Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

A I JEDNAK PRZYPOMNIAŁAM SOBIE 🙂 🙂

DORUNIU NAWET NIE WIESZ JAK JA SIĘ CIESZĘ ŻE PRZESZCZEP SIĘ UDAŁ NO I ŻE JUŻ W DOMKU JESTEŚCIE 🤪 🤪 TERAZ TYLKO JUŻ Z GÓRKI BĘDZIE, MARTUSIA WYZDROWIEJE A TY URODZISZ PIĘKNE ZDROWE A CO NAJWAŻNIEJSZE UPRAGNIONE MALEŃSTWO 🙂

FREDECZKO CIESZĘ SIĘ ŻE STARASZ SIĘ MYŚLEĆ POZYTYWNIE A ŻE PRZY TYM IDZIE PARĘ NIECENZURALNYCH SŁÓW TO KAŻDA Z NAS JEDNYM UCHEM WPUŚCI A DRUGIM WYPUŚCI 🙂

OKI TERAZ MYKAM DO MOJEGO MYSIA PYSIA 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ja tylko napiszę coś Fredeczce, bo dziś wyjątkowo brak mi czasu...

Fredeczko możesz dostać normalnie dofinansowanie do przedszkola dla dziecka w wysokości do 80%. Oprócz przedszkoli masz również zarejestrowane opiekunki i również dostajesz na nie dofinansowanie. Samotne mamy pracując 16 godzin tygodniowo dostają dużo benefitów. Dokładnie jakie kwoty to nie wiem akurat

• Mamusia
o kurcze... panno nikt no to musze przyznac,ze jakos mi sie poprawil humor po tym co przeczytalam 😁 tylko balabym sie zostawic Wiki z jakas obca opiekunka... no i najpierw musze sie nauczyc angielskiego jeszcze raz pbo praktycznie nic nie pamietam :| a nie mialam wiekszych problemow z porozumiewaniem sie ale same rozumiecie, zawodowka - nic nie trzeba robic wiec od dwoch lat do zeszytow ani ksiazek nie zajrzalam zreszta teraz ucza sie warzyw i owocow po angielsku - zal!

Fredeczko, najważniejsze, że miałabyś tam siostrę, to też dużo daje. Zwłaszcza na początku,kiedy jest masa spraw do ogarnięcia typu: zapisy do przychodni, wniosek o zasiłek rodzinny (80 funtów na dziecko) itd.
Co do opiekunki, to ta osoba zawsze jest "sprawdzona", bo ma zarejestrowaną swoją działalność. Może pilnować maksymalnie piątkę dzieci 😉 co jest plusem, bo dziecko ma towarzystwo.

A angielski, łatwy język, to szybko sobie przyswoisz 😉

• Mamusia
no tymbardziej,ze kiedys komunikowalam sie po angielsku ( jako tako ale dogadalam sie i bylo wiadomo o co chodzi :P )

co do opiekunki to ja poprostu ostatnio mam wasz syndrom wlasnosci... az mnie szlag trafia jak ktos inny chce wziac Wiki... moze dlatego ze po tym co Marcin zrobil chce czuc,ze komus jestem potrzebna...

NO MÓJ KOSZAŁEK OPAŁEK JUŻ PO KĄPIELI, KOLACJI I ŚPI 🙂

JA TEŻ MYKAM DO WANNY I SPAĆ 🙂

A TERAZ TO NIE ZAMIENIŁABYM WANNY NA NIC INNEGO :laugh: :laugh: :laugh: :P :P :P KOCHAM WANNĘ :P:P:P:P

DOBRANOC GRUDNIOWE MAMUSIE I ICH SMYKI 🙂 😘 😘 😘 😘 😘

mamuski dzis mam koszmarny dzien moja dzidzia nie moze zrobic kupki ... zrobil tylko takiego malego zbitego bobka a reszte nie chce wyjsc ... zakupilam czopki ale z tego wszystkiego zapomnialam sie zapytac ile mam mu podac ... tam jest napsane ze dzieci ponizej roku z konsultacja z lekarzem a 1-3 polowe tego czopka ... wiec nie wiem co teraz ... podalam mu 1/4 nie wiem czy dobrze ... ktos uzywal jakis czopkow ? po ilu one zaczynaja dzialac ?
bardzo mi smutno ze on tak caly czas placze a ja mu nie moge pomoc ...
teraz spi na mojej piersi a ja pisze do was jedna reka 🥴

dzieki ferdeczka ... minelo niecale 10 min wiec jeszcze troszke musze poczekac choc dlugo juz nie wytrzymam ...
jeszcze raz dziek ... trymaj sie tam cieplo 🙂 ... sliczne foty i filmiki :laugh: moj wiktor jeszcze tak nie potrafi gadac jak twoja ale jest na dobrej drodze 🙃

• Mamusia
no Wiki to gadula jkich malo a dzisiaj tak sie w glos smiala jak moj brat pokazywal na nia palcem i mowil "Ty,Ty,Ty,Ty,Ty" a ona tak sie smiala ze my wszyscy az plakalismy ze smiechu 🙂 kochana moja kruszynka...

Wiesz pikasso ja raz mojej zaaplikowalam a dopiero rano kupke zrobila ale.... to byl kupal gigant.

• Mamusia
witam wieczornie 🙂

zdołałam umyc dziś 3 okna i obiadek M zrobic :P

wstawiam Wam fotke i ide spac

dobranoc i spokojnej nocy [img size=375]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/P2273649___Kopia.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Picasso - współczuję! Jak moja Basia miała zaparcia to płakałam razem z nią 😞 ale zwalczylismy je kropelkami, bo kupke robiła normalną ale rzadko i miała brzuszek wzdęty jak Kubuś Puchatek.

Fredeczka - połóz się w końcu i odpocznij.

Anja- symaptyczna fotka! Bije energią po oczach!

Dobranoc wszystkim!

fredeczka juz po klopocie ... mlody zrobil kupke dzis rano o 6 ... troche plakal bo byla jeszcze troche zbita ale juz nie az tak ...
teraz lezy sobie przy spiacym tacie I kopie go po plecach z usmiechem :P
skokojnego dzionka 🙂
jak bed miec troszke czasu to wstawie jakas fotke ... bo musze isc na miast zalatwic jeszcze kilka rzeczy ... buziaki na poczatek dnia 😘

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂

U nas nocka spokojna,już ją czwarty raz odkładać nie musiałam 🙂

Pikasso to dobrze że synek wreszcie zrobiła kupke,u nas na szczęście jeszcze nie było takiego problemu.

Anja śliczne zdjęcie a Bartuś jaki uśmiech 🙂