Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzień dobry mamusie 🙂

Życzę miłego dnia 😘

Akompf Ty najlepiej znasz Basię więc olej lekarza.
My uwierzyliśmy neurologowi bo sami widzieliśmy, że coś jest nie tak z naszym syneczkiem.

Kajtucha ja nie znam ani jednej kołysanki i z kolędami też cienko. Muszę się podszkolić 😉

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂

Wiki wlasnie spi na dole ale dala mamie wycisk juz od 7. mama chciala sobie pospac ale Wiki juz sie nie chcialo i mama tylko przysypiala jaki Wiki ciuchutko byla :P ojj brakuje tego taty... a zaledwie wczoraj pojechal. Ahh...

Akompf my z Wiki tez mielismy kilka takich ciezkich dni i samo minelo... hmm... moze jakas handra ja wtedy dopadla? a jesli o lekarzy chodzi to sie nic nie przejmuj. Wazne,ze Ty widzisz ze Basia jest silna dziewczyna no i my,grudnioweczki tez na zdjeciach widzialysmy 🙂

Nasza Wiki to taka chwalipieta i u lekarza wczoraj oczywiscie wszystkie swoje umiejetnosci musiala przedstawic :P ahh skubana 🙂 ale np wzrokiem za zabawkami nie wodzi, Wiki wpatrzy sie w jeden element ktory ja zainteresuje i patrzy i patrzy i patrzy az sie jej znudzi i wtedy szuka drugiego elementu :P nasza kruszynka 🙂

A jesli o kolysanki chodzi to znam dwie :P aaaa kotki dwa i iskiereczka mruga :P zaraz wam link podesle :P

• Mamusia
Hej mamusie 🙂

Akompf Ty się nic nie przejmuj głupimi lekarzami,my tu same jesteśmu świadkami jak Basieńka ładnie głowke podnosi,więc jak trzeba będzie to mów my już jej nagadamy tej lekarce i głowka do góry trzymam kciuki żeby te wszystkie problemy jak najszybciej się rozwiązały 😘

U nas nocka taka sobie lalunia coś zaczyna się wcześnie budzić,za to rano jak sobie jeszcze śpiochamy to dzwoni moja starsza córka i oznajmia mi że idzie na śniadanie :P eh 🙂

Co do kołysanek to też znam iskiereczke i kotki dwa,ale za to jeszcze nieco wierszyków pamiętam jak Dominice czytałam np abecadło z pieca spadło albo chwalipięte hehe

DZIEŃ DOBRY 🙂

NA SAME DZIEŃ DOBRY WIOLU PRZYŁĄCZAM SIĘ DO KLUBU ZIELONYCH KUPEK :laugh: :laugh: ZROBIŁ MI RAZ W NOCY I TERAZ NIEDAWNO TEŻ MIAŁ 🥴 NIC W SWOIM MENU NIE ZMIENIŁAM WIĘC MUSZĘ OBSERWOWAĆ 🤨

BARTEK TEZ COŚ OD WCZORAJ MARUDNY 😞

U NAS DZIŚ ŚWIECI SŁONECZKO WIĘC ZBIERAM SIĘ ZARAZ NA SPACEREK 🙂 🙂

A I ZNÓW DOSTAJE TE ATAKI SZAŁU JAK DO CYCA GO PRZYSTAWIAM 😞
KURCZE JA NIE CHCE DAWAĆ MU BUTELKI 😠

MIŁEGO DNIA 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
AgaW to niezły masz sajgon :laugh: Widzę, że tylko zaczynasz pisać i już Lena Cię wzywa :laugh:

Link z Mozartem http://chomikuj.pl/spodpowieki/dzieci+(+o+dzieciach+i+dla+dzieci)/BABY+MOZART+-+muzyka+stymuluj*c4*85ca+twoje+dziecko

Dziś w końcu wymieniłam garderobę Piotrka na rozmiar 68 😉 Założyłam mu dzisiaj pajaca i wcale nie jest za duży więc znów założy z 3 razy i do wymiany 😠 Albo akurat ta sztuka ma taką zawyżoną rozmiarówkę.

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂

ja wlasnie jestem u kuzyna. Wiki spi na podworku w wozku a ja zdjecia kopiuje na kompa i wrzuce na picasse :P

A moja kruszynka nawet nie byla marudna po szczepieniu tylko kupke jakas w polowie pienista a w polowie normalna zrobila ale zolciutka wiec nie wiem czy sie martwic czy nie... hmm... wstawie foteczki za chwile moze 🙂

EWO NIE TYLKO TY MASZ LENIA DZIŚ :laugh: :laugh: JA MAM KUPĘ PRANIA DO PRASOWANIA I SKŁADNIA JUŻ CHYBA 3 PRALKI WYPRAŁAM A PRANIE LEŻY TAKIE ROZWALONE :laugh: :laugh: :laugh: POGODA INSPIRUJE JEDYNIE DO SPACERU BO SŁONECZKO JEST CUDOWNE 🤪

FREDECZKO CZEKAMY NA FOTKI 🙂

• Mamusia
Cześć kochaniutkie!

