Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
AgaW napewnokochasz bardzo moooooocno! :P

Wiki jest wlasnie oduczana spania ze mna iiiiii calkiem calkiem to w tej chwili wychodzi 🙂 zasnela lezac w lozeczku, nie tulac sie do mnie. pewnie za chwile sie obudzi ale bede dalej do skutku probowac. dzisiaj wystarczyli spiewanie kolysanek 🙂

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

FREDECZKO JA CO DZIEŃ WKŁADAM LENKE DO ŁÓŻECZKA SPAĆ, ALE KIEDY SIĘ BUDZI PIERWSZY RAZ NA CYCA W NOCY TO JUŻ ZOSTAJE ZE MNĄ W ŁÓŻKU DO RANA BO MI SIE NIE CHCE JEJ PRZEKŁADAĆ 😁 😁

UCIEKAM SPAĆ.

DOBRANOC DZIEWCZYNKI

• Mamusia
Witam wieczorem
Ewa najważniejsze że przeżyłaś dzisiejszy dzień. No i wspaniałych masz ludzi w pracy że Ci taka niespodziankę z gotowali!
Wiolka mam nadzieję że Majce szybko przejdzie bo biedactwo ciągle coś łapie... A robiłaś jej posiew moczu i krwi czy ogólne badanie? Bo w ogólnym nie wszystko wychodzi.
Szymek śpi w łózeczku od początku, z wyjątkiem kilku nocy kiedy spał ze mną. Mogłabym z nim spać codzień ale boję się że się przyzwyczai a we troje z mężem nie da rady bo on nie ma czucia jak śpi...
U mnie leje, więc idę spać. Uwielbiam spać w taką pogodę. Dobranoc

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂

Wczoraj tak padłam że nawet nie zdążyłam się pożegnać 🤢 Nocka spoko 🙂 Moja też śpi w łóżeczku,ale z racji tego że jeszcze w nocy je to czasem nad ranem zostaje w łóżku.Mój mąż jest taki kochany że zsuwa się ze swojej poduszki i śpi zgięty w nogach 🙂

Wiolu wydaję mi się że to trzydniówka,ale oczywiście musisz obserwować.Zdrówka dla Was 😘

Fredeczko bardzo ładne te kościółki 🙂

I już miałam się kiedyś pytać i zapomniałam:AgnieszkoW jak tam pierś?? przeszło już wszystko??

Miłego dnia kobietki 😘

WITAM

NOC W MIARE. LENKA SIĘ BUDZIŁA KILKA RAZY, CHYBA BYŁO JEJ NIE WYGODNIE BO CYCA NIE CHCIAŁA.

MITTKO DZIĘKUJĘ, JUŻ CYCUSZEK ,,NAPRAWIONY" W SUMIE TO PO 3 DNIACH BRANIA ANTYBIOTYKU MI PRZESZŁO, TAK ŻE LENKA MOŻE NADAL SIĘ SPOKOJNIE DELEKTOWAĆ 🙂

KATUCHA JA TEZ KOCHAM SPAĆ JAK PADA DESZCZ 😉

ZARAZ SIĘ UBIERAMY I IDZIEMY Z LENKĄ NA RYNEK. MUSZE SOBIE KUPIĆ KAPCIE BO MI SIĘ JUŻ ROZWALIŁY.

MIŁEGO DNIA.

hey Laski 🙂

Ewunia moze dzisiaj bedzie lepiej, glowa do gory 🙂

Biedna Maja ciagle cos ja dopadnie, obz to 3+dniowka.
asiula wz tez sobie poradzicie a smoczyca niech gada ile chce i co chce 😉

reszty nie pamietam

milego dnia 🙂

no i sobie przypomniałam, Agaw jad okres dostałam po 3 msc, ale mam nieregularnie np co 6 tygodni 😠 więc wam zazdroszczę, że tak długo wam się udało 🙂

a mnie coś od wczoraj brzuch boli 😠

a no i jeszcze mi się przypomniała, Agaw moja lenka ma chodzik i wsadzam ją 1-2 razy dziennie po ok 10 min a w tym czasie mogę coś zrobić 🙂
wszystkie dzieci które znam i chodziły w chodzikach sa zdrowe, i uważam że rozsądne używanie chodzików nie jest w stanie zagrozić zdrowiu dziecka, ale to moje zdanie i nie każdy musi się z nim zgodzić 😉

