Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cherry dzięki za ciepłe słowa.

Wy jecie drugie śniadanko, a ja piję colę z lodem i cytryną 🙂. Mężuś wczoraj kupił.

Ja mam malutką nadzieję, że mebelki w końcu będą w piątek już czekam 10 tygodni 😠. Przecież to musi się przewietrzyć, bo będzie pewnie strasznie cuchnąć! No i trzeba skręcić!

Wyobraźcie sobie, że u mnie na 5 Pań na piętrze ( 5 mieszkań) , trójka Pań będzie mamami 🙂. Ja najbardziej w zaawansowanej ciąży. Jak fajnie 🙂

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
yenefer dla mnie vector, kolor 16 lub 8b.

My chcemy prawdopodobnie ten - zielony:
http://allegro.pl/hit-2011-wozek-quatro-makalu-4-fotelik-quatro-i1809454730.html

ale te twoje tez śliczne..

Spakowałąm część rzeczy do szpitala:
Moja lista:
2 Ręczniki
2 Koszule
Stanik do karmienia
Szlafrok
2 pary skarpetek
3 Podkłady na łóżko 90x60
20 szt. podkładów poporodowych Bella
5 par majtek wielorazowych z siateczki
10 szt. Wkładek laktacyjnych

Dziecko:
27szt pampersów Huggies Newborn 1
1 paczka chusteczek nawilżających Huggies Newborn
1 pudełeczko patyczków higienicznych
2 pieluszki tetrowe
Niedrapki i cieplejsze skarpeteczki

Brakuje:
Dla mnie:
dokumpenty!
Żel do higieny intymnej (taki żeby nie podrażniał po nacięciu krocza)
Szczoteczka do zębów, pasta, szczotka do włosów, szampon, ew. kosmetyki
Sztućce, kubek, woda mineralna niegazowana.
Dla dziecka i ew. dla mnie
Oliwka bambino, krem bambino, mydełko bambino (jeszcze do przemyślenia)
Tylko dla dziecka:
Ubranka (niekoniecznie – u nas w szpitalu ubierają w szpitalne, jeżeli masz swoje to nie wrócą)
Kocyk (nawet jeśli nie będzie potrzebny, to mąż go weźmie) jednak to będzie listopad
Planuje też zabrać smoczek dla dziecka

A na wypis przygotuje osobną torbe która zostanie w domu –
Moje ubrania
Dla dziecka: ubranka, kombinezon, rożek, kocyk.
Jakieś czekoladki albo coś takiego – dla personelu (dostaną jak będą się nami dobrze opiekować 😁 ) bo pewnie mąż zapomni w tym wszystkim..

• Mamusia
lala89 mi się Twój też podoba, ale jak pisałam mam ograniczony wybór, bo nie chce zamawiać w Polsce, chociaż wybór większy...ale zaraz bym panikowała czy dojdzie itd...ale mnie zaskoczyłaś wiadomością, że w Twoim szpitalu jak weźmiesz swoje ciuszki dla dziecka to już ich nie wrócą....no ja bym im dała heheh

• Mamusia
yenefer07 napisał(a):
Shelby wymiary mają takie same, ale srebrny stelaż waży 11,2 kg, a czarny 10,2....dziękuje Wam dziewczyny za zainteresowanie sprawą, nie chce chciałam Wam głowy tym zawracać, ale kto lepiej doradzi jak nie obecne i przyszłe mamusie 🙂

to może warto kupić lżejszy, hmm? potem każdy kilogram się liczy!
chyba, że nie musisz chodzić dużo po schodach!

• Mamusia
Cześc Brzuszki 😉

Widzę facebook uruchamiamy 😉 Super!!!!!!! Probowałam was znaleźć ale tyle sie pojawia moze łatwiej bedzie Wam mnie znaleźć- Paweł, Ela, Jakub Turkiewicz- mamy wspolne konto 😉 😉 😉 😉 😉

Mezulek dzis ma wolne i wlasnie wyrabia ciasto na pierogi ruskie- lece mu pomoc 😉 Farsz juz gotowy ale sie dzis obeżrę......
Do pozniej brzuszki 😘 😘

• Mamusia
ja zjadłabym pierożki swojskie z mięsem..

z tymi ubrankami to nie jest tak że nie wracają bo je zabierają specjalnie, tylko nie wszystkie mamy mają swoje ubranka, a nie każda położna też może stwierdzić czy to ciuszek szpitalny czy czyjś własny. Bierze dziecko do kąpieli, potem ubiera świeże ciuszki.

• Mamusia
Co do pierożków, to właśnie ja robię dzisiaj...ale ruskie, właśnie ugotowałam ziemniaki do farszu 🙂 Ale też bym chętnie zjadła takie z mięskiem....mniam....a i w końcu zaczęłam prasować ubranka dla malucha, bo już tak wyprane od paru dni na mnie czekają i dopiero co wyprasowałam body i kaftaniki i już mnie kręgosłup zaczął boleć...jak dobrze, że już zaczęłam przygotowania, bo widzę , że tak na raz nie dam rady wszystkiego zrobić 🙂

• Mamusia
ella1 właśnie doczytałam, że też masz dzisiaj ruskie na obiad 🙂 A mój Kochany w pracy, więc robię sama...zrobię mu niespodziankę...bo miały być dziś placki ziemniaczane z gulaszem, ale okazało się , że żadnego sosiku nie mam w domu, a do sklepu jakoś nie chce mi się iść, a pierogi i tak miałam w planie w tym tyg 🙂

Shelby no niestety będę miała schody do pokonywania i już praktycznie zdecydowałam się na ten vector jednak...a co do koloru tez już mam zawężony wybór, więc jak już się ostatecznie zdecyduje to na pewno dam znać 😉

• Mamusia
lala przydatną listę zrobiłaś:-) fajnie 🙃
w poznaniu do szpitala gdzie ja sie wybieram mam ubranek do dziecka nie zabierać ani mżadnych kosmetyków do dzidzi to dopiero na odbiór mam miec uszykowane a do porodu tylko z rzeczami dla siebie i dokumentami 🙂