Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
PannoNikt nie denerwuj sie ja Ci dam za darmo troche cierpliwosci bo mam jej bardzo duzo dzisiaj 😉
Jak juz mala placze 1,5h to idz pogadaj z nia i niech sobieoglada te bajki przynajmniej odpoczniesz od sluchania placzu 😘

Agnieszko masz buziaka na uspokojenie 😘 i ty pannonikt tez 😘

Wiolka sliczny brzusio i tez masz buziaka

No i buziak dla wszystkich grudnioweczek 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

Wiolka co z ta kapiela w wannie dlaczego nie mozna bo ja tez czesto wysiaduje w wannie

• Mamusia
Julia to z jednego portalu :

Wanna z ograniczeniami

Dla kobiety spodziewającej się dziecka ciepła kąpiel ma wiele zalet. W wannie można się doskonale odprężyć, zwłaszcza gdy do wody wlejesz pachnący płyn albo wrzucisz kolorowe musujące tabletki. A pod koniec trzeciego trymestru, gdy brzuch jest duży i coraz trudniej się poruszać, ciepła woda to ulga dla obciążonego ponad miarę kręgosłupa. Ale jest też druga strona medalu: zbyt ciepła woda może wywołać silne skurcze, krwawienie, a nawet przedwczesny poród. Dlatego lekarze zalecają, by woda, którą wlewasz do wanny, była ciepła, ale nie gorąca. Ponadto kąpiel w wannie nie powinna trwać dłużej niż kwadrans. Dłuższa zamiast rozluźnić i zrelaksować, osłabia organizm.

Poza tym może Ci się zrobić słabo i katasrofa gotowa i podwyższa się temperatura płynu owodniowego co może byc szkodliwe dla dziecka.

Dzięki za buziaka i ode mnie tez masz 😘

Wiolka mówi o przegrzaniu brzyusia 😁 Ja sobie do wanny nalewam wody do połowy wysokości mojego ciałka na leżąco i tak sobie leżę i się polewam 😁 Mam dużą wannę, wiec więcej czasu by mi zajęło nalewanie wody, nie mówiąć o marnotrawstwie a taki sposób mi bardzo odpowiada 😁 i Baśce tez chyba, bo sobie fika spokojnie 😁

Wiolka - brzuchol zarabisty 😁 a pępek boski 😁

Panna Nikt - a ja uważam, ze przede wszystkim konsekwencja 😁 Krzywda sie jej nie dzieje, znudzi jej się. Ale możesz iść sobie z nią pogadać 😁 Może raźniej się Wam zrobi 😁

A mąż widział avatar i nie krzyczał 😁 w końcu to jego dzieło 😁 😁 😁 😁 😁 zreszta jest taki mały, ze za dużo tam szczegółów nie widać 😁

Wracam do oglądania filmu!

Wow Wiolka dzięki za info, ale ja tak lubię w wannie poleżeć 😞 😞
No nic dla dobra maleństwa trzeba i z tego zrezygnować 🤨

Ale to jest dobry sposób na szybszy poród jeżeli już jest się przy końcówce :P Jeżeli Wiolka Ty zastosujesz tę metodę to mężunio zdąży jeszcze z małą się zobaczyć :laugh: :laugh: :laugh:

Dziękuję dziewczyny. Jak dobrze, że Was mam.
Dla mnie konsekwencja jest najważniejsza, więc nie odpuszczam. Zwłaszcza, że to ja muszę nosić spodnie w tym związku, bo tatusiowy serce się kraje na widok nieszczęśliwej córci, ale pracuję z nim nad tym, że kochać i rozpieszczać można, ale konsekwencje za złe zachowania trzeba ponosić.

Co do kąpieli. Od początku biorę prysznic. Wygodniej mi tak to raz, a dwa zawsze prysznic kończę na zimnym strumieniu, by polepszyć krążenie itp 😉

Anja podziel się 🤪

• Mamusia
łooo gaduły 😁

Koleżanka poszła więc wpadłam do Was.

PannoNikt ŚWIĘTA RACJA dyscyplina przede wsystkim!!! chcesz ja Ci oddam moją to dopiero nerw cię weźmie :P

Akompf awatar zajebisty 🤪 i jaka laska fiu fiu 🙃

Anja podziel się tymi toffifikami :P

Wiola brzuszek superowy 🤪

Julia super że zakupy się udały a i humorek przy tym pewnie lepszy 🙂

No ja to w wannie minimum godzine siedze 🤢 ale nie w gorącej wodzie teraz chyba musze troche przystopować 😞