Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

DZIEWCZYNY POWIEDZCIE MI JAK ROBIŁYŚCIE USG BIODEREK NA KASĘ CHORYCH CZY PRYWATNIE???
U MNIE NA KASĘ CHORYCH CZEKAĆ TRZEBA 3-4 MIESIĄCE A PRYWATNIE TO OD RĘKI ALE KOSZT TO 80 ZŁOTYCH U WAS TEŻ TAK SAMO??? 🤨 🤢

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Agnieszka, również dorzucam garść życzeń;-) Wszystkiego Najlepszego!!! 🙂 🙂 🙂

A ja dziś dostałam okres. Czy którąś z Was też już dopadła owa kobieca dolegliwość?

Zaczęłam brać leki na rozbudzenie laktacji. Może uda mi się jeszcze potrzymać Madzie ze 2 miesiące na cycku.

Tak Persy, mnie dopadała ta dolegliwość. Trwała 4 dni 🙂 mam nadzieje, że więcej się nie pojawi do końca karmienia piersią 🙂

AgaK my idziemy prywatnie na usg bioderek dziś, u nas to koszt 50 zł - ale juz o tym pisałam :laugh:

• Mamusia
Hej dziewczęta!

Agnieszko, wszystkiego naj!!!

Persy ja dostałam okres i miałam go dokładnie 28 dni ;D Byłam u lekarza i powiedział,że to od pigułek, hormony dochodzą d siebie. Dostałam miesiączkę po 9 tygodniach, ale nie karmię piersią.

Nocka u nas standardowo, królewna grzeczna dziś jak aniołek, czekamy na M, Mamusia na 18 umówiła się z koleżankami na kawkę,a Tatuś ma dyżur w domku. Sam wygania mnie z domu, bo w zeszły weekend dopadł mnie wielki dół, że siedzę w domu,że nie mam kompletnie z kim pogadać, że czuję się w mieszkaniu jak w więzieniu itp. Już mi przeszło, ale myślę,że taki kryzys to dla nas mamuś coś normalnego. M pracuje całe dnie, ja siedzę sama z Basią i głupieję. Chciałabym posiedzieć z Basią góra do roczku,a potem wrócić do pracy, myślę,że wtedy czułabym się bardziej spełniona a dzięki temu miała więcej radości, którą przelewałabym na Basię. Uwielbiam bycie Mamą, kocham nad życie swoje dziecko, ale nie chcę zajmować się tylko nim. Potrzebuję towarzystwa innych ludzi, swoich spraw o których mogłabym wieczorem pogadać z M... Choć od jednej osoby już usłyszałam, że co ze mnie za matka, jak nas na to stać to powinnam siedzieć z dzieckiem ze 3 lata.Ale znajomi z takimi mądrościami niech się za przeproszeniem pocałują w d... 🤪 tak się musiałam wygadać

DZIĘKI AGUŚ 🙂

A JESZCZE MAM PYTANIE DO DZIEWCZYN KTÓRE MAJA STARSZE DZIECI 🙂
CZY ICH STARSZE DZIECI MIAŁY OSPĘ BO MAM PODEJRZENIE ŻE MÓJ KAMIL MA OSPĘ BO POSIADA KROSTKI I BARDZO GO SWĘDZĄ TZN NIE SA TO STRUPKI TYLKO TAKIE WYPRYSKI Z ROPKĄ???

JUTRO IDĘ DO LEKARZA 😞

• Mamusia
Hej grudnióweczki 🙂 🙂 🙂 Agusiu bardzo możliwe ze Kamilek ma ospę to właśnie takie krostki z ropką mój Kamil miał 2 lata temu tylko on troszkę krostek i zaraził mamusie a ja wyglądałam jak zombi dosłownie wszędzie miałam nawet w miejscach intymnych ale jakoś przeżyłam. Dużo zdrówka dla Was i dzieciaczków

• Mamusia
Aguś, najlepsze życzenia dla Ciebie i Twojego męża!!!

Matko, ten artykuł o kobiecie to jakaś paranoja. A wiecie dlaczego? sąsiadka mojej ciotki karmiła cycikiem córkę do 9 roku życia. Teraz ma ponad 30 lat ta córka i co? i "dzięki" swojej mamusi ma takei problemy o jakich nawet nie myślała. Pijąc przez 9 lat mleko matki i jej hormony upośledziła sobie układ rozrodczy i nie może mieć dzieci... niby chce się dobrze, a robi się taką krzywdę...

