Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Agnieszko mam nadzieję że obejdzie się bez operacji. Trzymaj się cieplutko 😘

My też nie obchodzimy walentynek chyba jesteśmy za starzy na takie imprezki 😉

Właśnie Antek przy cycu walnął smroda a teraz śpi. Chyba mu odpowiada z kupką spanie 🤪
My używamy Haggisy 2

Oj chyba już nie odpowiada kupka w majtach idziemy się przebrać

• Mamusia
Ojej... To nie brzmi zbyt dobrze, tak bez szczegółów. Trzymam kciuki żeby było wszystko w porządku i nie było żadnej operacji!
P.S Całe szczęście że mnie ominęła operacja z tą infekcja bo gdyby mi to świństwo nie wypłynęło to by mnie rozcinali i na nowo czyścili...

Aguś trzymam kciuki!

• Mamusia
jestem... maly nie spi...

mam okres 17 dzien ale to taki jakby kran odkrecic.. w pn bylam u lekarza i lekarz stiwerdzil ze nie wylezyczkowali mnie podczas cc i jesli antybiotyki mi nie pomoga musze isc na operacje tylko niestety musza mnie otwierac bo nie minely 3 miesiace od porodu..

antybiotyki dostalam na 2 dni czyli do srody dzis piatek i nadal krawawie...

jutro na 9 jade do oswiecimia do sowjego lekarza i az sie boje...

jak ja mam zostawic dziecko? mysle o tym i tylko placze...
najpierw zapalenie jelit ze nie moglam dziecka karmic piersia a teraz to...

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂

Ja tam walentynki lubie 🙂 bo to dzien zakochanych , a ja jestem zakochana 🙂 po uszy 😁

Jesli chodzi o pampersy to uzywam Dada i jeszcze mam jedna paczke 1 i nie sa za male ale nastepna kupilam juz 2 , te rozowe 🙂

GosiaG za stara napewno nie jestes bo moi rodzice nawet obchodza walentynki :P

Aga84 najwazniejsze,zeby z Toba bylo wszystko dobrze, bo maluiszkowi jest potrzebna zdrowa silna mama , jak sam zostanie na kilka dni z babcia czy tata to naprawde nic sie nie stanie, najwazniejsze,zeby z Toba bylo dobrze... i 3mam kciuki!

• Mamusia
Aguś, Freedeczka ma rację. Wiem co czujesz bo ja też miałam zostać w szpitalu gdyby mi to świństwo nie wyleciało, ale mi powiedzieli że jeśli nie mam opieki dla dziecka to jest możliwość hospitalizacji z dzieckiem, ale swoje wyryczałam... Musisz być zdrowa i być silna żeby się dzieciątkiem opiekować 🙂

Agnieszko84 o rany... współczuję ☺️

Ja walentynek raczej nie obchodzę, choć mąż mimo to często coś kupuje... Np. w tamtym roku dostałam bukiet róż, czekoladki i zrobił obiado-kolacje. Ziemniaki ułożył w kształ serca :laugh:

A w kwietniu będziemy mieć 5 rocznicę ślubu... ucieka ten czas...

Co do pieluszek to ja używam pampersów (na 3-6 kilogramów), ale jak tylko się skońcżą to przechodzimy na trójki.

Moja mała zezulka śpi smacznie od 14.30 i nie chce wstać, a mi się już tęskni za jej uśmiechem 🙂

MY PO KĄPIELI ALE CO SIĘ NAKRZYCZAŁ MÓJ BZIBZIOLEK 😞 NAWET W WANIENCE PŁAKAŁ I NIE WIEM DLACZEGO BO PRZECIEŻ ON LUBI SIĘ KĄPAĆ 🤢 TERAZ ŚPI NA MOICH RĘKACH ALE I PRZEZ SEN SZLOCHA 😞

• Mamusia
My też po kąpieli. Wanienka nam pękła nie wiadomo jak i kiedy i trzeba było kąpać maluszka w misce... Przeżył 🙂 bez płaczu, teraz wisi przy cycu. Ale się z nim zdrzemnęłam popołudniu... Spał od spaceru czyli od 13.30, rozpłakal się na jedzenie o 16 ale dalej spał i dopiero obudził się o 19.30... Jakaś masakra tyle czasu spać, no ale i ja spalam 1,5 godz. Teraz je i śpi znowu. Kurcze żeby noc nie była dniem...

