Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gosia734 napisał(a):
Bez skurczy wszystko normalnie.. Za 2 dni z powrotem na ktg... 😞 Jeszcze na urodziny teściowej musze jechać a jest mi nie dobrze 😞

odpękasz urodziny i się połóż trochę... ja też nie mogę sobie miejsca znaleźć i wszystko i wszyscy mi przeszkadzają...

• Mamusia
A wiecie co lepsze byłam na tyn ktg 0 skurczy a jak wyszłam to dostałam skórczy...
Jak pojadę na te urodziny to wrócę dopiero przed 23 bo mój mnie odwiezie jak będzie do pracy jechał na 23 😞 Właśnie zjadłam obiad... Ale nie wiem czy nie zwrócę 😞 Źle się czuje... 😞

A i Monika kazała podziękować za gratulace... I mówiła że jak wróci to tu zaglądnie 🙂

• Mamusia
Aaa_aniusia dziś masz termin porodu! Więc może po tej drzemce pojedziesz prosto na porodówkę, wypoczęta i w pełni sił 🙂
Gosia734 mi się wydaję, że twój zamiast do domu może cię do szpitala zawieść, najwyższa pora, czekamy na poród Kini razem z Tobą!
Miłej niedzieli Brzuszki 😘

• Mamusia
mdg87 gratulacje!! Marinel, ale niespodzianka! niech Wam się uda jak najszybciej!

mnie dzidzia pozwoliła wziąć udział w imprezie 😁 mówię Wam, ale frajda ;D toga była wielgachna, jeszcze by mi się mąż do środka zmieścił, fajnie było tak zobaczyć po dłuższej przerwie te wszystkie buźki ze studiów 🙂

rodzice zapraszają na obiad, z okazji otrzymania przeze mnie dyplomu, ale tata póki co w pracy, więc czekamy aż wróci!

• Mamusia
aaa_aniusia napisał(a):
marka jak mialas cc to jakies znieczulenie dostalas?? w kregoslup??

Przy pierwszej gdy było zagrożenie życia to narkoza bo na nic innego nie było czasu, przy drugiej - znieczulenie podpajęczynówkowe - zastrzyk w kręgosłup

• Mamusia
martka3 napisał(a):
aaa_aniusia napisał(a):

Przy pierwszej gdy było zagrożenie życia to narkoza bo na nic innego nie było czasu, przy drugiej - znieczulenie podpajęczynówkowe - zastrzyk w kręgosłup

no własnie i jak to wyglada ten zastrzyk w kregoslup boli?? jak to potem jest oni sprawdzaja jakos czy zadzialalo ??
i ile trwa od czasy podania znieczul;enia do ciecia??

• Mamusia
aaa_aniusia napisał(a):
martka3 napisał(a):
aaa_aniusia napisał(a):

no własnie i jak to wyglada ten zastrzyk w kregoslup boli?? jak to potem jest oni sprawdzaja jakos czy zadzialalo ??
i ile trwa od czasy podania znieczul;enia do ciecia??

Do zastrzyku trzeba się połozyć na boku i w miarę mozliwości przyjąć pozycję embrionalną zastrzyk nie boli, nie wiem jak sprawdzają ale myśle, że przez ukłucie i stwierdzenie reakcji. Znieczulenie działa to dosyć szybko - chyba kilka minut, moze mniej.
Możliwe, że robią też na znieczulenie zewnątrzoponowe - wtedy wprowadzany jest cewnik przez który podawane są leki/lek.

• Mamusia
A ja po zakupach i Kochany właśnie robi obiadek, swoją specjalność, czyli mielone 🙂 do tego ziemniaczki i zamiast surówki kefir z ogórkiem i świeżym koprem 🙂
A dziś przywieźli do polskiego sklepu moje ulubione ciasto, takie ala torcik, z masą truflową i wiśniami i jeszcze ciepłe lody , które też uwielbiam 🙂 I jak tu się ograniczać w słodyczach? No po prostu nie mogę!!!

Łukaszek Madzi naprawdę śliczny
🤪

No a Marinel szybko wzięło, kto by pomyślał, w końcu miała termin dopiero na 25....teraz to chyba każdego dnia trzeba być zwartą i gotową , bo nie wiadomo kiedy i nas dopadnie 🙂 Trzymam kciuki 🙂

Shelby super fotka, piękna pamiątka i cieszę się, że jesteś zadowolona!!!Nie mam jak szczęśliwa przyszła mama 🙂

Zania ciekawa jestem która z nas pierwsza urodzi, w końcu tylko jeden dzień różnicy w terminie między nami 🙂 A swoja drogą hartujesz te brodawki czy nadal się obijasz? 🙂