Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Aga mnie dziś też od rana kłuje w boku ale córcia tez daje o sobie znać, więc mam nadzieje, że wszystko OK.

Spać mi się chce od tej paskudnej pogody, ale niestety muszę wyjść z domu bo mam kilka spraw do załatwienia, ale poprawię sobie humor i zajdę do sklepu z dziecięcą odzieżą 🙂 i kupie cos dla córeczki 🙂

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂

U nas pogoda na razie się trzyma to znaczy jest pochmurnoale na razie nie zapowiada się na deszcz i mam nadzieję że padać nie będzie.Fajnie że zrobiło się ciut chłodniej ale deszcz niech się trzyma z daleka :P

AgnieszkaK ja sama już śpie od ponad dwóch tygodni i przede mną jeszcze sporo takich nocy musimy się jakoś trzymać chodź przyznam że czasem jest bardzo ciężko 🤨

Dziewczyny szalejecie z ubrankami ja poszaleje od piątku jeszcze tylko 4 dni!!!!!!!!

• Mamusia
Dzień dobry Brzuszate 🙂

O widzę Ewa, że masz podobne plany jak ja 😁, ja również po urlopie już do pracy nie wróciłam, choć będąc sama sobie szefem mogłam sobie pozwolić na labę, ale firma musi hulać, więc zatrudniłam studenta (jak na razie daje sobie radę) na moje zastępstwo i udałam się na L4. No ale oczywiście pańskie oko konia tuczy więc czasami mały nalocik w biurze zrobię i przejże papiery ale klienci się nie skarżą więc chyba jest wszystko ok 🙂.

Dziewczyny nie szkoda wam urlopu, lepiej na zwolnienie idźcie a urlopik zaległy w przyszłym roku po macierzyńskim.
Ja na zwolnienie uderzam od 13, no chyba że lekarz znów uzna, że mi się nie należy 😠

• Mamusia
Normalnie zaraziłyście mnie tym zakupoholizmem 😁 . Udałam się dzisiaj do ciucholandu i kupiłam kilka rzeczy, niektóre jeszcze z metkami 🙂 za oszałamiające 30 zł : komplet ocieplany na zimę spodnie i bluza, pajacyk, śpioszki, 2 pary spodenek, bluzę i śpiworek do łóżeczka. Jestem taka zadowolona z siebie 😁. Teraz wszystko się pierze, więc jak tylko będzie czyściutkie i suche zrobię zdjęcia moich zdobyczy 🙂 i się nimi pochwalę (tak troszkę nieskromnie, ale tak się cieszę, że udało mi się za tak małe pieniążki śliczne rzeczy kupić)

• Mamusia
Emmax masz rację z tym urlopem, ale u mnie była bardziej zawiła sprawa. Lekarz chciał mnie już od pierwszego miesiąca na L4 wysłać, a ja nie mogłam sobie pozwolić na przestój w firmie i szukałam dobrego zastępcy. A firma też specyficzna bo zajmująca się reklamą i sprzętem IT, więc ciężko było znaleźć niedrogiego i dobrego grafika i informatyka w jednym.

A tak na marginesie, rozumiem, że ciąża to nie choroba ale każda kobieta powinna mieć możliwość pójścia na zwolnienie lekarskie w ciąży. Mój lekarz twierdzi, że kobieta w ciąży powinna odpoczywać i cieszyć się "stanem błogosławionym" i ja się z nim zgadzam.

Dagi ja tez czasem robie naloty na ciucholandy. Oststnio właśnie kupiłam spodenki, pajacyka i body...ale okazało się, że będzie dziewczynka a te ciuszki bardziej takie chłopięce 🙂 ale to nic, oddam szwagierce, bo ona właśnie spodziewa się chłopca 🙂

No ja to mam pecha już we wszystkim, u mojego sąsiada urodziła się dziewczynka i na imię dali Alicja, no taka jestem wściekała, na miliony imion musiał wybrać właśnie takie jak ja, a miało być takie rzadkie 😠 😠 😠 😠 😠

• Mamusia
Witam,

Agnieszkaw26, gratuluję córeczki :-)

Emmax, jak by mi się o uszy odbiło coś na temat tych badań to na pewno napiszę.

Ja też mam skierowanie na to badanie z glukozą i też się obawiam czy tego nie zwrócę:p do 20 sierpnia9do następnej wizyty) muszę zrobić,ehh...

Witam nową mamusię na brzuszku:-)

A powiedzcie mi na jaki rozmiar kupujecie ciuszki? Bo ja jeszcze nic nie kupiłam ale powolutku mam zamiar się za to zabrać...

Mittka, nie bo to są tacy dziwni ludzie, nawet dzień dobry nie powiedzą, ale to jest sąsiad moich rodziców a ja już tam nie mieszkam, no ale zawsze będzie, że zgapiłam od nich 😠 😠 😠
No taka jestem wściekła 😠
Kurcze czy mój pech w życiu się nigdy nie skończy 😠

Emmax no tez bym się wkurzyła, ale dobrze, że to nie w rodzinie, w sumie sąsiedzi to obcy ludzie, więc sie nie przejmuj i jak Ci się to imię tak bardzo podoba to daj je swojej córci - jesli się okaże że masz córcię 🙂

AgusiaW moja koleżanka kupowała wszystko na 56 a urodziła córeczkę 61 cm :laugh: :laugh: to dopiero heca 🙂 więc ja myślę, żeby kupowac więcej ciuszków większych ,bo dzidzia zawsze urośnie, a lepiej jak jest troszkę za duże niż za małe. Może jeden komplecik tylko 56 kupie, a reszte większą będę kupowac.

• Mamusia
Emmax oj czasem tak bywa... Chodząc z Kubą w ciąży pochwaliłam się ciężarnej kuzynce, że damy dziecku na imię Mateusz. Ona była w tedy przy końcówce ciąży i jak się nie trudno domyśleć to jej synek został Matim a mój Kubusiem.

Agusia faktycznie próba glukozowa do najlepszych badan nie należy. Ale zaopatrzcie się dziewczyny w cytrynę, ona nie wpływa na wynik badań a jej sok wyciskany w roztwór glukozy daje mniejsze uczucie zamulenia. A no i która z was kobietek nie lubi kłucia musi się przygotować na podwójne pobieranie krwi.

• Mamusia
Dokładnie tak jak Agnieszka W mówi, ciuszków nie ma co kupować zbyt wiele na rozmiar 56, dziecko tak szybko rośnie, że jeden góra dwa komplety tego rozmiaru wystarczą, reszta większa 62, 68. Ja nawet oglądając kombinezony na Allegro szukam takiego na 0-6 mc 😁 ekonomicznie.