Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Kamil właśnie wciął zupkę Warzywa z kurczakiem i jabłkowym puree 🙂 wcześniej nie chciał jeść pewnie teraz przyszła jego pora 🙂 a gdzie Wy Kobitki jesteście 😲

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ASIULA JA JESTEM SAMA NA PLACU BOJU I TYLKO SPRAWDZAM CZY SIE KTOS ODEZWAŁ. FAJNIE, ŻE KAMILKOWI POSMAKOWAŁA ZUPKA 🙂

ANIU JA TAM CIE ROZUMIEM, NIE POTEPIAM MATEK KTÓRE KARMIĄ TAK DZIECI. KAŻDA MATKA MA SWÓJ ROZUM I UWAZAM, ŻE NA PEWNO NIE ZROBISZ DZIECKU KRZYWDY. KIEDYŚ TAK KARMIONO I JAKOŚ ,,WSZYSCY" ŻYJEMY I JESTEŚMY ZDROWI. SZCZERZE MÓWIĄC JA SIE STARAM PRZESTRZEGAC WŁASNIE TYCH ZASAD KSIĄŻKOWYCH, ALE CO JAK NIE MA INNEGO WYJŚCIA, NP W TWOIM PRZYPADKU?? KAŻDA MATKA WIE NAJLEPIEJ CO JEST DOBRE DLA JEJ DZIECKA.

• Mamusia
Anniusia spoko, jak Twoja takie rzeczy wciąga bez problemu to wszyscy co Ci mówią, że nie powinnaś tego dziecku dawac powinni się pocałować w dupe 😜 😜 ty to jej podajesz po konsultacji z lekarzem, prawda???

Podałabys mi linka do NK? Żadko piszesz a mamy taki sam problem 😉 🙂

Asia ty weź mnie nie denerwój 😁 bo po dupie dostaniesz! 😁 😁 😁 😜 😉

MÓJ BARTOLINEK JUŻ PO KĄPIELI 🙂

ANIU I JA TOBIE NAPISZĘ ŻE JEŻELI AMELKA TO JE TO JEJ DAWAJ JAK NAJBARDZIEJ I NIE ZWAŻAJ NA CZYJEŚ GADANIE 🙂 WAŻNE ŻE CHOCIAŻ TAK JE 🙂
WIOLU MOŻE TY SPRÓBUJ W TAKI SPOSÓB JAK ANIA 😉

http://nasza-klasa.pl/#profile/1426786 Anna Krawczyk to ja.
Po konsultacji z lekarzem daje jej budyń na mleku łowickim i danonki. Pediatra powiedziała mi, że mam jej jak najwięcej Danonków dawać, bo jeśli mleka nie pije, to wapń i białko musi z kądś mieć... Budyń polewam jej sokiem z herbapolu malinowym, ale o tym juz lekarzowi nie mówiłam, bo jak to mittka napisała mi sie wzielo i zapomniało 🙂 ale jeśli je już tak ze 3tygodnie i nic jej nie jest to chyba ten sok jest dla niej ok...
Najwięcej rzeczy konsultje z moim dzieckiem 🙂 jak widze, że jej smakuje, brzuszek nie boli, wysypki nie ma, kupki są w miare ok to jej daje. Najważniejsze, że je i nic jej nie jest.

WIOLU CHOĆBY NAWET NA POCZĄTEK CHLEBEK Z MASEŁKIEM 🙂 ZOBACZ JAK ZAREAGUJE 🙂 POTEM SPRÓBUJ MIĘSKA GOTOWANEGO TAK JEJ DAĆ 🙂

ANIU SUPER ŻE AMELKA TAK SUPER SIĘ NAUCZYŁA JEŚĆ I BRAWO ZA WYTRWAŁOŚĆ 🙂 🙂 🙂

Jeśli chodzi o te przetwory mleczne to ta pediatra nic nie mówiła, że źle wpływają na jakieś tam narządy, a jeśliby tak było, to chyba odradziła by mi podawania tego. Mówiła mi nawet, że moge jej kupować serek homogenizowany, ale chyba wole te danonki
Może jeszcze jutro do niej skocze dowiedzieć się o inne rzeczy... 🤨
Ale patrząc z innej strony...
Zapytaj się mamy co dawała Tobie jak miałaś pół roku? Założe się, że kaszkę manne, ziemniaki itp.
Gorzej by było jakbym podała jej kiełbase z grilla, albo coś bardzo mocno doprawionego. Ale paróweczka cielęca czy drobiowa jest b.delikatna.

JA WAM NIE PISAŁAM ALE MÓJ KAMIL JEST TAKI JAK GOSIA OPISUJE SIEBIE Z DZIECIŃSTWA 😞
WYSTARCZY ŻE NAWET KOLOR JEDZENIA MU SIĘ NIE SPODOBA TO NAWET DO BUZI NIE WEŹMIE 😞

• Mamusia
AGAK1601 napisał(a):
JA WAM NIE PISAŁAM ALE MÓJ KAMIL JEST TAKI JAK GOSIA OPISUJE SIEBIE Z DZIECIŃSTWA 😞
WYSTARCZY ŻE NAWET KOLOR JEDZENIA MU SIĘ NIE SPODOBA TO NAWET DO BUZI NIE WEŹMIE 😞

Aguś mój Kamil tez ma swoje ulubione rzeczy i jest mnóstwo dań których nawet nie spróbuje 😞 oj takie tadki niejadki 😁 ale mój to odziedziczył chyba po mamusi 😁

gosia2301 napisał(a):
AGAK1601 napisał(a):

