Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam mamusie

Ale ten czas leci widać to po naszych pociechach. Nie tak dawno nie mogłyśmy się doczekać na narodziny a tu już dwa miesiące mijają. Wszystkiego naj dla dzisiejszych maluszkowych solenizantów. My jutro kończymy drugi miesiąc 🤪

Moje skarby teraz śpią a ja muszę sie trochę ogarnąć a już nie wspomnę o domu- strasznie go zapuściłam. No ale cóż ma się małe dziecko to i ma sie bałagan:laugh:

życzę Wam miłego dnia

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej mamusie 🙂

Wszystkiego najlepszego dla naszych dzisiejszych solenizantów.Kurcze czas leci Natalka już trzy miesiące a Szymuś miesiąc,dużo zdrówka dla brzdąców 🙂

U nas nocka w miare,za to przez dzień pewnie da popalić a mama wreszcie musi posprzątać bo sajgon niesamowity,ale zobaczymy czy mała maruda na to pozwoli 🙂

Martusia mądra z Ciebie kobietka 🙂

HEJ MAMUSIE 🙂

MARTO TY MOŻESZ BYĆ NASZĄ TERAPEUTKĄ I POMOCĄ W WYCHOWYWANIU MALEŃSTW BO TWÓJ POST NAWET MNIE BARDZO USPOKOIŁ 🙂 MASZ ODE MNIE OKLASKA 😁 JESTEŚ MĄDRĄ MAMUSIĄ 🙂

U NAS NOCKA JAK ZWYKLE REWELACYJNA 🤪

A JA BYŁAM DZIŚ W LUMPKI A TATUŚ ZOSTAŁ Z SYNKAMI W DOMKU ALE NIC NIE KUPIŁAM :P :laugh:

MÓJ BĄBEL LEŻY TERAZ W ŁÓŻECZKU I MA GRZMOTY W PAMPERSIE :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
O I WŁAŚNIE NARŻNĄŁ :laugh: :laugh: :laugh:

TAK TAK TO JUŻ DWA MIESIĄCE MOJEGO I NIE TYLKO BRZDĄCA :laugh: ACH JAK TEN CZAS LECI 😁

MARTUSIU DLA TWOJEJ KSIĘŻNICZKI DUŻO ZDRÓWKA Z OKAZJI UKOŃCZENIA 3-GO MIESIĄCA ŻYCIA 😘 😘

AGNIESZKO84 DLA TWOJEGO ŁUKASZKA RÓWNIEŻ DUŻO, DUŻO ZDRÓWKA :laugh:

I KAROLI SANDRA KOŃCZY DWA MIESIĄCE WIĘC TEŻ DUŻO ZDRÓWKA 🙂
CIEKAWE CO U NIEJ SŁYCHAĆ BO DAWNO SIĘ NIE POJAWIŁA NA BRZUSZKU 🤨

NO NIC ZMYKA PRZEBRAĆ PAMPERSA I DAĆ CYCKA MOJEMU BO JUŻ MARUDZI 🙂

A TU TATUSIOWI UDAŁO SIĘ NAMÓWIĆ NA SMOCZKA :laugh: :laugh: [img size=240]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Bartu__0156.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

A I ZAPOMNIAŁAM O KAJTUSI SZYMKU ŻE DZIŚ MIESIĄC KOŃCZY 😉 OCH NIE DOBRA ZE MNIE DZIEWCZYNKA :laugh: :laugh:

KAJTUSIU DUŻO ZDRÓWKA DLA TWOJEGO SYNKA 😘 😘 😘

WITAJCIE

DUŻO ZDRÓWKA DLA WSZYSTKICH NASZYCH SOLENIZANTÓW 🙂

AGA TWÓJ BARTUŚ FOTOGENICZNY ŻE HO HO 🙂

A MOJA LENKA BARDZO SPOKOJNA PO TEJ SZCZEPIONCE DZIĘKI BOGU.

MIŁEGO DNIA 🙂

• Mamusia
hej 🙂

Mnóstwo buziaczków dla Natalii, Bartusia, Łukaszka i Szymonka 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘
Ale czas szybko leci...

