Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

aga właśnie Lene tłumaczyłam, że zaraz wpadnie smoczyca to ma nie kichaś, nie kaszleć usmiechac się bo mama dostanie reprynendę 😁 😁 😁 😁
a tak na poważnie to znów będzie ją nosiła na siłę, bo Lenka u niej ryczy jak by ją ze skóry obdzierali, a smoczyca na chama ją nosi 😠 😠 😠 😠

MOJA SMOCZYCA MI LENKE ODDAJE JAK ZACZYNA PŁAKAC, WIĘC W TYM MOMENCIE JESTEM MAŁPĄ WSTRĘTNĄ I CZEKAM KIEDY MOJE DZIECKO ZACZYNA WYĆ A NAJPIĘKNIEJSZE JEST TO , KIEDY TAK RYCZY U SMOCZYCY, JA JĄ OD NIEJ BIORE A ONA NATYCHMIAST SIE USPOKAJA...
WREDNA JESTEM CO? 😁
NO I MOJA TEZ ZAWSZE COS U LENKI ZNAJDZIE.. ŻE CHARCZY, NAWET ŹLE ŻE CZĘSTO PIERDZI 😁 MAM TO GDZIES

😁 😁 😁 😁 😁 😁aga normalnie jakbym widziała sytuacje u nas, tylko moja sobie to tłumaczy "jak to jest ze dziecko tak matke czuje", no ale u mnie to nie odda od razu, tylko na sile nosi, jak juz mala sie prawie zanosi to wtedy ja odda, i nie wiem jak z tego wybrnac bo szkoda mi dziecka 😠 😠 😠

WIĘC TAK:

WIOLU BRZUSIO CUDNY 🤪 🤪 🤪

AANNIIUUSSIIAA CÓRECZKA JEST PRZESŁODKA 🤪 🤪
A TY WYGLĄDASZ SUPER 🤪 🤪

PERSY MADZIULEK TEŻ JEST SŁODKI 😁 😁

PANNONIKT PORANEK EXPRESSEM PRZYWITAŁAŚ 😜 😁 😁 😁

ANIUSIA ZAPROSZONKO WYSŁANE NA NK 🙂 🙂 AGNIESZKA I TOMASZ KOZACZYŃSCY TO JA 🙂

ASIULA BOSKIE ZDJĘCIE ZE STOPAMI 🙂

KAJTUCHA MÓJ TEZ Z RANA ŁAPIE MNIE ZA NOS 😁 😁 😁 A RAJSTOPKI BOSKIE 🤪 🤪

EMMAX LENUSIA WYGLĄDA ŚLICZNIE I JAK DUMNIE SIEDZI 🤪

NO I NADROBIŁAM 🙂

AHA AGNIESZKOW NIE MIEJ WYRZUTÓW SUMIENIA BO NA PEWNO KRZYWDY LENCE NIE ZROBISZ A MOŻE W KOŃCU NOCKĘ PRZEŚPISZ 🙂

NO I PRZYSZEDŁ MI TEN SMOCZEK GRYZACZEK I BARTUŚ NA SAME DZIEŃ DOBRY WYPLUŁ GO W DRUGI KĄT POKOJU 😁 😁 😁 😁 😁

U NAS TEŻ STRASZNIE ZIMNO ŻE GRZEJNIKI MUSIAŁAM POODKRĘCAĆ 🤢 🤢 O SPACERZE DRUGI DZIEŃ MOGŁAM ZAPOMNIEĆ BO WIATRZYCHO STRASZNE A I DESZCZ PADA CO CHWILĘ 😠

I TO TYLE BY BYŁO NA TERAZ 😜 😜 😜 😜 😜

EMMAX NO WIĘC JESLI ZDARZY SIE TAKA SYTUACJA , ŻE LENKA ZACZNIE PŁAKAĆ PODEJDZ DO SMOCZYCY I ZWRÓĆ SIĘ DO LENKI ,,CHODŹ DO MAMUSI" I PO PROSTU JĄ ZABIERZ. JA TAK ZAWSZE ROBIĘ 🙂
A SMOCZYCĄ SIĘ NIE PRZEJMUJ.
MOJA TEZ TAK MÓWI , ŻE DZIECKO MATKĘ CZUJĘ... NO BO CZUJE, A CO MA SMOCZYCĘ CZUĆ ?? 😁

DZIEWCZYNKI KTÓRE POSIADAJA MATE EDUKACYJNĄ DLA DZIECKA PROSZĘ O OPINIĘ, CZY SIE SPRAWDZA, CZY DZIECKO LUBI SPĘDZAĆ CZAS NA ZABAWIE NA MACIE.
ZASTANAWIAM SIĘ NAD JEJ ZAKUPEM 🙂

GOSIU, MOJA LENKA TEŻ MNIE TAK TRAKTUJE... OCH TE DZIECI 😁

• Mamusia
Aguś mata mi się sprawdzała na początku, Piotrek uwielbiał na niej leżeć bawić się zabawkami. Teraz wszystkie zabawki ciągnie do buzi, a jak mu się nie udaje to ryk nie z tej ziemi. Bardziej go wkurza ta mata niż bawi. No, ale pewnie każde dziecko inaczej reaguje 😉

