Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
AgaK kaydz statek ma inny kurs a nie wysyłają 2 razy na ten sam rejs. 🙂

Tez bym się hopsnęła na rejsik, ale to może w przyszłym roku, trzeba zbierac kase na bilet do Stanow 🤢 😮 😲

My juz po kąpu kąpu, położyłam młodą do łóżeczka może sama zaśnie chociaż nie sądze.

Idę robić kalacyjke.

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ewo jaki smakosz z Piotrusia 🤪 😁 😁
Wiola możesz jechać na miesiąc 😉 Kawiarenka internetowa tam jest, więc i tak nas nie opuścisz 😁 😁 😁

WIOLA ALE MASZ MEZA SZYCHE. NO NO 🙂 GRATULUJE KOCHANA 🙂
STATEK ZAJEBISTY

EWO PIOTRUS JEST SUPER , WIDAC ZE MU CHLEBEK SMAKUJE

PANNO NIKT DZIEKUJE ZA MIŁE SŁOWA POD ADRESEM LENY

PADAM...SPAC MI SIE CHCE ALE CO Z TEGO JAK LENIE NIE 😞

Wiola, ale stateczek, nono 🙃 🙃
to może ja pojadę z wami jako wasza osobista pokojówka 😁 😁 😁 😁

Piotruś ty sie tylko nie przejedz 😜

MATKO CO SIĘ DZIEJE Z TYM BRZUSZKIEM 😞 MOGŁAM WEJŚĆ NA GŁÓWNĄ STRONĘ ALE DALEJ JUŻ NIE 😠 😠 A I TERAZ COŚ NIE TEGES MI CHODZI 😞

MAMUSIE JA SIĘ JUŻ POŻEGNAM Z WAMI 🙂
A I CIOCIA ZASZŁA DO MNIE I POWIEDZIAŁA MI ŻE JUŻ OGRÓDKI SĄ ZALANE 😞

DOBRANOC 😘 😘 😘 😘

kajtucha 😁 😁 NIEZLE CIE TEN PIESEK UZADZIL 😁 😁
mitka cora rosnie .. zacznij sie przyzwyczajac 🙂
agnieszkaw26 to twoja mloda chyba pierwsza zacznie raczkowac 🤪
moj mlody tez juz posmakowal skorki od chleba i tez mu smakowalo bo jak zabralam to byl wielki krzyk
spolczuje wam dziewczynki z ta woda ... ja bylam dzis zobaczyc jak wyglada rzeka i powiem wam ze wrocila do normalnego stanu a domu dziecka nawet ogrodzenia nie tyklo
moj tez potrafi juz nozke chwycic ale nie wklada do bozki ... a ostatnio to nawet nie chce lezec na brzusk u 😞
ale piotrus wcina chlebek 😁
wiolu statek pierwsza klasa 🤪
ide lulu i szkrasba uspic bo sie nadal bawi w najlepsze moze mi sie uda ... sorki za bledy ale on tez postanowil napisac do ciotek

,m ghhhhhhhvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvrty5vb5funttttttt yy
lkj g h6uhhttttu ffnnnnnnnh

napisal wam dobranoc 🤪 🤪 😁 😁

• Mamusia
Witam dziewuszki 🙂

Chyba coś Pan Admin wreszcie naprawił bo mogę pisać 🤪 Nareszcie tak się stęskniłam. ale czytałam nabieżąco.

Wiolu ale superancki stateczek , też bym takim popływała ale cóż pozostaje mi tylko prysznic 😁
I jeszcze Wiolu pytałaś o zagęszczanie zupki - ja zagęszczam kleikiem kukurydzianym, wprowadziłam kaszę jaglaną i jęczmienną. Kaszy manny jeszcze nie dawałam ale jest następna w kolejce.

