Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Shelby napisał(a):
Cherry napisał(a):
Marinel napisał(a):
Tak sobie dzisiaj pomyslalam że chyba musze isc do fryzjera bo w koncu zaczną myślec ze skoro będe miała dziewczynke to odbiera mi urodę 🙂 W końcu jutro zaczynamy 6 miesiąc więc chyba juz można zrobic porządek z odrostami? Zastanawiam sie tylko na ile w salonie wezmą sobie do serca moją ciąze i użyją jakiejś bezpiecznej farmy, a na ile to oleją i przygotują jakąs zwykłą papkę.

A kiedy zaczyna się 6 miesiąc? To ja już w 6 miesiącu jestem?

Ja farbowałam ta farbą którą ktoś polecał na forum - jedyna bez amoniaku. Niestety już zeszła więc przed wyjazdem chyba znów się farbnę 🙂

a na długo jedziesz? 🙂

Będziemy jechać około 9-10 godzin z postojami. Także da się przeżyć 🙂 Byle do niemieckiej granicy i potem autostradą do holandii 🙂

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
sorki dziewuszki, ze tak zginelam ale nagle mialam pelno gosci 😞 masakra jak ja nie lubie nie zapowiedzianych wizyt.... ale juz wszystko nadrobilam 🙂
cherry - ja tez gratuluje meza, moj - jesli chodzi o lekarzy, coz - nawet nie jest zarejestrowany, bo nie moge go do przychodni(ktora mamy 10 min pieszo od domu) wyciagnac 😞

• Mamusia
acha- zapomnialam sie pochwalic, ze przyszedl mi juz list, ze w piatek na 15 mam fizjoterapie 🙂 zobaczymy czego sie nowego dowiem o moim kregoslupie - byle mnie znowu nie straszyli, ze koncowke ciazy bede musiala przelezec 😞

• Mamusia
Cygnee nie martw się na zapas. 6 miesiąc zaczyna się od 23 tygodnia 🙂. Czyli od 22 tygodnia i 1 dnia 🙂.

Ja wymyłam pół lodówki w między czasie 🙂 i wywaliłam jakieś resztki, efekt taki, że pusta jest.

Podziwiam te Panie co podróżują. Ja to nawet na zakupach nie daję rady, bo mnie kręgosłup boli strasznie. Nie myślę o żadnych wyjazdach. Poza tym ginekolog zakazał się przemęczać w związku z szyjką. Niedługo zacznie się III trymestr więc już nigdzie się nie wybieram.

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
Cygnee nie martw się na zapas. 6 miesiąc zaczyna się od 23 tygodnia 🙂. Czyli od 22 tygodnia i 1 dnia 🙂.

Ja wymyłam pół lodówki w między czasie 🙂 i wywaliłam jakieś resztki, efekt taki, że pusta jest.

Podziwiam te Panie co podróżują. Ja to nawet na zakupach nie daję rady, bo mnie kręgosłup boli strasznie. Nie myślę o żadnych wyjazdach. Poza tym ginekolog zakazał się przemęczać w związku z szyjką. Niedługo zacznie się III trymestr więc już nigdzie się nie wybieram.

Właśnie mnie o dziwo kęgosłup bolał w czwartym miesiącu a teraz w ogóle nic a nic ! Podejrzewam że jeszcze zacznie boleć ale póki co mam spokój...

Madzia_m3 skoro są takie zalecenia lekarza to lepiej sie ich trzymać 🙂

Ja specjalnie w dzień planowego wyjazdu na 9.00 idę do gina na kontrolę czy wszystko jest okej i czy mogę jechać... 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
Zazdroszczę braku problemów z kręgosłupem, bo czasami bywa to bardzo męczące.

Ja mam takie dni, kiedy mi doskwiera.

Ja ma bardziej problem z nogami.... Jestem strasznie ruchliwa i szokuje mnie to że zrobienie głupiego obiadu kończy się bólem nóg... nie wspomnę o tym gdybym miała zapędy na prasowanie to nie wiem co by było.

