Skocz do zawartości

Piwo bezalkoholowe | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 311
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja nie palilam wiec nie mialam czego rzucac, a alkoholu od sylwestra nie pilam i w sylwestra to tez tylko toast za nowy rok wznioslam, jakos mnie nie ciagnie do alkoholu, i ogolnie to nie przepadam.

No ja staram sie jesc zdrowo i mysle,ze wychodzi mi to. Ryby jem przynjamniej raz w tygodniu bo dla dziecka to dobre , podobno jest wtedy madrzejsze dzieki omega 3.

Musialabym sie siostry popytac o szkodliwosc w ciazy tego wszystkiego bo sie zna na tym.

No i ryby to mowila,ze trzeba takie najlepsze kupic a nie jakies z marketu itp, a najlepiej to jak taki znajomy lowi te ryby i przynosi bo wiadomo,ze sa z dobrego zrodla bo te co sa lowione masowo maja w soie duzo metali ciezkich.

• Mamusia
CALE ZYCIE TOCZY SIE WSROD KONSERWANTOW NIEWIDOCZNYCH DLA NAS...WIEC KURR.......PRZESTANCIE CO NIEKTORE WIELCE SIE WYMADRZAC...CIAZE PRZESZLA WSPANIALE DO KONCA ROBILAM WSZYSTKO I WSZYSTKO PRAWIE JADLAM MOJ SYN ZDROWY I NA MOIM MLEKU W MIESIC PRZYTYL 2KG..I NICH KTOS MI POWIE JESZCZE RAZ COS NA TEMAT DIETY ....SAMI LEKARZE MOWIA NIE OGLUPIEC BO POZNIEJ WYCHODZA ALERGIE BO MAMUSIA NIE JADALA W CIAZY NORMALNIE

Ale ożywiona dyskusja 🙂

Wątek był założony o piwie bezalkoholowym, a kończy się na frytkach itp
Co do papierosów, dziewczyny organizm z toksyn oczyszcza się kilka lat, więc dziecko i tak ma dostarczona nikotynę, ale ja uważam że to sprawa każdej z nas, co je pije i czy paliła czy pali, i nie obrażajcie się wzajemnie bo często się zdarza, że kobieta która pije i pali w ciąży rodzi zdrowe dziecko, a taka która nie stosowała żadnych używek chore lub traci ciążę.

W ogóle to wielki oklask dla czerwcóweczek, dziewczyny super się czyta wasz wątek, można odczuć wasze wielkie zgranie i sympatie do siebie 🙂
Nie dajcie się 🙂

• Mamusia
nASZE CZERWCOWECZKI SKASOWALI BO ZA DUZO POSTOW BYLO ALE Z DNIM KEIDY KAZDA SIE ROZPAKOWALA SA WIEDZMY.....MAMY NADZIEJE ZE SIE UTRZYMAMAY W SIERPNIU MAMY SPOTKANIE CHODZ NIE KAZDA BEDZIE TO I TAK SIE CIESZYMY...CHODZ NIGDY SIE NIE WIDZIALAYSMY JESTESMY JAK NAWET NIE WIEM JAK OKRESLIC TO CO MIEDZY NAMI JEST....WSPIERAMY SIE I WSZYTKO Z CZYM MAMY PROBLEM SOBIE MOWIMY(PISZEMY)

zoltri pozwoliłam sobie podczytywać i wiedźmy, na prawdę jesteście świetne dziewczyny, tylko pozazdrościć takiego zgrania, chociaż grudniówki tez są ok,
Bo na prawdę jak czytam w tym wątku niektóre wypowiedzi nawiedzonych mamuś to mnie trafia (święte się znalazły 😠 ) Na szczęście u grudniówek się takie nie zdarzają i z dziewczynami tez można popisać o wszystkim 🙂

• Mamusia
zoltri tylko,ze czasami niektore mamuski nie maja skad brac warzyw. chociaz mysle ze w kazdym miescie znajdzie sie chociaz jeden dobry sklep z warzywami a gotowanie i ucieranie samemu papek wydaje mi sie zdrowsze i tansze. przeciez My tez mozemy jesc to co gotujemy dla naszych skarbow 🙂 wiec nigdy sie jedzonko nie zmarnuje. wiec poprostu nie rozumiem.

• Mamusia
mam nadzieje,ze bede mogla karmic piersia jak najdluzej... wiem ,ze wstawanie w nocy itd ale jednak wiecie o co chodzi kobietki... co lepszego jest dla naszego malenstwa jak nie mleko matki?