Chlebek też już jemy ale moje dziecko jest leniwe i mamusia musi go trzymać dziecku w buźce 😁

Ciuszki też macie superowe jutro pochwalę się co Antoś ma na lato albo na ciulato. Bo jak tak dalej pójdzie to będzie trzeba kombinezony wyjąć 😠

No i jeszcze Mittko i Wiolu znowu zostałyście słomianymi wdowami. Ale ja bym chyba wolała takie życie niż takie jak mam. Niby facet prawie cały czas w domu a ciągle go nie mam 😞

• Mamusia
tak tak wy się śmiejcie z mojego psa a ja to gówno musiałam usuwać tymi ręcami!!! swoimi gołymi!!! i do teraz czuję ten syf!!! mam wrażenie jakbym miała do gówno pod nosem a tylko wspomnę że przez ten katar to moje czucie jest takie że nie czuję nawet zapachu obiadu, kupy małego 🙂 czy śmierdzących nóg brata 🙂 🙂 w ogóle nic nie czuję... a gówno czuję nadal... tak na niego nawrzeszczałam że teraz się mnie boi.

Któraś z was pytała czy przepajam małego, ja tak. Mały nauczył się picia bo miał żółtaczkę i od początku życia dostawał wodę z glukozą no i nauczył sie że można pić co innego niż z cyca. Daję mu herbatki hippa z kopru albo uspakajającą lub poprawiającą trawienie kiedy np. przez cały dzień kupy nie zrobił no i od kilku dni daję mu soczki te po 4 miesiącu i już nie mogę się doczekać kiedy pojadę na targ do znajomego z wazywami i owocami i sama zacznę Szymkowi przyrządzać soczki 🙂

byłam dziś w rossmanie, kupiłam ich pieluchy babydream bo miałam je po wyjsciu ze szpitala, dostałam dla malego od ciotki i nie mogłam narzekać więc kupiłam i teraz żeby sprawdzić no i trafiłam na promocję, paczka 20zł za 40 sztuk. Kupiłam kuzynce w prezencie na absolutorium książkę Nory Roberts bo ona lubi romansidła no i soczki małemu 🙂

Gosi super że jesteś z nami 🙂

a mi brakuje Skórki...

Wiolka ale zajebisty ten statek!

AgaK, Lenka zarąbiście chodzi i tak jak napisała Picasso oj zaraz zacznie raczkowac 🙂

lecę spać bo mały juz dawno śpi, papapa

• Mamusia
Hej Mamusie, dwa dni bez Was to niemalże wieczność 🙂 🙂 Postów nie dam rady nadrobić (50 stron) 😜 😜
My byłyśmy wczoraj u koleżanki...która ma córkę o 5 miesięcy starszą od Madzi. Hehe...dziewczyny się nakręcały w temacie płaczu... 😁 😁
Moja była zainteresowana zabawkami...no i nakarmiłam ją w krzesełku tzn. pierwsze kilka minut bo koleżanka ma drewniane bez możliwości regulacji konta nachylenia...tak więc Madzia wytrzymała w pozycji sztorcowej kilka minut i później zaczęła już trochę lecieć na boczek....
Kupiłam Madzi taki fartuch do jedzenia....super sprawa. Ubranka się nie brudzą.
Dziewczyny czy Wy dajecie dzieciakom chrupki kukurydziane?

No i napiszcie w skrócie co się działo przez te dwa dni... 🙂 🙂 🙂

Widzę iż dajecie już chlebek dzieciakom. A ja jak pytałam się ostatnio pediatry to powiedział iż zarówno chrupki jak i chlebek itd można dawać od 7-8 miesiąca. Oszaleć można z tym rozszerzaniem diety....