Ale Asiula ma opis na nk, o ja pierdziu jak ja bym coś takiego napisała to rodzeństwo m by mnie zeżarło 😁 😁

a w niedzielę opierdoliłam smoka, bo mnie tak wkurwił ja mu mówię, że ma drzwi w aucie nie otwierać bo Lenka jest zgrzana a on sobie otwiera to się wydarłam, "powiedziałam że masz nie otwierać tych drzwi, więc je zamknij", wkurwił się trzasnął drzwiami i poszedł 😁 😁 😁 😁, a jak go spotkam to mu jescze powiem że ma nie trzaskać drzwiami w moim samochodzie 😁 😁 😁 😁

Witam Kobietki 🙂

Nocka kiepska 🤢 Po pierwsze jak o 19 zaczęły się burze to do rana były po 2 Kamil wiercił się jakby miał robale w dupce 🥴 jak go przykładałam do piersi to łapał suta i usypiał nawet raz nie łykną mleka cholera jedna 🙃 😁 Od 7 już nie śpimy 🤢 a w nocy karmię na siedząco i przekładam go do łóżka bo moje dziecię tak się rozpycha jak śpi z nami że masakra 😲 😮 😁 biorę go do siebie jak mąż do pracy wychodzi 😉

Wiolu mam nadzieję że dzisiaj jest poprawa i gorączki takiej nie ma 😘

Ewuniu mam nadzieje że w pracy u Ciebie ok i Piotruś ładnie je dzisiaj 😘

emmax siostra męża na pewno widziała ten opis zresztą na gg mam taki sam ale mam to w dupie 😜 😎 i dobrze że opierdoliłaś smoka 😠

a ja dostałam okres na początku lipca (chyba to był okres) 🥴 trwał 3 tygodnie 😲 a teraz powinien być następny a tu ani widu ani słychu 😮

• Mamusia
Hej Laski,
moja Madzia dostała szału w temacie kompa. Nie mogę w ogóle nic zrobić bo jak tylko zobaczy że siedzę to od razu wyje...i chce się do niego dorwać. Tak więc zostaje mi pisanie w nocy.
Ewa, mam nadzieje iż dziś będzie lepiej z jedzeniem Piotrusia.
Asiula, Tobie życzę spokojniejszych dni i przespanych nocy.
Wiolka, Ty to masz przejścia...ciągle coś...życzę szybkiego powrotu do zdrowia Majce - moc buziaków!!!
No i mam nadzieje iż się spotkamy w przyszłym tygodniu.
Wczoraj byłyśmy z Madzią na basenie...było super tylko muszę jej jakieś kółko kupić do pływania.
Czy Wasze dzieci już mówią bo moja Madzia jest kumata ale jeśli chodzi o gadanie to mówi tylko NIE i woła "AM" jak chce jeść.
Zero taty mamy itp. 😠
Dajecie swoim dzieciom słodycze? Biszkopcika, wafelka na spróbowanie?

persy ja słodyczy nie daję, ale chrupki kukurydziane jej daję i wcina że hoho, ale dziewczyny pisały że dają Agaw jakiśs wafelki dawała 🙂

a co do "mówienia" to ama na jedzenia, mama lub meme na mnie , tete i jeszcze tam jakies ale według mnie to do mówienia jeszcze daleko a to jest zwykłe sylabowanie 😉 🙂

persy ja daję tylko chrupki kukurydziane i biszkopty, no i od czasu do czasu śmietankowego loda polizać 😜

Pisałyście o przewijaniu to u mnie jeszcze w miarę spokojnie ale muszę dać małemu coś w łapki żeby się bawił inaczej wierci się i kupa wszędzie jest 🤪

Kamil od kilku dni sam wstaje wspinając się po mnie jak leżę koło niego i siada sam z pozycji leżącej ale na brzuszku leży 🤪 😁

co do mówienia to mówił baba ale już się oduczył na szczęście 😜 mówi tatata i woła am jak widzi słoiczek z jedzeniem 😉

