Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A ja zrobiłam dziś znowu zapas mandarynek i już dwie wcisnęłam do tego duplo i moje dwa ciasteczka ulubione 🤪 matko jaka mieszanka,a teraz bym zjadła kapustki kiszonej,koleżanka ostatnio miała taką dobrą 🤪 :laugh:

Ja na obiadek mam krokieciki od mamusi o jak dobrze że nic nie musze robić :P

A o 15 córa ma andrzejki może wybiore się z nią i powróże sobie :laugh: 😉

• Mamusia
no w ten sposób nie pomyślałam, że noszę jajka :laugh:

Ja też mam jeszcze piżama party :laugh: Ubiorę się dopiero jak będę szła do lekarza. Mam stresa jak nie wiem co!

Aga84 ja zrobię obiad dopiero po lekarzu więc póki co nie mam pomysłu, wszystko mi się już znudziło 🤔

Kurcze mi też się zachciało poprawy humoru w postaci wizyty u fryzjera!!!

czesc dziewczynki 🙂
koniec z tymi papierochami bo kazdej zaczyna robic sie niedobrze 🥴
wlasnie dajcie jakis pomysl na obiad bo ja robie dopiero o 15 bo tak pozna wszyscy z pracy przychodza.
dziewczynki czy was tez tak boli w okolicy jajnikow tak na dole ... bo mnie tak ledwo co chodze a nie mowie o wyprostowaniu sie

picasso mnie właśnie w tym tygodniu zaczęły pobolewać jajniki, a tak całą ciążę nic się nie działo 😉 bolą mnie też biodra od spania na boku, a na plecach nie mogę spać bo mnie mała wtedy na pęcherz naciska 😠

a ja siedzę sobie cały tydzień u mamusi i o obiadku nie muszę myśleć, a mąż sobie sam radzi:laugh:

Wróciłam z miasta, obładowana mięskiem i kiełbaską do bigosiku.

A co do papierochów to dla mnie ludzie palący przy dzieciach i ciązarnych kobietach to IDIOCI , jesli chcą siebie truć to niech sie trują, ale dlaczego mają na tym cierpieć inni.
I Kajtucha powiem Ci szczerze, że uważam iż Twoja matka po prostu jest bezmyslna i nie rozumiem jej postepowania. Jak może szkodzić swojej córce i wnuczkowi?? Czy tak cięzko jej wyjść na te 5 minut na dwór czy na balkon??? Niech się truje jak chce, ale nie pozwól jej truc siebie i dziecka kobieto!!!

Moi rodzice na szczęscie nie palą. Mąz też nie pali. Ja rzuciłam jak dowiedziałam się o ciązy i nie mam zamiaru wracac do fajek, a co najlepsze stałam się taką przeciwniczką papierosów, że po prostu szlag mnie trafia jak czuję dym... nawet na ulicy jak przechodze obok kogoś z fajką to wiecie co robię.... wstrzymuję na chwilę oddech, żeby nie wdychać tego smrodu.

Moja teściowa pali jak lokomotywa, ale u niej w domu nie poczujesz smrodu fajek bo wychodzi na dwór, jedynie ona śmierdzi jak popielniczka ... bleee ....

No , wygadałam się, choć nie do końca, ale nie chce Was męczyć i przepraszam , że wróciłam do tematu bo był juz zakończony przez Was, ale musiałam cos powiedzić bo mnie aż nosiło ...

Aga84 fajnie, że poprawiłaś sobie humorek nową fryzurką 🙂

Ewa dobre to z tą lodówką 🙂

• Mamusia
Ja na obiadek dziś mam gulasz, pyrki :-) i fasolkę szparagową ale od wczoraj chodzą za mną frytki z sosem czosnkowym... Chyba sobie coś zamówię...
W ogóle od wczoraj to siusiam dosłownie do 20 minut i już mnie szlag trafia bo wc jest miejscem gdzie spędzam chyba najwięcej czasu w ciągu dnia...

hej! ale wy piszecie dużo że nie nadążam czytać, a o pisaniu to już nie ma mowy! codzienni staram się coś nadrobić i nie mogę! może dlatego że mam mniej czasu, bo jeszcze pracuje:-)wczoraj niby w domku cały dzionek, ale pospałam do 12tej, a później obiadek no i wena była na sprzątanie! ja coś tak czuję że do terminu nie wytrzymam, ale może się mylę! mam takie skurcze malutkie niby nie bolą ale są 🙂 no i dzisiaj w nocy co 2godziny w kibelku, a chodziłam co najwyżej raz, miednica boli jak leże!no i siara zaczęła cieknąć, chociaż to nie żaden objaw, bo niektórym od połowy ciąży leci!
dziewczyny gratuluję ślicznych i zdrowych dzieciaczków, ale długo na nie patrzeć nie mogę bo płaczę na widok maluchów, tak już mam!

A ja już zrobiłam obiadek. Pierś kurczaka z pomidorami, pieczarkami, kukurydzą i cebulą a dotego makaron 😉

Brzuszkowe dziecko nie daje mi za bardzo nic zrobić, bo non stop się przeciąga 😉

Popołudniu jadę do koleżanki na herbatkę... Cieszę się, bo jakoś zaczyna mi się dłużyć w domu.

A u mnie zarówno teściowie jak i rodzice to palacze. Z tą różnicą, że moi rodzice nie palą w domu.
A jak do mnie przyjadą to wiedzą, że mają zakaz zbliżania się do dzieci przez pół godziny od czasu wypalonego papierosa, bo nawet paląc na dworze, to wszystko przesiąka dymem 🤨

Edyto najważniejsze że do nas zaglądasz i dajesz znać że wszystko jest ok 🙂

PannoNikt smaczny obiadek zrobiłaś 🤪 Może ja coś jutro zrobię z piersi kurczaka ale coś może w rodzaju gyrosa 😉

A teraz to się opiłam 1 litrem mleka i zaraz pęknę :laugh: :laugh: