Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
a kiedy przechodzimy na mamusie? bo jakoś temat o tym ucichł 🙂 potrzeba męskiej decyzji, więc oświadczam, że od Wigilii znajdziecie mnie na mamusiach, a tu zajrzę sporadycznie 😉 ktoś idzie ze mną?
Poczekam jeszcze na Cherry i Kacperka 🙂 🙂 🙂

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej Mamusie, u nas też ok...mały ostatnio daje mi w nocy pospać, bo jak zaśnie koło 23 to potem budzi sie koło 3 i potem juz o 7 rano 🙂 Kupka raz dziennie jest i wieeelka , że ho ho 🙂 No i mały wciąga już sporo 120 ml a czasem już 140 🙂 żarłok 🙂

Judzia ja karmię butelka i jak na razie nie zmieniam smoczka, bo widzę , że mały ssie bez problemu i też się czasem krztusi...a butelki mamy z dr Browna antykolkowe...i chyba pomagają, bo kolek brak 🙂

Co do krostek na buzi, to lekarz nie kazał niczym smarować i faktycznie same schodzą 🙂
Ciemieniuszka na brwiach nadal, ale jakby mniej...ale z glutkami w nosku jak zwykle problem...oddycha czasem jak traktor i nawet psikanie woda morska nie pomaga, a z Frida nie daje sobie rady...ale będę nadal próbować 😉

• Mamusia
Ale z tej mojej córci to artystka! Bardzo nie lubi leżeć na brzuszku i po kilku minutach się denerwuje i krzyczy... ale za to od wczoraj uwielbia spać w takiej pozycji 😜 Marudziła od rana, przysypiała, budziła się... położyłam ją na brzuszek i jak zasnęła, tak śpi już dwie godziny 😉

• Mamusia
Dzień Doberek 😉

Troszkę się nie odzywałam ale wszystko nadrobione 😉 😉.
Dzisiaj nasi goscie juz pojechali 😞 😞 😞 taka pustka teraz troche potrwa az sie przyzwyczaje 🤨.

Dziewczyny bylo tak super- moja tesciowa normalnie jak nastolatka.... biegała ze Kubą po domu, do tego zjazdy na sankach (oczywiscie wyscigi kto pierwszy), robienie orzełków na sniegu 😁 😁.
Tak się nasmiałam w tym tygodniu jak nigdy 😁 😁 😁. Oj chcialabym byc taka sama babcia( dodam ze tesciowa ma 55 lat).
Majunia rośnie wazy juz 4800 gram i ma 56 cm 😎 😎 Nasze kochane szczescie 😘
Daje malej do picia herbatke koperkowa wypija ok. 70 ml dziennie( dziele jej na dwie porcje). Do tego Maja pije pół małej łyżeczki tranu dziennie- podaje jej od 6 tyg. Jak narazie problemow z kupkami nie ma. Pisalam ostatnio ze mala dostala uczulenie na mleko wiec zmienialam na NAN HA, ale jak bylam ostatnio u lekarki to powiedziala zebym znow podala jej zwykly nan i wtedy sie upewnimy czy ma alergie- ale jak narazzie pije to mleczko od czwartku i nic sie nie pojawia?? Wiec chyba oki jak myslicie?? Po jakim czasie mozna sie zorientowac czzy dziecko ma alergie??
Ja Mai zmienilam juz smoczek z 2 dziurkami i ładnie sobie radzi z piciem 😉
Dziewczyny na zatwardzenie polecam PLANTEX!!!! Na prawde pomaga!!!!!!
Lala ŚLICZNA TA TWOJA MAJECZKA- NORMALNIE JAK LALECZKA WYGLADA!!!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
GOSIUQ- ja jestem jak najbardziej za wigilijnym przejsciem na mamusie.net!!!!!!! 🙃 🙃 🙃 🙃

Dziewczyny a jak tam przygotowania do świąt?? Lecicie pełną parą???!!!!
Ja jakos w tym roku nie czuje tych świąt... pamietam kiedys bylo calkiem inaczej... tez tak macie???!!!
Pozdrawiam WAS BAAAARDZO GORĄCO 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Hej dziewczyny. U nas nocka była wzorcowa- budzenie co 2,5h na karmienie i z powrotem spać. Wyspałam się cudownie. Chyba to dzięki espumisanowi, który dałam mu wieczorem.. Rano miał dobry humor, ładnie siedział na bujaczku, coraz lepiej dostrzega zabawki i różne inne obiekty 🙂

Co do świąt, to bardziej szaleją rodzice i teściowie, bo będzie to pierwsza wizyta u nich. Pierwsze święta z pierwszym wnuczkiem. Ja wiekszość prezentów kupiłam on line, wiec nie zmeczyły mnie tłumy w centrach handlowych, choć byłam w weekend na 1,5 godz wychodnym i ucieszyłam się, ze musze już wracać do domu 🙂 Jak mały zapłakał w telefonie, to mleczko od razu mi poleciało! Normalnie radar na małego głodomorka.