Dzidzia wlasnie kopnela 🙂 a ja sie tak martwilam ,ze sie cos nie odzywa 🙂

• Mamusia
KOPNIACZKI TO DOPIERO BEDA :p:p:p:p:p

MOJ OKRES POCZATKU KARMINA ZUPKAMI BEDZIE NA JESIEN WIEC TYLKO SKLEP 🙂

ROZUMIENIE SIE I STARANIE POMOC NAJWAZNIEJSZE A NIE ZGRYWANIE MADRYCH

DZIEWCZYNY TE FORA NAPRAWDE POMAGAJA

A APPROPO PRZYPOMNIALO MI SIE JAKA JEST DOZWOLONA ILOSC ALK WE KRWI U KIEROWCY??

NO WLASNIE KURKA ZJESZ JABLKO I ORGANIZM SAM FERMENTUJE

JEDYNIE DLATEGO W PL NIE JEST O.O A O.25 W WYDYCHANYM POWIETRZU

• Mamusia
jedne są zawzięte i drugie. tylko jedna sprawa te broniące nie picie - nie mówiły nic o frytkach- to te akceptujące wtrąciły same, ja jem frytki ..... czasem bo czasem ale jem. dziewczynom chodziło tylko o picie nawet nieprocentowego(zastanowienie czy ono faktycznie jest bezalkocholowe i że może też lepiej nie pić). gdyby te broniące picia (bezalkocholowego czy też nie) zaakceptowały opinię tych drucich było by okk, ale to te akceptujące zrobiły tu taką wojnę, by koniecznie zmusić dziewczyny do stwierdzenia że picie jest ok(nawet bezalkocholowego). uspokajałam i ja i inne już kobitki ktoś tam wkleił tylko opinię o piciu ogólnie w ciąży i powinno się skończyć, ale nie, uparciuchy musicie drążyć póki szala nie przjdzie na innną stronę. zauważe że np akigo na samym początku napisała że jak bezalkocholowe to chyba ok ale ona woli nie pić. potem wątek się poszerzył. nie obrażajcie się - i nie prubujcie przeciągać kogoś na swoją stronę tylko dlatego bo chcecie by to co wy uważacie było racją. racji jest tyle ile opini.ale naqwet większość może być w błedzie. dziewczyny mówiące o nie piciu oparły się na "literowych" faktach, znajdzie artykuł i wklejcie linka które mówią o piciu tzw bezalkocholowych piw, czy można czy nie można itp. a nie próbujcie obrażać.ja popieram nie picie nawet tzw bezalkocholowych ale przeczytałam bym konkretnie coś mądrego na ten temat, może by mnie mądre fakty skłoniły do stwierdzenia że np karmi można wypić. ktoś mądrze napisał że to ile mamy dzieci nie świadczy jeszcze o tym jaką jesteśmy mamą. ktoś mnie oburzył twierdząc że piwo poprawia laktację i też powinno się pić - dla mnie to szok.(wykarmiłam dwoje, nie piłam i miałam mleko jak smietana!! - dosłownie) ja sama mam dwoje dzieci - nie jestem święta, nie uważam się za najmądrzejszą i mogę się mylić nawet w sprawie piwa tzw bezalkocholowego nie wiem zresztą ile procent one zawierają, bo nie jestem piwoszem. każdy robi co chce, ale istotny jest fakt że my nami - dzieci dziećmi ich nie pytał nikt czy chce byśmy sobie popijały czy też nie. może za 18 lat stwierdzą - mamo a dlaczego piłaś, nie mogłaś dla mnie się powstrzymać ?? ja bym nie chciała usłyszeć takiego pytania. nie wiem dla mnie to nie jest normalne, ale nie obrażam innych mam te co sobie wypiją piwko niby bezalkocholowe, czy na prawdę bezalkocholowe. nikt chyba nie chce skrzywdzić swojego dziecka, choć czasem krzywdzimy nie świadomie. chyba te mówiące o nie piciu próbwały pokazać że może jednak nie warto, ..., powinnien być wet - pokazujący że jednak warto i nie ma sensu panikować. ale konkretnie. ja chętnie coś mądrego poczytam - coś co napisane zosatło oparte na konretnych faktach. a lekarze są różni. ostatnio po 20letnim stażu pracy zwolniono ginekologa z pobliskiej miejscowości bo jednak okazało się że nie jest dobrym lekarzem i nie powinien być ginekologiem. nie wszystko więc co mówią może być też mądre. pokażcie fakty i przestańcie się tylko obrażać dodając kolejne trzy groszę.

