Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Fajne te łóżeczka Wasze. Ja niestety u siebie nie mogę kupić takiego najzwyklejszego łóżeczka. U mnie łóżka są z szafką - przewijakiem i w komplecie z komodą i szafą. Z możliwością przestawienia na normalne łóżko, dla dziecka powyżej 3 lat, więc jest tych desek i deseczek. A Ikeę mam w innym mieście z normalnym zwykłym szczebelkowym łóżeczkiem.

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Nadrobiłam 😉

Tak jak każda z Was pisze. Wózków idealnych nie ma, czasem nie warto przepłacać itd.

W brzuchu mam 100 :laugh:

Ja zabrałam się za pranie ubranek maleństwa. Wyszło 4 pralki prania. Jeszcze muszę uprać moje koszule w dziecięcym proszku i szlafrok, bo dzidzia będzie się ze mną "stykać".

W sumie ja też nie potrzebuję aż tak bardzo szuflady,bo teściowa ma mi dac jakąś szafkę dla Ani, więc jeszcze się pomyśli... a jeszcze wpadło mi w oko to łóżeczko http://www.allegro.pl/item776868272_4b_klups_lozeczko_radek_viii_teak_120_x_60_cm.html też jest śliczne 🙂

A co do łóżeczek.
Ja nastawiłam się, że kupię tzw. cotbed, czyli takie właśnie,że potem służy jako łóżko dla starszaka, ale... wczoraj byliśmy w dziecięcym sklepie i nie zmieści nam się takie do sypialni 😞 wiec musimy kupić standardowej wielkości.

• Mamusia
Agnieszko też śliczne tylko mnie te kolory przerażają ja szukałam takiego ciemnego bo w takiej tonacji są meble a one takie dziwne te kolory mają nie wiem czemu 😞
A ja potem bedę łóżko piętrowe kupowała bo inne mi się nie zmieśći więc musze kupić zwykłe łóżeczko 🙂

Jej wszystkie już poprały ciuszki,a ja jeszcze nawet nie zaczełam :P i proszek dla dzieci musze kupić 🙂

Hejka wróciłam 🙂

Na szczęście moje płuca i oskrzela są czyste 🙂

Kazał nadal pić syrop Drosetux i jeszcze Eurespal mi przepisał aby właśnie nie przeszło na płuca i oskrzela 🙂 🙂
No i kazał wypoczywać i pić herbatkę z lipy 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny!

36 stron! kto to widzial 😉

GosiaG paker? 😁 hehe smiesznie to nazwalas :P zdj jest stare, z wakacji. Teraz juz jest szczuplutki 😉 tam wazyl ok 100kg przy wzroscie 174 :/

AgaK jak Marcin bedzie w wieku Twojego Tomka to pewnie taki sam brzusio bedzie miec 😉 albo wczesniej 😁

MartaEr tak samo jak Agnieszce Ci odpowiem, jeszcze jest mlody wiec jeszcze wszystko przed nim 😉 uroda nie trwa wiecznie.

Akompf ten samochod mnie juz denerwuje! bo trzeba psa zaszczepic, i remont zrobic i to i tamto. A wczoraj Marcin podchodzi do mnie i sie lasi a pozniej sie pyta czy mu dam kase na paliwo 😠 ale tak slodko sie lasil,ze powiedzialam OK. ale za to jutro i pojutrze mnie wiezie do Złotowa 😉

Mittka Marcin ma chyba galerie zablokowana? jak nie ma kogos w znajomych 😉 ale pewnosci nie mam 😁

Wiola coraz blizej i blizej i blizej 😁 mi jutro 33 stuknie! Aaaa :P

Jesli o wozeczek chodzi to od jakis 2 miesiecy juz stoi i czeka na pierwszy spacerek 😁 ostatnio nim sobie jezdzilam po domku :P

Ja tam nie wiem... mnie nic nie boli... tylko kostki wielgachne bo spuchniete ale to dlatego,ze przy dzieciakach duzo biegam...

