Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Widze ze tu opowiesci milosne ... 🙂 prawie jak love story hehe

Ja przyczłapałam sie ze sklepu, wymysliłam dzis na obiad zawijańce schabowe, z serem i parówkaw srodku, zawsze to cos inngo niz normalny schaboszczak.Parówek nie mialam ale juz mam :P

Noi mamy gosci cały weekend, mówilam wczoraj ze przyjezdzaja jutro znajomi mojego M. co wrócili w swieta z Irlandii z Anitkowych stron w sumie heheh i wpadaja do nas na sobote z niedziela z synkiem 6 miesiecznym, ja juz sie zarzekłam ze nic nie robie, M. zapraszał niech robi.

A fryzjerkę udalo sie dzis z zaprosic wpada o 19 wiec wlosy dzis zrobione bedą , ciekawe czy znowu płakac nie bede 🙂 tym razem przychodzi sama SZEFOWA wiec zrobi na pewno tak jak chce 🙂

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No od pierwszej randki do ślubu kościelnego minęły 4 miesiące :P

A tamta niech żałuje ..bo nie poszanowała tego co miała.
Mój nie zapali,wypije okazjonalnie i trochę, bardzo chciał dzieci...w pracy awansuje,dopiero skończył 33 lata a już jest majorem

tamta laska była nastawiona na kasę a o dzieciach nie było mowy

Dodi mowisz ze znajomi hehe 🙂 glowka do gory na pewno bedzie mily wieczor 🙂 trzymam rowniez kciuki za wloski 🙂 ja na szczescie mam juz spokoj z farbowaniem i obcinaniem 🙂
wlasnie sobie slucham piosenki Joe McElderry - the climb. Slyszalyscie? w PL raczej ja graja bo ten koles wygral XFactora 🙂 ogladalam i naprawde zasluzyl sobie 🙂

• Mamusia
Nikos opowiesc jak z bajki 🙂 raczej z filmu 🙃

U mnie było tak, ja mialam narzeczonego z którym bylam 3 lata i mój M. tez mial narzeczona, ja juz powoli slub planowałam z moim. Zobaczylam M.na przystanku jak szlam do pracy, i pomyslalam sobie ale przystojniak, po czym za tydzien trafil do mnie do banku do pracy, i wlasnie ja zostalam mu przydzielona zeby go uczyc 🙂

Poszedł na 2 tyg na szkolenie , po czym jak wrócil nie byl juz z narzeczoną ,ale to nie ja bylam powodem,jak sie dowiedzialam ze jest juz wolny, to sie zaczeło w pracy, miłe słowka itp, wymienilismy sie gg i napisal do mnie pewnego wieczoru jak szlam na fitness ze bardzo chcial by mnie na ten fitness odprowadzic ale nie wie czy moze bo mam narzeczonego, ja sie dalam odprowadzic i juz potem bylismy razem 🙂 zostalo mi tylko uświadomic bylego ze slubu nie bedzie i to koniec.

Pierwsze KOCHAM wyznalismy sobie w Wenecjii, a zareczyny w PARYZU na wieży Eifla 🙂

• Mamusia
coś się brzuszek sypie - zamiast w odp założyło mi nowy topic!!

odnośnie tematu turków itp - przeczytajcie książkę "Miłość nagruzach Kosowa" autobiografia Izabeli Chojnackiej- dziewczyna w niemczech poznaje kosowara (wiem nie turek ale inna kultura no i religia)- facet przystojny, miły, cud, miód! - po jakimś czasie zapragnęli mieć razem dziecko - Iza zaszła w ciążę i wszystko byłoby pięknie gdyby nie wrócili do jego rodzinnych stron - do Kosowa

tam zaczęło się piekło - służąca to mało powiedziane!!! - facet zmienił się o 180stopni!! Iza przeżyła koszmar - nie wiem jakim cudem urodziła zdrową, donoszoną córeczkę - ech szkoda słów!

na szczęście już są Iza z córeczką w polsce - i jak sądzę są szczęśliwe

• Mamusia
Darusia powiem ci tak. Tyle co wiem na pewno to po urodzeniu dziecka tu w Niemczech dostaje sie 164 euro miesiecznie + erziehungsgeld jakies 300 euro przez rok lub idzie sobie to rozlozyc na 2 lata. Wiem ze maja podniesc kindergeld o 20 euro ale nie wiem kiedy. I jeszcze jakies 100 euro jednorazowo na dziecko. To wiem ze jest zyjac tu. Ja jestem tu zameldowana ale z Polski sie nie wymeldowalam ale tu zyje i tu pieniadze dostane. Z tym ze w Polsce nie jestem ubezpieczona a tu w Niemczech zeby cokolwiek dostac musisz miec ubezpieczenie.
O reszte niestety trzeba sie pytac bo prawo sie zmienia co chwile.
Chyba troche sie zakrecilam jak to czytam 😲 🤪

• Mamusia
A ja chyba nie mam sie czym chwalic bo "ukradlam" faceta mojej kolezance i tak zostal moim mezem ☺️ Ale wiecie co - zdradzala go i zrywala co chwile no i jakos tak sie potoczylo ze sie zakochalam i on tez!!! 😆 Ale powiem wam ze gdybym miala drugi raz to zrobic to bez zastanowienia. 🤪 🙃