• Mamusia
Cześć mamuśki 🙂

Jak to fajnie tak z rana was przywitać 😁

U nas nocka rewelka, pomimo że Antek zjadł tylko 40 ml spał do rana. Moje dziecko chyba jest przejedzone 😁

Kasiu wiem co przeżyłaś z wysmarowanym psem . Bo mnie też kiedyś to samo zrobiła już nieżyjąca sunia. Myślałam że ją zabiję a ten smród to sie ciągnął za nią oj jeszcze długo 😜

Narobiłam sobie tostów na śniadanko ale pychotka. I ja mam sie odchudzić 😁

WITAM

NOCKA TAKA SOBIE, 3 POBUDKI O 1 O 3 I O 5 😠 I SPANIE DO 7.20

PERSY JA DAJĘ CHRUPKI. MOIM ZDANIEM SĄ NAWET BEZPIECZNIEJSZE NIŻ CHLEB BO ROBIONE TYLKO Z MĄKI KUKURYDZIANEJ...

JEŚLI CHODZI I PRZEPAJANIE TO LENKA NIE CHCE PIĆ NIC INNEGO NIŻ CYC. NIE TOLERUJE BUTELEK. CZASEM DAM JEJ SIE NAPIĆ Z ŁYŻECZKI LUB ZE SZKLANKI. FAKT ŻE POŁOWA WODY CZY SOCZKU ZNAJDZIE SIĘ NA UBRANKACH ALE COS TAM ZAWSZE DO BRZUSZKA POLECI 😉

KAJTUCHA MI TEZ BRAKUJE SKÓRKI, WCZORAJ WIECZOREM O NIEJ MYŚLAŁAM ...
I TRZEBA BYŁO SOBIE UBRAC GUMOWE RĘKAWICZKI DO MYCIA PSA 😁

MITTKO NIE MARTW SIĘ , MIESIĄC SZYBKO ZLECI I MĘZUŚ ZNOWU BEDZIE CI GOTOWAŁ KAPUŚNIAK 🙂 CO MA POWIEDZIEĆ BIEDNA WIOLA, TYLE CZASU... NIESTETY JAK CHCESZ MIEC TROSZKĘ WIECEJ GROSZA TO TRZEBA COŚ CZASEM POŚWIĘCIĆ 😞

GOSIU MASZ TAK JAK JA, MOJEGO MĘZA TEZ WIECZNIE NIE MA W DOMU. WIECZORAMI PRZYJEZDZA. KĄPIE SIĘ, ZJE COŚ, POBAWI CHWILKĘ LENKE I ZASYPIA ZMĘCZONY 🤨

A CO DO LENKI TO NIECH JESZCZE NIE RACZKUJE, MA CZAS 😁 I JA NIE MUSZE ZA NIĄ GANIAĆ 😁 😁

ŻYCZE WAM MIŁEGO DNIA

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂

U nas nocka spoko,tylko małej przed 6 zachciało się bobasa i zasnęła dopiero 6:30 kiedy o 7 trzeba wstać wyszykować iśke 😜

Kajtucha AgaK to ma Bartka 🤪 a Lenke AgaW 🤪 hehe spoko wiem co innego w myśli a literki czasem umykają 🙂

Persy ja już dawno daje chrupki kukurydziane i z tego co wiem niektóre dziewczynki też dają,nic małej nie ma a wcina ze smakiem więc czemu ma nie jeść 😜

A tak po za tym po staremu,ja znów zostałam sama,dzisiaj Wioli mąż wyjeżdża no i Kajtucha musiała śmierdzącego psa wykąpać 🤪 haha wybacz Kasiu ale ubaw jes.Chociaż wqiem co to za dziadostwo bo sama kiedyś mojego jamnika nieraz musiałam prać z takich smrodów.Dodam że mój jak mi uciekł to wiedziałam gdzie go szukać-na śmietniku 🤪 😁

• Mamusia
AgnieszkoW mam nadzieję że miesiąc,ale sama wiesz jak to się wszystko przesuwa.Jak już pojechał do tej francji to się boje że utknie.No i nici będą z moich planów wyjazdu do niemiec 🤨

A i zapomniałam Wam napisać MAM SŁONECZKO 🤪 🤪