Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

EMMAX JA TEŻ ROBIŁAM WYNIKI I MÓJ HEMATOKRYT TEŻ WYNOSI 35 I SIĘ TROCHĘ ZANIEPOKOIŁAM TWOIM POSTEM BO JA NIE ZNAM SIĘ NA WYNIKACH WIĘC MUSZE CZEKAĆ DO PONIEDZIAŁKU AŻ LEKARZ MI POWIE CZY TO POCZĄTKI ANEMII 😞 😞 😞 LEPIEJ ŻEBY NIE 🥴 🥴 🥴

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

AKOMPF NIEKTÓRE KOBIETY CHODZĄ DO KOBIETY GINEKOLOGA BO TWIERDZA KTO LEPIEJ JE ZROZUMIE JAK NIE KOBIETA ALE W NIEKTÓRYCH SYTUACJACH JEST CAŁKIEM ODWROTNIE CZASAMI FACET POTRAFI LEPIEJ ZROZUMIEĆ KOBIETĘ I JEJ POTRZEBY. JA OCZYWIŚCIE NIE TWIERDZĘ ŻE MASZ IŚĆ DO GINEKOLOGA PŁCI PRZECIWNEJ ALE SZUKAJ KOCHANA LEPSZEGO BO TA ZDROWIE CI RUJNUJE.

• Mamusia
Agnieszka ma racje, nieraz kobieta ginekolog jest bardziej oschła i mniej delikatna niż nie jeden facet. Jeżeli nie masz problemów z ciążą (czasami gin. nie chcę przejmować pacjentek z problematyczną ciążą - za duże ryzyko nieznajomości karty i przebiegu ciąży) to może czas najwyższy zmienić prowadzącego

DagiM wszystko super, chyba się szykujesz an chłopczyka 🙂

Hemoglobinę mam na dolnej granicy normy, i krwinki też, jakos nie przejęłam się tymi wynikami najwyżej będę łykać żelazo i tyle, ale lepiej nie 🤪
Akompf, jakoś durna ta baba, może teraz boją się dawać te zwolnienie, ale nie wiem dlaczego jesteśmy prawie w 6 msc więc o co chodzi, kobieta w ciąży to najbezpieczniejszy pacjent do zwolnień, a oni takie cyrki robią 😠
Ciekawe co mnie jutro czeka, aż nie umiem o niczym innym mysleć 🤪

• Mamusia
Za to mam ciut większy problem z krzepliwością krwi ostatnio MPV miałam 19,8 a norma górna to 12,2. Patrząc z perspektywy czasu na planowaną cesarkę troszkę się tego boje. Przy Kubie dostałam krwotoku i to dziecko czekało aż mama dojdzie do siebie i zostanie wypisane ze szpitala 🙂.

• Mamusia
Akompf jak to nakrzyczala na Ciebie? :/ zmien lekarza kochana! bo tak dlugo nie pociagniesz, ja zmienilam i jestem zadowolona 🙂 jesli chodzi o te badania to tez tylko raz mialam robione teraz we wrzesniu bede miec zwnou na tarczcyce ale jutro popytam sie mojej doktor o te rozne badania i ogolnie. aha kochana z tego co wiem to pracujesz przy komputerze a kobietki w ciazy nie powinny pracowac przy nim dluzej niz 4godz dziennie! poki co moze idz do lekarza rodzinnego i popros go o zwolnienie?

Bti mi tez od kilku tyg siara cieknie, to chyba normalne wiec nie nie martw 🙂 poprostu kup sobie wkladki laktacyjne 🙂

DagiM wszystko wyglada jak nowe! pozazdroscic tylko 🙂

Moja tesciowa tez bedzie miec cesarke bo ma posladkowe.

• Mamusia
Aha zapomnialam napisac, poki co nie wydaje pieniedzy bo... :P byc moze czeka mnie weekend nad morzem 🙂 od piatku do niedzieli 😁 Marcin wczoraj gadal z kumplami zeby ponamawiali swoje kobiety na wyjzd 🙂 mam nadzieje ze wypali a jak nie to szaleje na zakupach i bede miec wymowke "poprawe humoru po niudanym wyjezdzie" 🙂

fredeczka, ja też pracuje 8 godz przy kompie ale jakoś ani pracodawcy ani lekarza to nie obchodzi 😠 lekarz uważa że takie sprawy powinno załatwić się w pracy, bo to pracodawca łamie prawo w tym momencie a nie on, a mój pracodawca zamilkł i udaję że nic nie wie, a ja już nie mam siły się z nikim kłócić 😠

• Mamusia
ehh :/ ja dobrze ,ze ja mam taka kochana szefowa co przyjdzie ,pogada,popyta sie co slychac, wypusci wczesniej do domu, da dzien wolny "w prezencie na kosmetyczke lub fryzjera" , spyta sie czy wszystko sie dobrze rozwija, czy przyniesc cos slodkiego. Ahh jak dobrze miec taka kochana szefowa 🙂 jak sie dowiedziala,ze jestem w ciazy to przeniosla mnie na sklep gdzie praktycznie nic do roboty nie ma. Przyjdzie kilka babeczek dziennie i zostawi gruba kase a malo wchodzi "zwiedzajacych" raczej same konkretne babki 🙂 ale na zwolnienie isc nie moge bo nie bede mogla skonczyc szkoly ehh :/ chociaz jeszcze sie we wrzesniu popytam w szkole jak to jest z tym L4 i z macierzynskim. moze cos tam zwolnienia wyskrobie 🙂 a jesli nie to pewnie szefowa pozwoli mi sie podpisywac na liscie obecnosci a nie przychodzic. a ja sie z nia tak chyba dogadam na ostatni miesiac 🙂