GOSIU TO MAŁY URWIS ROŚNIE Z ANTKA 😁 JAK JUŻ MAMĘ ZA KUDŁY CIĄGNIE TO NIE WIEM CO BĘDZIE JAK BĘDZIE MIAŁ KILKA LAT 🤨 😜 😁 😁 😁 😁 😁

JA TEŻ POCZYTAM OPNIE NA TEMAT TYCH MAT BO TEŻ ZASTANAWIAM SIĘ NAD JEJ KUPNEM 🙂

Jestem spakowana, uszykowana, wymalowana Kamil śpi i czekamy na tatusia który pojechał odebrać samochód z reperacji (tylko 900zł) więc tak mogę sobie siedzieć do 20 bo gdzieś o tej porze przyjedzie 🤪

Kiedyś powiedziałam że chciała bym sobie pojechać do Piotrkowa odpocząć psychicznie takie awarie od teściowej później słyszałam że jak ja tak mogłam powiedzieć że szok ale ja oczywiście w dupie to miałam 😜 Kamil niestety lubi teściową 🤢 😁 Ale mam nadzieję że jak się wyprowadzimy to o niej zapomni i przestanie ja lubić 😁 😮

A wiecie co dziewczyny najbardziej przeraża mnie myśl jaką ja będę teściowa 🤪 odbije sobie na synowej to co ja teraz przeżywam hahaha 🤪 (Żartowałam oczywiście) 😜

Asiula 😁 😁 😁 Biedna przyszła synowa 😁 😁 😁 A że synuś lubi babcię to się ciesz. Jestem zdania, że do teściowych można mieć żale i pretensje, ale dla naszych dzieci mają one być babciami i tyle... Moja teściowa jako babcia zawodzi i to bardzo, ale dziewczyny są na tyle małe, że tego nie rozumieją 😉 Ostatnia rzecz o jaką się pyta to : co u dziewczynek? Najpierw musi przeprowadzić wywiad z synusiem,bo trudno nazwać tą rozmową, a wnuczki ją nie interesują. Ma dwie wnuczki od swojej córki, które mieszkają z nią... Jedna ma dopiero tydzień, więc babcia pokłada całą miłość w tamtych dziewczynkach 😉 Za to teść jest fajnym dziadkiem 😉

Co do imion... Jak urodziła się nam Majka okazało się, że jest nagle strasznie dużo Majek w około 😁 A tatuś myślał, że tak oryginalnie córcię nazwał. Marika nie jest za to tak popularna chyba...

Gosiu no proszę co Antoś wyprawia 🤪 A z tym psem się uśmiałam, choć wierzę, że potrafi wnerwić, kiedy budzi dziecko.

Jeny jaka ta Marika maruda 😠 😠 Nie wiem co jej jest. Nie chce dziś sama się bawić 🤨 🤨 W dodatku jak ją karmię, to mnie gryzie jakby zęby miała 😮 😮 Ale jak zaglądam do buźki to nic nie widzę 🥴

PannoNikt z jednej strony cieszę się że ją lubi ale z drugiej jestem trochę zazdrosna ☺️
Była sytuacja kiedy nie mogłam go uspokoić w takie chimery wpadł a ona go uspokoiła myślałam że mi serce pęknie 🤨 Ja pierdziele ja będę totalna masakrą teściową 🤪 🤪 🤪

OJ ASIULA WSPÓŁCZUJE. MI TEZ BY SERCE PĘKAŁO JAK BY SMOCZYCA USPOKOIŁA MOJE DZIECKO, A A NIE..
ALE TAK JAK MÓWI PANNA NIKT, ONE SĄ BABCIAMI DLA NASZYCH DZIECI A DLA NAS TEŚCIOWYMI 🙂
CHCĘ ABY LENKA MIAŁA DOBRY KONTAKT ZE SWOIMI BABCIAMI I DZIADKAMI 🙂

TA MATA MI SIE SPODOBAŁA I CHYBA JĄ ZAMÓWIĘ http://www.allegro.pl/item972449933_mata_edukacyjna_mleczna_kraina_canpol_cena_hurtowa.html

Asiula nie przejmuj się. Zazwyczaj jak się ma pierwsze dziecko to czuje się takie poczucie własności... Zazwyczaj kobiety zamknęłyby się z tym dzieckiem, nie dały nikomu. Nie lubią jak ktoś bierze ich dzieci na ręce itd... Wiem to z doświadczenia. Majka była całym moim światem i nie chciałam się nią dzielić 😉 Teraz mając dwójkę dzieciaków, kiedy jestem z nimi non stop sama, bo męża nie ma po 14 godzin w domu, to marzę, by ktoś się z nimi pobawił 😁

A teściową będziesz dobrą, zobaczysz 😉

A co do maty... Maja bardzo lubiła... Marika się wk... tak jak Piotruś Ewy 😉