Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja mam kołyskę, w której "wybujał się" mój mąż i jego dwie starsze siostry 🙂 ale taka kołyska to tylko na maleńkie dziecko,więc na później mamy zwykłe łóżeczko, też używane.
To moje pierwsze dziecko i na początku myślałam,że wszystkie rzeczy będę chciała mieć nowiutkie, a jak przyszło co do czego to w zasadzie wszystkie ciuszki mam z ciuchlandów, w ogóle niezniszczone a ceny w porównaniu z tymi sklepowymi śmieszne 🙂

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ale się koleżanki rozpisały!!!

W brzuszku mam 112cm 🙂

Wy już nie współczujcie tak tym chłopom… my musimy przejść przez męki a te cholery bez seksu nie wytrzymają kilka tygodni??? :laugh: :laugh: :laugh:

Do szpitala jeszcze klapki pod prysznic, 2 ręczniki, staniki do karmienia (ja to od razu po porodzie wskakuję w biustonosz bo inaczej będę miala cycki po kolana :laugh: )

AgaK to łykaj grzecznie lekarstwa i się kuruj!

Ja się wywlekłam z domu po paluszki rybne bo tak mi się zachciało, wstawiłam ziemniaki do piekarnika i czekam na kolację. W całym domu pachnie czosnkiem bo dałam go baaardzo dużo 😉

• Mamusia
troszkę się obawiam, bo słyszałam, że jak się maluszka przyzwyczai do zasypiania w kołysce, to potem bujania ani rusz... ale cóż, pożyjemy, zobaczymy 🙂 a czy to prawda,że dziecko ma już ustalony rytm dobowy i po urodzeniu będzie aktywne mniej więcej w takich godzinach jak teraz?? bo moja mała szaleje tylko w nocy, więc czeka nas chyba niezły cyrk 🙂

Ja w sumie wózek mam ale też jak Wiolka w spadku po szwagierce 🙂 tylko muszę spacerówkę kupić bo z tego co mam to spacerówka jednym słowem jest do dupy :P

Ja mam taki [img size=499]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DLA_MALUSZKA_043-90f3d4e555b99b124fd9456e5b020338.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Też mam poprane ale w większości z lumpka, póżniej wypiorę wszystkie jeszcze raz w proszku dla niemowląt albo w płatkach mydlanych...
Anja - no to chłodno masz w domku na maxa! Chłodniej niż rankiem u Martaer 😁 😁 😁 😁 ona na dworze 16 stopni rano ma 😁
Mittka - ale zajebiste to łóżeczko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AgnieszkaW - funkcjonlne ale nie w moim stylu 😁 ale każdy ma swój gust 😁 Nie pasowałoby mi do mebli 😁 ale to Radek tez mi dawno w oko wpadło tylko ta cena...
Fredeczka znowu wywinęła nam posta na całą stronę!
Ami - to tak jak większość grudniówek - honorowo trzeba było kupić nowych kilka ale większość pewnie z lumpków 😁 Kołyska śliczna! Co do wózka to bardzo fajny - w wersji cczerwonej podobny do wózka mojej Basieńki 😁
AgnieszkaW - flaki z batona?
AgnieszkaK - Espiro to podobno dobre wózki, kuruj sie!!

To fakt, sporo na allegro mozna znaleźć! Największy sklep wielobranżowy 😁

Akompf ale masz zajebisty avatar, skąd masz zdjęcie takiej laski ??? 🙂hahah (wiem, wiem kochana, że to Ty)
A flaki z Biedronki, sprzedawane w batonach, takich workach...
słone, niedobre i do dupy ogólnie, ale moj mąz miał na nie chętkę, bo lubi, więc i ja skosztowałam.

Co Wy tak z tą Brzydulą, nawet mój brat mi na GG napisał wiadomość ,,oglądaj brzydule, dziś będzie ładna" haha a ja dopiero niedawno odczytałam, bo myłam szfke, w końcu mi mezunio przywiózł dla Anulki mebel, ale musiałam wyszorować bo stał u teściów w garażu i trochę przybrudzony .....

• Mamusia
Dlatego ja nie oglądam w ogóle, ale dzisiaj koleżanka, która mieszka w Irlandii napisała mi jak jej wyszło z porodem, prawie jak w filmie. Począwszy od wywołania lekami, piłek i innych sposobów, przez podanie znieczulenia w okolice kręgosłupa, pobranie krwi z głowy dziecka przez szyjkę, aż po cesarskie. I na dokładkę Mała nie oddychała po wyjęciu z brzuszka. Po tym i mi zrobiło sie gorąco. Historia w skrócie oczywiście 😞