Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Nio ja się staram ale moja mama mnie cały czas nagania do roboty ona urodziła 4 dzieci czyli już wie co i jak 🙂 No ale i w pole czasem trzeba pójść... Czasem mam już dość roboty ostatnio cały czas coś na szczęście jest niedziela to chwilkę odpocznę...

• Mamusia
Wiesz, uważam, że kiedyś jednak się inaczej w ciąży chodziło 🙂 mimo różnych pokoleń, nie chodzi o cackanie się ze sobą, bo akurat ja tego nie lubię, ale trzeba na siebie uważać, bo tyle jest niefajnych rzeczy: a to nie mogą zajść w ciążę, a to poronień masę, a to naprawdę wczesne porody....
mimo zaganiania do roboty, staraj sie maksymalnie na siebie i córcię uważać, co?

• Mamusia
Gosia734 napisał(a):
Tak wiem i tak robię... 🙂 Jak się źle czuje to idę się chwile położyć i mnie chwile nie ma.... Ale jeszcze ten tydzień i później będzie większy luz... A za chwile zacznie się szkoła...;/

dasz rade jak nie ty to kto 😉 Badz twarda i dzielna twoja niunia Cie takiej potrzebuje!! A szkola to tylko szkola zobaczysz kiedys z perspektywy czasu, ze nie bylo w niej wcale tak zle 😉 dbaj o siebie i dzidzie, korzystaj z kazdej wolnej chwili zeby wypoczac!!!! Powodzonka malolata 😉

• Mamusia
Do szkoły chodzę do miasta. Z nauczycieli wie wychowawczyni i gość od wf-u reszta się dowie jak mnie zobaczy.... Ogólnie uczniowie w szkole patrzą się na mnie krzywo. Tylko tyle mam lepiej że u mnie w szkole co chwile jest któraś w ciąży i jeden nauczyciel nawet mówił że jeszcze chwile a żłobek przy szkole otworzą....

• Mamusia
Hej kobiety!!
juz dzis czwarty raz mi brzuch twardnieje jak skała!!!! i to jest takie nieprzyjemne uczucie!!! Pomocy 😞

przepraszam ze Wam przerywam rozmowe 😉
Gosia, masz racje, nie przejmuj sie. Ludzie pogadają, pogadają i przestaną, jak to zawsze na wsi. zA NIEDŁUGO ZNAJDZIE SIĘ Inna sensacja i o Tobie zapomną 😉 pozdrawiam serdecznie i trzymaj sie dziewczyno!! 🙂 🙂

• Mamusia
judzia! nic nie przerywasz 🙂 zresztą dzisiaj ciiiiszaaaa jakaś 🙂 wszystkie spacerują 🙂
Mój brzuszek też elegancko twardnieje, ale pod wpływem nacisku mojego szkraba 🙂 Wystawia tyłek czy co? pomasuję, pogadam i się odwraca, a mnie od razu lepiej 🙂 takie stawianie brzucha jest trochę nieprzyjemne, ale trzeba się przyzwyczaić, bo niedługo to będzie norma jak się zrobi ciaśniej w brzuszku 🙂

• Mamusia
marinel gratulue rocznicy! 🙂
dziewczyny maja racje gosiu, ludziska pogadaja i przestana.
hmm no ja dzisiaj z moja siostrzenica poszalalysmy nad zalewem, emilka po raz pierwszy byla nad taka woda przez godzine bala sie wejsc do niej ale jak juz weszla to nie dalo sie jej wyciagnac 😁 😁
teraz wkoncu odpoczywam i nastawiam sie psychicznie na jutrzejsza glukoze choc juz jak tylko poczuje cytryne to juz czuje w ustach ten smak.. 🤢

chcialam serdecznie podziekowac za porady w sprawie skurczy... w nocy znow mialam "atak" 🤨 probowalam go rozchodzic jednak sie to nie udalo wiec masowalam.. jak wroce do domu to bede budzic meza, a co niech mi pomaga 😁, mialyscie racje masaz toszke pomogl

rzeczywiscie dzisiaj jakies pustki na brzuszku, kazda pewnie kozysta z wolnego dnia 🙂 , a ja chyba dzisiajsie wczesnie poloze, od kad przyjechalam w odwiedziny do mamy chodze spac o normalnych godzinach i wstaje dosyc wczesnie, ciekawe czy jakwroce do domu to nadal bede chodzila spac przed 22 i wstawala do 8 a nie jak wczesniej chodzilam spac po 1 a wstawalam po 12 w poludnie 🤔 a teraz jade na festyn wiec jutro zagladne do was po badaniu tej krzywej 🙂 pozdrawiam serdecznie!! 😘 😘 😘

• Mamusia
Uuuaa... co za cisza!! 🙂 🙂
jakby to byl listopad, to byłoby zrozumiałe dlaczego nikt nic nie pisze, bo każda spieszyłaby się na porodówke 😁 😁 a teraz...?? sierpien, do listopada daleko, to dziewczyny szaleją póki mogą 😁 😁

