Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
bejbi napisał(a):
kukunari napisał(a):
bejbi napisał(a):
kukunari napisał(a):
queen napisał(a):
kukunari napisał(a):

Queen - ja dostalam jasno czerwonych plamien w trakcie stosunku (pozniej zmienily sie w brunatne i ustaly) wiec pomysl czy zbytnio nie baraszkowaliscie 😉

oj nic z tych rzeczy mi jest wieczorami tak niedobrze, że przy intensywniejszych ruchach chyba bym zwymiotowała 😁

Przeciez baraszkowac mozna o kazdej porze nie tylko wieczorem 😉

no niby tak ale w dzien czasu mało :P

"szybki numerek" w dzien 😜

teraz takapogoda ze nawet gdzies w teren wyjechac na kocyku :P fiku miku ;p

niegrzeczne dziewczynki 😉 hihi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ale się kobiecinki przejęły sokiem z malin! nie przesadzajcie! jest tyle mitów, co można i czego nie można....akurat ostatnio natknęłam się gdzieś na ten sok z malin i po prostu przytoczyłam przykład (dla mnie cholernie dziwny). Na pocieszkę dodam, że ja piję go sporo, ale za to robię sama 🙂 A poza tym jak mam ochotę na pepsi, to sobie nie żałuję! Z jedzeniem i piciem u mnie jest tak, że odstawiłam alkohol i kawę, ale pilnuję, żeby codziennie zjeść owoc lub warzywko. No i prawie jestem w II trymestrze, więc czas na gimnastykę! Z Maćkiem mi to bardzo pomogło: właściwa akcja porodowa 10 minut! Niezły wyczyn jak na pierworódkę, co? I niech mi tu nikt nie zaprzecza, bo humor dzisiaj dooobry i nie zepsujcie go, proszę. Teraz szybkie śniadanko, budzenie Maćka i do przedszkola/pracy. Miłego dzionka! Buźka!

• Mamusia
Hej Dziewczyny!!! Moje maleństwo jest efektem nocy poślubnej. Fajny prezent na nową drogę życia 🙂 i własnie od kiedy mój mąz dowiedział sie że bedzie tata to zupełnie nie ma ochoty na baraszkowanie. Nie jestem w stanie go przekonać że w ciąży też można. 😞 Chyba przyjdzie mi jeszcze z 8 miesiecy poczekac

• Mamusia
14A11 napisał(a):
Hej Dziewczyny!!! Moje maleństwo jest efektem nocy poślubnej. Fajny prezent na nową drogę życia 🙂 i własnie od kiedy mój mąz dowiedział sie że bedzie tata to zupełnie nie ma ochoty na baraszkowanie. Nie jestem w stanie go przekonać że w ciąży też można. 😞 Chyba przyjdzie mi jeszcze z 8 miesiecy poczekac

daj mu sie oswoic z ta mysla... meska fiziologia i tak da gore i bedzie musial jej dac ujscie 😉

• Mamusia
kukunari napisał(a):
bejbi napisał(a):
kukunari napisał(a):
bejbi napisał(a):
kukunari napisał(a):
queen napisał(a):
kukunari napisał(a):

Queen - ja dostalam jasno czerwonych plamien w trakcie stosunku (pozniej zmienily sie w brunatne i ustaly) wiec pomysl czy zbytnio nie baraszkowaliscie 😉

oj nic z tych rzeczy mi jest wieczorami tak niedobrze, że przy intensywniejszych ruchach chyba bym zwymiotowała 😁

Przeciez baraszkowac mozna o kazdej porze nie tylko wieczorem 😉

no niby tak ale w dzien czasu mało :P

"szybki numerek" w dzien 😜

teraz takapogoda ze nawet gdzies w teren wyjechac na kocyku :P fiku miku ;p

niegrzeczne dziewczynki 😉 hihi

e tam od razu niegrzeczne 😜 ja najlepiej się czuję jak jestem w pracy, więc chyba wtedy trzeba będzie dzwonić po męża 😁

