Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Koziol powiadasz :P [img size=300]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/koziol_powiadasz.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

No a to to ON KOCHA!!! [img size=300]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/olafek_na_klacie.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
śmiesznie wyszlo, bo nawet numeru do Jai_HO Nie miałam i nagle dostaje smsa, dobrze ze sie podpisała 🙂

Dobra ide troche przymkne oczka, jak cos sie zadzieje to bede w gotowości, do spisanka po drzemce 🙂

p.s Anitek ale fajnie, faktycznie sie opala :P a jakie slonko u Was 🙂 zadroszcze, a Jai_ho odszedł czop i pojechala rodzic 🙂

U Nas slonko na szczescie 🙂 ale sie ciesze bo Maly ma zoltaczke troszke i doslownie dzis 3ci dzien naswietlania i skore juz ma prawie rozowiutka 🙂
a JaiHo z krwia odszedl czop??? i skurcze tez miala? [img size=300]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/olafik_.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Tak tak TITINKA i Ewelina to ta sama osoba:laugh:

Przed wczoraj byłam z wami do południa a potem miałam gości i tak już nie zasiadłam.A wczoraj miałam wizytę u lekarza,a potem byłam się przywitać ze szwagierką,która przyleciała do kraju na tydzień 😆

No ale co do wieści to po wczorajszej wizycie u lekarza wszystko ok, ale że tak jak kiedyś wspominałam on przewiduje połowę miesiąca,nam się marzył ten 12 luty do tego ta ciotka małego jest kilka dni w kraju i ma szansę zobaczyć małego teraz albo za jakieś pół roku to jestem umówiona na dzisiaj w szpitalu:laugh: Mam wszystkie syndromy oznak porodu za wyjątkiem łożyska,które jeszcze jest w II stadium ale mam dostać dzisiaj kroplówkę i zobaczymy co się będzie działo.Albo mnie zbierze i się uda albo wrócę do domu i za kilka dni 🙂

• Mamusia
dziekuje za oklaska 🙂

Moze faktycznie mała chce doczekac do walentego i WALENTYNĄ chce zostac a nie Julią 🙂

No Klaudia pisała ze robili jej usg, wyszlo ze mały 3300 ma, i ze jest ok, ze skacze na piłce, jak sie nie ruszy to w sobote wychodzi, i ze podejrzewali ze wody jej odchodza, wiecej nie pisala.

• Mamusia
Iwokej nie jestem w szpitalu-jadę tam dzisiaj ok 17.
Kiedyś lekarz twierdził,że będzie to połowa miesiąca a że ta połowa miesiąca jest tak blisko 12 to stwierdził,że jeśli wszystko będzie wskazywać na zbliżający się poród to 10 na wizycie podejmiemy decyzję.No i wczoraj okazało się,że mały waży 3175g,ułożony główkowo,szyjki już nie mam,wzmożony śluz(choć bez czopa)no i są skurcze "pitu-pitu".Jedyne co to to łożysko.Dlatego mam dostać tą kroplówkę i zobaczymy.Ja wiem to może dziwne tak wywoływać na siłę,ale jak się nie uda to pewnie wrócę do domu i urodzę w innym terminie 🙂

Nie czaje Titinka po co chce ginek wywolywac porod skoro wszystsko ok z lozyskiem jest??? 🤔
O kurcze Klaudia tez w szpitalu... jak to ja wypuszcza? przeciez ona juz po terminie...normalnie szok jak czytam to wszystko...

