Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Shelby napisał(a):
yenefer - piękna mamusia z Ciebie 🙂 😁

ja nawet nie wiem, ile mi przybyło! waga się zepsuła! na ostatniej wizycie (w sierpniu) było +6 a jeszcze położna mi zwróciła uwagę: "przytyło się"

Shelby to trzeba było jej odpyszczyć!

• Mamusia
Yenefer kwitnąco wyglądasz 🙂
Ja przytyłam 8 kg i głównie poszło mi w brzuszek. Może jeszcze buzia zrobiła mi się trochę okrąglejsza. Właśnie przymierzałam sukienkę na sobotnie wesele- kupiłam 2 tyg temu i miałam obawy czy aby na pewno się do niej zmieszczę. Ona jest trochę za krótka ale niestety kupiłam ją w ostatnim możliwym sklepie i nie miałam wyboru, przecież na golasa nie pójdę 😜 Lepsza taka sukienka niż żadna. No więc stwierdziłam, że nogi mam dalej jak patyki i trochę to śmiesznie wygląda.

Marinel zaraz Ci wyślę mój nr telefonu i dziękuję za Twój.
Madzia_m3 to super że masz jedwabistą cerę nic tylko pozazdrościć! 😉

• Mamusia
Yenefer 🙂 jasne nie ma sprawy. Trochę ponad rok temu mój mąż dostał propozycję pracy tutaj do Kataru. Strasznie nas to kręciło z uwagi na miejsce, na egzotykę i na nowe zawodowe doświadczenie dla mojego męża. No i pól roku negocjowali, bo oni mają czas, oj mają....
Tak w skrócie wyglądała nasza droga do decyzji. Jak powiem, że żałuję, to zgrzeszę, ale jak powiem, że nie - to też nie będzie prawdą. Ciężko się tu żyje europejczykom, którzy w kraju mieli już "swoje miejsce na ziemi". Więc czekamy z niecierpliwością na powrót do naszego domu.

• Mamusia
gosiaq napisał(a):
Shelby napisał(a):
od dziś w kauflandzie są chusteczki huggies w promocji 2 opakowania (po 64 szt.) za 7,69 zł 🙂

w tesco też 🙂 za 6 zł i jakieś grosze (skleroza niestety mnie dopadła...)

a faktycznie - 6,29 :P ale huggiesy hugiessom nierówne 😁

w kauflandzie są te http://huggies.frisco.pl/product/5029053533827/HUGGIES_Pure_Chusteczki_pielegnacyjne_nawilzane_64_szt_.xhtml

a w tesco są te 😁 http://huggies.frisco.pl/product/5029053533322/HUGGIES_Classic_Chusteczki_nawilzane_zapachowe__64_szt_.xhtml te są zapachowe

• Mamusia
Hehehe Wy macie nogi jak patyki a ja jak marchewki - cieńkie na dole grube na górze 😁 😁 😁

No w końcu ludzie musza byc różnorodni 😁 😁 😁

Nudno by było gdyby wszyscy chudziutcy byli .... 😆 😆 😆

p.s. mebelki będą około 15.00 🤪 🤪 🤪
sąsiad chce mi odsprzedać X-landera ciekawe za ile.... czekam na propozycję 😆 😆 😆 Niby mam zaoferowany wózek od znajomych za 100 + łóżeczko turystyczne ale mój mąż coś nie za bardzo chyba go chce....

• Mamusia
madzia_m3 rzeczywiście tak jest, że przy niedoczynności nie schudniesz niżej pewnego progu. Możesz biegać na siłownię, stosować dietę cud, głodzić się lub nie wiem co robić, a nie schudniesz tak jak schudła by zdrowa osoba robiąca dokładnie to samo co Ty. Znam temat z doświadczenia i wiem, że poniżej 68 kg (176cm) nie zejdę choćbym się skichała. Ale ogólnie szczupłym być można mimo niedoczynności, tyle, że modelką już raczej nie.

• Mamusia
No! doczytałam wszystko od rana 🙂
lenymamo! ta gruźlica to faktycznie było ze strony Kataru jakieś cholerne nieporozumienie i tylko niepotrzebne nerwy. A naharałaś im ostro w tej próbce? (sorki...)
Shelby, oj współczuję Ci tych wymiotów; u mnie nie było, ale ostatnio mnie nieźle zemdliło po tych mielonych i brzuch mnie bolał masakrycznie... na szczęście przeszło po wieczorze i nocy 🙂
Madzia! daj koniecznie znać jak Kubuś na usg! a wagą się nie martw za mocno - u Was rodzinne to przecież 🙂 Poza tym jak poszło w uda, to chociaż jesteś bardziej stabilna 🙂 I cera fajna, bo chłopak w brzuszku! A przy przodującym łożysku chyba faktycznie jest mniejsza odczuwalność ruchów, nie? Poza tym tarczyca zdecydowanie wpływa na wagę. Moja mama ma niedoczynność od paru lat i musi pilnować diety mimo, że nie jest gruba ani nawet bardzo przy kości. Przy wzroście 157 cm waży ok. 60-62 kg (dodam, że 60-tka na karku). Więc jak urodzisz Kubusia to i tarczyca się "naprawi" (oby...).
Zania! jak masz fajnie, że Emilka już głową w dół. JA kombinuję jak tu mojego malucha wyczuć, ale kręci się i już jestem skołowana jak on leży.
Yenefer! do lekarza koniecznie idź! nie zaszkodzi, a będziesz spokojniejsza 🙂 i jaki cudny brzuszek! Arbuza połknęłaś? Niektórzy dopiero teraz u mnie widzą pokaźny brzuszek (a to już początek 8 miesiąca!) i im właśnie tak mówię, że promocja była w Lidlu na arbuzy to połknęłam 😁 😁 😁
Cherry! to kiedy zaczynasz składać puzzle? nie zapomnij wrzucić zdjęć!
Co do praw w ciąży... Prawa... ręka, prawa noga i tyle chyba. Przepuszczono mnie do tej pory dwa razy 🤢

U mnie na obiad leniwe pierogi (takie twarogowe). Pamięta któraś ze szkolnych/przedszkolnych stołówek?? z masłem i cukrem mniam!

