Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
AgnieszkaK ale sama wiesz,ze z kazdym rokiem coraz wiecej uczuleniowcow sie rodzi :/ ale mysle,ze na poczatku bede prac w tych platkach mydlanych a pozniej w normalnych plynach i proszkach 🙂 ja mam tylko alergie na pylki ktora juz 2 lata nie dala o sobie znac, wiec mysle ,ze moje malenstwo na nic nie bedzie miec, tak jak tatuś 🙂

Hej laski

Właśnie wróciłam z odwiedzin u mojej koleżanki, tej co Wam pisałam , że urodziła córeczkę 60 cm i 4100 wagi. Jest taka słodka .... mąż mój był ze mną i po prostu oszaleliśmy, juz się nie moge doczekać do porodu, ale póki co musze sie nacieszyć jutrzejszym dniem bo jedziemy na usg 4d HURA i zobaczę moja kruszynkę 🙂

Fredeczka super zakupki porobiłaś.

Ewa Twój synek jest cudowny, sliczny, wspaniały 🙂

Co do prania to właśnie dużo młodych matek teraz mówi , że pierze w normalnych, najzwyklejszych proszkach. Hmmm .... ale ja chyba tez na poczatek popiorę wszystko w jakims specjalnym dla dzieci.

• Mamusia
Agnieszko super jest to usg 🙂 Mogę oglądać płytkę bez końca! Na pewno będziesz zadowolona 🙂 Każda z nas jest świadoma, że nosi w sobie dziecko, ale jak się je zobaczy to jest niesamowite uczucie. Mąż siedział wpatrzony w monitor i nie mógł się oderwać 🙂 Zobaczysz jakie emocje będziesz przeżywała jutro....

Ewa a imie dla synka wybraliście? My chyba jednak zostaniemy przy Ani. Nie wiem czy wam pisałam, ale jak dowiedziałam się, że jestem w ciązy to przyśniło mi się , że urodziłam dziewczynkę i dałam jej na imie Ania 🙂 więc chyba zostanie to imie.

• Mamusia
Jeszcze nie wybraliśmy, podoba nam się Piotruś, ale to nie jest jeszcze ostateczna decyzja 😉
Ania to bardzo ładne imię! Ja dla dziewczynki miałam wybrane Natalia albo Lena. No, ale na dziewczynkę sobie jeszcze poczekamy...

fredeczko zwykłe usg to też świetna sprawa! Zobaczysz swoją kruszynkę i dowiesz się czy wszystko ok!

• Mamusia
Fredeczka jak zwykle szaleje z zakupami:laugh: :laugh:

Ewa ślicznego masz synka...

Co do USG to różnie z nim bywa. Ja zrobiłam 3D, ale obraz nie jest zbyt wyraźny. 😞 😠
Najważniejsze że Morelka zdrowa. Wszystkie parametry OK.

Teraz czeka nas podjęcie decyzji odnośnie do imienia dla córy 😉

Ja też zakupiłam kilka ciuszków. Zaraz je wrzucę.

• Mamusia
Ale zaczne od zdjęcia mojej córy. Zdjęcia słabej jakości ale może znajdziecie jakiś punkt odniesienia 🤪
Moja mała myślicielka 🙂

[img size=250]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/myslicielka1.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
bylam wyprowadzic psa i sasiadka sie jedna uczepila,ze dalej trzeba isc na trawnik bo tutaj ludzie chodza. a ja sie wtedy wkurzylam i jej mowie,ze tam sie dzieci bawia w trawie i wszedzie wszystkim cos nie pasuje a ona mowi,ja tez mam pieska i go tam wyprowadzam a ja wtedy zaczelam sie smiac i mowie,ze wiem ale ze pani ma yorka ktory wazy moze 2kg a ja mam amstafa ktory wazy50kg i jest kilkakrotnie razy wiekszy od jej psa i ze nie dam rady go odciagnac jak zacznie sie zalatwiac a pozatym u nas na ulicy tylko ja i ona wyprowadzamy psy na smyczy a reszta sasiadow chyba nie wie co to jest i pelno kundlow lata po ulicy i po placu i sie rzucaja i chyba ja zamurowalo bo juz nic nie powiedziala i zamknela drzwi :P

• Mamusia
hehe...fajna rzecz...tylko jak dziecko jest bardzo ruchliwe to obraz jest trochę mniej czytelny:P

Nasza Morelka kotłowała się tam strasznie...No i niestety. Krzysiek stwierdził iż z tej płytki z zapisem USG nic nie może odczytać - nic nie widać. A ja widzę... 😉

A co do wizyt u lekarza to do tej pory miałam raz w miesiącu a od września wychodzi mi co dwa, dwa i pół tygodnia.