Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witam wieczornie 🙂

ja też chciałam smoczek małego miodem posmarowac kiedys...

Akompf ślicznie wyglądasz! mi sie taka fryzurka bardzo podoba ale moje włosy sie na nią nie nadają-są strasznie oklapnięte zawsze 😠

marta dzięki za stronke i ostrzeżenie 🙂

fredeczko najważniejsze, że teraz w tych trudnych dla Ciebie chwilach jest mnóstwo osób na które możesz liczyc i które Cię wspierają! Skończ szkołę bo to najważniejsza inwestycja w siebie a potem będzie Ci już łatwiej.
Wiki ma cudowną, silną i piękną mamusie! 😘

moja mama przyjedzie na stałe do nasi zajmie sie małym a ja wróce do pracy, dom jest 2-piętrowy z 2 kuchniami i 2 łazienkami więc nie musiałybyśmy sie nawet widywac ale sam fakt, że nie mieszkamy sami... no nie wiem jeszcze... Ale z drugiej strony-okolica piękna, duży ogród a mój Bartek bawiłby sie z 2 letnim synkiem tych znajomych. Tak czy tak jeszcze jest troche czasu, dom będzie wolny od maja lub czerwca

dobra, zmykam do łóżka

kolorowych snów i przespanej nocki 🙂

• Mamusia
Aniu myślę sobie że może się po jakimś czasie odkujecie i zamieszkacie gdzieś sami. A Twoja mama chyba jeszcze nie widziała małego, co? To pewnie nie może się doczekać przyjazdu 🙂

Fredeczko ale mi przykro że tak się stało ale to świadczy o tym że Marcin nie był Was wart. Nie rozumiem jak można zostawić dziecko i taka kobietę jak Ty i pójść sobie do jakiejś innej baby... To jest po prostu gowniarz który bierze życie za zabawę i skacze z kwiatka na kwiatek. Świadomie spłodzil dziecko a teraz je zostawia... Nie no ja go nie rozumiem niestety, może jestem za głupia... Ale Ty się nie smuc! Może to i lepiej że tak się stało bo on jest niedojrzały i nie wiadomo co by było dalej. Szkoda tylko Wiki ale ma Ciebie, Ty masz swoich bliskich i to daje Ci siłę. Dalej podpisuje się pod tym co pisały dziewczyny, nie będę się powtarzać bo że wszystkimi się zgadzam! Głowa do góry! Że tak powiem- NASRAJ NA NIEGO! Tego kwiata jest pół świata!

Akompf z mama trochę lepiej ale i tak mnie cholernie wkurza jej wpieprzanie się w Szymka bo mam czasami wrażenie że zapomniała że to ja jestem jego matka, ale to są sporadyczne sytuację.

Mittka i Wiolka bardzo cieszę się że wasze męże 🙂 niedługo będą! Super!

Teraz idę spać, bo jestem wykończona tym imprezowaniem... Mały mój okruszek był grzeczny bo pierwszy raz widział tyle mordek na raz i też zmęczył się ich oglądaniem 🙂 każda ciotka po kolei go nosiła... Masakra, każda chciała poprzytulać. Wkurzyłam się bo jedna z kuzynek wstawiła sobie zdjęcie z małym na nk nie pytając mnie o zdanie... Ja dodając zdjęcie z córka innej kuzynki zapytałam czy nie ma nic przeciwko bo w końcu to internet dostępny dla każdego a to jest tylko dziecko a ona miała to w dupie i wstawiła. Pal licho, pozwoliłabym ale wydaje mi się że powinna była najpierw zapytać...
Lecę! Pa dobranoc

Aniu - fajna perspektywa z tym domem :P Dobrze, ze mama Ci pomoże.

Kajtucha - masz racje, ja zawsze pytam osoby ze zdjęcia czy moge wstawić. Nawet swojego męża...

Własnie skończyłam prasować.

Dobranoc mamuśki.