• Mamusia
No i ja psychicznie lepiej bym się czuła będąc tam na miejscu niż gdyby coś mnie dopadło i nagle musiałbym męża ściągać z pracy(a u niego często nie ma zasięgu),do tego ta podróż(rodzę w Katowicach czyli szpitalu oddalonym ode mnie o 40km a w godzinach szczytu to jedzie się tam po prostu wieki)
Pewnie trochę panikuję z tego powodu,ale już naprawdę nie wiem co o tym myśleć bo coś ostatnio to jestem wykończona psychicznie 😞

• Mamusia
Witam
Jestem z marcówek ale na wczorajszej wizycie dowiedziałam się, że raczej w lutym urodzę odszedł mi już czip śluzowy szyjka jest gładka i czuje takie bóle menstruacyjne ale ja miałam zawsze bardzo bolesne miesiączki i teraz jakoś nie zwracałam na to uwagi a to chyba powinnam już liczyć. Wody mi nie odejdą bo główka jak zejdzie to zatka i nie powinno nic cieknąć. Lekarz mówi, że mam się skupić tylko na skurczach 🤨 mówił, że może to być tydzień albo 2 🙂

• Mamusia
anitek ciążę można przenosić do 2 tyg. więc nie wiem co w tym szokującego wystarczy jak będzie co 2 dni lub co dzień przychodziła na ktg i może USG zależy od szpitala dobrze że teraz jest wtym szpitalu i może jeszcze coś sie ruszy 🙂
Titinka to twoja decyzja, żeby teraz spróbować urodzić? a nie lepiej poczekać aż samo przyjdzie, zawsze możesz zadzwonić po karetkę i Cię zawiozą

Iwiokej no dla mnie to takie nienormalne ze skoro jest juz w szpitalu to niech skoncza to zaczna a nie bedzie jezdzic non stop...tutaj czekaja max 10dni a nie 2tyg...ale kazdy kraj inaczej. ech jakies to dziwne do mnie. To skoro mozna przenosic o 2tyg to nie wiem po co ja trztmaja teraz az do weekendu???
Monisiaczek my juz tutaj mamy dwie takie Dziewczyny 🙂
Martus szew sciagniety ok 22stycznia szyjka macicy miala 2-4mm rozwarcie a ona kula sie do dzisiaj. Dodi tez problemy z szyjka...co do teorii lekarza na temat tego ze wody odejda i glowka zatka to pierwsze slysze...nie wiem jak to mozliwe hehe...wody sie przedostana raczej...

iwiokej napisał:
ale Dudasia chyba juz miała wątek przecież urodziła już 1 lutego
Titinka , to Ty chcesz na obserwacji zostać w szpitalu, żeby Cię w domu nie złapało?

Iwiokej nie wiem czy ktos o tym wiedzial bo Dudasi nie bylo na necie a ona nie miala nr tel nikt nie wiedzial co sie dzieje...
a jak juz miala watek to ma jeszcze jeden hehe 😁

Wróciłam .

W głowie mi się kręci..masakra..ehh

Nie żebym narzekała ale mam tyle ubranek, że piorę piorę i końca nie widać, termin goni a prasować mi się nie chce 😉

Jai_Ho w szpitalu rodzii 🤪 no to będziem mieć koleją mamuśkę 🙂 Super!! Oby szybko jej poszło 🙂

Monisiaczek no to witamy w gronie lutowych 🙂 powodzenia życzę!

• Mamusia
Dziewczynki ja nie wiem jak mam wytłumaczyć moje obecne odczucia.Zobaczę co będę wiedzieć dzisiaj w szpitalu-albo rodzę albo nie.Albo jest szansa albo nie.Albo wracam do domu albo zostaję na obserwacji.A psychicznie to byłaby dla mnie wprost komfortowa sytuacja być tam w wyznaczonym terminie i rodząc przy moim lekarzu i położnej.Dodam,że mam jeszcze inne chorubsko-wrzodziejące zapalenie jelita grubego.Od początku moja ciąża musiała być planowana,aby odstawić niektóre z leków i mój lekarz ginekolog-położnik nie mógł być przypadkowym lekarzem tylko takim,który zna się na gastrologii.Mam takiego lekarza,którego wyjątkowo chwalę i pewnie dlatego nie wyobrażam sobie rodzić przy pierwszym lepszym personelu.
Może mam schizy ale w ostatnim czasie mam świadomość tego,że kumulacja zdarzeń po prostu mnie przerasta 😞