MY JUZ PO SPACERKU. KUPIŁAM SOBIE KAPCIE I LEGINSY 🙂

JA CZASEM LENCE DAJE WAFELKA OD LODÓW JAK JESTEŚMY NA SPACERZE I JA JEM LODA TO JEJ KUPUJĘ WAFELKA. DOSTAŁA TEZ KILKA RAZY WAFELKA ŚMIETANKOWEGO I BISZKOPTA, ALE NAJBARDZIEJ LUBI WAFELKI RYŻOWE http://bobovita.frisco.pl/product/5900852016172/BOBOVITA__Chrupaczki_ryzowe___po_7_miesiacu.xhtml , JE NAJCZĘSCIEJ BO CHRUPKI KUKURYDZIANE JUŻ JEJ CHYBA SIE PRZEJADŁY. POZA TYM NIE DAJE JEJ SLODYCZY ZA BARDZO.
A DO PICIA PRZEWAŻNIE WODE. BARDZO LUBI , NO I CYC 🙂

EMMAX MASZ RACJE, ŻE KILKANAŚCIE MINUT DZIENNIE NA PEWNO NIE ZASZKODZI DZIECKU W CHODZIKU 😉

• Mamusia
hej mamusie

nocka ok, spaliśmy do 7.40

powoli trza się szykować do wyjazdu... masakra... już wczoraj gadałam z mężem o tym i oczywiście już były fochy bo mówi do mnie że ma nadzieję że nie będę siedziała nadąsana przy stole jak zawsze a ja się wkurwiłam bo nigdy nie siedze nadąsana, tylko jak już to wynudzona, bo jak on spotka się po kilku miesiącach z siorami, szwagrami, rodzicami to gadają o wszystkim, o tym co u jednej ciotki, u drugiej, jak z podziałem ziemi spadkowej i takie tam pierdoły a ja jestem zielona w tym temacie. Dołączyłam do ich rodziny 5 lat temu, spotykamy się kilka razy w roku z rodzicami i rodzeństwem i nie wiem czasami o czym i o kim oni gadają... więc siedzę i słucham, z czasem mi się to nudzi. Jak ktoś mnie zagada to się odezwe ale generalnie się nie odzywam nieproszona bo moja teściowa ma w zwyczaju zawsze mieć odmienne zdanie ode mnie i zawsze mnie krytykuje powtarzając że nie mam racji więc po chuj mam się odzywać. No i jeszcze mi mąż mówi żebyśmy jechali już w sobotę- do następnej niedzieli 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 😮 😮 😮 😮 😮 😮 a ja mówię że mi się to nie podoba bo nie chce tam tak długo siedzieć... no i oczywiście znowu zaczął... a ja po prostu nie jechałabym tam w ogóle po tym jak mi powiedziała że nie chciała żebyśmy byli razem i jak narzekała na mnie w kuchni myśląc że mam zamknięte drzwi od pokoju i jej nie słyszę... no ale chyba jednak pojedziemy w tą sobotę bo męża przyjaciel chce się z nami spotkać, a sam mieszka z rodziną z Płocku, a w Białobrzegach ma rodziców no więc muszę ulec bo sama sobie nie odmówię przyjemności spotkania z nimi 🙂 no a w następną sobotę jedziemy do Warszawy bo Artur ma spotkanie z córką więc ja ulokuję dupę z Szymkiem u którejś z sióstr i mam nadzieję że po spotkaniu pojedziemy do domu. I chociaż ta urlopowa mężowa niedziela niech zostanie dla nas tu w domu...

mniejsza z tym, ja małemu daje zawsze polizać loda bo jak tylko zobaczy to się trzęsie, dostał wafelki śmietankowe, biszkopciki, chrupki, sernika ostatnio dostał... co jem a on chce to mu dam. W niedzielę zjadł na śniadanko pierwszą paróweczkę drobiową 🙂 ale mu smakowała 🙂

Szymek "mówi" bwabwabwa tatatata tetetete dzidzidzidzi ale żeby konkretnie to nie, ale rozumie, jak am to otwiera buzię, jak mówię że nie wolno to słucha w większości przypadków 🙂 aaaa, no i robi nie główką, kręci główką i wczoraj mama się go pyta czy mu fajnie w wannie jak się kąpał a on główką nienienienie 🙂