Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Emmax a ja zarówno w tej jak i w pierwszej ma przeczucia na chłopca.
No cóż, szanse są 50/50.
A są właśnie kobiety, które mają tak jak Ty, że przeczucie ich nie myli, może tym razem i ja nie będę się mylić 😉

• Mamusia
🙂 🙂 🙂 witam nowa mamusie Karole sliczne fotki skórko panno nikt najwaznijsze ze dzidzia rosnie i jest ok 🙂to super niespodzianka bedzie przy porodzie 🙂a Tyod samego poczatku nieznasz płci???moj synek sie chował na usg ale czułam ze to bedzie on 🙂zauwazyłam ze w tym roku rodzi sie wiecej dziewczynek a wy???no i musze pochwalic sie ze zostałam ciocia wczoraj,mojego kuzyna zona urodziła dziewczynke2660kg 53długa 🙂ale jeszvcze niewidziałam bo zakaz przez ta grype swinska 😞 😞u nas w Gdansku lezy kobieta w ciazy5miech z blizniakami na ta grype 😞jest nieprzytomna cały czas 😞modle sie o nia i jej malenstwa 🙂...czekam na dalsze wiesci z wizyt 🙂

Ewo84 w pierwszej ciąży też nie mieliśmy znać płci, ale lekarz nam się wygadał jak byłam w 38 tygodniu ciąży, popsuł na niespodziankę...
A teraz płeć jest nadal tajemnicą i tak jak na początku chciałam wiedzieć kogo noszę pod sercem, to teraz się cieszę, że odkryję to dopiero w szpitalu.
Ciekawe jak bardzo będę zaskoczona :laugh:

Doruniu córkę rodziłam w Polsce, ale nie chciałam znać płci. Drugie dziecko urodzi się w Szkocji, gdzie nie informują o płci (możesz jedynie dowiedzieć się prywatnie) i na początku chciałam poznać płeć i zazdrościłam dziewczynom, że mogą kupować "konkretne" ciuszki 😉

• Mamusia
Hej dziewczyny! Witam was wszystkie :-) jestem po wizycie u lekarza i z moim syneczkiem wszystko ok. Siedzi jeszcze wysoko więc jest ok. Tylko wyniki badania krwi i moczu mam nie ciekawe... Dużo za dużo leukocytow jak w chorobie a ja niby zdrowa jak ryba jestem... No cóż, pani doktor powiedziała że zleci mi to samo badanie po porodzie. I znowu za 2 tyg wizyta. W ogóle to cudem załapałam się na becikowe,z ciekawości dziś sprawdziła w kartotece i teoretycznie się nie łapie ale jest w stanie mi naciągnąć wcześniejszą wizytę pod 10tydz...

• Mamusia
PannoNikt powiem ci szczerze ze fajna jest taka niepewnosc. My długo nie znalismy płci ale jak trafiłam do szpitala to lekarz od razu wygadał a pozniej przez nastepne tygodnie potwierdzał wiec chyba sie nie myli i bedziemy miec synka 🙂 Najwazniejsze jednak jest zdrówko 🙂

Doruniu a mnie sie wydaje ze rodzi sie mnostwo chłopców.Wszystkie moje kolezanki maja synków...hihi

• Mamusia
melduje, że wróciłam od gina-jeszcze w dwupaku 😆
tętno małego ok, ciśnienie moje ok, przytyłam 2 kg od ostatniej wizyty, mam spokojnie czekac na poród i zgłosic sie za 2 m-ce. To wszystko 🙂

panno nikt, agusia w super, że macie tak dobre wieści

co do Wiolki to myślałam, że już ją zostawią w szpitalu-przecież to tuż tuż 🥴

• Mamusia
Aniu no to dobrze, że u Ciebie też wszystko dobrze 🙂

PannoNikt no chyba bym zatłukła lekarza jakby się wygadał w 38 tygodniu!!! Tyle wytrzymaliście, a ten tak wypalił. No, ale tym razem będziecie mieli niespodziankę 😉 Ja jestem zbyt ciekawska i na pewno bym nie wytrzymała :laugh:

Ja idę w końcu pozaznaczać ciuszki Piotrka nitką, które od kogo żeby później oddać komu trzeba 😉

Ewa84 ja bym nadcięła metki, szybciej idzie 😉

A co do lekarza... Byłam wściekła totalnie! Choć z drugiej strony, miałam 2 tygodnie na przygotowanie się do tego, że to nie synek tylko córka. Jakoś nie mogłam na początku wyobrazić sobie, że to dziewczynka a teraz nie wyobrażam sobie nie mieć mojej łobuziary.

