Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tak ona se kupi po co jak synuś jej przyniesie 😠 mamy tam jutro jechać i aż mnie nosi pewnie zaś przylezie ten drugi brat z tą swoją piękną jeszcze ani razu się nie zarzyło żebyśmy tam nie pojechali a ich nie było.Ostatnio mieliśmy jechać w niedziele ale się rozmyśliliśmy no Piotruś właśnie szedł no kuźwa ciekawe kto mu powiedział że my będziemy.Pojechaliśmy w tygodniu myśle nie będzie ich bo on w pracy a dupa przylazła sama z tą małą jeszcze mnie wkurwiła 😠 jezu jak ja nie cierpie tej laski od brata mojego męża 😠 dziecko ma starsze o 5 miesięcy i myśli że mądra jest i mnie będzie radzić jak wychowywać 😠 no pojebana 😠

Dobra sorki za ten wywód,ale musiałam się komuś wygadać 🙂

MITTKO KOMU JAK KOMU ALE NAM MOŻESZ ZAWSZE MARUDZIĆ 😜 POZA TYM WSZYSTKIE PRZECIEŻ MUSIMY SIĘ WYGADAĆ I CZASAMI LEPIEJ OBCYM OSOBOM NIŻ RODZINIE 😉 JA MOJEJ BRATOWEJ TEŻ PEWIEN CZAS NIE TRAWIŁAM BO ONA WE WSZYSTKIM BYŁA NAJMĄDRZEJSZA ALE MÓJ TOMEK RAZ JEJ DOGADAŁ WIĘC TERAZ JEST OK 😁 😁 😁 😁

MÓJ SIĘ ŁOBUZ WYSPAŁ I ZARAZ ZMYKAMY NA SPACEREK I NA ZAKUPKI OD RAZU BO W LODÓWCE PUSTKI 🥴 😁 😁 😁 😁

MITTKO JA CIEBIE DOSKONALE ROZUMIEM. MOJA TEŚCIOWA JAK NAS ZAPRASZA NA OBIAD TO TEZ ZARAZ DZWONI PO BRATA MĘZA A ON Z CAŁĄ TA FERAJNĄ 3 DZIECI PRZYJEŻDZA I HAŁAS NIESAMOWITY...

LENIE KASZKA NIE SMAKOWAŁA, POZA TYM TROCHE POBRUDZIŁA BRODE I OD RAZU JEJ SIE ZACZERWIENIŁA I JAKIES MALEŃKIE KROSTECZKI WYCHODZĄ 😞 NIE BEDE JEJ DAWAĆ WIECEJ TEJ KASZKI. A BYŁA TO BANANOWA Z NESTLE...

• Mamusia
Witam piątkowo 🙂

Ale się rozpisałyście 😁

Teraz ja spróbuję moja pamięć i postaram się odnieść do Waszych postów

Aniu jeżeli nic Twojemu dzieciaczkowi nie dolega po takim jedzeniu to niech je . Lepsze to niż nic. Antoś wczoraj spróbował malutki kawałeczek szyneczki. Trochę się krzywił ale pomemlał i zjadł 😁

Wiolu może ty spróbuj tak jak Ania karmić Majeczkę

Wczoraj była inauguracja truskawek, Antoś zjadł trzy zmiksowane z innymi owockami. Smakowało i to bardzo. Jak to dobrze że nie mam z nim problemu co do jedzenia. Bo Mateusz to podobnie jak u Gosi i AgiK. Chudy niejadek 🙃

U mnie też brak chęci do sprzątania. Popołudniu plotkuję z sąsiadką. Oj jakie ona ma problemy.
Ma męża alkoholika, masakra.
Ale dzisiaj postanowiłam chociaż lodówkę rozmrozić bo już ledwo szuflady odsuwam 🤪

Hej dziewuszki!!!!

Jejku jak ja Was mocno przepraszam, że nie zaglądam tu - tzn zaglądam czasami ale nie odpisuję, bo na to juz czasu i sił już brak... U nas średnio....

