Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witajcie Brzusie 🙂 Mam sporo do nadrobienia 🙂 rozpisałyście się 🙂
Ja wczoraj byłam u neurologa i na badaniach 🙂 Wyniki są lepsze od poprzednich i zadecydował, że poród powinien być naturalny no chyba, że ze względów ginekologicznych lub inny przypadek wtedy cc ale to już sprawa ginekologa 🙂

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzien dobry Brzusie 🙂

ale zescie znowu naskrobaly 🙂 czytalam i czytalam.... musialam tez wczorajsze posty nadrobic, bo bylam taka jakas do d.... nic mi sie nie chcialo, poza tym marysia tez malo ruchliwa byla... mam nadzieje, ze dzisiaj bedzie lepiej 🙂

• Mamusia
Heeejkaaaa 🙂
Dziewczyyny jak tam poranne samopoczucie????? U mnie slonce w pelni az chce sie latac 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆.

wlasnie dzwonili do mnie ze szpitala i w czwartek mam USG 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂) 🙂 🙂 🙂 🙂. Ale sie ciesze dziewczyny bo to calkiem mozliwe ze moje ostatnie usg. 😞 😞 😞.

Ja nie dawno wstałam i biore sie za sniadanko- choc pół paczki delicji juz zniknęło hehehhhee 😆 😆 😆 😆 😆

• Mamusia
Dziś miał pobraną krew z główki bo nie mają już Go gdzie kłuć. Jeśli wyniki będą dobre to w czwartek wyjdzie bo antybiotyki ma do czwartku więc musi zostać. A na pewno będą dobre!
No tak mam swoje Maleństwo 🙂 Które jest strasznie ruchliwe. Nawet mój neurolog podczas badania stwierdził, że to będzie żywe dziecko bo ciągle się ruszało i bylo widać jak brzuszek się rusza 😁 😁
Pisałyście, że powinno być około 20 ruchów na godz. mój czasami chyba zapuszcza sobie tam jakaś muzę i robi ich znacznie więcej 🙂 a jak Wasze Maleństwa?

• Mamusia
moje też szaleje, ale jakby tata chciał popatrzeć albo poczuć, to jakoś się ucisza - uparciuszek jeden 😁
ale to zauważyłam tak od wesela, wcześniej tak nie szalało

a z Szymonkiem na pewno będzie dobrze, nie ma innej opcji!

hej Ella 🙂 smacznego śniadanka 😉

• Mamusia
U mnie moja bratowa chodziła co 2 tyg od 7 miesiąca bo miała skurcze przepowiadające i dlatego (chyba) 🙂
Shelby Nasze Maleństwo jest zazdrosne o tatę bo jak się przytulamy to kopie jak szlony, a jak tatus chce poczuć to się uspokaja 🙂 Mój T:* się smieje, że czuje respekt przed Tatusiem 🙂 A ja na to, że może sobie pomarzyć:P

Ja całą ciążę mam wizyty co 3 tyg i wiem że tak jest do końca u tego lekarza. Raz miałam przerwe 4 tyg bo był na urlopie i strasznie długo mi sie to wydawało.

Co do nawilżacza to ja musze kupić bo u mnie w bloku bardzo gorąco zimą i powietrze bardzo suche ze az mnie przeszkadzało.

• Mamusia
Helllo 🙂 🙂 🙂

Ja mam teraz wizyty co dwa tygodnie ale podejrzewam że jest to wynik najpierw urlopu Pani doktor a potem mojej wyproszonej kontroli przed wyjazdem.... i tak 12.08 kolejna wizyta.