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂 moja Wiki ladnie spala w nocy ale mamusia ogladala filmy zamiast spac :P a czuje sie wyspana 😁 Wiki w dzien moja katar a w nocy wraca 😠 nie mam pojecia dlaczego...

Mittka pisalas cos kiedys o sprayu do noska gdzie nie trzeba kupowac filtrow. Moglabys podac nazwe?

Tatuś juz jest w Polsce ale jeszze musze rozpakowac czesci, musi jechac po reszte wyplaty ( 200zl :/ pff... ale i tak nie jest zle, jak za to ze siedzi w domu dostaje 500zl , no i jeszcze teraz za kurs 300zl ... )

Aaaaaa i ostatnio Marcin sie mnie spytal czy pojedziemy nad morze i ze wtedy zaliczke juz wplaci na 4 dni bysmy jechali. Nawet jesli nie bedziemy mieli z kims zostawic malej to zabierzemy ja ze soba, bedzie miec juz 8 miesiecy a caly domek dla nas wiec nie bylo by tak zle.

Kajtucha pierwszy raz sie spotykam z czyms takim,ze wanienka pekla :P

🙂

HEJ KOBIETKI 🙂

U NAS NOCKA SPOKO 🙂 MAŁY TERAZ ŚPI A JA NA BRZUSZKA ZAMIAST CHAŁUPKĘ SPRZĄTAĆ :laugh: :laugh: :laugh:

NO NIC MAMUSIE ŻYCZĘ WAM MILEJ SOBOTY 🙂

• Mamusia
Hej laski!

U nas nocka jak zwykle, czyli pobudka o 3 i 6 🙂 teraz moje skarbenstwo spi a ja zabieram sie za sciaganie dla niej obiadku.

Chciałam wam napisać, że kupki są w końcu żółte! Jednak to sztuczne mleko pomogło 🤪 🤪 🤪 za to śmierdzą co niemiara hehehehhe. Nie wiedziałam, że kiedyś się będę tak cieszyć z powodu kupek :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Miłej soboty! 😘

HEJ LASKI

U NAS NOC OK, ZA TO RANEK JUZ NIE BO LENKA OD 6 JUZ NIE CHCIAŁA SPAC.
ZA TO POTEM POSPALA A JA POSPRZATAŁAM MIESZKANKO.

WIOLUS NO TO SUPER ZE MAJA MA JUZ ZÓŁTE KUPKI 🙂

WIECEJ NIE NAPISZE BO MARUDA MARUDZI.

IDE Z NIA NA SPACER

PAAAA

witam dziewczyny 🙂

fajnie wiola ze twojszkrab robi juz zolte kupki ...
moj za to robi zolte ale takie pieniste 🤨 co to moze byc ?

uciekam sprzatac bo maly zasnol troszke czasu mam na posprzatanie 🙂

• Mamusia
Cześć mamuśki 🙂

Wiolu to fajnie że Majeczce już jest lepiej. Dlatego nie miej wurzutów że podałaś sztuczne mleko. Widać coś nie tak musi być z Twoim pokarmem. Może jak będziesz ją dokarmiać to kupki się unormują.

A ja piszę z moim ssakiem przy cycu, bo dopiero wstał po spacerku 🤪

No weekend dlatego takie pustki.
Ciekawe jak tam Ewa po wczorajszym spotkaniu z koleżankami 🙂

Ale dziś piękna pogoda była. Wysyp wózków u mnie w mieście, cięzko było sie przepchac na chodniku 🙂