Wiecie co, byłam dziś na prokuraturze. Prokurator taki chuj za przeproszeniem jakich mało. Rozmawiał ze mną kpiąć, ironizując i traktując mnie z góry jak przestępcę aż w końcu nie wytrzymalam i mu powiedziałam że jest coś takiego jak domniemanie niewinności i że nie życzę sobie żeby nie odzywał się do mnie w taki sposób i z góry traktował mnie jak przestępcę. Ale się wkur... najgorsze jest to że za fałszywe zeznania- czyli za moje fałszywe zgłoszenie na policki włamania na konto- grozi kara do 3 lat pozbawienia wolności, oczywiście jeśli znajdzie dowody na moją niewinność to sprawa będzie umożóna bez kary ale jak znależć dowody na to, że nie byłam świadoma faktu że mbank to bre bank? wejdzie mi do głowy? no jak udowodnić taką świadomość lub nieświadomość? beznadzieja... szczerze mówiąc w naszym PAŃSTWIE PRAWA wszystko jest możliwe, mordercy chodzą na wolności za dobre sprawowanie, a ja za głupią niewiedzę mogę dostać 3 lata... będę synkowi ściągać w więzieniu mleko z cycków a rodzice będą mu dawać... kurwa ale jestem załamana... za taką głupote... jutro jedzie zeznawać moja kumpela której wystawiałam na allegro tą garsonkę a której niby ja ukradałam kasę... ciekawe co będzie... teraz bede sie stresować i czekać na wyrok... ja pierdole, w życiu nikomu nic nie ukradłam a teraz pójdę siedzieć za swoją głupotę

AgnieszkoK wszystkiego najlepszego :*
A te krostki to bardzo możliwe, że to ospa ;/ Mam tylko nadzieję, że synuś przejdzie ją łagodnie... Maja miała trzy latka jak złapała ospę, okropnie się wymęczyła 😞

Kajtusiu to znaczy, że ta koleżanka występuje przeciwko Tobie??? Głupie to wszystko 😠

NAJGORSZE JEST W TYM WSZYSTKIM ŻE W NIEDZIELĘ MAM CHRZCINY 😉

I MAM NADZIEJĘ ŻE BARTEK NIE ZAŁAPIE JEJ W NAJBLIŻSZYCH DNIACH 😞

KUŹWA JAK NIE UROK TO SRACZKA :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

• Mamusia
Nie PannoNikt, nie występuje przeciwko mnie ale teoretycznie jest poszkodowana przeze mnie bo to niby jej ja ukradlam te pieniądze. Ona jest na bieżąco ze wszystkim i też jest tak samo zła jak ja no ale musi zostać przesłuchana jako poszkodowana... Oczywiście wie że się pomyliłam z nazwami banku i że mam tą kasę i sama powiedziała że mają być na moim koncie do czasu zakończenia sprawy żeby nie było że jak je wypłace to że sobie je naprawdę wzięłam. Taka głupota...

• Mamusia
Straaasznie pusto tu dzisiaj, aż dziwnie...
Dziś zrobiłam eksperyment. Mały ze zmęczenia płakał i był tak śpiący że mu się nie chciało ssac cycusia więc się wkurzyłam, wzięłam suszarke do włosów i...po sekundzie cisza! I od razu cyca wziął i jadł... Teraz zasnął mi na rękach 🙂 moja mama starej daty taaaakie oczy robiła że to działa :-):-):-):-)

WITAJCIE

KAJTUCHA STRASZNIE CI WSPÓŁCZUJE TYCH STRESÓW. MAM NADZIEJE, ŻE WSZYSTKO ZAKOŃCZY SIE POZYTYWNIE DLA CIEBIE.
A SUSZARA BARDZO DOBRA RZECZ DO USPOKAJANIA DZIECI, NA MOJĄ REWELACYJNIE DZIAŁA.

U NAS NOCKA OK, W MIARE WYSPANA WSTAŁAM.

TERAZ LENKA BUJA SIE NA HUSTWCE I GAWORZY SOBIE A MAMA JE SNIADANKO I NA BRZUSZKU SIEDZI.