Z Basiulkiem wszystko w jak najlepszym porządku, rozwija się normalnie tylko w swoim tempie, ale tyłów nie ma większych. W szóstym miesiącu pierwszy raz fiknęła z brzuszka, a 14 czerwca zobaczylismy wybijający się pierwszy ząbek. Teraz fika jak ogłupiała z brzucha na plecki i odwrotnie, akrobacje robi nawet przy oliwkowaniu po kąpieli ;] Na kocu pod zabawkami obraca się o 360 stopni jak wskazówki zegara ;] Nieźle się nagimnastykujemy obie ;]

A jesli chodzi o to co u nas no to kończy się rok szkolny i męzunio zaraz ma wakacje. Pewnie pójdzie do jakiejś pracy bo kasa potrzebna, Ale i tak musi szukać bo w szkole nabór słaby i nie będą mieli godzin... 😞 A u mnie..? Mega średnio... Na powrót do pracy dostałam propozycję - albo mnie zwolnią albo dorzucą kolejne 2 regiony do ogarnięcia... Wybór był prosty - poleciały dziewczyny ze Szczecina i Wrocławia 😞 a ja zdalnie wykonuję ich pracę i zajmuję w sumie jedno stanowisko ale roboty jak na trzech.... no i pensję mi obcięli... Jakoś sobie radzimy póki co, ale udziela nam się... Ale co marudzic, przynajmniej mam pracę... a to, że płaca psie pieniądze to juz pikuś.... Więc wybaczcie, że nie zaglądam bo jak wracamy do domu to jesteśmy tak padnięci, ze nawet na figle nie mamy siły 😞 Oprócz tego wozimy Basię do babci taki hektar... a moja mama kompletnie sie docięla i nie moge liczyc na żadną formę pomocy od niej... Ale przynajmniej sie nie kłócimy ;]
Mysle pozytywnie ale czasami nie mam pomysłów co dalej... Grunt, że wszyscy zdrowi ;]

Wszystkim grudniowym dzieciaczkom przesyłam moc buziaków a grudniowym mamom życzę jak najwięcej wolnych chwil, żeby mogły ze swopimi maluchami go spedzac!!! Buziole!!!!!!

• Mamusia
O Akompf SUPER że zajrzałaś 🙂
Ciesze się że zdrówko Wam dopisuje,przykro mi tylko że w pracy tak Ci się pomieszało.Nie martw się jednak kochana wierze że wszystko wkońcu obróci się ku dobremu 🙂 Ważne że Basieńka dobrze się rozwija a reszta myśle przyjdzie z czasem.W każdym bądź razie ja mocno trzymam za Was kciuki 😘

A ja postanowiłam zrobić porządek w swojej szafce i narazie marnie mi to idzie 😜 😁

• Mamusia
Hej kochane widzę że się żalicie to ja też się pożalę na mojego męża normalnie ale się wkurwiłam był od poniedziałku na wyjeździe wrócił wczoraj o 14 i jak wrócił o tej 14 tak siedział przy komputerze do 23 a o 23 mu się na amory zebrało no głupi chyba ja potrzebuję się wyspać zjechałam go z góry na dół i obraza majestetu. No normalnie jak można przyjechać na jedno popołudnie bo dzisiaj znowu pojechał i mieć wszystko w dupie kręgosłup mnie boli nawet człowiekowi nie pomasuje na cholere mi taki chłop chyba się rowiodę jestem już tak zdesperowana że musiałam się wyżalić wybaczcie ale aż mi lepiej 😜

• Mamusia
hej!

GosiuG fajnie, że Antoś tak ładnie wszystko wcina, pewnie niejedna z nas Ci zazdrości 😉

AgaW ja kupiłam jogurciki z nestle o smaku gruszki, przy kilku pierwszych łyżeczkach Piotruś sam otwierał buźkę, a później już nie chciał. Może się po prostu najadł 😉 Jak dla mnie za duże są te pojemniczki.

