Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Eh szkoda 😞 ja też nie mam pewności czy mój będzie w domu a we francji jest tak że dostają dwa dni na okoliczność urodzenia się dzidziusia to niby tak jak u nas,ale jeszcze dostają dwa tygodnie do wykorzystania przez trzy miesiące po urodzeniu.Kurcze a u nas jak nie masz urlopu to nic nie dostaniesz.

• Mamusia
Dziewczyny powiem Wam tak szczerze jak by nie to że będę rodziła w obcym kraju nie znając języka to na pewno nie chciała bym żeby mąż był ze mną na porodówce może dziwna jestem ale syna urodziłam bez męża a leżąc na porodówce wyzywałam Go na czym świat stoi i chyba lepiej dla niego że Go nie było ze mną:laugh:

• Mamusia
Ja na porodówce to też nie wiem czy bym chciała meża niby przy pierwszym porodzie miał być ale że nie braliśmy porodu rodzinnego a zdarzyło się tak że rodziła jeszcze jedna to mąż nie bardzo mógł być przy mnie i czekał na korytarzu tylko czasem wchodził do mnie i mnie pocieszał,ale ja jakoś źle na niego reagowałam wszystko mnie po prostu drażniło :P

Agnieszka ja będę kupowała Avent i butelki i smoczki, siostra do synka ma od 1,5 roku i totalnie nic się z nią nie dzieje, tylko smoczki wymienia, od herbatki tez praktycznie nie zachodzę, są naprawdę super

Ja mam pytanie odnośnie szczepionki, w 2 czy 3 dobie podają dziecku szczepionkę (chyba przeciwko gruźlicy) czy orientujecie się czy można kupić jakiś lepszy rodzaj tej szczepionki niż ta którą podaję szpital, bo u małego mojej siostry chyba była jakaś zabrudzona, pojawił się straszny rumień, który pediatra kazał rozciąć, później się to przeniosło pod paszkę i grzebało 8 msc, masakra dlatego chciałabym kupić lepszą.

• Mamusia
hej 🙂 Zasiadłam ze śniadankiem gotowa na lekturę, a tu tak malutko do czytania :laugh:

Ja w ogóle nie mam pojęcia jaką butelkę mam kupić, ja to w ogóle zielona jestem :laugh: Muszę iść do tej szkoły rodzenia bo sobie nie poradzę.

AgnieszkoW super zestaw kupiłaś, teraz to już Ci chyba wystarczy tych ciuszków 😉

Wiola to przykre, ale co zrobić, czas szybko zleci i ani się obejrzysz i mąż będzie już przy Tobie.

Ewa, nie panikuj, może dzidziuś jest po prostu mniej aktywny, my tez mamy lepsze i gorsze dni, a poza tym ma jeszcze miejsce w brzuszku i może kopie a my tego nie czujemy przez powłoki brzuszne.
A z ta szczepionka to po prostu trzeba pytać pediatry, bo jak siostra wylądowała z nim w szpitalu wojewódzkim to lekarze pierwszy raz spotkali się z przypadkiem przecięcia szczepionki i przeniesienia w inne miejsce, ja już jestem przeczulona bo był z tym straszny problem niczym nie chciało się to zagoić.

NO WŁAŚNIE AVENT JEST DOBRY I SŁYSZAŁAM ŻE DR BROWNS TEZ JEST SUPER. SZWAGIERKA MIAŁA WŁAŚNIE DR BROWNS I SOBIE BARDZO CHWALI 😉 😉 TU MACIE LINKA ABYŚCIE MOGŁY ZOBACZYĆ JAK ONA WYGLĄDA http://www.allegro.pl/item700426972_dr_browns_240ml_szeroka_szyjka_but_antykolkowa.html