Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
bti a przygotowałaś coś? bo ja to nigdy nie mam fajnych pomysłów... wczoraj pytałam o prezent dla mamy, a w sobotę mój mąż ma imieniny, a za tydzień urodziny i nie mam pojęcia co zrobić!!!! w urodziny chciałam romantyczną kolację zrobić, taki wieczór przy świecach, ale babcia nas zaszczyci swoją obecnością na weekend więc dupa zbita 😠 😠 😠

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hmmm ja już wróciłam z zakupów i przychodni. Nie było mnie raptem kilka godzin, a tu widzę zawrzało. Próbowałam nadrobić, ale niestety. Jak było cs istotnego lub coś do mnie to proszę napiszcie, bo nie dam rady przeczytać wszystkiego wstecz.

Miałam jeszcze pogawędkę z położną, wydotykała brzuch i posłuchałyśmy serca Natki. Wszystko w porządku. Za dokładnie 10 dni kończy mi się okres, w którym poród nosi miano wcześniejszego, czyli jeszcze 10 dni muszę się mocno oszczędzać i będzie już niezagrożony poród, a zwyczajny.
Położna kazała zacząc spacerować więcej, 15 min-przerwa-15min przerwa itd. No a poza tym ćwieczenia w dalszym ciagu. A skurcze są normalne, ale będą bardziej bolesne, tak mi powiedziała.

• Mamusia
Marta hmmm ja czytałam, że jeżeli dziecko urodzi sie do 37tc to nosi miano wcześniejszego, po 37 tc jest dopiero zwyczajny, tak też mi powiedziano a widzę, że termin masz po mnie, więc ke pasa? Fajnie, że z wami wszystko w pożądku, ja się zabieram za ćwiczenia i nijak mi to nie wychodzi :laugh: mam jakiś słomiany zapał co do tego :laugh:

• Mamusia
Rany Wiolu, dzisiaj? To chyba już na szybko musisz coś kupić.
Ja zawsze prezent dla faceta i nie tylko mojego wybieram na podstawie jesgo zapatrywań, hobby i męskich gadżetów, więc cięzko doradzić jeśli sie nie wie co lubi.
Ale chyba z takich uniwersalnych to jest zegarek, portfel, sygnet, męska bransoletka, spinki do mankietów, sprzęt elektroniczny, coś do ubrania. Ale myślę, że Ty wiesz czym najlepiej wprawić go w zadowolenie, to Twój prywatny facet 😁

Emmax, ja też nie mam skurczy, ale czasem coś mnie pobolewa.

W pierwszej ciąży też nie miałam skurczy, aż do 38 tygodnia. Wtedy się zaczęło... 2 tygodnie nieprzespanych nocy przez skurcze 🤨

Nie jestem dobra w podpowiedziach co kupić na prezent 🤨

Marta, a może to chodzi o to, że za 10 dni może spokojnie nastąpić poród, bo dziecko urodzi się przed terminem, ale nie będzie to tzw. skrajne wcześniactwo?

• Mamusia
Wiolka Ty jestes najlepszym prezentem dla niego 😉 😉
Moze kup mu cos co bedzie mu przydatne a przy okazji bedzie mu przypominalo ze juz niedlugo bedzie tatusiem..
Ja jak ostatnio robilam zakupy to wypatrzylam taki swietny kubek na ktorym po zalaniu goraca woda pokazywalo sie : "SUPER DADDY" ale to mu kupilam tak bez okazji chociaz mozna to dolaczyc do prezentu..bardzo mu sie to spodobalo.
Ciezko cos wymyslic moze cos mi wpadnie to ci napisze 😉

• Mamusia
Nie wiem Wiolu, widocznie tu inaczej są oni kształceni 😮 , co kraj to obyczaj. Jak dla mnie to każdy poród nawet tydzień przed terminem jest wczesny, bo przed terminem. Osmy miesiąc się kończy, więc wszystkie narządy już kończą swój rozwój, a w 9 maluch tylko do reszty nabiera wagi i pewnie kolorów 😁

• Mamusia
Hej dziewczyny 😉

te moje skurcze sa bardzo slabe, bezbolesne ale jednak sa hmm...