• Mamusia
Polecam Pampersy 🙂
Ale koleżanki mówiły mi, że przy starszych dzieciach używały już Hugiesów i były ok. Podobno Pampersy są bardziej chłonne. Mnie nie zawiodły, więc zostanę przy nich, ale cenowo pewnie Huggiesy wygrywają.
Madzia_m3 a czy Ty jakoś odczuwałaś, że tarczyca potrzebuje więcej euthyroxu, czy to wyszło dopiero po badaniach? Miałaś jakieś kołatania, czy nic się nie działo?

• Mamusia
Shelby napisał(a):
Cherry - ja też się wybieram 😉
ale nie będę ryzykować kupowania więcej niż jednego zestawu - a nóż dziecku nie będą służyć...
chociaż mam takie właśnie pieluszki, jak te chusteczki, więc może będzie pasować 🙂

no właśnie wiecie co ja chcialam zrobic już tu w domu zapas pieluch na co mój mąż powiedział że kupimy tylko jedną paczuszkę do szpitala bo niewiadomo czy będą pieluszki małemu pasować ! WIęć on nie będzie wkładał pieniędzy w mega zestawy 😮 😮 😮

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
Dziewczyny poradźcie mi jakie pampersy kupić, może któraś doświadczona Mamuśka napisze.
Czy Pampersy czy Hugiesy ?

Madziu! że niby jestem doświadczona mamusia, to skrobnę jak było u nas... Najpierw huggiesy 1 i 2, a potem przeszłam na Pampersy, bo huggiesy miały twardsze te "firanki" przy udkach i Maćka gryzły. Oba rodzaje wchłaniały podobnie i nie bryliły się. Teraz mam "1" z pampersa i "1" z hugiesa. Po jednej paczce "2" i "3" z Pampersa, ale jak nie podpasują, to zmieniam od razu na hugiesa właśnie.

• Mamusia
lenymama dzięki za odp. nie dziwię się, że skusiło Was to miejsce...pewnie też bym się zdecydowała , gdyby mi się coś takiego przytrafiło...chociażby z czystej ciekawości poznania świata 🙂 Ale rozumiem Cię doskonale, że tęsknisz za Polską...my też w przyszłym roku będziemy zjeżdżać do domku...ja spędziłam rok w Irlandii, teraz jesteśmy tutaj i nigdzie , ale to nigdzie nie byłam tak szczęśliwa jak Polsce wśród rodziny i przyjaciół i uwierz mi , że nie ma takiej rzeczy , która byłaby w stanie mnie tu zatrzymać...no bo w końcu "tam dom twój, gdzie serce twoje" 🙂

• Mamusia
Gosiaq, no nie chciałabym zbyt obrazowo, musiałam kilka milimetrów, już nie pamiętam dokładnie ile. Na szczęście 🙂 Ale to było okropne, musiałam się nawysilać, żeby "tego" uzbierać. Fuj.
Dobrze, dajmy spokój 🙂
Kochana napisz koniecznie przepis na leniwe, pamiętam je świetnie, wieki nie jadłam, a teraz narobiłaś niesamowitego smaka 🙂

• Mamusia
yenefer07 napisał(a):
lenymama dzięki za odp. nie dziwię się, że skusiło Was to miejsce...pewnie też bym się zdecydowała , gdyby mi się coś takiego przytrafiło...chociażby z czystej ciekawości poznania świata 🙂 Ale rozumiem Cię doskonale, że tęsknisz za Polską...my też w przyszłym roku będziemy zjeżdżać do domku...ja spędziłam rok w Irlandii, teraz jesteśmy tutaj i nigdzie , ale to nigdzie nie byłam tak szczęśliwa jak Polsce wśród rodziny i przyjaciół i uwierz mi , że nie ma takiej rzeczy , która byłaby w stanie mnie tu zatrzymać...no bo w końcu "tam dom twój, gdzie serce twoje" 🙂

No właśnie,wiesz w czym rzecz, rozumiesz sama...
Kiedy wracacie? Wiecie już dokładnie? My chcemy jesień oglądać już na własne oczy w swoim ogrodzie.

• Mamusia
moje leniwe wyglądają tak: 50 dkg twarogu, 3 jaja, 1 szklanka mąki, sól, masło, bułka tarta. Twaróg+żółtka+mąka+sól+piana z białek. Zrobić wałeczki i pokroić skośnie. Masło stopić na patelce, polać i podsypać cukrem....Pyszotka! dzisiaj u mnie podwójna porcja, bo chęć przemożna! Nawet kosztem zgagi (sprawdzałam i mam Rennie w domu).
Zaniu! ja zgagę wyeliminowałam prawie całkowicie (te mielone mnie dobiły jednak, chociaż były piekielnie dobre), bo zmieniłam dietę 🙂 i przystopowałam z wagą, a nawet powiem więcej od 2,5 tygodnia nie zmienia się, chociaż brzucho rośnie, bo robię pomiary (86 cm w "talii" i 89 cm w najgrubszym miejscu).