Po pierwsze chciałam wam podziękować za miłe słowa i górę oklasków 😘 😘 😘 😘 każdej z was się należy oklask za wsparcie.

Dzisiaj wstałyśmy o 5.30 bo mije dziecie się wyspało, mama nie ale to królewny nie interere :laugh: dlatego tez jestem dzisiaj nieprzytomna.

AgaK nie poddawaj się z cycaniem bo nie ma nic piekniejszego. Wczoraj sąsiadka do mnie wpadła z córeczką 2 tyg. młodszą od Maji i jak ciągnęła cyca to myślałam że padne z zazdrości i smutku 😞

Majka doprowadziła mamę do skraju wytrzymałości i mama dostała SIWYCH WŁOSÓW!!!!!! Ja mam dopiero 25 lat aaaaaa!!!!!! Ja się zastrzele. 🤔 🙃

No ale mój bąbel po spacerku po raz pierwszy od miesiąca zjadła aż 80ml nie śpiąc (resztę śpiąc)! Myślałam, że padne. No zobaczymy czy się ten incydent ponowi. 🤪

Idę ściagnąć cyce bo już mnie bolą. Chciałabym się tez połozyć ale to chyba nie będzie mi dane 🤨

Do później mamuski!

• Mamusia
A my po spacerku 3 godziny dreptałam w kółko dosłownie bo mamy kawałek alejek w środku osiedla i tak z pół godziny sama dreptałam i goniłam taką laske z wózkiem aż ona w końcu przytanęła i ją zagadałam bo co tak sama te kółka będę dreptać 🤪 no i ze 2 godziny podreptałyśmy pół życie sobie opowiedziałyśmy i czas zleciał :laugh: a teraz niunia jeszcze śpi a mamie nogi do d... wchodzą :laugh: :P

O leniu nie wspomne miałam posprzątać bo koleżanki dawno u mnie nie było to sobie myśle że wpadnie,ale napisała że nie wpadnie to palcem pewnie nie rusze :P 🤪

DZIEWCZYNY MAM WIADOMOŚĆ OD DORUNII 🙂

DZIŚ BYŁA U LEKARZA I Z JEJ FASOLKA JEST WSZYSTKO W PORZĄDKU 🤪 SERDUSZKO BIJE :laugh:
MARTUSIA JEST NA LEKACH PRZECIW BÓLOWYCH ALE CZUJE SIĘ DOBRZE 🙂

UCIEKAM DO TEŚCIÓWKI 🙂

MIŁEGO POPOŁUDNIA 🙂

NO I JESZCZE MÓJ MAŁY ŚMIESZEK :laugh: :laugh: TAKI UŚMIECH TO TYLKO PRZY CYCKU JEST :laugh: :laugh: :laugh: [img size=374]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Bartu__0204.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
cześc dziewczynki 🙂

super, że u Doruni wszystko dobrze i Martusia dobrze sie czuje.

fredeczko czekamy na fotki :P a potem przeczytaj kolejną notkę na Twoim blogu

mittka no to masz nową koleżanke i towarzyszke spacerów

Wiolka ode mnie też oklask bo kiedyś zapomniałam Ci dac ☺️ wybacz:P

a u nas nocka rewelacyjna, mały spał 9,5 h bez przerwy 🤪 i chyba wiem dlaczego tak... już 2 noc z rzędu położyłam go na brzuszku a wcześniej zawsze na boku lub pleckach i budził sie 1-2 razy na jedzenie 🙂
niedawno wróciliśmy ze spacerku, chodziliśmy po deptaku ze 2h,słoneczko świeci, 14 stopni... aż żal było wracac do domku no ale Bobo zrobił kupsko 😁
wiecie co? ludzie powariowali- widziałam kilka osób z krótkim rękawkiem i nawet jedną laske co w japonkach zasuwała 😲 😲 😲

co do lenia to ja wczoraj całą kuchnie wyszorowałam a dziś nawet palcem nie ruszyłam... no tylko pranie małego zrobiłam i tyle... nawet nie chce mi sie gotowac-chyba zrobie sobie kanapke :P

ahh... i zapomniałam Wam napisac... przedwczoraj pisałam z Akompf na nk i kazała Was pozdrowic i ucałowac wszystkie dzieciaczki a więc 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