Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Jai Ho jedno z rodzicow musi byc tutaj w chwili zajscia w ciaze conajmniej 3lata udokumenotwane wliczajac podatki itd.
na szczescie My mamy oboje 🙂 wiec juz wogole nie powinno byc problemu 🙂 a ja o obywatelstwo dla siebie postaram sie za 2latka bo musze byc tutaj 6lat.

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kobietki, ja musze uciekac z forum , bo mój M.wzioł sie za malowanko tych nowych sufitów i chce zebym mu towarzyszyła przynajmniej siedzac koło niego , ( mi tam odpowiada :P bede mu paluskiem pokzaywac gdzie jeszcze ma poprawic )

mam nadzieje ze uda nam sie jakos ogarnąc w miare mieszkanko z kurzu, 3mjacie kciuki ,buziaki 🙂

• Mamusia
Witajcie mamusie.
Dzisiaj odebrałam wyniki z moczu i okazuje się, że bardzo się pogorszyły 😞
Czy Wy też macie takie złe wyniki? bo moje przedstawiają się następująco:
leukocyty 5-10 wpw
erytrocyty 0-3 wpw
nabłonki płaskie dość liczne wpw
nabłonki okrągłe 0-2 wpw
bakterie bardzo liczne
białko n. ślad
Wcześniej miałam liczne bakterie, a teraz są bardzo liczne mimo, że biorę żurawit 😞
Czy takie bakterie są groźne dla maluszka?

JaiHo ja tam zalatwie wszystko co mozliwe 🙂 juz sam fakt ze nie trzeba bedzie sie martwic o cos takiego jak wiza do usa czy australi 🙂
Mona wyniki no coz te bakterie powinnas wyliczyc i lekarz powinien Ci dac skierowanie na posiew moczu zeby zobaczyc jakie to sa bakterie.
Ja mam leukocytow ponad 30 😞 norma jest do 5ciu choc mowia ze w ciazy nawet i do 10ciu.
ale ja niestety i wszystko na to wskazuje mam kolke nerkowa 😞
wlasnie dzwonilam do kliniki i powiedzieli ze na nastepny raz mam odrazu na pogotowie jechac i nawet nie czekac...ale w tym szpitalu glupim znow mi powiedza ze sie rozciagam 😞 RATUNKU!!!!

No tez tak mysle latwiej zalatwic wiele rzeczy 🙂
Poza tym moze miec podwojne obywatelstwo i tez bedzie ok 🙂 wyjdzie w praniu jak narazie bedzie irish i takie zostanie a czy polskie bedziemy zalatwiac to sie okaze choc moze warto i miec polskie bo nigdy nie wiadomo moze ktoregos dnia zjedziemy do PL 😉

• Mamusia
jejuś ale wy macie tempo w tym pisaniu 🤔
wszystkie kuchnie piękne i pokoiki też 🙂
co do kwiatków to ja mam tylko sukuleny w domu z racji tego że nie chce mi się i zapominam o podlewaniu a z tej rodziny upodobałam sobie zamie, drzewka szczęścia i jedną peperomię i tak podlewam raz na 2 tygodnie i spoko

• Mamusia
We wtorek mam wizytę, to już chyba przeczekam, zwłaszcza, że żadnych dolegliwości związanych z pęcherzem nie mam. Chyba, aż takie to groźne to nie jest, chyba powiezieliby mi coś jak odbierałam wyniki? 😞 😞
Anitek jakaś kolka nerkowa? pierwszy raz słyszę 😲
Ja mam leukocyty do 10, to może nie jest tak źle? A oprócz leukocytów masz jakieś bakterie?

• Mamusia
iwiokej, przykre to jest to, ze my sie urodzilysmy w takim a nie innym kraju i teraz myslimy jak zrobic aby naszym dzieciom bylo latwiej. A tak poza tym to u mnie patriotyzmu nie ma ani grama, wiec te rozterki mnie omijaja. A zalowac? czego? jak dziecko dorosnie i stwierdzi, ze jednak chce byc polakiem, to sobie nim zostanie... 🙂)

• Mamusia
no bliżej niż dalej 🙂
tak to prawda Jai_Ho
ale też jest taka wersja "co kraj to obyczaj"
i pewnie w każdym kraju są pozytywy i negatywy, a w PL znam te negatywy i niech tak pozostanie, może dlatego że jestem bardzo senytmentalna i cięzko mi by było zostawić rodzinę 🙂

• Mamusia
dzwonilam do mojej lekarki i mowilam co mi dolega i mi przeuneła wizyte na przyszly tydzien ale mam zadzwonic w poniedzialek bo nie wie kiedy bedzie miec dyzur w szpitalu, a narazie mam sie oszczedzac, nic nie nosic i sie nie przemeczac ale prawdopodobnie to jest wlasnie to rozchodzenie sie spojenia łonowego 😞 jak sie bedzie poglebiac to mnie do cesarki beda szykowac 🤢

mam do Was takie pytanie: czy w Waszych rodzinach też istnieje przesad na temat kupowania rzeczy przed narodzinami? mnie to doprowadzalo do szlu!!!!! do konca miesiaca mam zamowic wózek i normalnie az sie boje co znowu beda gadac!! wróciłam z zakupow z mama i kupilysmy sliczny kocyk i butelke,a i proszek do prania dla dzieci, a wiekszosc ciuszkow mam juz kupionych wczesniej i schowanych u mamy :P

• Mamusia
iwiokej ja tam jakos z rodzina zwiazana bardzo nie jestem, wiec mi jest latwiej, z najblizszymi jestem w kontakcie a braku reszty jakos nie odczuwam 🙂

przynajmniej nikt mi sie nie wtraca co i kiedy mam kupowac 😉Sibi zamiast sie denerwowac i ukrywac z zakupami moze im wyjsnij, ze za swoje pieniadze kupujesz dla swojego dziecka kiedy Tobie sie podoba, a jak mialoby sie cos zmienic to dasz im znac i zapytasz o rade 🙂)

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂
Sibi u mnie co do zabobonów to nawet nie tak rodzina mi prawiła morały jak koleżanka(również ciężarna-za tydzień zostanie mamą)Jak 2 tygodnie temu zamówiłam wózek to było komentarzy tyle,że cho cho bo to niby kupuje się po narodzinach 😠 a najbardziej zdziwiło mnie z jej strony to to,że ona wyprawkę do małej miała w piątym miesiącu gotową i pytała mnie czy też już mam?A ja jej na to,że raptem mam pierwsze zdjęcie USG i nie myślę o wyprawce 🤨
Nie wierzę w takie gadanie-ja wprawdzie mam dopiero zamówiony wózek i jeden kocyk kupiony no ale w piątek dostałam wyprawkę od koleżanek 🙂 Jedna dała nam ciuszki po swojej dzidzi(niektóre nawet nie używane)a druga pakę z zabawkami 😆