Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
o jaki słodki reniferek fredeczkaa przykro mi :/

A ja widziałam w realu takie kapcioszki dla maluszka właśnie świąteczne z reniferkami i bałwankami i stałam i zastanawiałam się w końcu nie wzięłam a teraz żałuje :P

A co do aukcji to ja zawsze wpisuje więcej tyle ile sobie założe że moge za to zapłacić i wtedy jak ktoś przebija to musi dać tyle ile ja najwięcej i jest większa szansa na wygranie.

Mittka ja tez tak robię jak Ty, ale jak naprawdę bardzo mi na czyms zależy, tak było w przypadku tych ciuszków za które dałam 460 zl 🙂 i właśnie przy tej licytacji serce mi biło tak szybko jak Tobie Fredeczko, więc rozumiem Cię doskonale hahah 🙂

Ja już wykąpana siedzę, zaraz pójdę lulac. Wczoraj było mi tak niedobrze i żołądek mnie bolał... chyba od tego torta teściowej, jakiś niedobry był 🥴

ZGADZAM SIĘ Z MITTKA JESTEŚ DOBRA W TAKIE POSZUKIWANIA:laugh: :laugh: :laugh:
NO DZIEWCZYNY JA UCIEKAM SIĘ KĄPAĆ I SPAĆ 😉 😉 😉 😉 JESTEM DZIŚ NAWET ZMĘCZONA TYLKO NIE WIEM CZYM:laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
DOBRANOC KOCHANE GRUBASKI 😆 😆 😆 😆

Masz rację 🙂 ja tam też jak mi się cos bardzo podoba to walczę jak lwica 🙂

Idę lulac, bo szybciej będzie jutro i już zobaczę moją córeczkę. Dam Wam znac jak było 🙂 papapa
Dobrej nocki dla mamusiek 🙂

czesc dziewczynki!

prawie 70 stron!

nie napisze dzis nic konkretnego bo od dwóch dni mam podły humor, moja lekarka dziś nie zrobiła mi usg połówkowego nawet, nawyzywała mnie jak wspomniałam o L4 - mąż w poczekalni siedział i słyszał jak sie baba na mnie wydziera,. Jestem padnięta! Mam dość użerania się ze wszystkimi... Idę spać kochane, jutro już nie bede musiała tyle czytać wiec odezwę sie bardziej kreatywnie.

Persy! Gratuluję córeczki!!!

Dobranoc, śpijcie dobrze!

Kurcze... 34 strony :laugh:
Oczy mnie już pieką od czytania :laugh:

Agnieszka, która licytowała ubranka za 460 zł. Boskie ciuszki!!!!!!!!!!! I cena warta tych zdobyczy, na prawdę!!!

Nie wiem co więcej miałam napisać, bo padam na pyszczek :P
Do jutra 😉

• Mamusia
nie nie tego wszystkiego nie jestem wstanie nadrobic!!!!! 😠 od października bede po pracy i obronie wiec obiecuje aktywny udziała w forum :P
dziewczyny jak tam uwasz tym mlekiem bo ja juz gdzies od tyg mam wycieki mleka przeważnie w nocy nie jest tego duzo ale coraz wiecej zastanawia mnie czy to nie jest oznaka ze poród moze byc wczesniej boje sie!!!!!!!! a wizyta dopiero za tydz. 🤢

• Mamusia
Dzień dobry dziewczynki!!!!

Bti nie mam jeszcze żadnego wycieku ale nie martwie się bo u niektórych siara pojawia się wcześnie a u niektórych zaraz po porodzie, nie martw się, to że Ci się siara pokazała wcześniej wcale nie oznacza, że poród będzie wcześniejszy 🙂

Akompf co to za głupia piz.... zmień lekarza, masz jeszcze pół ciąży przed sobą, a ta baba jest chyba jakaś nienormalna skoro wydziera się na ciężarną, nie robi połówkowego i ma problem z wypisaniem L4, Bożeeee co za...... 😠

Dzisiaj USG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zobaczę moje maleństwo!!!!! Nie mogę się doczekać :laugh: 🤪 🤪 🤪

Miłego dnia babeczki!

cześć,

Bti mi też jeszcze nic nie leci 🙃

Akompf ja jutro mam wizytę i już się cała trzęsę czy da mi to zwolnienie, mam nadzieję że tak bo ja już nie mam siły siedzieć w pracy 8 godz, zwyczajnie jestem zmęczona, jeśli mi nie da to idę do innego lekarza, a ty co zamierzasz zrobić?