Mittko no jakby synuś mógł odmówić mamusi? 😁 😁 😁

Gosia 2301 no tak to jest z facetami, czasem wątpię, że im zależy na czymkolwiek oprócz amorów 😠 Ugotuj, posprzątaj, wypierz, zrób zakupy, wychowaj dzieci, a wieczorem bądź piękna i wypoczęta i... chętna 😉

Akompf no najważniejsze, że zdrowie jest! Też trzymam kciuki żeby wszystko Wam się ułożyło! No kiedyś musi być lepiej!
Dla Basi moc buziaków 😘 😘 😘

Mittko - Emilka jest śliczna ;] a porządek możesz tez w mojej szafie zrobić ;] To jest rzecz, która odkładam w czasie bo jak rozgrzebię to mi cały dzień zejdzie ;]

Gosiu! Jak ja tęsknię za tym stanem!!!! Nawet ne wiesz jak Ci zazdroszczę, choć my musimy z decyzją o drugim dziecku jeszcze sporo poczekać ;] A co do faceta to tez bym sie wkurzyła ;] Nie dośc, że Ci ciężko to jeszcze potrzebujesz Jego oparcia a on przy kompie 😞

Ewus, dziekuję za miłe słowka i za buziaki dla Baśki ;]

A muszę Wam sprostowac bo się źle z tym czuję. Moja mama nam pomaga - nie dokładamy się chwilowo do rachunków... No i z Basia czasami przyjdzie pobawic się ;]
A co do mojej racy - to lubie ją a jak mam jej wuchte to szybciej czas leci ;] ale jak sie czegos nie dopilnuje to jest ciężko...;] A teraz tymbardziej niełatwo o pomyłkę...

• Mamusia
Akompf wszystkiego naj dla Basieńki i dużo buziaków 😘 😘 😘 😘

A ja do was pisałam a w tym czasie z lodówki woda mi się lała 🤪 Idę sprawdzić postępy w jej rozmrażaniu.

Agnieszko ja też nie daję kaszek bananowych ale ze względu na ich zapach. Wszystkie bananowe jednakowo według mnie śmierdzą 🤪

• Mamusia
Gosiu2301 no ja wiem kobietko o czym Ty piszesz mój też tak potrafi zrobić przyjedzie na chwile a większość czasu przed kompem spędzi 😠 nie martw się kochana palnij tego swojego w główke to może mu się naprostuje 🤪

A ja PROTESTUJE 😞 😠 😮 przeglądam te ciuchy i w tyle fajnych się nie mieszcze 😞 nie wiem o co chodzi waga taka jak sprzed ciąży a przymierzyłam teraz te rybaczki co to je nosiałam na początku ciąży (ciążowe) to w ciąży mi z dupy leciały a teraz są opięte 😞 😞 ooo masakra stop musze się maksymalnie odchudzić!!!!!!!!!!!!!!

• Mamusia
Ewo przynajmniej Tosiek ładnie je bo Mateusz to nieźle mi daje w dupę. Chociaż on to bardziej mnie nabiera bo jak jest u mojej mamy czy siostry to wszystko wcina. Więc to są bardziej jego fanaberie niż nie jedzenie. Ja się już przestałam tym przejmować. Jak będzie głodny to sam poprosi 😁

MY JUŻ PO ZAKUPACH 🙂

GOSIU 2301 PALNIJ TEGO SWOJEGO FACETA W ŁEB I POWIEDZ ŻE W TM STANIE POTRZEBUJESZ CZUŁOŚCI A NIE MĘŻA SIEDZĄCEGO PRZED KOMPEM 🙂

EWO A JAK TAM ZĄBEK PITERA JEST JUŻ BARDZIEJ NA WIERZCHU???

AKOMPF SUPER ŻE DO NAS ZAGLĄDNĘŁAŚ 🙂 JESZCZE RAZ DLA BASI MOC BUZIACZKÓW 😘 😘
FAJNIE ŻE WSZYSCY JESTEŚCIE ZDROWI A PRACA DOBRZE ŻE JEST BO GORZEJ BY BYŁO GDYBY JEJ NIE BYŁO, PRAWDA 😉 TRZYMAJCIE SIĘ CIEPLUTKO 😘 DACIE RADĘ 🙂

MITTKO TO JAK SIĘ ROZPĘDZISZ Z TYMI PORZĄDKAMI W SZAFIE TO JESZCZE U MNIE CZEKA 😜 😜 😁 😁

Witam Kochane Mamusie 🙂

U nas nocka średnia, bo mała non stop się drapała i musiałam trzymać ją za rączki 🤨 Pomijam fakt, że zasnęła dopiero o 22.30 🤨
Poza tym mam dzisiaj dzwonić do lekarza i powiedzieć jak wygląda skórka Mariki. A nadal wygląda źle. Jak mi przepisze kolejny (trzeci!!) antybiotyk to się pochlastam 🤔 Nie wiem jak już pomóc swojemu dziecku. Nawet diety nie możemy rozszerzyć przez to wszystko i nadal podaję jej tylko jabłkową kaszkę i jabłko ☺️