• Mamusia
Hej dziewczyny!! 🙂 🙂

Marinel gratuluje córy!! 😁 😁

Cherry- masz wspaniałego męza (mojego prosze juz chyba trzeci miesiac zeby poszedł zrobic zwykle badania- chyba sie boi pobierania krwi, i dlatego nie moge go wypedzic 😉)

u mnie ogólnie nuda tak jak zwykle, w dodatku paaaada 🤨 juz mam dosyc tego deszczu 😠

• Mamusia
Cherry napisał(a):
Shelby napisał(a):
Cherry napisał(a):
Marinel napisał(a):
Tak sobie dzisiaj pomyslalam że chyba musze isc do fryzjera bo w koncu zaczną myślec ze skoro będe miała dziewczynke to odbiera mi urodę 🙂 W końcu jutro zaczynamy 6 miesiąc więc chyba juz można zrobic porządek z odrostami? Zastanawiam sie tylko na ile w salonie wezmą sobie do serca moją ciąze i użyją jakiejś bezpiecznej farmy, a na ile to oleją i przygotują jakąs zwykłą papkę.

A kiedy zaczyna się 6 miesiąc? To ja już w 6 miesiącu jestem?

Ja farbowałam ta farbą którą ktoś polecał na forum - jedyna bez amoniaku. Niestety już zeszła więc przed wyjazdem chyba znów się farbnę 🙂

a na długo jedziesz? 🙂

Będziemy jechać około 9-10 godzin z postojami. Także da się przeżyć 🙂 Byle do niemieckiej granicy i potem autostradą do holandii 🙂

o to też chciałam zapytać :P

a jaka jest pogoda w Holandii? mam nadzieję, że Wam dopisze, zarówno na podróż jak i na pobyt

• Mamusia
Cherry napisał(a):
madzia_m3 napisał(a):
Zazdroszczę braku problemów z kręgosłupem, bo czasami bywa to bardzo męczące.

Ja mam takie dni, kiedy mi doskwiera.

Ja ma bardziej problem z nogami.... Jestem strasznie ruchliwa i szokuje mnie to że zrobienie głupiego obiadu kończy się bólem nóg... nie wspomnę o tym gdybym miała zapędy na prasowanie to nie wiem co by było.

taaak, zwykle jak jadę gdzieś dalej samochodem to mi się stopy do butów nie mieszczą 😞
na weselu pewnie będzie to samo :P będę miała solidne podstawy 😁 hahaha

• Mamusia
a jaka jest pogoda w Holandii? mam nadzieję, że Wam dopisze, zarówno na podróż jak i na pobyt

W weekend mówili że jesień mają tego lata... 😁

Zobaczymy co będzie potem bo do 12 sierpnia zdąrzy się jeszcze pogoda trzy razy zmienić 😁

Ja bym się cieszyła gdyby była taka jak teraz jest - byle by nie padało... Byłby cud-miód można by było troszku połazić 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Shelby napisał(a):
ano i chciałam dodać że murzynek właśnie wylądował w piecu! 🙂

Cytuj ja ostatnio robiłam z nowego przepisu bo mój się gdzieś zgubił.... pisało że nie można go zepsuć i co .... ja go zepsułam hahahahaha 😁 😁 😁

• Mamusia
Shelby, to po zrobieniu fotkę i na forum 🙂.

Ja uważam, że podstawą dobrego ciasta jest dobry piekarnik, bo inaczej nic z tego.

Ja zostałam okrzyknięta specjalistą od ciast w rodzinie. Efekt jest taki, że na wszystkie święta piekę. Teraz jednak brak mi sił.

W ogóle uwielbiam gotować, a te stronki polecam :

http://www.kwestiasmaku.com/

http://mojewypieki.blox.pl/html

http://whiteplate.blogspot.com/

Póki nie byłam w ciąży to co weekend inne ciasto, no i obiadki także stamtąd. Kilka przepisów weszło na stale do mojej kuchni.
Wrócę do swojej pasji po porodzie. Teraz jestem zbyt czuła na zapachy i mam jakiś dziwny smak.

• Mamusia
Shelby napisał(a):
musisz spróbować jeszcze raz :P 🙂

ja nie mam miksera i nie dałam migdałów - zobaczymy co z tego wyjdzie :P

Ja tez jeszcze się swojego nie dorobiłam.... więc mieszać trzeba było ręcznie mąż pomógł - nie znał jednak tej zasady że ciasto się kreci w jedną stronę bo inaczej zakalec... i kręcił jak popadło... i Fakt był zakalec.... 😮

Nie wiem ile w tym prawdy ale chyba o to chodziło.... no chyba że ja coś pomieszałam hihihi