Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja na urlopie w Polsce zakupiłam sobie już 2 butelki anty-kolkowe, smoczek i inne przybory dla dziecka, a kosmetyki kupiłam z Ziajki, no i Emolium w razie gdyby dzidzia dostała jakiegoś uczulenia lub miała przesuszona skórę...faktycznie takie zakupy naprawdę cieszą, ja już nawet nie oglądam w sklepach nic dla siebie tylko dla małego, te wszystkie rzeczy są takie słodkie!!!

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
mi pekaja naczynka na nogach 🤨 ale jeszcze nie puchna kostki, mysle ze dopiero zaczna tak koło 9 miesiąca (jak już bedzie blisko końca!!)
ale zaczynam miec problem z oddychaniem, jak siedze np. na stołku bez oparcia, dłużej niż 5 min 😉 uciska mi już przepone chyba 🙂

• Mamusia
judzia napisał(a):
mi pekaja naczynka na nogach 🤨 ale jeszcze nie puchna kostki, mysle ze dopiero zaczna tak koło 9 miesiąca (jak już bedzie blisko końca!!)
ale zaczynam miec problem z oddychaniem, jak siedze np. na stołku bez oparcia, dłużej niż 5 min 😉 uciska mi już przepone chyba 🙂

Ja mam ten sam problem jak leże na plecach... i również jest mi ciężej wykonywać niektóre rzeczy. Nie przychodza już tak łatwo jak przed ciążą lub na jej początku. Najbardziej przerażaja mnie nogi - ból.... 2-3 chodzenia to już masakra .... A ja chciałam zwiedzić Amsterdam.... 😮

• Mamusia
judzia napisał(a):
ehh... na szczescie to lato nie było zbyt upalne 😉 bo jeszcze gorzej byśmy sie meczyły!! 🤢

Cherry- w naszym stanie to nawet jakbyś załozyła nie wiem jak wygodne buty, to i tak nie oszukasz zmęczonych nóg! 🙂

wiem wiem ale czerwonej ulicy nie odpuszczę tylko będę Kacprowi oczy zasłaniać 😁 😁 😁
chociaż jego Tatuś powiedział że wszystko udokumentuje na zdjęciach i potem mu pokaże gdzie był 😁 😁 😁

Tak na poważnie to penie tam wpadniemy ale będziemy zwiedzać pobierznie na tyle na ile nogi mi pozwolą z przerwami oczywiście ....

• Mamusia
kobitki, co do czerwonej ulicy 🙂 bylam 🙂 i faktycznie jest niestamowicie... jest tam taka waziutka uliczka, ze z ledwoscia dwoje ludzi sie mija... a co smieszniejsze, na samym srodku tej czerwonej dzielnicy stoi KOSCIOL 😮

a zaraz wkleje obiecane zdjecia wyprawki 🙂
nie ma tego za duzo, no tylko body to chyba po razie bede ubierac i wyrzucac 😁

• Mamusia
kobitki, co do czerwonej ulicy 🙂 bylam 🙂 i faktycznie jest niestamowicie... jest tam taka waziutka uliczka, ze z ledwoscia dwoje ludzi sie mija... a co smieszniejsze, na samym srodku tej czerwonej dzielnicy stoi KOSCIOL 😮

a zaraz wkleje obiecane zdjecia wyprawki 🙂
nie ma tego za duzo, no tylko body to chyba po razie bede ubierac i wyrzucac 😁

• Mamusia
gosiaq napisał(a):
Cherry napisał(a):
dobrze czytacie że mozna się posmiac .... z tekstów, przedmiotów itd.... 😁 😁 😁

zrób zdjęcia koniecznie 🙂

No bankowo 😁

Fota koło mega wibratora musi być - podobno taki tam stoi od nie dawna 😁 😁 😁

To nic że świetnie bedę przy nim wyglądać z brzuszkiem ciążowym.... 😁 😁 😁

p.s. Lala89 spróbowałam chusteczek do zmywania makijaży - po prostu BOMBA 🙂 Przyłozysz potrzymasz pare sekund przetrzesz raz czy dwa razy i po wszystkim.... Oko czyste do zera 🙂 Żadnych resztek makijażu ! Żadnych pieczeń ! Jestem oczarowana 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
dzieki cherry, ale jeszcze duuuuuzo zakupow przede mna 😁 co mnie i smuci (kasa) i cieszy 😁 (z wiadomych wzgledow) 🙂
a teraz zadanie wykonane, wiec z czystym sumieniem moge isc spac 🙂

kolorowych snow i zadnych koszmarow 🙂

• Mamusia
Kerini napisał(a):
witam.
Mam pytanie odnosnie szkoły rodzenia . Uważacie wiedza zdobyta na takich zajęciach pomaga przy pierwszym porodzie ?
Podobno najlepiej zacząć od 25 tygodnia , a ja ne mogę się zdecydować ..... PISZCIE proszę

Pozdrawiam

Hej Kerini, ja cały czas myślałam że będę chodzić na szkołę rodzenia i że to jest takie niezbędne, ale z tego co słyszałam od znajomych to nie jest aż tak ważne. Każda z nas zapewne zachowuje się przy porodzie inaczej. No i poza tym jesteśmy do tego stworzone 😉 Pewne zachowania są intuicyjne. Ale jeśli tak bardzo chcesz to na pewno polepszy Twoje samopoczucie przed porodem i wyeliminuje pewne lęki. Ale musisz dobrze się zastanowić jaka szkoła i najlepiej zaczerpnąć opinii na jej temat.
Ja się zdecydowałam, że nie będę chodziła 🙂
Pozdrawiam.