U nas od rana akcja obdzwaniania neurologów i powiem Wam, że jest jakaś masakra!!!! Nigdzie nie ma miejsc, mało tego -rejestracje są wstrzymane! W jednej przychodni rejestracja jest tylko pierwszego dnia miesiąca (słyszeliśmy że ludzie już w nocy stoją w kolejce),w drugiej rejestracja w poniedziałki, ale też trzeba mieć dużo szczęścia żeby się dostać. Chcieliśmy zapłacić to w obydwóch przychodniach rejestracje na prywatne wizyty są totalnie wstrzymane, można się dowiadywać pod koniec lutego kiedy będą znowu rejestrować!!!!!!!! Czyli nawet kasa nie pomoże, normalnie szok 🤪
W przychodni w której pracuje mąż jest neurolog, ale znajomi z pracy odradzili mu wizytę, powiedzieli, że oni ze swoim dzieckiem nie poszliby do takiego lekarza.
Wrocław duże miasto, a dobrych specjalistów tyle co kot napłakał 😠

• Mamusia
Dzień doberek!

AgaK to zdjęcie mnie powaliło heheh, Majka wogule nie śpi na brzuszku, chyba nie potrafi, od razu podnosi główkę do góry więc o zaśnięciu w tej pozycji nie ma szans.

Ewa ja bym się za bardzo nie przejmowała ta wizyta u neurologa, Majka tez ma zaciśnięte piąstki jak lezy na brzuszku a nie sądzę żeby to zaraz oznaczało wzmorzone albo zaniżone napięcie mięśniowe. Spoko. O jaka masakra z tą rejestracją!

Fredeczka ja też żyje na rybach, udkach z kurczaka, piersi z kurczaka, rosole i kanapek z dżemem więc też tak jakby jestem na diecie dukana a nawet o tym nie wiem :laugh: :laugh: :laugh:

Emmax oni to sobie jaja robią z tymi wynikami 🤔 no ileż można czekać. Na szczęście wszystko sioę ładnie goi więc jest dobrze 🙂

Gosia ale Antos jest duuuuuuuuuuuzy!!!!

Wszystkiego najlepszego dla Natalii, Bartusia, Szymonka i Łukaszka!

U nas nocka taka se, o 1 dopiero zasnęłyśmy a o 6 obudziłysmy bo Maja nie może zrobić kupy od tego sztucznego mleka mimo że wczoraj nie podawałam jej nawet 1 butli. dzisiaj chyba też nie podam. Czyto jest normalne czy może powinnam zmienic mleko? Dopiero jak zrobiłam masarz brzuszka to strzeliła taką pastą, że hej! Ehh jak nie urok to zatwardzenie :laugh: :laugh:

No ja zdąrzyłam napisac a moje maleństwo marudne się budzi.

Do później!

• Mamusia
Tu nie chodzi tylko o zaciśnięte piąstki, ale o to, że Piotruś nie umie się podeprzeć na przedramionach i że jak leży na brzuszku to ciałko skręca mu się w lewą stronę i nie umie główki dać w prawo, tylko wszystko leci na lewą stronę.
Ale już Wam nie truję. Tak ja piszecie będzie dobrze!

Co do kupek to Piotruś też ma od kilku dni problemy, wcześniej kupał jak najęty, a teraz ledwo jedną kupkę dziennie trzaśnie, a nie zmieniałam diety. I właśnie to pisząc poszłooooo :laugh: :laugh: :laugh:

• Mamusia
Dzień dobry
dziękujemy wszystkim za życzenia dla mojego małego łasucha i wszystkim innym dzieciaczkom dziś świętującym też życzymy dużo zdrówka i wszystkiego naj!
Kurcze jak ten czas mija... Już miesiąc... Jak tak patrzę na mojego Szymka to wierzyć się nie chce że dopiero ledwo co oczka otwierał a teraz sztywno trzyma główkę, chwyta rączkami,kopie i macha lapkami 🙂 wierci się jak oszalał no i gada po swojemu... Szok!

