Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
cześć Mamusie 🙂

Co do kłótni z M, to mój wczoraj wrócił z bukietem kwiatów więc winy odpuszczone 🤪

Ja też pochwalę się Basiu

Tu w roli kukiełki po spacerze [img size=461]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/IMG_4246.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Jejku! Ale słodaśne zdjęcia! Anja - Twojego synka poznaje na odległość :] A Basiulka zrobiła się okrąglutka! ;] ślicznie!

pisze jedna reka bo mój Basiulek śpi na rekach... cwaniara jedna tuylko by chciała byc noszona albo lulana... 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

Panna Nikt - Marika ma swietna czuprynke! Basieńce sie wytarły i juz nie moge sie doczekac kiedy odrosna...

Zaczynam czapke na drutach :P dla siebie ;]

Uciekam na obiada bo mezulek przyjechał :*

• Mamusia
Hej dziewczyny!
Marcin poszedl na silownie, niunia kima w foteliku a mama weszla na brzuszka i poczytya sobie "troche" :P

Wczoraj Marcin przytargal od naszej znajomej ogromna torbe ubranek, niektore sa takie slodziutkie!! niektore nawet nie uzywane... tylko gdzie ja to bede trzymac? :P juz 2 szafy i 2 kartony mamy pelne :P

aaaa i musze sie pochwalic,ze w 2 tygodnie i 3 dni 5kg mniej. Chyba calkiem niezle co ?

Nocke mielismy super 🙂 tzn wieczorem Wiki miala kolke ale jak minela to usnela (ok 21.30 ) i spala do 3 , zjadla przewinelam ja i spala do 8 🙂

Persy ja tez wlasnei slyszalam ze w 3 miesiacu moga dzieci zaczac zabkowac. Ale u mojej Wiki nie wydaje mi sie ,ze by tak bylo.

AgaW26 ja na sniadanko jem troszeczke twarozku chudego z cebulka i jogurtem naturalnym, troszeczke tunczyka i plasterek wedlinki.

My dzisiaj bylismy na krotkim spacerku. Po ostatniej "wywrotce" na spacerku cos z kolami przy wozku sie stalo... ahh

Slodkie te nasze grudniowe dzieciaczki 🙂 ahh cudo 🙂

AgaW84 ale Lenka ma buciki czadowe 😁 i tez taki lysolek jak moja WIki :P

lece, paa

• Mamusia
Dziewczynki, a pozwalacie dzieciom spać w fotelikach? Piotruś ostatnio zasypia tylko wybujany w foteliku, ale zawsze próbuję go przełożyć na łóżko tylko, że wtedy się budzi. I znowu muszę go bujać i tak w kółko. Nie wiem czy nie szkoda kręgosłupa w foteliku...

Ewo Marika tylko śpi w foteliku jak wrócimy np. z zakupów do domu, a tak śpi w wózku... I jak był śnieg, to na ramie wózka zamiast gondoli miałam fotelik, bo jest lżejszy (albo mi się tak wydaje). I zapomniałam wcześniej napisać, że Wii jest super!!
A Piotruś jest słodki 🙂

Ami to zdjęcie z "gitarą" wymiata, uśmiałam się jak głupia 😁

Mittka zdrówka życzę Dominice... Może na weselu zgrzała się i ją owiało?

Fredeczka nic tylko stroić Wikusię 🙂

• Mamusia
Witam Mamusie,

Cudne te Wasze Maleństwa 🙂

Moja Natalia nie śpi w foteliku i w ogóle nie lubi bujania, a w każdym razie nie jest przyzwyczajona. Fotelik uzywamy jak wybieramy się do centrum na jakieś extra wielkie zakupy ubraniowe. A tak to spacerujemy 2h codziennie praktycznie, poza deszczowymi dniami, więc Nati śpi w wózku po spacerze, jeszcze godzinę. A tak w ogóle to dalej przesypia praktycznie całe noce, w swoim lóżeczku i w swoim pokoju, już od ponad miesiąca. My śpimy obok w sypialni z elektryczną nianią między poduszkami. W ogóle najlepsze jest to, że jak ją rano karmię i chcę jeszcze żeby pospała i jak ją położę koło siebie to się tak kręci, że w ogóle nie idzie jej to spanie. Mądra Dziewczynka, rodzicom nie pakuje się do łóżka 😁 Zdecydowanie woli swój pokój i swoje łóżeczko.
Co do ślinienia to ślini się już od dawna, chyba zaczęła jakoś około 1,5mca życia. Ale to wiedziałam o tych śliniankach, że dojrzewają. Teraz jest już na etapie ciumkania wszystkich grzechotek i gryzaków. Nerwa dostaje jak jej wypadnie z ręki, a sama sobie nie weźmie przecież 😁 Ciekawe kiedy pojawi się pierwsze wymarudzone zębisko 🙂 Piąstek na razie nie rusza, bo zabawki są smaczniejsze 😁

