Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Asiula - sliczny wózek, kolor jest bardzo ładny!

Ja uzywam majtek wyszczuplających ale brzuch mi został i obawiam się, że bez ćwiczeń się go nie pozbędę :/

fredeczko - to napewno stres... ja ostatnio tez miałam ciężkie dni i schudłam kilka kilogramów bo nie miałam apetytu... Taka zęczona i senna się czułam... Bo kiepska dieta jest tego powodem... A tak myslę... Może ta dieta proteinowa tak na Ciebie działa? Od kiedy ją stosujesz?

W rozmowach w toku jest dzis o grubaskach - przeginka!

Z tego co pamiętam byłam jedną z tęższych o ile nie najcięszych na tym forum ale cieszę się, bo schudłam do 75!!! Od ostatniego dnia ciąży prawie 20 kilo a od wagi wyjściowej 6! Bez specjalnej diety 🙂 Cudnie!

• Mamusia
No mi zostal 1kg do wagi sprzed ciazy... ale czuje sie grubsza niz przed ciaza. Uda to mi wisza tak,ze hoho :/ i nie schodzi nic z nich... ale dupa troche schudla 🙂 moze od przysiadow? bo 6stki weidera nie dam rady robic... kregoslup mi nie pozwala :/ odkas Marcin sie wyprowadzil i Wiki tylko u mnie chce byc to kregoslup obrywa na calej lini... jest baaaaardzo ciezko ...

• Mamusia
Jejku jakie to niesamowite jak moje maleństwo się rozwija... Dopiero co modliłam się o jeden uśmiech... Teraz dostaje ich tysiące. Leży ten mój okruszek obok i gada do siebie a niedawno jedynym odgłosem jaki wydawał z siebie był płacz i apsik 🙂 a robi to tak uroczo... Po psiknieciu robi takie słodkie westchnienie "buuuu". No i też się ślini niesamowicie. Już nie wspomnę o tym że jak chce na rączki to aż się trzęsie i jak mu puszczam cmoki to on też tak słodko próbuje cmokac 🙂 niesamowite! Ach jak ja kocham mojego robaczka

Fredeczka, miałaś wziąć się w garść!!!

Przeczytałam wszystkie notki na Twoim blogu. Przy notce bodaj "mój poród" ścisnęło mnie w gardle... Czekam na kolejne ale weselsze!

• Mamusia
tak wiem... ale nie jest mi tak latwo. Znowu mam gorsze chwile... jeszcze czytalam wlasnie sobie archiwum na nk talku... i te wszystkie falszywe kocham Cie... jak przyjedzie to chce z nim porozmawiac i chce zeby mi wszystko wytlumaczyl... bo ja chce wiedziec wszystko ...

a dlaczego Cie w gardle scisnelo ?

• Mamusia
Asiula fajny wózek 🙂 Ja też musiałam zakupić lżejszą spacerówkę bo z tym wielkim klocem to się nieźle naszarpać muszę :laugh:

Ami Basiulek śliczny 🙂

Fredeczko jeszcze długo będziesz miała takie wahania nastoju...

Dziewczyny zajmowałyście się kiedyś jakąś pracą w domu??? Bo chciałabym się czymś zająć, dorobić trochę i szukam pomysłów...

FREDECZKO I JA POWTÓRZĘ SŁOWA WEŹ AKOMPF WEŹ SIĘ W GARŚĆ 😉

A MY Z MĘŻEM ZNÓW PODRUKOWALIŚMY ZDJĘCIA 🙂 ALE MUSZE JESZCZE KASKĘ NA JAKIEŚ ALBUMY WYDAĆ 🙂

AMI BASIEŃKA JEST CUDNA 🙂

ASIULA WÓZEK SUPERANCKI BARDZO PODOBNY DO MOJEGO TEŻ CONECO ALE JA MA TRAPER 🙂

TERAZ ZMYKA POCZYTAĆ FREDECZKĘ 🙂:laugh: :laugh:

konkretnie?

" 😜o chwili przywieźli moją kruszynke i podałam jej pierś 🙂 "troche" to bolało,po chwili przyszła położna pomóc mi i tak moja kruszynka miała swój pierwszy w życiu na "tym" świecie posiłek 🙂 zamiast iść spać (było już trochę późno) patrzyłam na nią jak śpi, na jej rączki,usteczka...była przytulona do mnie i czułam jej oddech na mojej piersi... wtedy zrozumiałam,że właśnie jest najpiękniejsza chwila w moim życiu której już nic nie przebije i uroniłam łezkę szczęścia 🙂 zrozumiałam,że jestem MAMĄ 🙂 ahh... cudownie jest powrócić wspomnieniami do tamtych chwil... 🙂 "

ten fargment mnie rozczulił... pewnie dlatego, ze ja Basienke widziałam tylko w inkubatorku i tez mi sie na wspomnienia zebrało...