• Mamusia
Witajcie 🙂

Ja już na nóżkach bo od dzisiaj szkoła więc trzeba wcześnie wstawać.Nocka rewelacyjna mała nad ranem się dopiero obudziła na jedzonko.
No i zaczęło się znowu kanapka w plecaku przez trzy tygodnie przeleżała 😠 eh znowu od nowa trzeba tłumaczyć zobaczcie dziewczynki co Was czeka :P :laugh:

Kajtucha masz racje powinna zapytać Cię o zdanie,ja tam daleka jestem od wstawiania czyichś zdjęć na nk klase,ale gdybym już miała to napewno pytała bym o pozwolenie 🙂 a propo mnie też kiedyś koleżanka wstawiła co prawda byłyśmy tam we cztery,ale ja wyszłam koszmarnie i nie życzyłam sobie tego 😠

Ale pięknie słoneczko świeci tylko chyba strasznie wieje wiatr i ciekawe czy będzie dało się wyjść na spacer.

Miłego dnia Wam życze mamusie 🙂

• Mamusia
dzień dobry 🙂

a ja dziś nie mogłam spac, budziłam sie co godzine... myślałam o naszej Fredeczce 😞
a mały przesypia mi całe noce 🙂 budzi sie o 6-6:30 na jedzenie

kajtucha ja też bym sie zdenerwowała na Twoim miejscu-uważam, że powinna zapytac czy nie masz nic przeciwko

Akompf ja mojego M też zawsze pytam czy moge fote z nim wstawic :P

Mittko moje kanapki w plecaku też leżakowały-pamiętam bo były o to wojny z mamą 😉 ciekawe jaki będzie synuś? czy odziedziczy to po mnie

a co do mojego domku to chyba nie będziemy już sami mieszkac-bo nawet za pare lat jak zjedziemy do PL to i tak będą teściowie z nami mieszkac... no chyba, że jeszcze coś innego wymyślimy... przeprowadzki to nasza specjalnośc, w ciągu 6 lat jak jestem w Wiedniu to zmieniałam mieszkanie 5 razy 🤪 ( w drugim roku pobytu 3 razy 🤪 🤪 )

pochwale sie jeszcze , że znajomy pożyczył mi rowerek stacjonarny, mam go od wczoraj i troche jezdziłam i zaraz też sie zabieramdo cwiczen bo troszke zostało do zwalenia 😁 tylko siodełko jest niewygodne i dupcia troche boli 😉

a za tydzień przyjeżdża moja psiapsiółka!!!

• Mamusia
dziendoberek Kochane mam wspaniała wiadomoscpszeszczepy sie udały!!!!!!!!!!!!hurra hurrateraz długa droga przed Nami bo co dwa dni zmiana opatrunków az w koncu bede musiała sama robic...a najpiekniejsza niepodzianka jest to ze jestem z Marta w domu mimo moich mdłoci fruwam jak motylek ze szczescia po poł miesiaca w domku super..wiem ze jeszcze przed nami długa droga do wyleczenia ale sie nie poddamy....jestem taka szczesliwa wiem ze sie powtarzam ...ale nic na to nie poradze

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Piotruś sobie jeszcze smacznie kima, a ja coś nie mogę, za dużo myśli w głowie... 😉

Weekend mieliśmy odwiedzinowy i też się strasznie wkurzałam. Jak ja nienawidzę noszenia dziecka tak o -bo chcę sobie ponosić 😠 Piter jest powyginany na tych rękach,a ja dostaję świra 😠

Dzisiaj o 14 mamy pierwszą rehabilitację, stresuję się jak cholera.

Anju rzeczywiście często się przeprowadzacie, ale ważne że cały czas razem 🙂 No i gratuluję ćwiczeń, powinnam brać z Ciebie przykład!

Akompf nie stresuj się, nie wiedziałaś, a z resztą Basi na pewno nic nie będzie. Moja babcia kazała mi smoczek maczać w cukrze lub w miodzie, ona tak robiła z 5 swoich dzieci i też im nigdy nic nie było.
Fryzurka świetna!!!!!

Mittko właśnie często się zastanawiam jak to będzie za kilka lat i lubię jak piszesz o Dominice 😉 Zadowolona wróciła z obozu?

