotowie i poprosic o sprawdzenie nerek!!!
bo to moze byc niebezpieczne niestety 😞
ale wiecie co? nadal czuje takie napiecie w dole brzucha i z tej lewej strony to byl chyba najdluzszy atak bo az 6godzin w koszmarnym bolu 😞
no coz na nastepny raz pojade do tego cholernego szpitala i zobaczymy co oni tam wymysla...choc na cuda nie licze 😞