Ewa jak cos wymyslisz to sie podziel. tez chetnie czyms bym sie zajeła

• Mamusia
Asiula wózek super,ja na lato też chyba wyszperam starą spacerówke Dominiki (o ile się będzie nadawała :P ) bo masakra ciorać samej ten wózek.A na następną zime wróce do tego 🙂

Fredeczko trzymaj się dzielnie,dla Ciebie najlepiej by było gdybyś wogóle nie widywała sie z Marcinem.

Ami Basia śliczna 🙂

I coś miałam jeszcze coś napisać,ale się rozmarzyłam o czwartku jak mój mąż przyjedzie :P 🙃

AgnieszkaK1601 ja też chciałam kupić Trapera ale nie było, a ten Pierre Cardin od Trapera różni się tylko tą barierką.
Traper ma materiał pokryty folią a tu jest plastikowa półeczka więc wzięłam 🙂

Kamil leży w leżaczku włączyłam mu "wibracje" i muzyczkę chyba zaraz przytnie komara 🤪 😁 😘

AgnieszkaK1601 ja też chciałam kupić Trapera ale nie było, a ten Pierre Cardin od Trapera różni się tylko tą barierką.
Traper ma materiał pokryty folią a tu jest plastikowa półeczka więc wzięłam 🙂

Kamil leży w leżaczku włączyłam mu "wibracje" i muzyczkę chyba zaraz przytnie komara 🤪 😁 😘

PYSZNY BYŁ MÓJ INDYK, MĘŻU JADŁ AZ MU SIE USZY TRZESŁY:laugh:

A MOJA CÓRKA SAMA POLEZAŁA W BUJACZKU PÓŁ GODZINY, SUKCES 😆 TERAZ DOI CYCUSIA I PRZYSYPIA. DZIS MA DZIEŃ SPIOCHA.

FREDECZKO WCALE BYM SIE NIE ZDZIWIŁA GDYBY MARCIN CHCIAŁ DO WAS WRÓCIĆ. ZNUDZI SIE TĄ LASKĄ I PRZYJDZIE NA KOLANACH BO ZROZUMIE KOGO STRACIŁ... NO CHYBA ZE TAMTA DZIEWCZYNE NAPRAWDE KOCHA....

ASIU JA TEZ ROBIŁAM USG BIODER PRYWATNIE ZA 50 ZŁ BO NA NFZ TERMINY BYŁY STRASZNIE ODLEGŁE.
I TEZ MI WISI BRZUCH, MIMO ZE SCHUDŁAM DUZO.

AKOMPF NAJLEPSZA DIETA TO KARMIENIE PIERSIĄ. ODCHUDZA BEZ ZADNYCH WYRZECZEŃ 🙂

EWO PIOTRUS DA CI W DOMU POPRACOWAĆ?

• Mamusia
cześc dziewczyneczki 🙂

ale mi dzionek zleciał szybko... wstaliśmy o 11.30 🤪 , potem spacerek i zakupki, obiadek, 4 km na rowerku i chwila wytchnienia przy kompie 🙂

Ami Basieńka cudowna!!

Asiula wózek fajny-moge zapytac ile kosztował? też sie musze za czymś rozejrzec bo ten mój 18 kg waży i jak dotąd to był 3-4 razy "wyprowadzany" a tak na codzień to pakuje małego do fotelika samochodowego i chodzimy na spacerki

mittka to sie ziemia zatrzęsie już we czwartek 😁 😁 😁

fredeczko zgadzam sie z Agą, że najlepiej abyś sie z Marcienm nie widziała bo przecież "co z oczu to z serca" a chyba o to Ci chodzi. Wiem, że tak sie łatwo mówi ale spróbuj!

nasza Gosia2301 ma dziś wizyte u gina, czekam z niecierpliwością na wieści, oczywiście na dobre wieści 🙂

ide na "Klan"
do napisania

• Mamusia
Akompf no takie wspomnienia mam...cudowne...

Mitto niestety mamy dziecko i nie jest mozliwe,zebym sie z nim wogole nie widywala. Chociaz co z oczu to z serca...

Dzisiaj tak mysle caly dzien i jakby dzisiaj sie mnie spytal czy moze wrocic, czy dam mu szanse chyba powiedzialabym tak, ale jutro pewnie znowu mi minie i kopnelabym go w dupe. Chociaz tesknie strasznie...

jak moja mama zbila taki kubek duzy wczoraj to chcialam powiedziec "i ciekawe w czym Marcin teraz bedzie kakao pił" ale po chwili mi sie przypomnialo i tylko zabolalo...

EWO TAK MI SIE PRZYPOMNIAŁO O TWOICH KOTACH KTÓRE MUSIELISCIE ODDAC JAK PIOTREK SIE URODZIŁ...JAK ONE SIE MAJĄ? (MAM NADZIEJE ZE NIE POMYLIŁAM CIE Z INNA GRUDNIÓWKĄ)