A muszę go pochwalić bo wczoraj mi mały ssak zasnął o 21 bez żadnych akcji, płaczu, łkania :-):-):-):-):-):-):-) i spał do po północy 🙂

no a my teraz wyciągamy szampana i opijamy z Szymkiem ukończony (w sumie dopiero o 14.45:-) ) pierwszy miesiąc życia! :-):-):-):-):-):-):-)

Witam Kobietki 🙂

Nie było mnie kuuuuuuuuuuuuuupe czasu, nie nadrabiam forum bo czasu brak a szkoda bo poczytała bym sobie co tam u Was 🙂

U mnie zmian bardzo dużo w życiu 🤪
Jednak byłam zmuszona przeprowadzić się z Piotrkowa do Kielc do teściów 🤪 A co najlepsze to tak bojcorowałam na teściową a okazało się że nie jest tak źle!!!!!!!!!!!!!
Naprawdę dużo mi pomaga i nie wtrąca się w wychowanie Kamilka 🙂Oczywiście są małe zgrzyty czasami ale gdzie ich nie ma 😉

Kamilek jest zdrowy i nie ma kolek dzięki Bogu 🙂 W nocy budzi się co 3/4 godziny na karmienie średnio o 3 i 7 rano 🙂
Jedyne problemy to straszna ciemieniucha oraz od kilku dni zanim złapie pierś to płacze wniebogłosy tak jakby zapomniał że trzeba ssać żeby leciało 🤢
Zakazałam dawać mu smoczka bo może myśli że nie pierś tylko smoczka wpycham (karmię przez nakładkę AVENT)toteż może mu się mylić, na zęby to chyba za wcześnie, sama już nie wiem... 🥴

Kobietki ma któraś z was wypłacane macierzyńskie przez ZUS???
?Bo ja od 12 grudnia nawet grosza jeszcze nie widziałam na koncie 😠 🤢

Wszystkiego dobrego dla dzieciaczków 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Ewa moja Emilka też woli lewą strone i jeśli chodzi o podnoszenie na przedramieniach to też kiepsko jej idzie po prostu niektóre dzieci potrzebują więcej czasu.
Wszystko się jednak ułoży tylko potrzeba czasu 🙂
Z tym rejestrowaniem to jakaś masakra to tak jak my mieliśmy usg bioderek zrobić do 6 tygodnia a nigdzie terminów nie było 😠

Wiola moż spróbuj zmienić mleczko bo moja na butelce ale nie ma problemu z kupkami pomimo że Nan dostaje.

• Mamusia
Witajcie Mamusie,
Dziękujemy za zyczenia i oklaski :*
Aguś i Mittko, jaka ja tam mądra i jaka tam ze mnie terapeutka 😁 Ale dziekuję bardzo za miłe slowa 🙂

My już po wizycie w przychodni, szczepienia nie było, całe szczęście, bo sie zastanawiałam czemu nie trzymają min. 6 tyg. przerwy między szczepieniami. I mamy dopiero 15 marca.

Ogólnie i tak czeka nas wizyta u pediatry, bo tu w przychodniach dziecko ogląda tylko położna-pielęgniarka?, mierzy i waży i daje witaminy, no i szczepi.
Nati ma już 60cm i 5300gr 🙂 Dobry cycuś mamusi 🙂 Zostałam aż pochwalona 😁 Ach dumna jestem z siebie 😁

Ale mamy inny problem. Moje dziecko chyba zaczęło ząbkować. Zupełnie te jej ślinienie nie robiło na mnie żadnego wrażenia, chociaż się zwiększyło, więc raczej ślinianki to chyba już nie są, ale od 2 dni zrobiła się trochę taka maruda, a poza tym dyndoli wszystkie zabawki jakie dostanie do rączki. Myślałam, że na zęby jeszcze za wcześniej i nie przywiązywalam do tego wagi do wczoraj, jak zaczęła dyndolić mi bluzkę na ramieniu podczas odbijania i cos mi zapukało. Dzisiaj dałam palca do sprawdzenia i dół ma twardy, a przynajmniej twardszy niż górę. Jeszcze dam tacie do sprawdzenia, jak wróci z pracy. Może się mylę. Oby... Ciekawe ile potrwa te wyłażenie ząbka 🤢 A sprawdzony żelik na ząbki dopiero mi się jutro z PL wyśle :/

Dziunia się właśnie ululała, bo południowy 2h spacer, zrobił się rannym dzisiaj, więc będę stawac na rzęsach do wieczora, z przerwami na krótkie spania już 🤪

Witam. Ja dopiero po śniadaniu, bo o 9.30 miałam spotkanie matek z dziećmi i jeszcze Majkę prowadziłam do przedszkola.
W piątek następne spotkanie, fajna sprawa, bo zawsze częściej języka będę używać, bo ostatnio już mi słówka wylatują z głowy 🤨
Marika na spotkaniu zrobiła mamusi piękną niespodziankę, w postaci kupki aż po same pachy :laugh: Na szczęście miałam ubranie na zmianę. To już drugi raz w tym tygodniu :P

Ewo, zobaczysz, że wszystko będzie ok 😘

Solenizantom życzę wszystkiego najlepszego 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Witam serdecznie!