• Mamusia
ja lubię i też nie wiem czemu tak napisały dziewczyny 🙂. choć staram się nie jeść zbyt często - kwestia wagi. a ziemniaki smażone ponoć mają największą zawarrtość witaminy c ale oczywiście nie olej używany kilkaset razy !! 🙂. nie wiem o co poszło z frytkami. w ogóle się tutaj za burzowo zrobiło

• Mamusia
zoltri piszesz o zrozumieniu ale nie rozumiesz drugiej strony - więc to chyba tylko gadanie póki ktoś jest na twojej stronie. zrozumienie zaczyna się gdy starasz się zrozumieć kogoś z innego "bieguna" a dowaliłaś też swoje, jak i inne z obydwu stron.

• Mamusia
kasia w sumie to masz racje na ten temat lekarz lekarzem nie kazdy jest idelany i kazdy ma swoja wole np. nasz ginegolog dla mnie jest oki a dla innych sie nie nadaje ja jako jedyna pacjeta bardzo sobie go chwale bo jest wparzadku bardzo dobrze przeprowadzil moja ciaze i dzieki niemu mam zdrowa corek ale to tez moja zasulga wileu rzeczy musialam sie wyrzec bedac w ciazy np. palenie i parcy niestety 😞 ale jest takie przyslowie przyganial kociol garnkowi a sma robil to samo wiec te bardziej doswiadczone mamy nie wierze ze nie mailyscie lub nie macie zachcianek w ciazy bo ta kazda kobieta ma zachcianki jak to kobieta w ciazy i nie ma co sie obruszac i klococ o to kto ma racje a kto nie ja stwierdzam tylko fakty ale denerwuje mnie to ze bylam tu taka jedna i na sile probowala udowodnic ze jest njmadrzejsza od nas wszystkich i malo tego obrazalo pokoleji kadza z nas [img size=468]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/1_JULIA_2919-df8318d623fd7b0adac13beaef47da9b.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
W tej dyskusii wyszło całe prostactwo! Anula możesz mnie nazywać jak chcesz mnie to nie rusza.Ty jesteś za to cudowna!Jesteś najmadrzejsza,najinteligentniejsza i co sobie tam życzysz.Po tej dyskusii i wyzwiskach widać kto jest inteligentny a kto bur!:laugh:
Jestem żałosna babą dobre. Jeszcze kobiecie w ciązy to sie nie dziwię ale kobiecie która już niema problemów z hormonami to trochę.Chociaż może mieć zaburzenia psychiczne.

• Mamusia
joanno i julio, ja mam dwoje dzieci i trzecie w drodze też mogę powiedzieć że jestem doświadczoną mamą. mogłabym od razu pomyśleć że mnie obrażasz. i trochę się to tak przerodziło w taką dyskusję jakby była rozmowa o konkretnej dziewczynie, a przecież tak nie było. dziewczyny wzieły to za bardzo do siebie. i jedne i drugie. ja nie chce się obrażać i kłucić z dziewczynami. nie powiedziałam nigdy nic obraźliwego, na pewno dziewczyny które to zrobiły poniosły je emocje i tyle. jesteśmy babami, teraz to już sczególnie jesteśmy nerwowe. ktos mądrze napisał - faceci to by se dali po razie, a baby bedą ględzić i ględzić 🙂

• Mamusia
KARMI POBUDZA LAKTACJE

SPYTAJ SIE POLOZNYCH GINEKOLOGOW ITP

ZNALAZLA BYM JAKIS ARTYKUL ALE MAM MALEGO NA REKACH I NIE BEDE NA SILE UDOWADNIAC

JA OSOBISCIE NIE PIJE BO NIE LUBIE KARMI

JAK JUZ MOWILAM NIE PIJE DLA JEDNEGO PIFFKA

LUBIE WYPIC PRZY OKAZJI ZE ZNAJOMYMI CHODZ TERAZ KARMIE I NIE MAM MOZLIWOSCI JAK OD OSTATNIEGO WRZESNIA

• Mamusia
Napisalam o frytkach bo kilka stron wczesniej dziewczyny pisaly ze frytki szkodza dzidziusiowi a ja lubie od czasu do czasu pochrupac sobie...i nie wiem czy wkoncu mozna czy nie?
Najlepiej chyba jakbysmy byly przez 9 miesiecy o wodzie i suchym chlebie :laugh: :laugh:
A co do dyskusji o piwie to ja sie niewypowiadam bo kazdy robi to na co ma ochote i to jego sprawa... 🙂
Pozdrawiam