• Mamusia
Marinel i ja również dołączam sie do zyczen rocznicowych 🙂 🙂

Boże dziewczyny wlasnie gadalam z moja bardzo dobra kolezanka ona jest w 20 tygodniu ciazy i prawie wszystkie wody jej odeszly- nie na raz tylko po troszke jej sie saczyly i ona myslala ze to uplawy. Teraz bidulka lezy w szpitalu i walczy o dziidziusia- lekarz powiedzial ze cud musialby sie stac zeby dzidzia przezyla 😞 😞 😞 😞 😞 😞. Normalnie siedze i placze a ona tak sie cieszyła.........

• Mamusia
Mnie lekarz pytał czy mi brzuch twardnieje jak mu powiedziałam że czasem to mi przepisał Scopolan to jest też rozkurczowe tylko moim zdaniem mocniejsze niż nospa i brzuch mi tak nie twardnieje...
Co do gadania to ludzi mam już dawno gdzieś zawsze gadali i gadać nie przestaną szukają co chwilę nowej sensacji... Ja to już nie sensacja to może skończą 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny,
właśnie przeczytałam wiadomośc od Cherry z pytaniem co u mnie po szpitalu więc piszę....Tak więc byłam w szpitalu w środę i okazało się że nie ma miejsc (mimo że wcześniej dzwoniłam i pytałam czy przyjechać tak poprostu czy się umawiać..) i mogą mnie przyjąć dopiero w piątek. Rozmawiała ze mną bardzo miłą i konkretna lekarka, powiedziałą mi wprost że co prawda muszą mnie przyjąć skoro mam skierowanie ale wg niej to bez sensu bo i tak nic to nie zmienia i że proponuje żebym się zgłosiła za jakieś dwa tygodnie. Wtedy mogą mnie juz po pierwsze dokładnie zdiagnozować a po drugie, najważniejsze, w razie czego zrobić cesarkę z szansą na uratowanie dziecka. Umówiłam się więc że pod koniec sierpnia przyjadę z nowym skierowaniem i wtedy zostaną na dłużej. Teraz zrobiliby mi tylko usg i wypuścili następnego dnia...Tak więc wyrok odroczony, poki co mała dba żebym się za bardzo nie martwiła i sygnalizuje swoją obecność kilka razy na dzień i coraz wyraźniej 😁
Przeczytałam właśnie o tych wodach - bardzo mi przykro,20 tydz to chyba grudnióweczka, współczuję i z całego serca życzę żeby cud się jednak zdażył

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Cześć dziewczyny,
właśnie przeczytałam wiadomośc od Cherry z pytaniem co u mnie po szpitalu więc piszę....Tak więc byłam w szpitalu w środę i okazało się że nie ma miejsc (mimo że wcześniej dzwoniłam i pytałam czy przyjechać tak poprostu czy się umawiać..) i mogą mnie przyjąć dopiero w piątek. Rozmawiała ze mną bardzo miłą i konkretna lekarka, powiedziałą mi wprost że co prawda muszą mnie przyjąć skoro mam skierowanie ale wg niej to bez sensu bo i tak nic to nie zmienia i że proponuje żebym się zgłosiła za jakieś dwa tygodnie. Wtedy mogą mnie juz po pierwsze dokładnie zdiagnozować a po drugie, najważniejsze, w razie czego zrobić cesarkę z szansą na uratowanie dziecka. Umówiłam się więc że pod koniec sierpnia przyjadę z nowym skierowaniem i wtedy zostaną na dłużej. Teraz zrobiliby mi tylko usg i wypuścili następnego dnia...Tak więc wyrok odroczony, poki co mała dba żebym się za bardzo nie martwiła i sygnalizuje swoją obecność kilka razy na dzień i coraz wyraźniej 😁
Przeczytałam właśnie o tych wodach - bardzo mi przykro,20 tydz to chyba grudnióweczka, współczuję i z całego serca życzę żeby cud się jednak zdażył

Dobrze że piszesz bo też się martwiłam.... Wanilia zobaczysz, że będzie dobrze. Trzymam za was kciuki i to bardzooooooooo mocnoooooooooooo. Pisz i informuj nas na bieżąco.... Pozdrawiam i przesyłam całuski :***

• Mamusia
Cherry ja sobie z okazji tego szpitala sprawiłam internet mobilny więc nawet jeśli ostatecznie mnie zatrzymają na dłużej to będę miała łączność ze światem 🙂 Fakt że częściej bywam w grudniówkach ale będę zdawać relację, dziekuję za wsparcie i zainteresowanie 😘 Najbliższe dwa tyg pełne planów więc czasu na dzielenie włosa na czworo i zamartwianie się nie będzie