ja z moją wagą, to już sama nie wiem 😁 nie pamiętam jaką miałam wagę na początku, przed ciążą, potem schudłam kilka kg i teraz nie wiem w sumie, ile liczyć 😁 w ciągu ostatniego tygodnia przybrał mi z 1 kg i to pewnie jest suma całej przybranej wagi, bo wcześniej było na minusie 😉
znów całe mnóstwo do nadrobienia 🙂 dziewczyny ja kończę 15 tydz i chyba w piątek czułam coś w brzuszku ale nie wiem czy to było Bąbelek .. 🙂 i czułam to tylko raz... ale mam nadzieję, że już nie długo nasze Maleństwa będą fikać w naszych brzuszkach 🙂 już się nie mogę doczekać ba jak nie widzę Maleństwa i chciałabym je chociaż czuć!! ja usg mam dopiero na początku lipca 😞 i jeśli wszytko będzie oku to będzie to drugie i przed ostatnie :/
a co dziewczyny myślicie o usg 3d?? ja się zastanawiam czy nie pójść teraz na takie!!
Cherry, ja mam podobnie, czuję coś czasem, ale nie mam pojęcia czy to są ruchy dziecka czy nie. Na razie próbuję się nie nakręcać i czekam spokojnie na wyraźniejszy znak 🙂 Przepiękne zdjęcia Waszych Skarbków 🙂 Już nie mogę się doczekać, kiedy znów zobaczę swojego... a tu jeszcze prawie 2 tygodnie...
paula_jot, gtarulacje! 🙂 I zdrowiej szybko 🙂 W końcu mam lepszy apetyt i chyba zaczynam przybierać na wadze powoli 🙂 Za to strasznie nerwowa jestem i ciągle mnie coś z równowagi wyprowadza...
Z tymi ruchami to jest wielka zagadka. Też mi się wydawało, że na początku 16 tygodnia poczułam jakieś odmienne ruchy od bulgotania i takiego uczucia przelewania się w brzuchu. Jednak to się jak na razie nie powtórzyło.
Przepraszam za takie pytanie, ale czy macie skuteczny sposób na zaparcia. Dla mnie to istna zmora 😞. Nie pomagają śliwki, activia 😞
Zaparcia sa i moja zmorą 😞 - zmiana diety i o niebo lepiej , warzywka, owoce , dietka półpłynna tzn zupk,i maślanki, kefirki , mało mięsa - tylko gotowane, pieczywo razowe , kasza zamiast ziemniaczków - zmienisz menu i poczujesz poprawę 🙂 aha i naturalne soki obowiązkowo
Ja też miałam problem z zaparciami, dobrze że już powoli przechodzi. Też nie pomagały żadne acivie itd.. Mi pomagała jeszcze przed ciążą czarna kawa, ale teraz kiedy maluszek w brzusiu to nie chce takiej pić.. Czasem pomagają mi śiweże owoce, jabłko banan.. Moja mama polecała mi również wypic troche wody z kranu, ale też dupa blada.
Wiesz co jeszcze mi skutkuje, soki przecierowe, takie jak np. pysio czy kubuś. Lepsze takie rozwiązania niż jakieś lekarstwa..
Teraz zmykam na zakupy, 3majcie się dziewczynki, i buziolki w wasze brzucholki.
Ja czuje malenstwo to jest takie dziwne uczucie.... ale wspaniale. Daje mi znac kilka razy na dobe o sobie.
Kalkulator fajny i u mnie sie zgadza w przedziale wagowym.
Co do usg to moj gin. zakupil sprzet do 4d, wiec probowal zlapac buzke na monitorze ale malenstwo nie chcialo zbytnio pokazac. Ale bylo troszke widac, ssalo paluszka ... Ciesze sie,ze ma ten sprzet, bo do najblizszego gin. co ma 3d mam ok. 50km.
och i mi nie sa obce zaparcia - tak juz jest czasem w ciazy 🤢 A u mnie w tej drugiej jest gorzej niz w pierwszej 🤢 Ja polecam sok z suszonych sliwek, same suszone sliwki, i biale winogrona, grefruty i duzo jabuszek. Mysle, ze kefiry i maslanki tez mozna sprobowac zastosowac. A na pewno powstrzymac sie od jedzenia czekolady!!! Pamietajcie jedank zeby dobrze myc owoce!!!
Zycze udanego poniedzialku 😁
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
Shelby
Aaagata
znów całe mnóstwo do nadrobienia 🙂
dziewczyny ja kończę 15 tydz i chyba w piątek czułam coś w brzuszku ale nie wiem czy to było Bąbelek .. 🙂 i czułam to tylko raz... ale mam nadzieję, że już nie długo nasze Maleństwa będą fikać w naszych brzuszkach 🙂 już się nie mogę doczekać ba jak nie widzę Maleństwa i chciałabym je chociaż czuć!! ja usg mam dopiero na początku lipca 😞 i jeśli wszytko będzie oku to będzie to drugie i przed ostatnie :/
a co dziewczyny myślicie o usg 3d?? ja się zastanawiam czy nie pójść teraz na takie!!
Aaagata
w listopadzie będziecie sprawdzać która jest a która już rodzi?? 😁
ManaLoa
Przepiękne zdjęcia Waszych Skarbków 🙂 Już nie mogę się doczekać, kiedy znów zobaczę swojego... a tu jeszcze prawie 2 tygodnie...
paula_jot, gtarulacje! 🙂 I zdrowiej szybko 🙂
W końcu mam lepszy apetyt i chyba zaczynam przybierać na wadze powoli 🙂 Za to strasznie nerwowa jestem i ciągle mnie coś z równowagi wyprowadza...
madzia_m3
Przepraszam za takie pytanie, ale czy macie skuteczny sposób na zaparcia. Dla mnie to istna zmora 😞. Nie pomagają śliwki, activia 😞
Asyana
lala89
Wiesz co jeszcze mi skutkuje, soki przecierowe, takie jak np. pysio czy kubuś. Lepsze takie rozwiązania niż jakieś lekarstwa..
Teraz zmykam na zakupy, 3majcie się dziewczynki, i buziolki w wasze brzucholki.
mdg87
Kalkulator fajny i u mnie sie zgadza w przedziale wagowym.
Co do usg to moj gin. zakupil sprzet do 4d, wiec probowal zlapac buzke na monitorze ale malenstwo nie chcialo zbytnio pokazac. Ale bylo troszke widac, ssalo paluszka ... Ciesze sie,ze ma ten sprzet, bo do najblizszego gin. co ma 3d mam ok. 50km.
Shelby
piękny brzuszek!
kukunari
Zycze udanego poniedzialku 😁
Asyana
to aktualna zrobiona wczoraj - 15 tydzień ciazy 🙂