UDANEGO DNIA

• Mamusia
Witam

Kasiu to rzeczywiście masz niezły pasztet. Ale takie jest to nasze gówniane prawo. Bandyci chodzą na wolności a Ciebie będą gnębić. Bo tak jest najłatwiej. Nie muszą nię zbytnio napracować.

Antoś od wczoraj ma takie jazdy że ja już nie daję rady. Prawie cały dzień nie spał tylko płakał. I dzisiaj też nie zapowiada sie kolorowo.

Życzę Wam miłego dnia bo mój chyba do wspaniałych nie będzie należał, bo krzykacz sie budzi.

HEJ MAMUSIE 🙂

U NAS NOCKA SUPER 🤪

ALE NIESTETY U KAMILKA POTWIERDZIŁO SIĘ 😞 MA OSPĘ 😠

JESZCZE CAŁY W TYM GALIMATIAS ŻE JA NIE CHOROWAŁAM NA OSPĘ :laugh: :laugh: JAK JA ZACHORUJĘ TO BĘDZIE ZAJEBIŚCIE 😞 😠
MOŻE BĘDZIE DOBRZE I PÓKI KARMIĘ PIERSIĄ TO MAŁO PRAWDOPODOBNE ABY BARTEK ZACHOROWAŁ CHYBA ŻE MNIE DOPADNIE TO NA PEWNO ZACHORUJE 😠

KAJTUCHA JA TOBIE WSPÓŁCZUJE ALE TEŻ MAM NADZIEJĘ ŻE WSZYSTKO DOBRZE SIĘ SKOŃCZY 😉 😉

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
my mielismy bajeczna noc 😁 niunia zasnela o 22 i spala do 6.10 ,zjadla i spala do 9 i pozniej tez spala ale sie przebudzila iteraz tez spi 😁

Musze wam sie pochwalic, ze Wiki ma juz pol reklamowki za malych ubranek 😁
i chyba wybierzemy sie do lekarza z niunia bo ten katarek juz tydzien ma, tylko on pewnie da na ten katarek antybiotyki a ja nie chce jej od samego poczatku antybiotykami meczyc bo pozniej byle wiaterek i bedzie chora 😞

Mialam nadzieje,ze z Marcinem pojedziemy na jakas imprezke jutro ale umowil sie juz z kolega,ze cala noc beda razem siedziec i obserwowac, bo zamontowali kamere bo temu kumplowi co tydzien z soboty na niedziele rysuja samochod albo przebijaja opony :/ i beda patrzec kto to taki .
Ale za to w niedziele jedziemy do tego kina i przy okazji na jakies zakupki 🙂

Ahaaaa i wiecie co? u mnie suszarka nie dziala :/ tzn suszarka dziala ale na Wiki nie robi zbytnio wrazenia. Ona najchetniej by lezala na golaska i wtedy fika nozkami i sie smieje 🙂 ale przez ten katarek nie moze tak lezec bez przerwy.

Kajtucha wspolczuje tej przeprawy z ta policja.

A wiecie co wczoraj sie dowiedzialam? dziewczyna z mojej klasy dawala swojej coreczce tydzien starszej od mojej Wiki ziemniaki i parowke :| ja jej mowie,ze chyba oszalala a ona ,ze jak ona miala 2 miesiace to jej mama dawala jej ziemniaki. poprostu chore! pomimo ,ze to moja rowiesniczka w jej przypadku musze powiedziec,ze dzieci rodza dzieci :/ a jeszcze inna bala sie poloznej powiedziec,ze nie karmi piersia :/ a co polozna mialaby jej zrobic? oczy wydlubac z tego powodu?

no to by bylo chyba na tyle 😁

pozdrawiam

• Mamusia
To Agnieszko masz fajnie, jeszcze tylko ospy było Ci potrzeba. Teraz musisz bardzo uważnie obserwować Siebie i Bartusia bo to przecież zakaźna choroba i okres wylęgania trwa około tygodnia. Ja i Mateusz na szczęście już po ospie. ja zachorowałam w maturalnej klasie i przyznam że dość ciężko ja przechodziłam. Podobno im się jest starszym to gorsze przejście a i może zamiast ospy może być półpasiec.
Uważj na Siebie i na Bartusia bo Kamilek jest już po- całuski dla Was 😘 😘