• Mamusia
cześć Dziewczyny 🙂
ja od świąt siedze na zwolnieniu, troche sie podziebilam i staram sie pisac prace mgr 🤔 ale jakos mi nie idzie, zero weny 🥴 chcialabym miec to juz z glowy... moze jak bede sie bronic z brzuszkiem to lagodniej mnie potraktuja 🙂 miala moze ktoras z Was taka sytuacje? i moze macie jakies rady na lepsza koncentracje? chcialabym skonczyc pisanie dopoki jestem w domu (czyli do 8 maja), bo jak wracalam po pracy do domu to juz na nic nie mialam sily 😞 pozdrawiam serdecznie

• Mamusia
14A11 napisał(a):
Kukunari- mam nadzieję, że tak będzie 🙂 jak nie to nie wiem już mi różne myśli krążą po głowie 6 maja mam usg i juz sie nie mogę doczekać jak zobaczymy nasze maleństwo

nie zasmiecaj sobie głowy bzdurami, przeciez jestescie swiezym- "rozpalonym" miłoscia małżenstwem 😁 Moze wez go do lekarza i porozmawiajcie o tych sprawach z nim. Jesli nie bedzie przeciwwskazan i powie mu to w oczy lekarz to moze go to przekona?!

emilka9 napisał(a):
cześć Dziewczyny 🙂
ja od świąt siedze na zwolnieniu, troche sie podziebilam i staram sie pisac prace mgr 🤔 ale jakos mi nie idzie, zero weny 🥴 chcialabym miec to juz z glowy... moze jak bede sie bronic z brzuszkiem to lagodniej mnie potraktuja 🙂 miala moze ktoras z Was taka sytuacje? i moze macie jakies rady na lepsza koncentracje? chcialabym skonczyc pisanie dopoki jestem w domu (czyli do 8 maja), bo jak wracalam po pracy do domu to juz na nic nie mialam sily 😞 pozdrawiam serdecznie

kochana z brzuszkiem czy bez obrona to tylko formalnosc jesli sama napiszesz dobra prace to nie sposob jej nie obronic 😉 Mysle, ze sama obrona nie powinnas sie marwic. Na koncentracje w ciazy moge polecic tylko spacer aby przewietrzyc sie i dotlenic. Pozniej musisz sie tlyko zmusic aby zaczac a jak juz zaczniesz to poleci z gorki 🙂 Powodzenia!!! 😁

• Mamusia
emilka9 napisał(a):
cześć Dziewczyny 🙂
Ja o swojej obronie dowiedziałam sie w poniedziałek a miałam ja w środę o 12 i jakoś poszło. Jeśli przedstawisz prace to naprawde nie masz sie czym martwic. Tak jak napisała Kukunari to czysta formalność. Osobiście tez myślę że jak będziesz z brzuszkiem to napewno spojrzą na Ciebie łagodniej ale tak czy siak nie masz się czym martwic

• Mamusia
Hej brzuszki! jestem po wizycie u gina! Jeden malutki, zdrowiutki bąbelek! długość 5,58 cm - byk 🙂
poza tym fikał koziołki i nie chciał pozować do kamerki. jestem duuużo spokojniejsza wiedząc, że Maluch ma się dobrze.... Jezu aż się sama gębula cieszy 😁

gosiaq napisał(a):
Hej brzuszki! jestem po wizycie u gina! Jeden malutki, zdrowiutki bąbelek! długość 5,58 cm - byk 🙂
poza tym fikał koziołki i nie chciał pozować do kamerki. jestem duuużo spokojniejsza wiedząc, że Maluch ma się dobrze.... Jezu aż się sama gębula cieszy 😁

super miło przeczytac takie dobre wieści. A robiłam USG genetyczne? Spotkałam się z opinią, że nie każdy lekarz go wykonuje, a Wy decydujecie się?

