Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

ja łóżeczko mam obiecane w spadku, wiec pościel dokupię, natomiast wózek to baaaardzo trudny wybór, ale jeszcze jest trochę czasu, bo i tak po porodzie mąż kupi, więc na razie oglądam, podoba mi się X-lander xa

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Znajoma właśnie ma z tą rurką,ale jakiej firmy to nie zauważłam a byłam wczoraj u niej :P nawet też nie zapytałam jak jej się sprawdza ta butelka 🙂

Ja wózki mam dwa na oku wczoraj siedziałam i ze znajomą oglądałam,ale nie ma takiego wózka co by miał wszystko tak jak ja chce w jednym :P na razie czekam na męża i razem coś postanowimy po za tym musze jeszcze połazić po sklepach i pooglądać.A łóżeczko też już wiem jakie bym chciała 🙂

to szukaj leciutkiego wózeczka, bo będzie problem ze zniesieniem.
Tak się zastanawiam jak bardzo wykorzystam gondolę w wózku, ciekawe czy zima będzie łagodna bo nie chciałabym siedzieć w domku całą zimę z maluszkiem tylko na spacerki chodzić.

działa na 100%, sama wypróbowała i teraz mam spokój, bo mnie jak złapało to 3 dni mnie tak nogo bolała, że chodzić nie mogłam, a teraz prostuje nogę jak najmocniej i naciągam paluszek i szybko mija.

JA Z MOIM STARSZYM SYNKIEM ZARAZ WYCHODZIŁAM NA DWÓR NA DRUGI DZIEŃ PO WYJŚCIU ZE SZPITALA A URODZIŁAM 9 GRUDNIA TAKŻE TERMIN MAM PODOBNY. TRZEBA HARTOWAĆ MALUSZKA OD SAMEGO POCZĄTKU

NO NA TAKA TEMPERATURĘ TEŻ NIE ZDECYDOWAŁABYM SIĘ WYJŚĆ NA DWÓR SAMA A CO DOPIERO Z MALUSZKIEM 😉 😉 BRYYY AŻ MNIE CIARKI PRZESZŁY NA SAMĄ MYŚL O TAKIEJ TEMPERATURZE :P :P :P

• Mamusia
Pewnie, że trzeba hartować maleństwo ale nie ma co przesadzać i zaraz wychodzić na dwór, przecież dziecko musi się napierw przyzwyczaić do świata zewnętrznego. AgnieszkoK jeżeli mogę spytać to po co i dlaczego wychodziłaś z dzieckiem na dwór na drugi dzień po porodzie??? 😮

Po co kupujecie te butelki teraz, nie planujecie karmić dziecka piersią? Z tego co wiem to jak dziecko pije mleko matki to nie trzeba go dopajać, więc?

• Mamusia
No ja moją małą to najpierw wietrzyłam przez okienko 🙂 a wyszłyśmy po jakiś dwóch tygodniach dopiero.

A buteleczki też nie będę kupowała od razu bo ja zamierzam oczywiście karmić,ale jeśli się zdecyduje to na Aventa właśnie myśle że dziewczyny też raczej przyszłościowo myślą 🙂

Ja też zamierzam karmić piersią, ale w mojej rodzinie niestety często jest z tym problem, więc na wszelki wypadek kupię butelki, to się nie przeterminuje a z racji tego że będę rodziła w okresie świątecznym, mogę mieć później z tym problem, bo mleko ewentualnie w aptece dostanę, butelki pewnie też ale wolę mieć w domu.

JA MIAŁAM WYWIAD ROBIONY W SZPITALU. JAK MAM ZAMIAR OPIEKOWAĆ SIĘ DZIECKIEM??? I ZAPYTAŁAM SIĘ TEJ KOBIETY CO ROBIŁA TEN WYWIAD KIEDY MOŻNA Z DZIECKIEM WYJŚĆ NA SPACER WIĘC ONA ODPOWIEDZIAŁA MI ŻE JEŻELI NIE MA MROZU BĄDŹ JEST TAK DO -2 STOPNI, NIE PADA DESZCZ ANI ŚNIEG I NIE WIEJE MOCNO WIATR TO MOŻNA WYJŚĆ ZARAZ PO WYJŚCIU ZE SZPITALA WTEDY DZIECKO NAJLEPIEJ PRZYSWAJA SIĘ DO OTOCZENIA I HARTUJE. A PAMIĘTAM ŻE POGODA BYŁA CUDOWNA I WYSZŁAM Z NIM NA SPACER 😉 😉 😉 😉 😉 😉
JA TEZ ZAMIERZAM KARMIĆ PIERSIĄ ALE W BUTELKĘ TRZEBA SIĘ ZAOPATRZYĆ BO TO RÓŻNIE BYWA 🙂 🙂 🙂 🙂