Co do chrztu to jeszcze nie planowałam, najpierw niech się dzidzia urodzi i wszystko będzie ok, ale może luty najpóźniej marzec 🙂

WITAM WAS 🙂 🙂 🙂
AKOMPF ZMIEŃ KOCHANA LEKARZA BO TEN BABSZTYL JEST P......Y 😠 😠 ONA NIE MA PRAWA SIĘ WYDZIERAĆ NA PACJENTKĘ A TYM BARDZIEJ NA CIĘŻARNĄ 😠 😠 TROCHĘ DZIWIĘ SIE TWOJEMU MĘŻOWI ŻE TAM NIE WSZEDŁ JEJ NIE ZJE... 🥴 🥴 NAPRAWDĘ ZMIEŃ LEKARZA BO NIE MOŻESZ SIĘ STRESOWAĆ BO TO WSZYSTKO NA MALUSZKA WPŁYWA 🤨 🤨 🤨

• Mamusia
Hej Mamusie 🙂
Ufff...przebrnęłam przez te 10 stron które nasmarowałyście od wczoraj wieczorem.
U mnie imprezka się przedłużyła do północy (a miała być do 22.00). To był długi wieczór... Johnnie Walker i szampan a ja woda i soczek:P
Siedzieliśmy i zastanawialiśmy się nad imieniem dla córki w gronie rodzinnym...no i ogólnie większość tematów ocierała się o dzieci. Hehe

Co do chrztu to my nie chrzcimy z racji naszej wiary.

Jestem zła...bo ciągle coś mam do zrobienia i nie mam czasu usiąść do aukcji na allegro.

Ale liczę w głębi serca iż dzisiaj mi się uda... 😉

Cześć dziewuszki brzuchate!

Dziś się rozpiszę trochę bo już nie mam z kim pogadać... 😞

jestem, no w końcu tylko 2 strony do nadrobienia 😉 Nawet nie wiecie jak się cieszę, że tak mało napisałyście 😜:P:P:P:P:P Ostatnio w pracy nie mam chwili na brzuszek i siadam tylko popołudniami na chwilę, żeby poczytać ale na napisanie czegokolwiek nie mam już czasu. Ale jesczze tylko dziś, jutro i pojutrze i bede miała wolne!

Co do mojej lekarki to wczoraj wyszłam z przychodni i sie popłakałam na maxa. Mój mąż wściekły, sam już nie wie co robić. Dobrze, ze nie wszedł i jej nie nagadał, bo wiedział, że jeśli bedzie taka potrzeba to sama jej powiem co myślę. Nietsety póki nie znajdę nowego lekarza, bo mam taki zamiar, to jestem na łasce tej wrednej kwoki, bo potrzebuję zwolnienie. Wyobraźcie sobie, że kobieta głosem o 5 tonów wyższym zaczęła mi udowadniać, że mogę chodzić do pracy, pracować do ostatniego tygodnia ciąży tak jak ona!! Że ona ma cięższą pracę a dała radę i takie tam! Nie wątpię, ale nie będe ryzykować przemęczenia i zdrowia Basieńki bo kwoka mnie nawet nie zapytała na jakim stanowisku pracuję! A już nie wspomnę o braku podstawowych badań. Jestem w piątym miesiącu ciąży a tylko raz dostałam skierowanie na badania, nie mówiąc o tokso, żółtaczce i innych ważnych. Wogóle mnie nie informuje o czymkolwiek, a jak się jej pytam o cokolwiek to mam wrażenie, że jest jej to nie na rękę.

Jak kwoce próbowałam powiedzieć, że naprawdę juz nie mam sił na niektóre rzeczy, to mi powiedziała, że jak bede pyskować to mi nie wystawi zwolnienia! Poczułam się okropnie. Wiem, ze nie musi tego zwolnienia wystawić ale wystarczy normalnie powiedzieć.

Wczoraj kobieta w recepcji powiedziała mi, że musiałabym mieć zwolnienie na conajmniej 3 tygodnie, bo kolejną wizytę mam na za 3 tygodnie ustaloną. Wiec kwoka się wydarła, że chyba oszalałam, że mi da na 3 tygodnie. I że mam przyjść do niej za dwa tygodnie prywatnie, bo na NFZ juz nie ma terminów! Na szczęśćie to wydzieranie się na mnie słyszała także recepcjonistka i chyba mnie pożałowała i wpisała mnie zamiast kogoś, kto zrezygnował.
Poza tym recepcjonistka zauważyła u mnie niemiarowe tętno, lekarka nigdy mnie nie zbadała pod tym kątem, a przecież to nie takie trudne.

Wogóle mam wrażenie, jakby wszyscy mi próbowali udowodnić, ze decyzja o ciąży była w moim przypadku pomyłką, że sobie nie poradzę fizycznie i finansowo i takie tam... Normalnie ehhhhhhhhh.

Dobrze, że Was mam, bo nie miałabym z kim pogadać na ten temat...