• Mamusia
dzieciaczki cudoooooooooooooowne!!!!!!!!!!!

wróciłam od gina, musimy sie jeszcze ze 2 tyg powstrzymac od fiku-miku :laugh: :P pozatym wszystko ok, zaproponował mi założenie spirali a nie tabletki jak dotychczas. Czy któraś może miała spirale?

a ja nie mam fotelika i mały zasypia tylko w swoim łóżeczku albo czasem przy butelce :P

WITAM WIECZORKIEM 🙂

JEJ JAKIE TE WASZE DZIECIACZKI SĄ PRZEŚLICZNE 🤪 🤪

A JA JESTEM PADNIĘTA I NAWET ZA BARDZO POSTA MI SIĘ NIE CHCE PISAĆ:P

DOBRANOC GRUDNIÓWECZKI 🙂 😘 😘 😘

• Mamusia
Byłam u pediatry. Jednak to początki ząbkowania 🙂
Dziś strasznie pożarłam się z Krzyskiem, Po prostu masakra. 😞 😞 😞 Dawno się tak nie zestresowałam.

Teraz idę się położyć. A póki co też wrzucam fotkę Madzi.

Zapomniałam Agnieszce napisać, że Lenka jest śliczna, a tym bardziej jak jest wystrojona!

Persy - Madzia jaka długa jest!!! Ile juz ma cm?! Jest przeurocza! :laugh:

A moja B. śpi w dzień w foteliku czasami bo juz nie mam siły jej nosić i bujać wiec ja wkładam do fotelika i bujam. Poza tym ładnie zasypia na noc w swoim łóżeczku.

A z facetami tak jest... mnie mój tez czasami doprowadza do szału. Ostatnio gada tylko o sprzataniu ;/ Wymyśla sobie zajęcia a mnie krew zalewa... Ale na szczęście bardzo mi pomaga :]

Dziś mnie Basia wykończyła...
Przerobie jeszcze kilka rzędów czapi i ide się kąpać...

Dobranoc Grudniówki 🙂

• Mamusia
Oj jaka Madzia słodka! I faktycznie długa 🙂
ja jak zwykle walczę z małym ale myślę że to już ostatnie starcie bo mały ssak jest już tak zmęczony że ledwo ma siłę główkę trzymać. Teraz przy cycu leży. On ma manie lezenia i zasypiania przy cycku...
Jutro jedziemy na bioderka. Cała w stresie jestem bo mnie te śniegi przerażają, a dokładnie to że w poślizg wpadnę a tu kurna nie wszędzie jest odśnieżone. Dziś zjeżdżałam z górki na parking przed domem a tam śniegu po kostki a samochód mi zarzuciło jak na lodzie.
Martus zazdroszczę Ci takiego spokojnego dziecka 🙂 mój maluszek w ciągu dnia nie sprawia kłopotów wychowawczych 🙂 tylko wieczorem...
No cóż, dziecko dziecku nierówne.
Zasnęło mi to moje ssaczysko kochane przy cycu i aż się boję go ruszać że znowu coś mu się nie spodoba... Poczekam jeszcze troche
a co do fotelika to mały jak jest najedzony to poleży w nim trochę ale nie za długo bo mu się nudzi. Szczerze mówiąc rzadko go do niego wsadzam. Jakoś tak nie wiem dlaczego... Chyba wychodzę z założenia że zaraz i tak mu się znudzi i zacznie ryczec.
3majcie się cieplutko! Słodkich snów! Buziaki

Moja Lenka nawet nie wie że ma fotelik:laugh: nie no,żartuję, ale uzywam go tylko gdy jedziemy autem.
Chciałam ją nawet kiedyś w nim połozyc, myślałam że będzie grzeczna , ale nie była:laugh: i odkąd mamy huśtawkę nawet nie myslę aby ją już wkładac w nosidełko.

Ide spac bo chyba mnie dziś pogieło, jest 23.58 a ja na necie kiedy moja kruszynka już od 21.00 smacznie śpi... poza tym trzeba było sobie z męzem wyjaśnić co nieco i pogodzic się w końcu :laugh: :laugh:

Persy ale Madzia ma długie nóżki 🙂 koszykara Ci rośnie.

pa

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂

My nocka calkiem dobra 😁 niunia zasnela o 21 obudzila sie o 1.30 , jedzonko, przewijanko i lulu do 7 i ak ja przewinelam , zjadlam, troche sie z nami poprzytulala w lozeczku i spi do tej pory 🙂

a ja musze sie pochwalic, ze mamy juz za male na Wiki 3 spiochy, 3 kaftaniki , 2 pajacyki i jedne spodenki 🙂