U nas nocka standardowo pobudki o 1 i 4,M wstaje zawse o 1 a ja o 4 więc oboje się wysypiamy. Pospałyśmy z małą do 9.30 🙂

Któraś z mam, chyba fredeczka pisała ,że dzieciątko ma suchą skórę, moja Basia ma okropnie suchą na całym ciałku, mimo kosmetyków do atopowej skóry. Wczoraj kupiliśmy Balneum Herbal do kąpieli, polecone przez znajomego. Rewelacja!! już po jednej kąpieli skóra jest mięciutka, a ranki na skroniach jakie miała Basieńka mniej zaognione. W pon będziemy u lekarza i dopiero dowiem się od czego to, bo paluszki np ma straszne, czerwone i suche.

Śniło mi się,że biorę z PannąNikt udział w konkursie kulinarnym i gotujemy w wielkim garze nieoprawione ryby umoczone w mące 🙂 nie pamiętam końca ale z taką potrawą nie wróżę nam zwycięstwa 🤪

Moja mała terrorystka śpi sobie w łóżeczku, a do mnie zaraz przyjdzie koleżanka.

Wszystkim świętującym dzieciaczkom wszystkiego naj!!!Wasze dzieciaczki już ząbkują, ciekawe kiedy u nas się pojawią ząbki, ja podobno miałam pierwszy dopiero w 7 miesiącu
Wczoraj wyszłam z domu na 3 godz, min do lumpka, w końcu kupiłam sobie dobre jeansy i zaraz mi się humor poprawił, aż po powrocie dłuuuugo godziłam się z M po ostatnich nieporozuieniach 😁

A MY PO SPACERKU. FAJNA POGODA.

MARTO MOJA RYBKA TEZ WAZY 5200 NA SAMYM CYCU I TEZ NAS PANI DOKTOR WCZORAJ CHWALIŁA A JA PEKAŁAM Z DUMY.

EWO NO MASAKRA JAKAS, BARDZO SIE CIESZE ZE JUTRO MACIE TA WIZYTE, ALE NAPRAWDE JAK NIE MASZ ZNAJOMOSCI TO TRAGEDIA...

• Mamusia
Ah to tylko nasza służba zdrowia,zresztą tak jest ze wszystkim w tym kraju jak nie posmarujesz albo jak nie masz znajomości to tragedia.

Jej moja maruda daje dzisiaj popalić nie ma szans na posprzątanie,do tego boli mnie kark a od karku głowa.Eh koszmarny dzień a jeszcze się nie skończył 🤔

EWO TO SUPER ŻE JUTRO JUŻ MACIE WIZYTĘ ALE SZKODA ŻE TAKIM KOSZTEM 😉

PRÓBOWAŁAM PODPYTAĆ SIĘ MĘŻA CO NA JUTRO SZYKUJE CZY JAKĄŚ NIESPODZIANKĘ CZY NA KOLACYJKĘ ZAPRASZA A ON MÓWI ŻE NIC NIE SZYKUJE ALE JA MU NIE WIERZĘ 😉 CO ROKU TAK MÓWI I ZAWSZE Z CZYMŚ WYSKOCZY :laugh: ALE POCZEKAM CIERPLIWIE DO JUTRA :P

JAK SZYMUŚ SŁODKO ŚPI 🤪 ŚLICZNIE 🙂

A MÓJ SMRODEK LEŻY W SWOIM ŁÓŻECZKU I COŚ TAM MARUDZI ALE PÓKI NIE PŁACZE NIE WEZMĘ GO NA RĘCE :P :P :laugh: :laugh:

• Mamusia
Ewo to dobrze że udało Ci się załatwić wizyte u neurologa. Mam tylko nadzieję że to nic poważnego 😉

Kajtucha ale szymus słodko śpi na brzuszku. Mojemu też się udało pare razy pospać na brzuszku 🙃

I już nie wiem co miałam napisać. Dzisiaj mam straszną pustkę w głowie i nie za fajnie sie czuję 😞