• Mamusia
No w końcu kryzys z glutkami zażegnany 🙂 Psiknęłam małemu sól morska do noska i przewróciłam na brzuszek, chwilę potem kichnął parę razy i ukazały nam się wielgachne gluciska...gdzie on je schomikował 🙂 Byłam taka dumna, że w końcu udało nam się je wydobyć 🙂

• Mamusia
a to mój Maksio (może troszkę mało aktualny, ale ładny 🙂)

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/706/dofh.jpg/][IMG]http://img706.imageshack.us/img706/4003/dofh.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

tutaj ma tydzień, a przecież ma już 3! 🙂

• Mamusia
hejka 🙂 ja tez musze się zarejestrowac na mamuśkach.
My dalej mamy dupincie odparzoną.. :/ już chyba wszystko stosowaliśmy, teraz babciny sposób - mąka ziemniaczana. Jak to nie pomoże to pójde po antybiotyk..

a to nasza choina, Mai chyba się podoba co widać na zdjęciu ;*

zdjęcie dzisiejsze 🙂

• Mamusia
"Mowia ze wyjdziemy ale zalezy mi na tym by Kacper byl zdrow! I caly czas zastanawiam sie skad sie to wzielo! Infekcja wewnatrzmaciczna, zachlysniecie sie wodami czy wirusowo? Zagadka nie do rozwiazania a lekarze sami nie wiedza! Przeciez podejrzenie zapalenia pluc nie wzielo sie z nikad! Kurde i przebiega praktycznie bezobjawowo!"
O! tak tutaj Wam wkleję jej słowa 🙂

• Mamusia
Hejka 😉 😉 😉 😉
Shelby jaki śliczniutki Twój Maksiu 🙂 🙂 🙂 🙂
Cheery czekamy na WAS 😉 😉 😉
A mnie tak na słodkie wzięło ----i DELICJE WCINAM 😁 😁 😁 😁.
Dziewczyny czy zaczęłyscie juz cwiczyc??!!!!! Mi zostala "opona"na brzuchu 🤢 i chyba czas na to aby jej sie pozbyc 😮 😮 😮 😮. Znacie jakies sprawdzone sposoby??!!!
A tu dołączam naszą dzisiejszą Majunię;

BUUUUZIAKI DLA CIOTECZEK 😘 😘 😘 😘 😘

Taaa... ja bym ją zrobiła, ale po mojej cesarce nadal mnie za bardzo ciągnie 😞
więc jeszcze przez chwilę pomęczę się z moją talią bąka i baranim udźcem .... 😞 😞 😞

a mój maluch jest dziś super marudny i co chwilę ma atak histerii... mały wymuszacz z niego .

• Mamusia
SHELBY dziękujemy za pamięć o pierwszym miesiącu życia Emilci :* a twój synuś prze cudny!
LALA zdjęcie Mai mnie rozbroiło 😁, a choinka marzenie!!!
YENEFER ja też wybrałam butelkę Dr Browna. Choć mała jadła z niej tylko raz, mąż mówił że była zadowolona 😜
GOSIAQ ja też poruszałam już temat mamusiek bo my takie brzuchate jesteśmy że hej. Wszystkie już rozpakowane więc powinnyśmy już tam być 😜 no ale ciężko pożegnać się z tą stroną skoro wszystkie tu zaglądacie a tam jak na razie pustki. To co w wigilię logujemy się na Mamuśkach?

Ja kiedyś też próbowałam robić 6 Weidera ale szybko poległam... może teraz uda mi się wytrzymać dłuzej 😉

• Mamusia
Cześć, nie było mnie kilka dni, zwykle do nadrobienia było 50 stron, a tu raptem 2 😞
Shelby Maksio śliczny, pocztówkowy 🙂
Elu Majeczka na zdjęciu widać, że ma śliczne oczka, cudna córcia 🙂 I jaka już duża 🙂
Piękna choinka Lala, i synek super!

Marinel bardzo często myślę o Was, życzę Ci żeby ominął Was szpital, a jeśli leczenie to w domu. No i żebyście na Święta jakby co to - były uż w domu. Swoją drogą, dzięki Twojej czujności Emi jest bezpieczna, teraz mam nadzieję na zawsze już "wykurzą" to e coli. A jak udaje Ci się zebrać mocz do badania u takiego maluszka? Jak to w praktyce wygląda? Zrobię też Poli, tylko nie wiem jak się za to zabrać.

Moje dziecię ciągle ma problemy z przyswajalnością mleka, kupki robi raz na dzień albo i dwa dni do tego zielone, więc przejdziemy chyba na mleko dla alergików, nie chciałabym ale widać, że nie radzi sobie z tym zwykłym. Gosiu734 a jak u Kini? Jak kupy? Ruszyła po tym zaparciu? Jesteście na NAN, czy zmieniłaś?
Właśnie Pola się budzi więc uciekam, miłego dnia 🙂