Akompf Kochana jak się cieszę, że zajrzałaś!!! Wszystkiego najlepszego dla Basieńki. Dużo zdrówka. A Tobie i Twojemu mężowi życzę, by w końcu zaczęło coś się układać. Wiem jak problemy potrafią przytłoczyć człowieka 🤨 U nas też nie jest jakoś kolorowo, więc Ciebie rozumiem. No i w dodatku jeszcze operacja Mariki przed nami...
Gosiu2301 masz prawdziwego faceta w domu. Tacy to już oni są po pracy chcieli by tylko mieć rozrywkę i wymigują się od obowiązków 😠

Przestańcie już o tych truskawkach, bo mi ślinka cieknie 😁

• Mamusia
Ta mnie to już nic nie pomoże 😠 brzuch jak w 5 miesiącu ah wogóle szkoda gadać zła jestem na siebie i tyle 😜

Hhaha nie rozpędzajcie się dziewczynki swoje rozwaliłam i tak leży,mała się obudziła to musiałam jej dać jeść a teraz to z Wami siedze 🤪 😁

• Mamusia
Mittko daj se siana 😁 😁 😁 Dieta lodowa Gosi bardzo mi się podoba i chyba z niej skorzystam 😁 😁 😁

PannoNikt no niech to cholerstwo da już sobie spokój! Jejku no współczuję Marice i Tobie też! Żeby to jej chociaż nie swędziało!

AgaK nie wiem 😁 Cały czas jest taka biała kropka, łyżeczką nic nie słychać, ale jak dotykamy palce to wydaje nam się, że to ząb 😮 Nawet wczoraj wieczorem leciałam do apteki po żel na dziąsła.

AgaW coś macie gorsze dni z mężem, ale to minie 😉

Piter strasznie polubił brzoskwinie, jeszcze nic nie jadł z takim apetytem 🤪 no i ulubiona zupka -jarzynowa z kurczakiem z bobovity, tylko ją wcina 😮
Dawałyście dzieciom takie zwykłe biszkopty?? Mittko Ty dziś o nich pisałaś i zastanawiam się czy kupić Piterowi.

• Mamusia
Zwykłych jeszcze nie dawałam dawałam te takie podłyżne jak języczki z sana ale to moja też za szybko to łamie i duże kawały wkłada.Najlepiej to jej poszedł zwykły wafelek śmiankowy którego raz na dworze dała jej moja koleżanka.

PannoNikt kurcze biedna Mariczka a ty r dzieciaczki a ty tezem z nią,że też te dzieciaczki już od małego muszą tak cierpieć 😞 zdrówka dla Was i żeby to cholerstwo wreszcie sobie poszło 😠

AgnieszkoW co się stało????

PannoNikt - a co sie dzieje Marice? Co to za operacja ją czeka? Kurde ciasna... Buziole na pocieszenie! Nie wiedziałam...

Ile grudniowych dzieciaczków ma juz ząbki? 🙂

Basia je w sumie wszystko co jej podaje, zaczęłysmy z teściową nawet pół żółtka podawac i czasami ten gluten ale bez wariacji. ciekawa ile jest rzeczy o których nie wiem? 🙂
Siedżą juz wasze pociechy? Widziałam, że Madzia Persy juz bez krępaki sobie siedzi ;] A Julii maluch z podusiami?!

AKOMPF ZĄBKI JUŻ MAJĄ :
WIKI FREDECZKI
BASIA AMI
MIKOŁAJ SKÓRECZKI
MAJECZKA WIOLI
MARIKA PANNYNIKT
AMELKA AANNIIUUSSII174
NO I CHYBA PIOTRUŚ EWY TEŻ ZARAZ BĘDZIE MIAŁ 🙂 A JEŻELI KOGOŚ POMINĘŁAM TO BARDZO PRZEPRASZAM 🙂 🙂 🙂