Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

sama nie wiem czemu tak duzo pustych postow ... przepraszam nie chce zasmiecac forum

[img size=150]" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" /> [img size=299]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/t-6a90feb16e2de6cd5a429ad92f77dcea.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

[img size=150]" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" /> [img size=180]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/16.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Witam ,
Już po wizycie... w sumie to już po ostatniej:-) Lekarz powiedział mi że tylko za tydzień mam na ktg przyjść jak bym nie urodziła a jako takich wizyt już nie będę miała chyba żeby coś się stało.
No więc tak, Synek waży 3175g(mój klocuszek) a ja 1kg więcej niż przed ciążą.
Lekarz powiedział mi też,że szyjkę mam już miękką i powoli odchodzi już czop śluzowy. Z racji tego że Synuś podczas skurczy schodzi sobie już główką do kanału rodnego a później wraca na swoje miejsce może być tak że podczas takiego skurczu mogą mi odejść wody i wtedy mam od razu jechać do szpitala.
Po za tym wszystko dobrze, ja też mam wyniki dobre,paciorkowca nie mam także tylko czekać na Syna:-)

A i pisałyście o tych swoich lekarzach,że Wam nic nie mówią... ja muszę powiedzieć ,że usg mam na każdej wizycie i zawsze tłumaczy co mierzy , co sprawdza i dlaczego i czy wszystko dobrze. Także ja o nic już nawet nie muszę pytać:-)

Wystawił mi już zaświadczenie do becikowego.

Ami, super że u Was wszystko dobrze i ten podpis pod postem"Mama:-)" tak mnie jakoś wzruszył:-)

Tabela świetna a ja dopiero 17 w kolejce:P Ale jak widać tabela lubi płatać figle:P

• Mamusia
Witajcie Dziewczynki:*
Muszę przyznać, że z niecierpliwością wchodziłam teraz na Forum 🙂 Chyba faktycznie to uzależnia 🙂
A przyznam, że potraficie podnieść na duchu 🙂
Jak Wam dzionek mija 🙂?
Jak się czujecie?
Ja już dzisiaj zdążyłam zrobić małe zakupy 🙂
Dla córy oczywiście 🙂

• Mamusia
No, pierwsze mamuśki wracają z wizyt 🙂

Mittko masz jeszcze trochę czasu więc czekaj cierpliwie 🙂 Wiem, wiem zaraz mnie kopniesz bo łatwo mówić :laugh: Cieszę się, że wszystko ok.

AgusiaW no to ładnie już waży Twój syneczek i z tego co piszesz to lada dzień możesz zacząć rodzić 🙂

Pikasso śliczny grudniowy brzusio, bardzo ładnie wyglądasz 🙂

Karolcia dzionek jakoś mija, u mnie nic szczególnego :laugh: Co fajnego kupiłaś dla córeczki?

• Mamusia
Dzisiaj kupiłąm ubranka (kaftaniki+sweterki) 🙂
Jest tyle pieknych rzeczy ze najchjetniej to wykupilabym caly sklep:P ale niestety fundusze na to nie pozwalaja 😞 🙂
a doradźćie mi Dziewczyki...planuję karmić piersia, co 2 tyg mam zajecia w szkole, wiec konieczne jest aby podczas mojej nieobecnosci karmic ja z butelki 🙂
Tylko z jakiej najlepiej??? Ze szklanej? czy z plastikowej? mam i takie i takie?!
mamcia mi mowi ze najlepiej ze szklanej, bo plastik ma cos w sobie szkodliwego?

• Mamusia
Jal karmię Basię plastikową Aventa i plastikową Dr Browns z odpowietrzaczem. Mój ptyś nie chciał w ogóle ssać piersi i spadał na wadze jak szalony i dlatego zaczęli ją dokarmiać już w szpitalu no i oczywiście, kiedy odkryła jak łatwo je się z butelki to pierś zaczęła traktować jedynie jako smoczek usypiacz. Wiem,że mogłabym ją karmić i to moja wina, że tak łatwo odpuściłam. Na razie staram się by jadła choć troszkę mojego pokarmu.

Śpi sobie słodko moje Słoneczko a ja zamiast przespać się razem z nią to mogłabym siedzieć i patrzeć na nią godzinami...

Zaraz po porodzie powiedziałam: nigdy więcej 🙂 A teraz już planujemy dla Baśki rodzeństwo na 2011 r 🙂 Taki cud wart jest każdego bólu i prawdą jest,że szybko się zapomina. Nie wiedziałam,że mam w sobie tyle miłości, ten maluśki człowieczek zrobił ze mnie zupełnie inną osobą. Kocham być Mamą, Kocham moją malutką Córeczkę i Kocham mojego przyszłego Męża za to, że mi ją dał i za to,że Kocha ją razem ze mną...

Życzę Wam wszystkich lekkich porodów i szczęścia z każdego dnia ze swoim Dzieciątkiem

• Mamusia
hej dziewczynki i mamusie
agusia w tylko pogratulowac i trzymac kciuki ja mam wizyte o 18 30 i tez bym chciała dostac taka wiadomość bo chciałabym miec juz to za soba ale na każda przyjdzie czas 😉
moja gin tez mi wszystko zawsze
fajna lista jestem na 8 miejcu 😲

cześć dziewczynki 🙂

dorwałam się do kompa, rano zajrzałam nadrobiłam zaległości ale siostrzenica stała nad głową, żeby jej zejść i poszłam na spacerek i nawet nie napisałam cześć 😮

ja coś się źle czuję, dopadła mnie przyjaciółka zgaga, strasznie spuchły mi nogi i ręce, ale ręce to już jakiś czas temu, masakra, czuję się jak jakiś wielki słoń 😠

zaczynam nadrabiać zaległościz południa 😉

• Mamusia
Czesc dziewczynki ja tylko na chwile... Pozniej nadrobie zaleglosci bo teraz mam mase spraw do zalatwienia... Dzis bylam w pracy ale po 3h szef zawolal mnie i powiedzial ze od dzis ide na zwolnienie macierzynskie,,, wiec od dzis koniec pracy:P

Skorka sliczny brzuszek 🙂
Ok laseczki do pozniej