Aguś mój Kamil tez ma swoje ulubione rzeczy i jest mnóstwo dań których nawet nie spróbuje 😞 oj takie tadki niejadki 😁 ale mój to odziedziczył chyba po mamusi 😁

GOSIU ALE MÓJ KAMIL TO NAWET NIE MA ULUBIONEGO DANIA 😞 ON BY TYLKO PŁATKI NA MLEKU JADŁ 😞

• Mamusia
AGAK1601 napisał(a):
gosia2301 napisał(a):
AGAK1601 napisał(a):

GOSIU ALE MÓJ KAMIL TO NAWET NIE MA ULUBIONEGO DANIA 😞 ON BY TYLKO PŁATKI NA MLEKU JADŁ 😞

to chociaz płatki na mleku mój mleka do buzi nie weźmie jedynie daje mu mleko z kawa inka bo inaczej nie da rady serków nie je mleka nie pije normalnie masakra 😲

gosia2301 napisał(a):
AGAK1601 napisał(a):
gosia2301 napisał(a):
AGAK1601 napisał(a):

to chociaz płatki na mleku mój mleka do buzi nie weźmie jedynie daje mu mleko z kawa inka bo inaczej nie da rady serków nie je mleka nie pije normalnie masakra 😲

OCH TE NASZE KAMILE WZIĄĆ NA KOLANO I PO DUPSKU LAĆ ZA TAKIE NIE JEDZENIE 😠 😁 😁 😁 😁 😁

Wiolka a od kiedy Maja nie pije mleka?
Amelka świadomie przestała pić jak miała 3,5 miesiąca. Dawałam jej wtedy tylko na śpiocha,a teraz to pije tylko raz o 22 jak śpi, bo inaczej się budzi no i coraz żadziej śpi w dzień.
Byście musiały widzieć jak ja przeżywałam jak moje dziecko patrzyło na mnie jak jej na siłe wciskam kaszkę... Był ryk totalny, a ja miałam wyrzuty, że dziecku kojarzyłam sie tylko z jedzeniem na siłe, kończyło się to wtedy płaczem i wymiotami, a ja nie wiedziałam co robić.Ona do dnia dzisiejszego nie da znać, że jest głodna...
Kazali mi porobić wszystkie badania (robiłam je 3 razy) .Raz nawet wyszło że ma za niskie płytki i lekarz jak najszybciej kazał je powtórzyć, bo jeśli wynik wyszedł by taki sam to okazało by się, że ma białaczke... Wiecie jakie to były nerwy...Co ja przechodziłam. Powtórzyłam wynik wczoraj i okazało się, że był błąd w tym poprzednim wyniki, bo ten teraz wyszedł ok, ale ile nerwów straciłam, ile sie napłakałam, to tego mi nikt nie wróci.

ANIU WIERZĘ ŻE PRZESZŁAŚ PIEKŁO Z TYMI WYNIKAMI 😞

NAJWAŻNIEJSZE ŻE WYNIKI SĄ OK TZN ŻE NIE MA BIAŁACZKI 😞

GOSIU MOJEMU WSZYSTKIE ZUPY SĄ BLE 😠 ZIEMNIACZKI Z MIĘSKIEM I SOSIKIEM BLE 😞
JEDYNIE CO ZJE O SPAGHETTI ALBO NALEŚNIKI 🙂 ALE PRZECIEŻ NIE MOGĘ MIEĆ CO DRUG DZIEŃ NALEŚNIKÓW ALBO SPAGHETTI 😞

• Mamusia
oj takie dzieciaczki Wiola i Aniusia maja problem z małymi niejadkami a my z większymi niestety nikt nie powiedział nam ze rola mamy jest łatwa. Chociaz powiem Ci Aga szczerze jak widze tutaj te dzieci w wieku 8/9 lat którym sadło juz wisi to czasami myślę że moze to i lepiej ze mały wszystkiego nie lubi nadejdzie taki moment że spróbuje i moze mu posmakuje 🙂

AGUŚ TO ZA KAŻDYM RAZEM RÓB NALESNIKI Z INNYM FARSZEM 🙂 W TAKIM FARSZU TO MOZNA PRZEMYCAĆ MNÓSTWO WITAMINEK 🙂 😉

MY JUŻ PO KĄPIELI, JA NAWET SOBIE PAZURKI ZROBIŁAM U STÓP I RĄK 🙂

MOJE DZIECKO OGLĄDA JAKIEGOŚ KUDŁATEGO NA MINI MINI 🙂

MEZA OCZYWIŚCIE NIE MA W DOMU 😞

ANIU STRASZNIE CI WSPÓŁCZUJE TYCH NERWÓW, DOBRZE ŻE WYNIKI BADAŃ OKAZAŁY SIĘ BŁĘDNE.

WIEM O CZYM MÓWISZ GOSIU 🙂
KAMILEK JAK CHODZIŁ DO ZERÓWKI TO MIAŁ TAM KOLEGĘ TAKIEGO GRUBASKA I SZCZERZE MÓWIĄC NIE WYGLĄDAŁO TO PRZYJEMNIE I CO NAJŚMIESZNIEJSZE ZAWSZE MIAŁ NA SOBIE KRÓTKIE KOSZULKI WIĘC CAŁY BRZUSZEK BYŁO MU WIDAĆ TZN TŁUSZCZYK 😁 😁 😁 😁