Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam kochane!!!
Mam wrażenie że dzisiaj będzie wielki dzień !!!
O Boże jak ja się boję 😲 do szpitala jadę około 10 więc jeszcze troszkę czasu jest.
Zaniu niestety nie mam do nikogo numeru telefonu 😞 byłabym bardzo wdzięczna i szczęśliwa gdybym mogła pochwalić się moim maleństwem jakby już było na świecie. 🙂

• Mamusia
hej hej! ja już też na posterunku! zrobiliśmy rano z dzidziusiem papa tatusiowi, jak wychodził do pracy, śniadanko przygotowane, teraz pewnie wrzucimy gnaty z powrotem do łóżeczka!

yenefer - nauczysz się wszystkiego szybciej niż myślisz 🙂 zobaczysz 🙂 będziesz spec mamuśka 🙂

• Mamusia
HEYO!

Martusia powodzenia! 3mam kciuki kochana :*
Yenefer, dasz rade !
Shelby materiał superowy, pościel będzie ładna taka biedronkowa 😁

U mnie nocka spokojna, tak jak mówiłam - przespałam jak małe dzidzi. Ale to może być jedna z ostatnich takich nocek bo jak rano wstałam siku to zaraz popatrzałam na brzuś. Ojjj spadło mu się znów.. ale teraz to już konkretnie. Wczoraj zauważyłam rano to samo - ale dziś już pewna w 100% jestem że opadł bardzo.

Męża wysłałam do piekarni i po cole.. To ostatnie dni kiedy będe mogła ją pić tak bezkarnie.. Jeszcze chwile temu byłam pewna, że przenoszę do grudia. Ale dziś już wiem, że grudzień to zbyt odległy czas 😁 Może Maja wyskoczy 20? Data fajna, ale przecież to za 3 dni..
Tak czekałam na ten dzień , ale jak myśle że to już na dniach.. to aż gęsia skórka wychodzi - nie że się boje, ale jakoś podjarana tym jestem. Strach też pewnie przyjdzie.. ale fajnie byłoby gdyby na ten strach czasu brakło 😁

• Mamusia
DZIEŃ DOBRY 🙂 🙂 🙂

My też już wstaliśmy właśnie pochłonęliśmy drugie śniadanie!!! Boshe kiedy ja będę mogła zjeść normalne śniadanie bez dzielenia na porcje 🤔 🤔 🤔

Zjadłabym takiego rogalika z masełkiem ehhhh ale zapomniałam już jak smakuje zwykłe pszenne pieczywo - pozostało mi te dmuchane cukrzycowe.... do tego takie drogie! Kurde 5,40 za bochenek chleba to chyba przesada co?

ide suszyć włosy bo kurier ma zaraz być a lepiej zeby nie uciekł jak mnie zobaczy - bo musi mi wnieść 7 kg paczke do mieszkania 😁 😁 😁

• Mamusia
Witam 🙂
Dziewczynki mi brzuch opadł już 3 tygodnie temu... i nadal nic się nie dzieje... nie wiem czy to ma znaczenie!! przedwczoraj zaczął mi odchodzić czop, wczoraj poszedł ciąg dalszy, ale ja nie czuje nic 😞 żadnych bóli, skurczy... ehhh czekam cierpliwie!! a tym w dwupaku życzę szybkiego rozpakowania i miłego dnia!!

• Mamusia
Shelby napisał(a):
Aaagata - jeszcze możesz poczekać, z czopem nie ma reguły - może być jeden dzień, mogą być dwa tygodnie 🙂 a Ty masz jeszcze czas 🙂 korzystaj, jak to mówią nasze mamuśki forumowe 😉

ehh doświadczam właśnie, że nie ma reguły ani z czopem, ani z opadniętym brzuchem... cierpliwie czekam, ale chciałabym urodzić sama, bo jak nie urodzę do 28 to mam się kłaść do szpitala :/ chciałabym sama... no ale cóż.. zobaczymy kiedy moja córuś zdecyduje się wyjść 🙂
próbuję korzystać ale i tak w nocy spać nie mogę i to mnie męczy strasznie :/ ehhh znów marudzę już koniec 🙂

• Mamusia
zania napisał(a):

Wiolinka22 śpiewasz w jakimś zespole muzycznym? 😁 Brzuchol masz jeszcze wysoko to moje zdanie, ale wiesz że to się może zmienić w jeden dzień więc głowa do góry!

śpiewam tak sama dla siebie, chciałam coś nagrac jeszcze z Zuzia w brzuszku, myslałam, że fajnie wyjdzie, ale klapa:P A z tym brzuchem to mnie załamałyscie..ale tak jak mówisz, wszystko sie może zmienic w jeden dzien.. taka mam nadzieje 🙂

• Mamusia
Cherry to zrobione oko to chyba dla tego kuriera 😁 😁

Dobrze, że mężunio nie widzi 😁

U nas Fifi wywija dzisiaj koziołki 🙂 niesamowite dziecko 😁

Dziewczyny słyszałyście, że dzieci urodzone przed 36 tyg tj. wcześniaki, dzieci kobiet, które ukończyły 35 rok życia oraz dzieci urodzone po 1 września br mają mieć szczepienia na pneumokoki za free?

• Mamusia
o no nie słyszałam o tym ale z tego co piszą w linku to trzeba spełniać 2 warunki więc nie wiem czy któraś z listopadówek się załapie... wszystkie jesteśmy już po 37 tyg, a ciężko żeby urodziło się po 37 tyg takie malutkie dzidzi!! a tu nic o wieku nie ma...