Uciekam prasować 😉

• Mamusia
Nadrobiłam kobity, spać nie spałam bo z mamuśka na skype porawie 2 godziny spędziłam i senność mi minęła :P

AgaK co do twojego pytania to badanie ginekologiczne wykazało, że nie mam wogóle rozwarcia, szyjka się nie skraca a mała jest wysoko. Poza tym przez te 2 dni była tak hiperaktywna, że zdziwiłabym się gdyby miała urodzić się np dzisiaj. Nie zostawili mnie w szpitalu bo nic nie mogą zrobic dopóki nie urodzę a że nie ma paniki jeżeli chodzi o te jelita to czekają aż poród sam się zacznie. W środę znowu jestem na USG i jak do piątku nic się nie ruszy to idę na KTG i badanie wód płodowych. Jak dalej nie będzie rozwarcia w poniedziałek kładą mnie w szpitalu i pewnie coś będą majstrować 🤢

PannoNikt nawet nie wiez jak strasznie się cieszę, że maleństwo przybrało na wadze!!!! 🤪 🤪 🤪

Wybaczcie ale nie pamiętam juz wszystkich postów, cieszę się, że po wizytach wszystko ok.

W którym tygodniu jest Misia alis?

Anjua śniłaś mi się ostatnio 🤪 🤪 🤪

Mieszka któraś z was w Niemczech?!?!

I ja nie pospałam choć dalej chce mi się spać :P

Wiola w Twoim przypadku szkoda że nic nie postępuje 😞 Ale najważniejsze że z Mają wszystko w porządku 🙂

Anja super że i u Ciebie wszystko jest w porządku 🙂

Ja mam wizytę w następną środę czyli 2 grudnia i ciekawa jestem czy dotrwam czy już będę miała małego przy sobie 😉 :P

Misia_Alis jest w 36 tygodniu ciąży 🙂

• Mamusia
Anja jak się obudziłam to ryłam ze śmiechu 🤪 :laugh: :laugh:

Śniło mi się, że byłam w Wiedniu i, że się tam spotkałyśmy żeby razem pojechać Twoją CYSTERNĄ :laugh: :laugh: :laugh: do Paryża :laugh: :laugh: :laugh: i że żarłyśmy jakieś chińskie żarcie w metrze :laugh: :laugh: :laugh:

AgnieszkoK boję się, że u mnie będzie podobnie jak u siostry, przez 2 dni miała skórczer i zero rozwarcia po czym zrobili jej na szybkiego cc bo wody były juz zielone 🤢 .

• Mamusia
A no tak... Myślałam że wizyty co 2 tyg są do samego porodu stąd moje zdziwienie... Ja idę 7.12 a co dalej to nie wiem, wiem tylko że pani doktor porobi wtedy małemu wszystkie możliwe badania a ja już nie mogę się doczekać aż znowu usłysze bicie serduszka mojego synka... To takie cudowne... Zawsze płacze :-)

Wiola nie koniecznie tak musi być jak u Twojej siostry 😉

Przyjdzie ten czas i zobaczysz że Maję urodzisz SN i wszystko pójdzie w zapomnienie i będziesz żyła daną chwilą.
Ja tez z Kamilem nic nie czułam dopiero dzień przed porodem zaczęło się pobolewaniem brzucha jak na miesiączkę a wieczorem skurcze nie regularne a w nocy już regularne 😉
Także głowa do góry, brzusio w dół i łap całusa na pocieszenie a nawet kilka 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

Nie ma za co Wiola 😘 😘
A gdzie to się podziewają nasze grudnióweczki???

A jak byłam w sklepie to kupiłam sobie pierniki z lukrem i się objadam popijając ARIVA ICE TEA o smaku brzoskwiniowym :P
Coś mnie ostatnio na słodkie wzięło 😉

• Mamusia
Agnieszka,ja też jestem dziś jakaś do d... Chyba zmęczyła mnie podróż do lekarza, wróciłam z miasta i leże plackiem... Muszę jeszcze mężowi obiad na jutro ugotować ale nie chce mi się wstać... Nie mam na nic siły,nawet paznokci mi się nie chce malować a przed chwilą je oskubałam z lakieru...