Aga84 lozeczko to ja mam juz od jakiegos 3 miesiaca ciazy :P i tez rozlozone 😁 tylko posciele itd popakowane,zeby sie nie kurzyly ( bo po co? 😜 )

AgaK tez dzisiaj jak Olcia bajeczki ogladala to wszedzie chodzinki itd :P nawet w tej bajce o tych narzedziach choinka byla :P

Mittka mnie akurat cieszy ,ze juz wszedzie wszystko swiateczne ,zimowe itd bo mozna wszystko wczesniej zaplanowac 🙂

AgaW ja tez jeszcze spakowanej nie mam ale przygotowane juz wszystko mam i czeka na spakowanie :P tylko laktator musze jeszcze wysterylizowac.

DagiM gdzie Ty sie kobieto podziewalas!! gdzie bylas jak Cie nie bylo 😁 fura dla malego niczego sobie 😉

Piszecie o paluszkach rybnych i aaaa przypomnialo mi sie,ze nie ma obiadu dla Marcina :P kebebe mu chyba zamowie hehe :P ( swoja droga to pewnie bardzo by sie cieszyl! )

AgaW dla mnie bardzo wazne bylo,zeby dziecko w spacerowce bylo przodem do mnie bo widzialam jak raz kobiecie synek wylecial i jeszcze na niego wozkiem naleciala ( 1,5 roczne dziecko potrafi sobie samo pasy odpinac 😉 )

Julia87 w 30tc to u mnie jeszcze nie bylo ciazy widac prawie hahaha a teraz mam 109 chociaz ostatnio bylo wiecej ale moze brzuch wypielam 😁 tylko ,ze ja ogolnie to szeroka byla wczesniej i w biodrach szeroka i brzuszek tez plaski nie byl :P

Aga84 ja ostatnio wkoncu pozwolilam Marcinowi na male co nieco od sierpnia jak sie lasil :P i czytalam w "mamo to ja" ze jesli nie postepuje skracanie szyjki i rozwarcie to mozna wspolzyc ale wiadomo,ze tylko w niektorych pozycjach

No mittka po porodzie to juz go nie dorwiesz 😉

gosiaG ja tez mam zakaz od lekarza a ostatnio i tak pozwolilam mojemu i przynajmniej zasnelam jak dziecko :P

AgaW mnie tez zgaga pali 😞

Ja musze wziac dla malej ciuszki na wyjscie, chusteczki do pupy i to by bylo na tyle a dla siebie szlafroczek,kapcie,jedzonko,piciu,koszule 2x ( musze kupic bo kupilam pizamke) , koszuli do rodzienia miec nie musze bo daja , podkladow poporodowych tez miec nie musze... hmmm nie wiem co jeszcze aaaa wyniki badan

AgaW moj tez caly czas nie chcial ale wczoraj rozmawialismy i powiedzial,ze nawet to by chcial ale ,ze sie boi i ze bedzie mnie krepowac bo bede sie patrzec czy on patrzy itd ( bo on mysli ze ja nie bede miala czym sie przejmowac tylko tym czy on patrzy hahaha )

Mittka sliczne lozeczko! 🙂

Ami i to jest duzo?? hahahaa Ty chyba kobietko nie wiesz co mowisz 😁 mi juz 12kg poszlo ....

NADROBILAM WSZYSTKO 😁

a teraz lece pomyslec nad obiadkiem dla Marcina 🙂 i dla siebie tez bo pomimo,ze juz jadlam to jestem glodna 😁

No i Fredeczka wróciła 🙂 Posta wywaliła ale ja lubię czytać jej posty bo prawie nikogo nie pomija :laugh: :laugh:
Pewnie na kartce wszystko zapisuje i ja chyba też będę musiała bo już przy 5 stronach czasami zapominam o czym miałam pisać :P :P :P