Aga84 ja ta torbe szykuje juz od jakiegos miesiaca :P

Dziewczyny ta lewatywe trzeba kupic? hmm... i to sa jakies tabletki czy jak? a wenflon po co? kurcze ja wiem ,ze mam wziac szlafrok, wyniki badan i jesli chce swoja koszule to swoja koszule a tak to wszystko daja... hmm...

Agnieszki ja najpierw chodzilam po sklepach i ceny porownywalam wszystkiego :P udalo mi sie na tym zaoszczedzic pewnie jakies 200-300zl :P 😁

Wiolka a w lezaczku bujaczku nie mozesZ? albo na macie edukacyjnej? 🙂

nooo widze,ze wszystkie o tym samym :P ja bym jednak bujaczka na zadnej stol itp nie stawiala :/

Bti gdzie Ty sie kobieto ukrywalas? 😁 :P

Jesli chodzi o bujanie to sama nie wiem... duzo problemow ale pewnie babcia mala i tak bedzie bujac jak ja bede w szkole bo babcie tak maja 😉

AgaW kawal dziewczuchy z Twojej cory! moja miala w 31tc + 5 dni 1650 :P

Moja "tesciowa" to mojej corci pewnie nigdy nawet nie zobaczy 😉 chyba ,ze przypadkiem ja gdzies spotkam albo na zdj...

AgusiaW to ja 12kg na plusie :P zazdroszcze Ci tego 1kg...

Ja poki co naturalnie 🙂

Julia87 ja tez bym przyjela mame pod swoj dach. Ona przyjela mnie z moja malutka rodzinka 😉 tzn moja malutka rodzinke przyjmuje bo ja tutaj wczesniej mieszkalam 😉

Bti wszystkiego naj naj naj 🙂

W mamo to ja listopadowym ma byc kalendarz szczepien a o tym to ja z siostra chyba pogadam bo zna sie na tych wszyskich szczepionkach.

Wiolka w PL strasznie drogie sa szczepionki :/ a co do prezentu dla meza to nie wiem... :P ja Marcinowi na gwiazdke bransolete mam zamiar kupic 😉

Nadrobilam! jupiii :P

A teraz ide cyknac fotki moich wczorajszych zdobyczy i wam wkleje 😁

• Mamusia
Ach to pewnie o to chodzi, że wchodzisz w 9 miesiąc za 9 dni i tak jak pisała PannaNikt nie będzie to skrajne wcześniactwo. To akurat mówiła mi moja siostra i mama a przeczytałam w chorwackim poradniku więc podobnie.

Kurde felek no właśnie z moim mężem to jest taki zarąbiście ogromny problem, bo wszystko o czym napisałaś Marta to sobie sam kupuje jak jest w stanach a te gadgety typu super daddy to nie mam gdzie kupić tutaj, bij zabij nie wiem....

• Mamusia
No to Wiola witaj w klubie. Ja na szczęście mam więcej czasu żeby coś wymyślić 🤔

Moja znajoma z pracy rodziła w tamtym roku miesiąc przed terminem i jej dziecko nie zostało uznane za wcześniaka bo ważyło więcej niż 2 kg. Więc nawet nie co kraj to obyczaj, tylko co lekarz to swoja teoria.

Ja mam bardzo napięty brzuch, ale skurczów nie mam 😉

• Mamusia
fredeczka czekamy na fotki
Wiolka to zrob romantyczna kolacje przy swiecach, ubierz sie jakos no wiesz wieczorowo(nawet jesli bedziecie w domu) poloz na jego talerzu czerwona roze i koerte a w kopercie mozesz mu zafundowac brnsolete z data waszego pierwszego spotkania 🙂
Pomysl na szybkiego