Kajtucha ja też nie lubię jak mi się ktoś wpieprza, nawet jeśli jest to moja mama. Ja to w ogóle jestem samosia, jak potrzebuję pomocy to poproszę, ale nic na siłę.

Mój Piotruś kończy dziś 3 miesiące 🤪
Wiem, że się powtarzam, ale czas zapitala jak szalony 🤪

• Mamusia
Fredeczko będzie dobrze głowa do góry 🙂

Ewo Dominika bardzo zadowolona mama troche mniej :P jedna spódniczka wróciła w opłakanym stanie cała z błota 🤢 no i dobrze że walizke jej kupiłam a nie pożyczyłam bo z deczka poturbowana wróciła 🙃 ale ona wróciła cała i wszystkie rzeczy przywiozła więc jak na pierwszy samotny wypad oceniam na celująco 🤪 :laugh:

Anju co do kanapeczek to pewno większość z nas to przerabiała w dzieciństwie i niestety wiem że każdemu może się zdarzyć 🙂

• Mamusia
dziewczyny nie czytalam was wiec nie wiem zabardzo o czym piszecie.

Mittko wiem ,ze bedzie dobrze. on moze mnie teraz pocalowac w dupe. niech spierdala na drzewo jak to moja siostra powiedziala hehe... i szczerze mowiac juz nic nie czuje. tylko pustke. no dobra, moze troche boli ale raczej to puska niz bol.

• Mamusia
Wiem fredeczko,na to wszystko potrzeba czasu.Boleć napewno będzie w końcu z Waszej miłości jest Wiki,ale jak to się mówi czasl leczy rany więc napewno wszystko się poukłada 🙂

Doruniu bardzoe się ciesze że przeszczepy się udały,teraz będzie tylko lepiej.Super że i ty dobrze się czujesz.Zobaczysz że teraz w domku Martusia szybko będzie dochodziła do siebie 😘 😘

• Mamusia
fredeczko ciesze sie bardzo, że jesteś taką optymistką!! bolec musi... ale czas leczy rany 🙂

Doruniu fantastycznie, że przeszczepy sie udały! Zobaczysz ani sie obejrzysz a Martusia dojdzie całkiem do zdrowia a Ty urodzisz cudowne, zdrowe dzieciątko, buziaczek dla Was 😘 😘 😘

widze, że mamy dziś potrójne urodzinki :P
to co? robimy imprezke? 😁

a ja przejechałam na rowerku 2,5 km i synuś sie obudził

• Mamusia
dziekuje Kochane 🙂Wam Wszystkim 🙂Fredeczko nie jestem w temacie ale widze ze cos nie tak wyszło wiec zycze Tobie wytrwałosci i duzo siły Kochana...nie łam sie zdrowie Naszych dzieci najwazniejsze 🙂 🙂anja mimo postu chetna jestem do balowania 🙂 🙂

• Mamusia
Skopiowałam od mam pazdziernikowych-mam nadzieje, że sie nie obrażą 😉

ZAPRASZAM DO CZYTANIA

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga: - Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne? - Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą. - Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym - Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy. - A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie? - Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić. - A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą? - Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić. - Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni? - Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem. - Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział. - Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie. W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało: - O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła. - Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: MAMUSIU .

• Mamusia
a chuj mu w dupe tyle wam powiem... on mieszka teraz na mojej bylej niedoszlej szwagierki mieszkaniu i powiedziala,ze wogole jej o to nie spytal czy moze i ze niech tam mieszka do maja a pozniej ma wypierdalac i szukac czegos innego. a niech go boli... pieniedzy bedzie mu brakowac to przyjdzie a ja wtedy powiem pocaluj mnie w dupe i jak gowno poczuj sie bo ze wszystkich sil ja pierdole Cie i mam go dosyc dobrze ze wyszlo jak wyszlo.

• Mamusia
No i odwołali nam rehabilitację bo kobitce się dziecko rozchorowało. Jedziemy tylko na masaż.

Fredeczko no będziesz miała trochę nerwów.

Ja zdążyłam wyprasować 5 pieluch i Piter się obudził więc sterta prasowania nadal mnie będzie straszyć :laugh: