Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
A moja też na rękach zasypia,miała okres że sama zasypiała to teraz jej się odwidziało.Ja to poczekam do roku chyba i będę się z nią kładła i tak spróbuje ją nauczyć zasypiania bo kloc coraz cięższy 😜

Persy ja daje różnie raz daje jej półpłynną a raz gęstą z miseczki częściej zdarza mi się jednak dawać jej półpłynną bo wysiedzieć Emili przy miseczce jest ciężko już wystarczy że przy obiedzie się namacham żeby mi usiedziała 😜

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hej!
u nas wszystko dobrze, mały zaczał wstawać, ale nie raczkuje tylko pełza i etap raczkowania chyba pominie! wstaje i zalicza glebę jak nie zauważy ktos, wiec mam roboty z nim od cholery 😞 Przy przebieraniu to jak wszasze dzieciaki tez tanczy na wszystkie strony, ze kazda zmiana pieluszki to nie lada wyczyn 😁
a odnosnie kombinezonów to polecam jak najbardziej dwu czesciowe,lepsze w obsludze i mozna zrezygnowac ze spodni jak cieplej jest 🙂 a podobne jak te tchibo były w h&m, kosztowały w sumie chyba ze 300zł może mniej! mało to nie jest ale warte, ceny były bo dobrze się prały i po dziecku drugie i trzecie pewnie mogło by nosić 🙂 wiem bo kupiłam taki siostrzenicy i męża siostrzenicy też i po okresie zimowym nadal wygladaja super 😁
ale można popróbować poszukać czegoś takiego w lumpkach, u nas w Łomży jest jeden taki, maja tam super ubrania, i większość było z Norwegii, a tutaj(jestem teraz w Norwegii)ludzie kurde nie noszą za długo ubrań bo na ich zarobki to takie jak barszcz 🙂 uważam że czasem lepiej kupic uzywane bo juz byly prane i widac jak wygladaja po praniu, a z nowym to bywa różnie 😞 🥴

hej!
u nas wszystko dobrze, mały zaczał wstawać, ale nie raczkuje tylko pełza i etap raczkowania chyba pominie! wstaje i zalicza glebę jak nie zauważy ktos, wiec mam roboty z nim od cholery 😞 Przy przebieraniu to jak wszasze dzieciaki tez tanczy na wszystkie strony, ze kazda zmiana pieluszki to nie lada wyczyn 😁
a odnosnie kombinezonów to polecam jak najbardziej dwu czesciowe,lepsze w obsludze i mozna zrezygnowac ze spodni jak cieplej jest 🙂 a podobne jak te tchibo były w h&m, kosztowały w sumie chyba ze 300zł może mniej! mało to nie jest ale warte, ceny były bo dobrze się prały i po dziecku drugie i trzecie pewnie mogło by nosić 🙂 wiem bo kupiłam taki siostrzenicy i męża siostrzenicy też i po okresie zimowym nadal wygladaja super 😁
ale można popróbować poszukać czegoś takiego w lumpkach, u nas w Łomży jest jeden taki, maja tam super ubrania, i większość było z Norwegii, a tutaj(jestem teraz w Norwegii)ludzie kurde nie noszą za długo ubrań bo na ich zarobki to takie jak barszcz 🙂 uważam że czasem lepiej kupic uzywane bo juz byly prane i widac jak wygladaja po praniu, a z nowym to bywa różnie 😞 🥴

hej!

HEJ LASECZKI 🙂

JUŻ MYŚLAŁAM ŻE PRZEZ TYDZIEŃ NIE ZAGLĄDNĘ DO WAS 😞 JA JUŻ WYSIADAM Z TYM INTERNETEM 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠
NA RAZIE MAM ALE NA ILE TO TEGO NIE WIEM 😞 A NIE MAM MOŻLIWOŚCI ZMIENIĆ OPERATORA 😞

U NAS NOCKA REWELKA 🤪 ZJADŁ KASZKĘ WIECZOREM TO DOPIERO O 5 NA CYCA SIĘ OBUDZIŁ A O 6 WSTALIŚMY 🙂

I JA TEŻ POLECAM KOMBINEZONY DWU CZĘŚCIOWE 🙂 JA WSZYSTKO Z BARTKIEM PRZECHODZĘ TAK SAMO JAK Z KAMILKIEM JEŻELI CHODZI O UBRANIA 🙂 A I W OGÓLE MAM TEN PROBLEM Z GŁOWY BO PO KAMILKU ZOSTAŁY MI SIĘ DWA KOMBINEZONY WIĘC TEN WYDATEK MAM JUŻ ZA SOBĄ 🙂

A BARTEK ZNOWU ZASYPIA PRZY CYCU A NA RĘKACH NIE DAJ BOŻE 🙂 🙂 🙂 🙂 ALE TEŻ BĘDĘ MUSIAŁA NAUCZYĆ ZASYPIAĆ W ŁÓŻECZKU SAMEMU 🙂

KAJTUSZKO DAMY RADĘ 🙂 🙂 🙂

A JA ZNOWU UWIELBIAM ZAJMOWAĆ SIĘ WŁAŚNIE PRZYGOTOWANIAMI DO WESEL 🙂 POMAGAŁAM KILKU KOLEŻANKOM I SZWAGIERCE NO I U SIEBIE 🙂

AGUŚW ODEZWIJ SIĘ DO NAS WCZEŚNIEJ BO JUŻ CZUJĘ TWÓJ BRAK 😞

• Mamusia
hej mamusie

Aguś widzisz, Bartek po kaszce spał do 5 a Szymon o 00.30 obudził się już na cyca... ile zjadł to nie wiem bo ja zawsze przysypiam...

nie jedziemy do teściów... nie ma dla nas miejsca bo wszystkie dzieciaki-3 są u niej. Kurwa szlag człowieka może trafić. Raz na pół roku mamy jechać, Artur specjalnie urlop bierze żeby w końcu im Szymka przywieźć bo tak to płaczą przez tel że go tak dawno nie widzieli a jak mamy jechać do nie ma dokąd... i najlepsze jest to że Artur właściwie przez przypadek zadzwonił do matki i właśnie się przez przypadek dowiedział że nie mamy po co jechać... i cale szczęście bo gdybyśmy się dowiedzieli już na miejscu??? ja pierd jestem tak zła... już chciałam mieć to za sobą, tak czekałam na ten wyjazd żeby było już po nim i był spokój na kilka miesięcy znowu to nie... no taka perfida...ale gdyby nie wiedzieli że my mamy przyjechać to ok ale kurna wszyscy wiedzą bo Artur ma w ostatnią sobotę miesiąca widzenie z córką więc wiedzieli że przyjedziemy bo daaaawno już mówiliśmy że przyjedziemy no i co? i w dupie nas mają... dzieciaki mają po dwie babcie ale akurat muszą być u tej... kurwa kurwa kurwa!!!!!!!!!!

Ciekawe jak tam Wiolka i Maja....

• Mamusia
Witam 🙂

Widzę że temat usypiania na tapecie a właśnie wczoraj kupiłam sobie Mamo to ja i jest artykuł jak nauczyć dziecko spać samodzielnie i długo. To coś dla Was bo my z tym nie mamy problemu. Bo Antoś od samego początku spał sam w łóżeczku i jak przychodzi jego pora na spanie to kładę go na boczku oczywiście piesio przytulanka musi być obowiązkowo i bez problemu sam usypia. Nie raz mi się tylko zdarza że go pogłaszcze troszkę po główce ale to rzadko.

Mleko krowie u nas jest na co dzień bo juz zrezygnowałam ze sztucznego i też nic mu nie jest 🙂

Kombinezon też mamy dwuczęściowy jeszcze po Mateuszu ale jakiś drugi muszę kupić.

Chyba na tyle reszta na bieżąco 😁

OJ LASKI COŚ CISZA NA NASZYM FORUM 😞 RAPTEM 2 POSTY PRZEZ PRAWIE DWIE GODZINY GODZINKI 😞

JA JUŻ TEZ BARTUSIOWI NIE BĘDĘ DAWAĆ SZTUCZNEGO MLECZKA 🙂 NIC MU NIE JEST PO KROWIM MLECZKU WIĘC SZKODA KASY WYDAWAĆ NA TO SZTUCZNE 🙂

heloł Lesencje 🙂

my tak późno bo pospałyśmy do 10:20 później spacerek a lenka teraz znów śpi a ja poczytałam i się odnoszę:

Agaw w mojej wsi przebijają od 1 roczku i musze poszukać gdzieś indziej, a tak to bym też już chętnie przebiła, jak się uda to lada dzień a jak nie to na roczek 🙂

Moja dama zasypia rozwalona przy cycu, gorzej jaj cyc się skończy 🤪

ja kupiłam kurtkę w c&a zimową za 35 zł, a jeszcze chciałabym taki kombinezon i mam nadzieję w lumpku upolować 🙂

fredka to spore wesela siora robi.

kajtucha to was smoczyca załatwiła, to ty też kiedyś się z nią umów a w ostatni dzień powiedz, że nie przyjedziesz 😁

Wiolka napisz co u was, jak Majeczka 🙂

no laski żadnych strajków i pojawiania się za 3 dni bo tak to już w ogóle będzie tragedia na forum i stracimy ze sobą kontakt 😞 😞 😞

pocieszające, że zbliża się jesień i więcej czasu będziemy w domkach spędzać więc może i forum odżyje, mam taka nadzieję 🙂 🙂

miłego dnia 🙂

hej dziewczynki ... nocka troszke lepiej a moze tez dlatego ze wiki caly czas spal z nami w lozku ... zabka juz slychac pod lyzeczka wiec to juz niedlugo ...
jak zawsze kupowalam ubrania to sie nie zastanawialam czy ktos "dziwny" je prezymiezal
z kombinezonem to tak .. mam dwu czesciowy z grubego polara i kurteczke na polaze ... no i mam jeszcze taki jedno czesciowy ale ciezko by bylo go do niego zapakowac 🤢
moj szkrab tez nie zasypia sam ... czasem sie tylko zdaza ale jest w lozeczku

• Mamusia
Czesc dziewczynki!

Nie bylo mnie z wiadomych wzgledow. Okazalo sie ze Majka ma 4 diowa trzydniowke bo dzisiaj dopiero ja wysypalo i jeszcze zapalenie gardla. Nie wspomne nawet o biegunce....

Bylo naprawde ciezko bo temperatura oscylowala miedzy 38.5 (niezej nie schodzila) do nawet 39.8. Jestesmy wycienczone. Majka wyglada teraz jak indianin a ja jak zabi 🤢

Najgorsze bylo to, ze nic nie bylo w stanie zbic jej temperatury na dluzej niz 2 godziny.

Na szczescie najgorsze juz za nami.Nadal Majka ma podwyzszona temperature ale to ze wzgledu na zapalenie gardla. Oszalec mozna.

Boze jak ja sie ciesze ze to sie zdarzylo tu a nie w Chorwacji bo nie wiem jakbym sobie bez mamy poradzila 🥴 i pewnie wyladowalabym z nia znowu w szpitalu. Plakac mi sie juz chce z bezsilnosci i z radosci ze juz po.

Wybaczcie ze sie nie odniose do postow ale po prostu nie mam sily.

• Mamusia
hej laski!

Kolejny dzień pracy za mną 🙂

Kajtucha normalnie szkoda słów co do Twojej teściowej 😠
Powodzenia w nauce zasypiania Szymusia w łóżeczku! też mnie to czeka, ale na razie poczekam aż Piter się przyzwyczai, że nie ma mnie większość dnia, jeden stres mu wystarczy.

Wiolu dobrze, że u Was już lepiej. Wyobrażam sobie co przechodziłaś jak Maja miała taką wysoką temperaturę 😞

Ja też się jednak przekonałam do mleka krowiego i spróbuję dać Piotrusiowi bo nic innego nie chce jeść jak jestem w pracy. W zasadzie nie mam pewności, że krowie mleko będzie chciał, ale zobaczymy 😉 Dajecie takie z kartonu? Ilu procentowe??

AgaW napisała, że pojawi się za 3 dni i dziś jej nie ma 😞

Kurde laski trzeba popracować nad frekwencją!!!!

jeny moje dziecko właśnie zasnęło to wieczór będę miała dłuuuugiiiii 😞 😞 😞

Wiolka dobrze że już lepiej i oby więcej nie wróciło 🤔

Ewcia masz rację na razie 1 stres wystarczy Piotrusiowi 🤔

ale pustki aż nie ma co pisac a nad frekwencja faktycznie trzeba popracować 😜

EWO JA MAM 3,2 % ALE ROZCIEŃCZYŁAM Z WODĄ TO MLECZKO ALE TY NA POCZĄTEK KUP 0,5 % I TAK TE Z KARTONIKA BARTUSIOWI ROBIĘ 🙂

WIOLU TO SUPER ŻE JUŻ U WAS LEPIEJ I ZAZDROSZCZĘ TOBIE TEJ MAMOWEJ POMOCY BO MI STRASZNIE BRAKUJĘ MOJEJ MAMUSI 😞 DUŻO ZDRÓWKA WAM ŻYCZĘ 😘 😘 😘 😘

EMMAX CZEKAM NA TEN 25 SIERPNIA JAK PRZEBIJESZ LENCE USZKA 🙂 MAM NADZIEJĘ ŻE SZYBKO NAM SIĘ TU POCHWALISZ ZDJĄTKIEM LENKI Z KOLCZYKAMI W USZKACH 🙂 🙂 🙂

matko ona nadal śpi 😠 😠 😠 pomyliły mi się godziny myśłałam że jest po 17 a tu po 18 było ale dziecko juz spało 😁

Ewunia a czas faktycznie leci, ani się obejrzymy a roczki będziemy wyprawiać 🤪

Aguś fotkę na 100% strzelę i wam pokażę 🙂

Agaw a jak Lence goją się uszka, wszystko jest ok, dzisiaj babka mi mówiła że najlepiej goić uszka własną sliną, ale mam nadzieję, że nam nic babrać się nie będzie 😜
jeju ale jestem podjarana tym przebiciem 😁 😁 😁 😁

WITAM 🙂

JA ŻARTOWAŁAM Z TYMI 3 DNIAMI NIEOBECNOŚCI, NIE WYTRZYMAŁABYM, NO ALE JAK JUZ NIE BEDZIE Z KIM TU PISAC TO W KOŃCU PRZESTANĘ ZAGLĄDAC 😁 BO SAMA Z SOBĄ PISAĆ NIE BĘDĘ.
SZKODA, ŻE TAK SIĘ NASZE FORUM SYPIE. GDZIE TE CZASY ZE PO DNIU NIEOBECNOŚCI TRZEBA BYŁO 100 STRON NADROBIĆ ?? 🤪 NAPRAWDE MUSIMY POPRACOWAĆ NAD FREKFENCJĄ 😉

U NAS OKI, NADAL LENKA ZASYPIA PRZY CYCU I NA RAZIE TAK ZOSTANIE , MI TO NIE PRZESZKADZA A JEJ JEST DOBRZE I CZUJE SIĘ BEZPIECZNIE WIĘC NA RAZIE JEJ TEGO NIE BĘDE ODBIERAĆ. JAK PRZESTANĘ KARMIĆ PIERSIĄ TO W NASTĘPNEJ KOLEJNOŚCI BĘDĘ JĄ UCZYĆ SPAĆ SAMA ALE TO JESZCZE KILKA MIESIĘCY.

WIOLU CAŁE SZCZĘSCIE ŻE MAJECZCE JUZ LEPIEJ, OBY JESZCZE TE ZAPALENIE GARDŁA SZYBKO MINEŁO. TRZYMAJCIE SIĘ :*

EMMAX SUPER, ŻE LENKA BĘDZIE MIAŁA KOLCZYKI. MOJA MAŁA DAMULKA PREZENTUJE SIĘ W SWOICH ŚWIETNIE 🙂

EWO WYCHODZISZ Z PRACY GODZINE WCZEŚNIEJ ZE WZGLĘDU NA KARMIENIE PIERSIĄ??

KAJTUCHA TWOJA TEŚCIOWA SIE BARDZO NIEŁADNIE ZACHOWAŁA, ALE CO SIĘ DZIWIĆ, W KOŃCU TO TYLKO SMOCZYCA...

ZARAZ WAM WSTAWIĘ FOTKĘ JAK LENKA SIĘ PREZENTUJE W CHODZIKU 😉