Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cygnee znalazłam tu taki artykuł...przytoczę Ci fragment:

Jest to bardzo czesto poruszany temat w UK poniewaz NHS nie wykonuje tego badania (wykonuja wymaz ale pod innym katem badan). Uwazaja ze skoro GBS atakuja tylko 1 na 1.000 dzieci to nie jest to duza liczba. Warto napisac jeszcze, ze kobieta ktora jest nosicielka tych bakterii nie zawsze przekaze je dziecku.

Tak wyglada to w liczbach i UK.

Overall, without preventative medicine, GBS infections affect an estimated 1 in every 1,000 babies born in the UK. Each year, based on 700,000 babies born annually in the UK, approximately:

* 230,000 babies are born to mothers who carry GBS; 88,000 babies (1 in 8) become colonised with GBS; 700 babies develop GBS infections, usually within 24 hours of of birth; and
* 75 babies (11% of infected babies) die.

• Mamusia
witajcie! aleście naskrobały!
mnie dopiero przestał boleć żołądek, ale za to brzuch się stawia jak diabli 🙂 no i w końcu zjadłam coś... co prawda jedynie garstkę makaronu na zimno, ale zawsze 🙂
Ja chodzę do przychodni na NFZ i jestem zadowolona, na początku wizyty co 4 tygodnie, w 8 miesiącu co 2 tygodnie, a od tego poniedziałku co tydzień. Też nie miałam jeszcze ktg, ale teraz mam zapisane, że mam chodzić co tydzień przed wizytą. Paciorkowca chyba mi pobiorą teraz w pon. (36 tc + 5 d). Zawsze miałam badanie na fotelu. Jeśli nie wiecie czy miałyście cytologię, to ... nie miałyście, bo lekarz musi Wam wydać oryginał z analizy.
Madzia! udanej wizyty jutro!
Ania_xx! jak dobrze, że się odezwałaś, bo już powoli siwiałam 🙂
Aniusia! witaj w domku! 🙂
Lenymamo! ja chcę taką barbie 🙂 baaardzo mi się podoba 🙂
Co tam jeszcze do kogo, to nie pamiętam, przepraszam... Z tego dzisiejszego bólu, to komórki mózgowe mi wyparowały 🙂
Spadam na dalsze leżenie... buziaki!

• Mamusia
Mój lekarz ustawia ostatnio mi wizyty pod zwolnienie lekarskie - dzisiaj mi wypisał zwolnienie do 8.11 i wizyta na 8.11 czyli prawie 4 tyg. Dobrze, że po drodze 3.11 mam jeszcze wizytę w poradni diabetologicznej a ta lekarka jest bardzo dokladna (być moze ma do mnie inne podejście niż do innych pacjentek bo jej syn jeździł z nami na obozy harcerskie kilka lat temu - tego nie wiem i pewnie się nie dowiem)

• Mamusia
Martka a jak u Ciebie ten mocz?

Bo ja teraz czytam że te ciała ketonowe to przy cukrzycy może być objaw niedożywienia. Spozywane papu nie pokrywa zapotrzebowania na energie i przez to jest spalana tkanka tluszczowa 😮 😮 😮 😮 😮

Fak mąż coś tam gada że nogi i dupa mi schudły ale jakoś się tym nie przejełam...

• Mamusia
Cherry napisał(a):
Martka a jak u Ciebie ten mocz?

Bo ja teraz czytam że te ciała ketonowe to przy cukrzycy może być objaw niedożywienia. Spozywane papu nie pokrywa zapotrzebowania na energie i przez to jest spalana tkanka tluszczowa 😮 😮 😮 😮 😮

Fak mąż coś tam gada że nogi i dupa mi schudły ale jakoś się tym nie przejełam...

U mnie w tej chwili mocz w porzadku - po przyjetej seri furaginum.
Z tym ciałami ketonowymi też coś w tym stylu słyszałam ale tak na 100% to nie wiem

• Mamusia
Dziewczyny, a szczególnie Ania xx i Agisal (bo jesteście z moich okolic), szukam domu dla dwóch kociaków, mają 7 tygodni, są odrobaczone, korzystają z kuwety, jest kotka i kocurek. Jakbyście znały potencjalnych chetnych opiekunów to proszę o informacje. Kotki chcę oddać za symboliczną złotówkę.