Dzis pierwszy raz mój mąż poczuł jak Dzidzia kopie i powiem że nie ma nic cudowniejszego.... jak wyraz twarzy mojego mężunia po takim kopniaku 🙂 Kacperek to cwaniak bo jak sie głaszcze to leży spokojnie a jak się przestanie to bum bum.... W stylu Tatooooooooooooo jeszczeeeee 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
He to ja mam 5 letnią kuzynkę która jak tylko się dowiedziała o mojej ciąży chciała, żeby Maleństwo kopało 🙂 jest strasznie niecierpliwa 🙂 jak położy rękę na brzuszku to nic i wtedy odchodzi bo Bąbel śpi jak ona twierdzi, jak tylko odejdzie to Maluszek kopie wtedy się obraża i mówi, że specjalnie to robię bo nie chce żeby Mały ją kopnął. I jest płacz. To ja mówię żeby podeszła i położyła jeszcze raz rączkę i wtedy to ja sama ruszam brzuchem żeby tylko sie ucieszyła 🙂

• Mamusia
Hejka! ja miałam dzisiaj "przerwę techniczną" w nocy. Kot mnie obudził o 1.30 i nie mogłam usnąć do 5.30 🥴 Ale za to Maluch się nakopał, że hoho! po 2, po 3.30, po 5 🙂 no i po porannej kawce-chyba ją lubi 🙂
Co do długości włosów, to ja akurat trochę zapuszczam, mam teraz do ramion i da się zrobić kitkę, a to najważniejsze! W poprzedniej ciąży obcięłam, bo nie miałam czasu ich układać, więc machnęłam sobie "męską" fryzurkę 🙂
Nawilżacz powietrza jest moim zdaniem zbędny-przynajmniej u nas 🙂 Więc my na pewno zrezygnujemy.
Jeśli chodzi o wizyty u gina, to u nas wizyty co 2 tygodnie są od ósmego miesiąca, a w dziewiątym co tydzień + KTG. Ja teraz idę w czwartek, ale to rutynowa wizyta, tylko fotel. Nie pamiętam, kiedy robi się ostatnie usg 🙂 32-36 tydzień?

• Mamusia
paula_jot napisał(a):
He to ja mam 5 letnią kuzynkę która jak tylko się dowiedziała o mojej ciąży chciała, żeby Maleństwo kopało 🙂 jest strasznie niecierpliwa 🙂 jak położy rękę na brzuszku to nic i wtedy odchodzi bo Bąbel śpi jak ona twierdzi, jak tylko odejdzie to Maluszek kopie wtedy się obraża i mówi, że specjalnie to robię bo nie chce żeby Mały ją kopnął. I jest płacz. To ja mówię żeby podeszła i położyła jeszcze raz rączkę i wtedy to ja sama ruszam brzuchem żeby tylko sie ucieszyła 🙂

hehehhehehe ach te dzieci 🙂 🙂

PAULA gratulujuemy studniówki 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

• Mamusia
Co do wkłuwania się w główkę Szymonka: nie panikować, to bardzo dobra metoda podawania kroplówki, zwłaszcza przy odwodnieniach. Dzieciaczek sobie jej nie wyrwie po prostu 🙂 W szpitalu wiedzą, co robią i krzywdy nie zrobią. Najgorzej chyba znoszą to rodzice, ale trzeba wierzyć, że z każdym dniem będzie lepiej 🙂 I tego im życzę 🙂

• Mamusia
paula_jot napisał(a):
Dziękuję 🙂
Gosiaq Mały kroplówki już nie ma podawanej tylko pobraną krew przez główkę. Wiadomo oni wiedzą co robią. Chociaż nie wszyscy. eh.

oj, to moje czytanie ze zrozumieniem 🥴
a nawet nie wiedziałam, że mamy ten sam termin 🙂

• Mamusia
jak uczcimy? hmmm nie wiem 🙂 najfajniejsze jest to, że umówiłam się z mamą, że weźmie Maćka na plażę, bo pogoda super, a Maciek mówi, że będzie tęsknił i woli ze mną zostać 🙂
No to został, wcina lody, a ja kombinuję, żeby szybko posprzątać i gdzieś się wynurzyć 🙂
i dzięki kobietki za gratulacje 🙂