Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Emmax to Ty pakuj juz torbe kochana, ja nie wiem na co Ty czekasz. Moja juz od tygodnia czeka spakowana tylko Niuni się nie spieszy 🙂

Wróciłam z miasta, kupiłam kilka pierdół i 100 zł pękło... masakra... jakie to wszystko drogie...

Dziewczyny a ile dzidziuś może wytrzymac w brzuszku po odejściu wód...? Biedna Wiola... oby dostała skurczy i rozwacia i nie musiała rodzic CC 😞

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kajtusia odemnie tez dostałas 🙂 🙂czesc dziewczynki jakie wiesci 🙂 🙂Wiolcia bedzie miała grudniuweczke Majeczke 🙂 🙂 🙂a jak reszta pan????Ewa gdzie sie schowałas????Agnieszki jak sie czujecie boli sa skurcze???zrobimy poród internetowy hi hi wszystkie na raz a wiec zaczynamu 🙂 głeboko oddychamy rozluzniamy sie,,.....itd itd 🙂 🙂ale mnie sie zarty trzymaja ha ha

• Mamusia
Nie wiem właśnie ile trzymają bez wód Wiola coś pisała że nawet trzy dni może tak leżeć,ale moim zdaniem to za długo 😲 ale ja się nie znam 😞 miejmy nadzieję że coś się jednak zacznie dziać i Majeczka zawita szybciutko w ramionach mamusi 🙂

Aga ty mnie nie strasz, bo od rana mnie stresujesz:laugh: już zaczęłam wyjmować wszystko z szafek, ale ostatecznie spakuję się jutro, bo dzisiaj jadę po wynik z paciorkowca i umówiłam się z koleżanka, a Diana ma zakaz wychodzenia przynajmniej do niedzieli i koniec:laugh:

a pieniądze to faktycznie jakaś porażka, za 100 zł to się nic do domu nie przyniesie 😠

Emmax to juz nie będę Cie stresowac kobietko , łap buziaka 😘 ale torbe spakuj sobie, bo na ostatnią chwilę to połowę rzeczy pewnie pozapominasz.

Dorunia jaki humorek 🙂 super 🙂

Mittko mnie tez się wydaje, że długo maluszek nie może byc w brzuszku po odejściu wód. Martwie sie o Wiolke, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Pewnie zestresowana biedna ... a może juz tuli Majeczkę 🙂

Ja wezmę 1 paczke podkładów , jak mi zabraknie to sobie dokupię, bo w szpitalu u mnie są w kiosku.
Podpaski tez wezmę jedną paczuszke moich ulubionych always sensitive.

Witam Grudniowo Grudniówki 😘

Nocka nie przespana za to od 7 do 12:30 spało mi się bosko 🤪 😁

Ja mam dzisiaj z mężem rocznicę poznania się 🤪
Ale byśmy mieli prezent jakby Kamil się urodził 🤪

No super wieści u Wioli się ruszyło wreszcie, oby dzisiaj już miała Majeczkę w ramionach 😘 😘 😘

Muszę w pokoju posprzątać i ziemniaki obrać, żeby mi się chciało jak mi się nie chce 🥴

• Mamusia
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Ewa mi napisała smska:-)
"Urodziłam o 11.40 , Piotruś jest zdrowy, dostał 10 punktów, waga 3720,długość 56 cm.Trafiłam na super położną ,świetnie się mną zajęła. Podejmowała lepsze de3cyzje niż ordynator.Opowiem Wam wszystko jak będę w domku.Buziaki."

Aaaa od razu mi się humor poprawił!!!

Asiula, to wszystkiego dobrego i marsz na porodówkę, musisz szybko rodzić 🙂
Nawyjmowałam wszystko na kanapę i płakać mi się zachciało 😉 kurde ja chyba psychicznie nie jestem jeszcze gotowa, wstyd stara baba:laugh:

Asiula to wszystkiego najlepszego, oby tych rocznic było jak najwięcej 🙂
Współczuje Ci tych nocy, moje tez nie są rewelacyjne, ale najdłużej nie spie ze dwie godziny jak się obudze np o 4 nad ranem, a potem to chrapie do 10 🙂 a chodze spać co dzień około 22, 23 .

• Mamusia
Witajcie Grudnióweczki:*

Z tego co zdążyłam przeczytać, to Wiolka w szpitalu, miejmy nadzieję, że jak najszybciej będzie miała Majeczkę przy sobie 🙂
Czekamy na wiadomości 🙂

Ja za niedługo jadę do lekarza, zobaczymy czy są jakieś postępy 🙂 Nie ukrywam, że chciałabym już jechać rodzić 🤪
Ale jeszcze mam czas 🙂

ło matyldo .... Ewuniu gratuluję serdecznie...

Chyba przestane wcchodzić na forum , bo zazdrośc mnie zżera, że juz tyle grudniówek jest mamusiami 🙂

Oczywiście w pozytywnym sensie.

Dużo zdrówka kochana Ewuniu dl Ciebie i dla Piotrusia 🙂

o kurcze!
Nie miałam chwili rano, zeby zajrzeć, bo Mała cos sie wierci, chyba brzuszek ja pobolewa, później wizyta połoznej....

ale wchodze i patrzę: Ewka urodziła, Wiola napewno tez zaraz da znać 😁 😁 😁 😁 😁 Dostanie oksytocynę na wywołanie skurczy 😁

EWUNIU!!!!!! Gratuluję!!!!!!!!!!!!!! Czekamy na zdjęcia i na "opowieści z porodówki" 😁 😁 😁

WIOLKA - Tobie pogratuluje po oficjalnej informacji :]

Któras z Was pisała, ze urodziłam zaraz po odejściu wód... Otóż nie, dostawałam leki przeciwskurczowe, zeby małej nie urodzić zanim nie zadziałaja sterydy na płucka... 15.11 odeszły mi wody a urodziłam 18.11 wiec nie tak zaraz 😁

Basieńka musiała przybrac na wadze bo sie taka pulchniutka zrobiła 😁 coraz częściej się budzi i rozgląda za mamusią lub tatusiem 😁

Co do wkładów poprodowych to w moim szpitalu były pod dostatkiem wylozone, można było brać, ale później krwawienie lżeje i nie trzeba tej "książki telefonicznej" nosić między nogami i zastąpić je podpaską ale tak, żeby lekarz nie widział bo są uczuleni na noszenie jakichkolwiek majtek 😁

Akompf oj pamiętam to o pierwszym porodzie, że trzeba było się kospirować, by lekarze nie wiedzieli, że się nosi majtki :laugh:
A Basieńka niech rośnie jak najwięcej 😘