• Mamusia
na razie nie miałam genetycznego i chyba mój gin nie robi. byłam dzisiaj za bardzo podekscytowana, żeby o cokolwiek zapytać 🙂 zresztą takie podstawowe badanie usg, które u nas się robi obejmuje ocenę płodu, jego ruchów, akcji serca, rozszczepu kręgosłupa itd., a na resztę pewnie moje Słonko jest za małe, bo jak zmierzyć np. długość szczęki? nie ma co myśleć negatywnie: to moje drugie dziecko, za mocno stara nie jestem (33lata), grupa obciążeń genetycznych niska. Poza tym lekarzem jest mój znajomy z fitnesu/siłowni, więc mamy trochę inne relacje 🙂

• Mamusia
hej mamusie!
jestem po wizycie i widziałam mojego bąbelka w 4D,jest tak ruchliwy ze ciezko za nim nadążyc,nawet nam pokiwał 🙂lekarz nam powiedział ze ma duze stopki hehe wiec chyba za tata bedzie miał 🙂
Ogółem cudownie!!!
Niestety dostałam skierowanie na badania prenetalne i strasznie sie boje 😞
Przechodziła któras?boli?

• Mamusia
karolina8587 - prenatalne ale jakie?? moze nieinwazyjne to sa te genetyczne opierajace sie na dluzszym skanie USG i badaniach krwi, to te o ktorych piszemy od jakiegos czasu. na naszy, forum - generalnei nie ma sie czego bac, kolejne badanie USG wykonywane miedzy 11-14tyg. Mysle, ze najpierw wysylaja na te niienwazyjne a jesli na nich cos nie gra to dopiero robia prenetalne inwazyjne opierajace sie o pobranie wielka sztykawa plynu owodniowego wprost z twego brzuszka. Mam nadzije, ze zadna z nas nie bedzie musiala wykonywac tych drugich. A te nieinwazyjne staja sie standardowymi badaniami kobiet w ciazy. Ja w pierwszej ciazy mialam robione i w tej tez bede miec. Jednak nie wszyscy ginekolodzy je wykonuja - musicie sie podpytac. Czsem trzeba za nie zaplacic. Ale skoro dostalas skierowanie to pewnie nie bedziesz musiala.

• Mamusia
Angelcia napisał(a):
czesc Listopadówki 🙂ja mam termin na 8listopada,obecnie jestem w 13 tygodniu ciązy 🙂Wieci może kiedy bede mogła poznać płeć mojego maleństwa? 🙂

Witamy!!!
Czasem zdarza sie (szczesciary), ze juz w 12-14 tyg tyg mozna dowiedziec sie jaka plec wszystko zalezy od ulozenia dzidzi i sprzetu - USG jaki posiada lekarz. W USG 4D lub 3D jest to mozliwe znacznie szybciej, łatwiej, bardzije widoczniej niz w zwyklym 2D. Z tym, ze dwa pierwsze troche kosztuja. No i oczywiscie łatwiej jest poznać jesli to chłopiec zazwyczaj lekarze pewniej stwierdzaja plec niz w przypadku dziewczynek - wiadomo nam dlaczego 😁

wiecej wiecej wiecej 😁

1.Ella1 - 03.11 - Majka lub Kacper
2.Mdg87 – 05.11
3.Fewka1 – 05.11
4.LastUnicorn - 04.11/09.11 Mirek lub ???
5. Angelcia - 08.11
6.GosiaQ – 10.11
7.Emilka9 – 11.11 Klaudia lub Mateusz
8.Pupi19 – 11.11
9.Bejbi – 12.11 Blanca lub Kacper
10.Magdalenka85 – 13.11
11.14A11 – 14.11
12.Coriana - 14.11
13.Karolina8587 – 15.11 - Zosia,Amelia,Oliwia lub Bartosz, Kuba
14.Martusiap - 15.11
15.Sicha - 18.11
16.Kukunari - 19.11 - Coral, Amber lub Diego??
17.Queen - 21.11 - Jan Jakub
18.Lala89 – 23.11 - Maja albo Kubuś
19.Kerini – 25.11
20.Mia7 - 25.11
21.Nataszap - 25.11
22.Asyana - 26.11
23.Monica – 28.11
24.Zuzanna35 - 29.11
25.Agnez141 - ???

• Mamusia
gosiaq napisał(a):

Gosiaq GRATULACJE!!!! Super ze wszystko okey z malenstwem. Patrzcie jak te nasze brzadce fikaja rozrabiaja w brzuszkach 🙂 🙂 🙂 Swietniasto 🙂

• Mamusia
ella1 napisał(a):
gosiaq napisał(a):

Gosiaq GRATULACJE!!!! Super ze wszystko okey z malenstwem. Patrzcie jak te nasze brzadce fikaja rozrabiaja w brzuszkach 🙂 🙂 🙂 Swietniasto 🙂

dziękuję ella1! ja też cała jestem w skowronkach, że taki mały cud jest we mnie....co do płci to coś mnie się zdaje, że to chłopak. podpytywałam lekarza, powiedział, że faktycznie raczej synuś 🙂 już zapomniałam jak usg i "widoczki" uspokajają... życzę Wam wszystkim przyjemnego podglądania zdrowiutkich szkrabów!

• Mamusia
Cześć Mamuśki 🙂
Jak tam Wasze samopoczucia? Mój 13 tydzień przyniósł powtórkę z początków ciąży... 😞 Odruchy wymiotne, nieprzewidywalne, czasami ledwo dobiegam do łazienki... Irytują mnie zapachy wszelakie, więc nie wychodzę z pokoju (kuchnia jest "otwarta" na resztę domu, więc jak ktoś coś gotuje to się niesie). Wczoraj położyłam się spać i w pewnym momencie wyleciałam z sypialni jak z procy... Wykręciło mi wnętrzności na drugą stronę... Rano wstaję i pierwsze co... Blee... 🤢
Mam już tego dosyć, znowu nie chce mi się nic jeść, a głodna jestem jak nie wiem co... 😞
A Wy jak sobie radzicie z tymi problemami?

• Mamusia
ja to sie czuje tak jakbym w ogole w ciazy nie byla... niby powinnam sie cieszyc a jednak troche sie martwie czy wszystko z fasolka ok... dowiem sie za 2 tyg - czas mi sie dluzy... Chcialabym aby ten pierwszy trymestr zlecial juz - zdrowo, bo strasznie mnie stresuje... Tyle sie slyszy o poronieniach, martwych plodach itp... nie sposob sie nie martiwc...
Zdrowka zycze i udanego weekendu

• Mamusia
emilka9 napisał(a):
hej Dziewczyny 🙂 ja dziś czuje się dobrze. Wzięłam się za pisanie pracy mgr 🙂 jakoś mi idzie ale strasznie chce mi się spać...
Też mam trochę roboty i jakoś sie nie mogę zebrac ale trzeba sie zmusic i nie odkładać na póżniej bo będzie jeszcze gorzej

• Mamusia
Hej dziewczyny. Ja Wam powiem czuje sie oki mdłości odeszły tylko teraz meczy mnie spanie- normlanie wracam z pracy i zasypiam na siedząco- zabardzo nie moge pospac bo na 3,5letniego synka trzeba mieć oko 🤪caaaaaały czas 🙂 🙂. Ostatnio jakos mi brak witalności chodzę taka śnięta. a właśnie wiecie co- od paru dni mam takie cos po 8 godzinach w pracy caly czas w ruchu pobolewa mnie brzuch ale to taki dziwny bol. nie boli mnie caly czas tylko jak np dluzej posiedze i wstaje. czy ktoraś z was ma takie cos??? czy moze to byc rozrastajaca sie macica czy moze cos nie pokojącego???????????? Jak myślicie????
Lastunicorn -naprawde Ci wspolczuje ale to juz ostanie dni I trymestru wiec moze i ostatnie dni tych mdłości-czego Ci życzę 🙂

• Mamusia
ja tez miałam takie bóle. jak wstałam szybko, to czułam kłucie w dole brzucha. pytałam lekarza o te bóle. powiedział, że faktycznie trochę macica się rozrasta i muszę trochę zwolnić z tym wstawaniem, nie zrywać się tak szybko. bóle takie miałam w 9-11 tygodniu. teraz juz ok.

• Mamusia
gosiaq napisał(a):
ja tez miałam takie bóle. jak wstałam szybko, to czułam kłucie w dole brzucha. pytałam lekarza o te bóle. powiedział, że faktycznie trochę macica się rozrasta i muszę trochę zwolnić z tym wstawaniem, nie zrywać się tak szybko. bóle takie miałam w 9-11 tygodniu. teraz juz ok.

ja tez mam takie bóle , przy kichaniu np albo jak raptem wstane i tezpowiedziano mi ze macica sie rozrasta 🙂